SlimShady 3 384 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia Co mogę powiedzieć, sztywniutka drukarnia nawet jakby kartki były porwane, a to z tego względu, że jakby troszkę zaradzili z tym zapachowym niszczycielem ludzkich istnień. 1 1 Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia 19 minut temu, Perez napisał(a): w zależności od okresu (lepsza jesień, słabsze lato) czy okładki (wiem, że na tę FIFĘ marudzicie, ale robiła dobre wyniki). Trzeba zrobić testy i dać FIFĘ na lato. Cytuj
Faka 3 994 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia Czemu główna okładka jest taka szorstka w dotyku? Poprzednie miały fajny materiał, a ten, to jakbyś w łapach trzymał papier ścierny. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Emtebe 2 554 Opublikowano 1 sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 sierpnia Nowy numer zakupiony. Dotykowo ku chwale Szmatławca dokonałem w sklepie małej dywersji... #tylkoszmatlawiec 1 2 16 Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 1 sierpnia Autor Opublikowano 1 sierpnia 8 minut temu, Faka napisał(a): Czemu główna okładka jest taka szorstka w dotyku? Poprzednie miały fajny materiał, a ten, to jakbyś w łapach trzymał papier ścierny. O tym od jakichś dwóch stron dyskusja - nowa drukarnia, nieco inny papier na okładce i w środku. I żeby nie było - wcale nie jest tańszy :P. 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia Któryś raz już zapewniasz, że cena ta sama, ale wygląda na tańszy 2 1 Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 1 sierpnia Autor Opublikowano 1 sierpnia 3 minuty temu, Shen napisał(a): Któryś raz już zapewniasz, że cena ta sama, ale wygląda na tańszy Tak mi powiedzieli! 1 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia "Dzień dobry, czy ta promocja na gorszy papier w wyższej cenie nadal jest?" 6 Cytuj
K.Adamus 684 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia @Emtebe z jaką nonszalancja ten drugi z kolei wyciągnął, żeby palców nie skalać tym pierwszym, wymacanym i utluszczonym XD Stary lis 1 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia Może i papier gorszy i druk z defektami, ale cena ta sama Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia 1 godzinę temu, Perez napisał(a): bo jednak żeby mieć tę sprzedaż, to drukujesz więcej, bo wiadomo, że w iluś tam miejscach tego numeru nikt nie weźmie, ale go dostarczasz, bo nie wiesz, kiedy akurat ktoś się zdecyduje czy wystarczy jedna sztuka czy lepiej dwie To już ogarnia jak przypuszczam dystrybutor ile sztuk idzie do konkretnego punktu? I trzeba mu zaufać że rozdziela nakład optymalnie? Bo to w sumie też zabawne, że z jednej operuje się rzędami tysięcy sprzedanych sztuk, a z drugiej rozkminiac by można taki pojedynczy punkt w galerii X w mieście Y czy tam dawać na stojak 3 egzemplarze czy może jednak 4. Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia Po ostatniej dramie z panem nie do końca wiadomym zaimkiem i kontrze naszego redaktora naczelnego postanowiłem wesprzeć i walczyć razem ze szmatławcem przeciw wysrywom z resetery. Na czele z redakcyjnym gigachadem @Roger No teraz to juz nie można dać im wygrać, więc gazeta musi istnieć do końca świata Cytuj
Emtebe 2 554 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia (edytowane) 26 minut temu, K.Adamus napisał(a): @Emtebe z jaką nonszalancja ten drugi z kolei wyciągnął, żeby palców nie skalać tym pierwszym, wymacanym i utluszczonym XD Stary lis Haha, zawsze pierwszy egzemplarz na froncie, to numer 'tester', do pomacania, wytłuszczenia i dla odważnych (bo macany przez wielu, różnymi rękami) do powąchania (@grzybiarz ) Edytowane 1 sierpnia przez Emtebe Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 1 sierpnia Autor Opublikowano 1 sierpnia 56 minut temu, PiotrekP napisał(a): "Dzień dobry, czy ta promocja na gorszy papier w wyżeszej cenie nadal jest?" Dla kolegi pytam! 41 minut temu, LeifErikson napisał(a): To już ogarnia jak przypuszczam dystrybutor ile sztuk idzie do konkretnego punktu? I trzeba mu zaufać że rozdziela nakład optymalnie? Bo to w sumie też zabawne, że z jednej operuje się rzędami tysięcy sprzedanych sztuk, a z drugiej rozkminiac by można taki pojedynczy punkt w galerii X w mieście Y czy tam dawać na stojak 3 egzemplarze czy może jednak 4. Si, to leży po stronie kolportera, ale ogólnie w tej, nomen omen, grze wszystkim zależy, bo oni też mają dużo większą kasę ze sprzedanego numeru niż potem makulatury. Ja tam cały czas kopię po kostce, bo wiadomo, że lepiej drukować mniej, a mieć podobną sprzedaż, niż drukować 2x tyle i... dalej mieć taką samą sprzedaż. No jakby nie patrzeć druk to najdroższa część tej układanki. Dobrze, że mam na poczcie ustawiony filtr "podwyżka" - przenieś do spamu. @oFi ślicznie podziękował, jeszcze podrzuć dane do paczkomatu. Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia Deadpool daje kciuka w górę. Nie tylko za tekst o sobie, ale i za cały numer. 1 1 Cytuj
Pix 915 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia Szanowny Panie Prezesie @Perez, wiem że to może jeszcze trochę za wcześnie, ale mam prośbę w sprawie numeru z kalendarzem. Nie wiem, czy jesteś zaznajomiony ze sprawą, ale w zeszłym roku dostaliśmy prawdopodobnie najgorszy kalendarz w historii Szmatławca. Jakość najtańszego papieru toaletowego z biedry, wyginający się na wszystkie strony. Wstyd było to gdziekolwiek wieszać. W każdym razie osobiście jestem w stanie dopłacić każdą kwotę, aby w tym roku wyglądało to lepiej. 4 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia Albo zrobią kalendarz premium do kupienia tylko w sklepie online. Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 1 sierpnia Autor Opublikowano 1 sierpnia 2 minuty temu, PiotrekP napisał(a): Albo zrobią kalendarz premium do kupienia tylko w sklepie online. Nie ma sensu przy dodawaniu do pisma. Ogarniemy, będzie dobrze. Te z czasów ADVERTIGO chyba były OK jak pamiętam, więc sprawdzę specyfikacje, jakie wtedy szły. Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia 1 godzinę temu, oFi napisał(a): Po ostatniej dramie z panem nie do końca wiadomym zaimkiem i kontrze naszego redaktora naczelnego postanowiłem wesprzeć i walczyć razem ze szmatławcem przeciw wysrywom z resetery. Na czele z redakcyjnym gigachadem @Roger No teraz to juz nie można dać im wygrać, więc gazeta musi istnieć do końca świata Kurde panie, dobrze że nikt jeszcze nie wpadł na skanowanie i wrzucanie tu paragonów. —- a tak z innej nieco beczki, to pamiętam jak ludzie na grupce pixela wrzucali foto jak zakupili pixela i np na tle klawiatury, kawki, czy w pociągu. Może tu by się to przyjęło i by ruch temacie był. No i plusiki Cytuj
Pix 915 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia Tak przeglądam foty z Waszej imprezy integracyjnej i Grabarczyk to jest porządnie przykoksowany. Swoimi łapami mógłby łamać większość delikatnych filigranowych zagrajmerów @Nemesis jak coś to ja lubię Twoje teksty i nigdy Cię nie hejtowałem 5 Cytuj
Antihero_ 28 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia (edytowane) Powiedziałbym, że Grabarczyk mógłby już wykonywać to słynne gamerowe wyczytywanie ksyw ludzi z forum. Edytowane 1 sierpnia przez Antihero_ Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia Ironią losu jest, że to on został wyczytany przy okazji ostatniej pseudoafery. 1 Cytuj
Roger 2 082 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia 47 minut temu, Pix napisał(a): Tak przeglądam foty z Waszej imprezy integracyjnej i Grabarczyk to jest porządnie przykoksowany. Swoimi łapami mógłby łamać większość delikatnych filigranowych zagrajmerów @Nemesis jak coś to ja lubię Twoje teksty i nigdy Cię nie hejtowałem Sobek jak zaczął rozrabiać to prawie wylądował w basenie jak Graba wstał, ale tak ogólnie to dobry człowiek z niego, tylko za dużo gada o Resident Evil Tak dużo, że mając rozładowana komórkę robisz blef i mówisz, "zaraz dokończymy tę analizę wyglądu nemesisa, bo żona dzwoni". 9 Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia 1 godzinę temu, Pix napisał(a): @Nemesis jak coś to ja lubię Twoje teksty i nigdy Cię nie hejtowałem Forumkową emotką na moje nazwisko bym nie pogardził. Panie @Perez? Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 1 sierpnia Autor Opublikowano 1 sierpnia Godzinę temu, Nemesis napisał(a): Forumkową emotką na moje nazwisko bym nie pogardził. Panie @Perez? Ze czym? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi