Skocz do zawartości

Chernobylite 2: Exclusion Zone

Wredny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NIedługo wychodzi nowy S.T.A.L.K.E.R., więc nasi stwierdzili, że z taką formułą nie dadzą rady konkurować (jedynka była spoko, jako taki filler pomiędzy Stalkerami) i postanowili całkowicie zmienić formułę.

Wygląda na mocno budżetowy open world, ale... Nawet podoba mi się ta zmiana i nastawienie na akcję.
Może być bardzo fajne 7/10.

Premiera 2025.

• Plusik 2
Opublikowano

Jedynka to był taki upośledzony S.T.A.L.K.E.R. z domieszką zarządzania bazą i symulatora chodzenia - jakby teraz (przy premierze ukraińskiej gierki) poszli w stalkerowość to nie mieli by szans, więc zmiana formuły zrozumiała.
Ja tam nie skreślam.

Opublikowano

No faktycznie, ciężka sprawa, niesamowity unikat na skalę wszechświata :reggie:

1 godzinę temu, Wredny napisał(a):

upośledzony S.T.A.L.K.E.R. z domieszką zarządzania bazą i symulatora chodzenia

Opublikowano

Nie tak do końca. Poza tym te huby miejscówki, powtarzalność... oraz wiele innych elementów sprawiało, że to średniak. Taki cudak, który chciał być kilkoma gatunkami naraz, a był jak pisałem. 

Oby dwójka coś zmieniła w tej materii, chociaż póki co nic nie wróży sukcesu.

Opublikowano

Nie wiem co siedzi w głowach ludzi z Farm 51. Jedynka miała swoje bolączki ale mimo wszystko było przyzwoitym tytułem i zamiast dopracować formułę, troszkę ją rozbudować aby nie było takiej schematyczności to oni robią dwójkę która wygląda jak jakieś gówno-mmo. Co za łby xD

Opublikowano (edytowane)

W Stalkera nigdy nie grałem, ale Czerobylite bardzo mi się podobało. Fajnie podzielone obszary zamiast jakiejś jednej, wielkiej, rozlazłej, gównianej mapy, stealth w trawie podchodzący momentami pod Snake Eater, gęściutki klimat, fajny motyw z bazą i dbaniem o pomagierów. Później robiło się już zbyt powtarzalne, no i bugi wkurzały niemiłosiernie, ale dla mnie to i tak jest perełka. 

Trailer dwójki... średnio mnie przekonuje. Dziwnie to wygląda, widać że tym razem obszary będą większe, wszystko jest jakieś bardziej kolorowe, przeciwnicy wyglądają zabawnie, chyba tylko brakuje jeszcze żeby NPCe tańczyły jak ludziki z Fornite'a, a w tle leciały murzyńskie rapsy. Będę miał na uwadze tę grę, ale niestety Maciuś zamiast drygnąć, to opadł jeszcze mocniej. 

Edytowane przez Josh