Skocz do zawartości

Mafia: The Old Country

Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Więcej informacji w grudniu.

Po trzeciej części podchodzę sceptycznie do tej gry, ale marzyłem o grze o mafii na Sycylii i taką dostanę. Dawać przełom wieków, albo lata 20. ze starymi samochodami :banderas:

Edytowane przez Rozi
  • Plusik 5
Opublikowano

Nie pokazali nic, ale są ciareczki. Ja bawiłem się bardzo dobrze w każdej części, nawet ta krytykowana trójka przypadła mi do gustu. Ciekawe, czy tu pójdą też w otwarty świat czy bardziej historię skondensowaną jak w dwójce. 

Opublikowano

Strategicznie lepiej jakby przed GTA VI się wyrobili. 

39 minut temu, lukas_k96 napisał(a):

Nie pokazali nic, ale są ciareczki. Ja bawiłem się bardzo dobrze w każdej części, nawet ta krytykowana trójka przypadła mi do gustu. Ciekawe, czy tu pójdą też w otwarty świat czy bardziej historię skondensowaną jak w dwójce. 

Też lubiłem trójkę, na świeżo jeszcze, bo grałem rok temu, na pewno miała momenty fabularne, tylko mechaniki były skopane, myślę, że tego nie powtórzą, bo wiedzą co ludziom nie podeszło w 3. 

Opublikowano (edytowane)

Chłop mówił, że to będzie bardziej "linear" produkcja. Nie spodziewałbym się tutaj konkurenta dla GTA/Mafia 3 tylko czegoś podobnego do Mafia 1 Remake. 

Edytowane przez Rooofie
Opublikowano
1 minutę temu, Rooofie napisał(a):

Chłop mówił, że to będzie bardziej "linear" produkcja. Nie spodziewałbym się tutaj konkurenta dla GTA/Mafia 3 tylko czegoś podobnego do Mafia 1 Remake. 

Czyli lepiej (niż 3) i taniej (niż 3). W to mi graj :). 

Opublikowano

Jedyna wczorajsza zapowiedź przy której stanął siurak. Mega się bałem że po m3 dalej będą się pchać w późniejsze lata a tu jednak krok w tył :banderas: i to jeszcze nie w ameryczce więc kolejny plus. Jak będzie gra na poziomie rimejku jedynki to będę zadowolony

Opublikowano

Ostatnio remake jedynki, teraz prequel(pewne ze znanymi postaciami w ich latach młodości). Trochę bezpiecznie, bo nie chcą ruszyć do przodu(i gdzieś tam rzucić rękawic GTA VI, nawet jeśli to od zawsze zupełnie inne gry), ale z drugiej strony rzadko wybierane miejsce akcji, więc jak miasto/wiocha będzie robiło za tło, tak jak w najlepszych odsłonach, to powinno być dobrze. Żadnego wydłużania na siłę, niech to będzie pamiętne 10h, zamiast męczących 50h.

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano

Podkreślają w wypowiedziach powrót do korzeni, więc o to jestem akurat spokojny. Ewentualnie można się zastanawiać na ile to będzie możliwe/skuteczne bez Daniela Vavry, ale z drugiej strony nie ma ludzi niezastąpionych, a duch pierwszych dwóch części jest chyba na tyle znany i oczywisty, że nie powinni mieć większych problemów z jego odtworzeniem. 

Opublikowano

Super. Też się strasznie jaram tą zapowiedzią.

Potwierdzone czasy w jakich ma się rozgrywać gra? Tam wisi flaga królestwa Włoch z 1925 - 1946. Czyli pewnie gdzieś w tym okresie się znajdziemy. 

Opublikowano

W sumie mafia na konikach byłaby ciekawa xD chociaż ta seria zawsze mocno mi się kojarzyła z pięknymi starymi bryczkami no ale jak to rzeczywiście będą początki to może być z tym ciężko

Opublikowano

Fajnie, że będzie, akurat jakiś czas temu grałem sobie w Mafię 3, ale dawkowałem sobie, bo chodzi tylko w 30 klatkach.