dee 8 808 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia @Roger to jak? Oceniaczki z Jeffem zostawicie? Zawsze się przydadzą przy jakichś targach, wystawach i drugich opiniach 1 1 Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Parę osób już pisało, że ich egzemplarze były z jakimiś defektami. Wczoraj jak patrzyłem w jednym punkcie z prasą u mnie w mieście to też były lekko uszkodzone okładki Cytuj
Kris Blake 40 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia U mnie bez defektów. Btw. Ktoś się pochwalił na reddicie : Final Fantasy Tactics w Psx Extreme Cytuj
Yankiee 19 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Numer na czas w skrzynce, inaczej być nie może. Luźne pakowanie jest lepsze niż poprzednie leginsowe. Nie stwierdziłem żadnych uszkodzeń czy innych rozdarć, stwierdzam natomiast że dostałem zwietrzały numer Czyli nowa-stara drukarnia jednak wcale nie taka idealna Drukowanie adresu na foli pewno lepsze dla planety i portfela (?) będzie się trzeba zaopatrzyć w zakładkę, kartki z adresem były do tego idealne. Miło powiało nostalgią widząc drukowaną zapowiedź daty kiedy ukaże się kolejny numer, jak za czasów gdy czytałem Szmatławca od deski do deski i wiadomo było że jak piszą 5 września to wtenczas można lecieć do kiosku Nowy papier (?) przyjemny w obejściu (ale zwietrzały (!)) Dzięki Prezes, Roger i Redakcjo za kolejny numer. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Odebrałem prenumeratę i o ile pakowanie bardzo na plus tak jakość papieru jest średnia. Okładka jest podatna na zniekształcenia, wszelkie screenshoty wyglądają na lekko rozmazane i słabo nasycone. Parę stron musiałem też dokroić nożyczkami ale to już mniejszy problem. Dobrze by było też gdyby Romek ogarnął te pionowe linie tak żeby nie przechodziły przez grafiki. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia 4 minuty temu, łom napisał(a): jakość papieru jest średnia. Parę stron musiałem też dokroić nożyczkami. No niestety chyba najgorszy numer pod wzgledem technicznym jaki posiadam. Papier to moze kwestia gustu, ale te babole z podartymi czy krzywko przycietymi stronami to lipa straszna. Nie pamietam, zeby tyle osob na forum się chwaliło, że z ich egzemplarzem jest cos nie tak. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Nom czuć downgoard. Może Konsolite zaczął dorabiać w drukarni i krzywo mu się tnie strony 1 Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 2 sierpnia Autor Opublikowano 2 sierpnia 2 godziny temu, łom napisał(a): Nom czuć downgoard. Może Konsolite zaczął dorabiać w drukarni i krzywo mu się tnie strony No jest troszkę rozczarowanie tymi błędami technicznymi. Też przed chwilą pakowałem nowy numer do wysyłki i trafiłem na niedocięte strony. Bo o ile sam papier to jednym bardziej leży, innym mniej, o tyle jednak jakieś naderwania czy te niedocięte strony to już średnio, a mam wrażenie, że jakoś tego więcej niż pamiętam z dawnych czasów. No nic, na bieżąco zgłaszam to drukarni, tak że mam nadzieję, że przy wrześniowym wydaniu będzie tego zdecydowanie mniej, bo że coś tam wpadnie to niestety raczej norma, ale może nie tyle. 1 Cytuj
astralja 0 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Prenumerata była u mnie wczoraj, można powiedzieć, że wysyłka ekspresowa. Dziękuję serdecznie Wysłane z mojego moto g32 przy użyciu Tapatalka Cytuj
kazetwu 63 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Numer dziś przyszedł, więc jestem zadowolony, bo ostatnie dwa pojawiły się u mnie w poniedziałek i wtorek (więc bałem się, że ten przyjdzie w środę heh). U mnie nie ma żadnych defektów, więc też git. Cytuj
iluck85 2 902 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Zakupiłem w empiku. Przekartkowałem, będzie czytane/dźwięk GG Okładka- spoko, matowa, szorstkość, mnie się podoba. Papier- dla mnie ok, cieniutki, lubię. Grafiki faktycznie słabszej jakości. Technikalia- błędów papierowych nie mam, żaden egzemplarz w empiku nie miał błędu wycinki i wszystko jak trzeba. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Czyli ten gorszy druk = numer szybciutko w skrzynkach. Mnie to w sumie nie dotyczy bo mam wysyłkę paczkomatem, ale jednak wolałbym powrót do tamtego papieru: fajny, śliski i pachnący. 2 Cytuj
Emtebe 2 545 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Panowie, dywersja mi weszła za mocno. Kolejny obiekt z prasą przejęty przez Szmatławca. Proponuję rozpocząć ogólnopolską akcję o kryptonimie #tylkoszmatlawiec Razem damy radę przejąć wszystkie obiekty prasowe. Do boju. Cytuj
astralja 0 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Panowie, dywersja mi weszła za mocno. Kolejny obiekt z prasą przejęty przez Szmatławca. Proponuję rozpocząć ogólnopolską akcję o kryptonimie #tylkoszmatlawiec Razem damy radę przejąć wszystkie obiekty prasowe. Do boju. Niestety w mojej wichurze szmatławiec niedostępny w sprzedaży. Wysłane z mojego moto g32 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Ja dalej nie mam numeru xd idę full patronite jak mi się skończy prenumerata. Cytuj
jakbu 168 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Potwierdzam niedojebki drukarniane, kilka stron ma u mnie niedocięte spady. Środków jeszcze nie czytałem, bo mam kolejkę składającą się z poprzednich kilku numerów, ale reklama na tyle jest wydrukowana ewidentnie w niższej jakości. Nie wiem niestety czyja wina Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Zwykła prenumerata dojechała dzisiaj, szacunek U mnie też niedocinki Cytuj
Enepsignos 11 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Dużo osób narzekało na forum na brak dostępności miesięcznika w kioskach i kolporterach. Naprawdę takie braki były/są? Bo u mnie na zadupiu PSX Extreme pojawia się w każdym miejscu z prasą i nikt go nie kupuje. Często leżą nawet dwa czy trzy zaległe numery na półkach. Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 2 sierpnia Autor Opublikowano 2 sierpnia Takie braki, jeśli faktycznie zauważycie, to jak najbardziej zgłaszajcie. Ja na bieżąco rozmawiam z kolporterami, bo tak jak się przewijało - sytuacja win-win to drukować optymalnie tyle, aby te zwroty były jak najniższe i aby kolporter max nasycał swoje punkty, a na bieżąco widzą, co i gdzie się dzieje. Inna rzecz, że pierwszy dzień sprzedaży to czasami 15-20% całości, więc jak jakiś punkt dostał 1-2 sztuki to po prostu dopóki nie uzupełnią, a się sprzedały, to może być pusto. Cytuj
Mantis 1 123 Opublikowano 3 sierpnia Opublikowano 3 sierpnia I u mnie wpadł nowy numer. Jeden do czytania, a drugi do archiwizacji. Też znalazł się bonus do gazet. Nadal ten MGS działa w 30 klatkach na Switcha? Faktycznie jest jakiś problem z tymi kartkami. Bo na cztery wystawione w Empiku dwa miały ten problem. Cytuj
Bzduras 12 524 Opublikowano 3 sierpnia Opublikowano 3 sierpnia 7 minut temu, Mantis napisał(a): Nadal ten MGS działa w 30 klatkach na Switcha? Nadal i nie nastawiaj się na to, że to się zmieni. Cytuj
Mantis 1 123 Opublikowano 3 sierpnia Opublikowano 3 sierpnia 18 minut temu, Bzduras napisał(a): Nadal i nie nastawiaj się na to, że to się zmieni. Ale na Switch Oled chyba da radę? Troszkę boli bo mam kolekcję na ps3 i x360. Tam mam 60 klatek. W sumie to mam MGS2 na PS2 i Xboxa pierwszego gdzie również jest 60 klatek. Liczę, że pokusa grania przenośnego nie zwiodła mnie na manowce. Cytuj
Bzduras 12 524 Opublikowano 3 sierpnia Opublikowano 3 sierpnia Najbardziej przeszkadza to w MGS2, bo nigdy wcześniej ta gra nie działała w 30fps, więc mając wspomnienia z tej części wszystko jest dziwne i ciężko się do tego przyzwyczaić. Nie pomaga też to, że niektóre animacje (otwieranie drzwi do szafek np.) chodzą w 60fps, co w ogóle podkreśla tylko ten dzwiny kontrast. MGS3 na PS2 było w 30fps, łatwiej jest się do tego przyzwyczaić. Tragedii nie ma, ale MGS2 to lepiej ograć na innym sprzęcie. Cytuj
Mari4n 419 Opublikowano 3 sierpnia Opublikowano 3 sierpnia OLED ma te same bebechy, więc to nic nie zmienia Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 3 sierpnia Opublikowano 3 sierpnia U siebie też zauważyłem rozdarcia na stronach 52-56, praktycznie do marginesu. Pozatym defektów technicznych brak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi