Piechota 434 Opublikowano 5 września Opublikowano 5 września Godzinę temu, twilitekid napisał(a): Nic się nie martw, cała reszta jest tip-top . Czytam od początku Poly, nawet bloga czytałem Ja generalnie dziękuję, jest mi miło, że dajecie mnie w takiej grupie redaktorów. Ale właśnie od czasów Polygamii bardzo mocno naciskam na spolszczenia wszędzie tam, gdzie to jest możliwe czytałeś bloga..? Ekhem… którego? Jak daleko jestem obnażony?! Cytuj
twilitekid 5 Opublikowano 5 września Opublikowano 5 września (edytowane) 3 godziny temu, Piechota napisał(a): Ja generalnie dziękuję, jest mi miło, że dajecie mnie w takiej grupie redaktorów. Ale właśnie od czasów Polygamii bardzo mocno naciskam na spolszczenia wszędzie tam, gdzie to jest możliwe czytałeś bloga..? Ekhem… którego? Jak daleko jestem obnażony?! Nie pamiętam, tego gdzie pisałes o no-manie i Ulverze A z tymi anglicyzmami to może prędzej chodziło mi o kalki językowe. Utkwiło mi w pamięci "obskurny" użyte w kontekście jak gdyby oznaczało angielskie "obscure", czyli niezrozumiały, a nie brudny Edytowane 5 września przez twilitekid Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 5 września Opublikowano 5 września Mnie u niego irytuje często powtarzane "literalnie", jakby nie można było użyć "dosłownie", ale nie wiem, zaraz wyjdzie, że to z łaciny, a nie angielskiego. 1 Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 14 września Opublikowano 14 września Skończyłem właśnie czytać artykuł o Gadu-Gadu i pewnie jak nie jeden z was wysłałem tam setki jak nie tysiące wiadomości. Jednak GG to była też potężna broń. W jednym miejscu gdzie pracowałem jak odszedłeś od kompa nie blokując go albo wyłączając GG wszyscy znajomi z listy mogli się nagle dowiedzieć, że lubisz mieć jaja na twarzy albo lubisz chłopców 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi