Adolfo 21 Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Niedługo zostanie wydana u nas polska wersja komiksu, na którą bardzo czekam już od paru tygodni. The Darkness w Polsce jednak bardziej znany jest z gier. Pierwsza część znana głównie ze słynnej sceny z telewizorem, która pokazała twórcom gier jak przedstawiać emocje. Choć gra odbiegała od komiksu - była bardzo depresyjna, to i tak wyróżniała się wśród wielu tytułów i znalazła uznanie wśród graczy. Dwójka natomiast była soft rebootem - zmieniła się oprawa na delikatnie cell shadingową, dająca bardziej komiksowy klimat. I właśnie ten tytuł mocniej starał się wejść w klimaty znane z komiksu, co wyszło tylko na dobre. Fajnie bawiono się konwencją, podobnie jak główny bohater traciliśmy poczucie rzeczywistości. Nie wiedzieliśmy już co jest prawdziwe. W zeszłym roku szef Nightdive Studios, odpisał komuś w poście, że ma The Darkness na swojej liście gier, które chciałby zremasterować. Nie było to jakieś wiążące zapewnienie, a jedynie chęć zajęcia się kiedyś projektem. Jednak fajnie by było wcielić się kiedyś ponownie w Jackiego Estacado i wziąć sprawy w swoje macki... Do tej pory wspominam jak niesamowite uczucie dawała interakcja macek z otoczeniem. Te przesłodkie byty będące naroślą stworzoną przez naszą moc tak super ze sobą współpracowały. Kiedy jedna patrzyła na drugą jak zjada kolejne serce przeciwnika, to się nie nudziło. Nie ma innej gry, gdzie broń używaliśmy do strzelania w większości w... żarówki. Bo przeciwników zabijało się fajnie przy użyciu mocy, czy to macek, minionków, czy innych czarnych dziur. A Ciemność nie działała w świetle. Póki co przyjmę papierowe wydanie, ale remastera, najlepiej obu części na raz także bym chętnie zakosztował. Sentyment wjechał tak mocno, że aż wyciągnąłem z półki kolekcje pudełek. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Jedynka zajebista - scena ze śmiercią wiadomo kogo, podróżowanie po piekle, monologi Jackiego podczas loadingow, va Mike Pattona robiło to wszytsko mocno. Szkoda Starbreeze - najpierw genialny Riddick, potem The Darkness, a potem to już chyba chuj i dupa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jukka Sarasti 347 Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Miło wspominam i do teraz nie mogę przeboleć, że dwójka kończy się potężnym cliffhangerem, do którego nie będzie już żadnego dopisku. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia (edytowane) Haha akurat gram w jedynkę, jestem już po wiadomej scenie. No gierka jest świetna póki co. Tego Riddicka też by ograł, ale to już by trzeba zainwestować w starego Xbona Edit. A ten nowy komiks Darkness to gdzie można zobaczyć sobie? Edytowane 16 Sierpnia przez drozdu7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia (edytowane) Riddick jest też na PC. Jednak nie, oficjalnie gra jest wycofana ze sprzedaży. Edytowane 16 Sierpnia przez Shankor Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Jedynka mocny sredniak i gra z typowym wiekiem dziciecym produkcji na nowych konsolach. Dwojka wszystko robila lepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Adolfo 21 Opublikowano 16 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 38 minut temu, Mejm napisał(a): Jedynka mocny sredniak i gra z typowym wiekiem dziciecym produkcji na nowych konsolach. Dwojka wszystko robila lepiej. Mam dokładnie takie same odczucia. Według mnie zbytnie odejście od klimatu komiksu było błędem. Ale dwójeczka nadrobiła to z nawiązką. Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): Edit. A ten nowy komiks Darkness to gdzie można zobaczyć sobie? Studio Lain obczaj. Mały wydawca, prawie nieznany. Wydaje w niskich nakładach różne mroczne perełki. Słowo klucz: niskie nakłady - więc jak zależy Ci na The Darkness komiksie to miej na oku premierę. A fajnie wydają, od razu dwa grubasy 600 stron, cena nie będzie mała, ale adekwatna do zawartości. A to nie jedyny komiks z "uniwersum" jaki ma się pojawić. W tym roku jeszcze wyjdzie Hunter-Killer, a w przyszłym... Cyberforce, Aphrodite X, Witchblade (!!!), Magdalena. Zapowiadane jeszcze było Ascension, ale okazało się, że Top Cow zgubił materiały źródłowe. Długo by opowiadać, po prostu śledź polskiego wydawcę. 1 godzinę temu, Jukka Sarasti napisał(a): Miło wspominam i do teraz nie mogę przeboleć, że dwójka kończy się potężnym cliffhangerem, do którego nie będzie już żadnego dopisku. Dlatego liczę na remaki. Zainteresowanie by powróciło i dało niewielkie szanse, ale jednak, że ktoś się zainteresuje powstaniem trójki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Czyli temat powstał, bo... masz nadzieję, że kiedyś coś zrobią? Tu masz temat na takie pobożne życzenia: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Adolfo 21 Opublikowano 16 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 7 minut temu, Wredny napisał(a): Czyli temat powstał, bo... masz nadzieję, że kiedyś coś zrobią? Przecież dokładnie napisałem dlaczego ten temat powstał. Przeczytaj... pierwszą linijkę. Podpowiem, wychodzi komiks i wzięło mnie na wspominki. A myślenie życzeniowe to przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Przeczytałem - od komiksów też jest dział na tym forum, https://www.psxextreme.info/forum/83-klub-dobrego-komiksu/ a obydwie gry mają już kilka swoich tematów w działach PS3 i X360. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Adolfo 21 Opublikowano 16 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Nawet patrzyłem w wyszukiwarce i nic mi nie wywaliło. Tematy rzeczywiście są, głęboko ukryte. Jeśli moderacja uzna, że kolejny niepotrzebny to zdaję się na ich opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia O tak byczq tak. Jedynka świetny klimat, szczególnie jeśli chodzi o schizowo-koszmarowe levele i te ciągłe dogadywanie macek "You are my bloood Jackieeeee", "You cannot die Jackie", i te loading screeny. Dwójeczka już tak nie robiła, ale dalej plusik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Chyba pierwsza gra jaka ogrywałem na PS3. Sentyment przez to do jedynki mam wielki, a klimat był niesamowity Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 16 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia Chyba wszystko co dobre zostało powiedziane, ale sam również bardzo dobrze wspominam grę i do dziś pamiętam np. motyw w "szpitalu" Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi