Skocz do zawartości

Mafia: The Old Country

Featured Replies

Opublikowano

• Odpowiedzi 84
  • Wyświetleń 4,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Zastanawiam się jak to będzie wyglądało jeśli chodzi o fury, bo wtedy praktycznie ich nie było, tym bardziej na jakimś wypizdowie we Włoszech. Czy nagną trochę realia, żeby lepiej się grało, czy pójdą bardziej w konie.

Opublikowano

na pierwszym trailerze , teaserze chyba była samochód.

mega brawa za setting, coś świeżego, ciekawego. chciałbym żeby był mesjasz ale 3 to dla mnie spierdolina a i rimejk był tylko dobry. czekam ale bez podjarki póki co 

Opublikowano

Byle nie zboczyli z tego "linear" i nie zapodali osiemnastu takich samych kryjówek gangów do wyczyszczenia.

Co ja gadam, w remake'u nawet free roam cieszy tak jak w 2002 roku. Dawać więcej tego strzelania. Konie? Młodziutki Don Salieri jako woźnica? Robimy to.

Opublikowano

Dopiero obejrzałem trailer i ciary wjechały na plecy! Coś czuję że to będzie dooobre. Przeciekawy setting, zupełnie nieeksplorowany wcześniej. Sądząc po samochodach widocznych w trailerze, to okolice 1910-1920 roku. Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy, bo ekipa pokazała już przy remake'u oryginalnej Mafii że kuma czaczę i nie zajmuje się tematem przez przypadek.

Opublikowano

Wygląda obłędnie, połączenie świetnego klimatu z ciekawym settingiem i miejmy nadzieję wciągającą fabułą. Jaram się niesamowicie!

Opublikowano

Może tutaj faktycznie inne czasy ale wyobrażam sobie taką mafię ze zniszczeniami z beam ng :banderas:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mafia: The Old Country - The Tea...
No image preview

Mafia: The Old Country - The Team Behind Mafia: The Old C...

Get a first look at gameplay, a behind-the-scenes peek at Hangar 13's development, and join us for a dev Q&A!

PAX 8 maja, a release 8 sierpnia (wyciekło komuś na hiszpańskim Steam).

Opublikowano
1 godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

Klimatem się pewnie obroni, pytanie tylko jak z gameplayem wyjdzie.

Zobaczymy, wszystko delikatnie lepsze niż Mafia 3 i będzie super, może być dobry rok dla fanów gier akcji z samochodami w tle :D.

W ogóle to zapowiadali powrót do korzeni i rdzeń rozgrywki to ma być misja fabularna, a nie przechwytywanie dzielnic, zobaczymy, czy nie kłamali :).

Opublikowano

Wogóle ma tu być otwarty świat w stylu jedynki? Czy tylko małe huby na czas misji? Bo chyba tylko o tym drugim wspominali.

Opublikowano

Podobno ma być liniówka z różnymi lokacjami ale ciężko mi w to uwierzyć do końca. Zobaczymy jak pokażą więcej.

Opublikowano
14 minut temu, suteq napisał(a):

Podobno ma być liniówka z różnymi lokacjami ale ciężko mi w to uwierzyć do końca. Zobaczymy jak pokażą więcej.

Pewnie dowiemy się 8 maja, bo na razie to powrót do korzeni może oznaczać, że będzie free roam, ale po prostu nie będzie zbieractwa mandatory pomiędzy mięskiem fabularnym.

Opublikowano
2 godziny temu, Rozi napisał(a):

Tutaj akurat wolałbym open world ze zwiedzaniem pięknej Sycylii.

Mogą zrobić coś w stylu Free ride jak w oryginalnej jedynce.

Opublikowano

Dwójka też miała open-world, ale nie była sandboxem, bo świat był pozbawiony jakichś aktywności, więc służył jedynie za tło przemieszczania się z punktu A do B - w sumie takie rozwiązanie byłoby nawet spoko, ale mimo wszystko chciałbym, żeby było co robić w tak pięknym settingu, jak Sycylia.

Opublikowano

Czemu nie?
Ważne, żeby nie było ich po 50. Jak byłoby po 5 np to luzik - coś jak w Horizon Zero Dawn w porównaniu do ubisofciaków - 7 żyrafów na całą mapę kontra 50 punktów synchronizacji mapy w Assasinach.

Opublikowano
6 minut temu, PiotrekP napisał(a):

I kolejne generyczne aktywności pojedź->zabij/zniszcz/ukradnij->wróć?

Si, mogą być, tylko nie takie jak w Mafii 3, wystarczy cokolwiek totalnie opcjonalnego.

Opublikowano

Dwójka to był ideał w tym temacie: coś tam można było porobić (garaże, chyba też jakieś żarcie na mieście), pozwiedzać, dojechać do celu na różne sposoby, ale brak było gównoaktywności i ogromniastej, męczącej mapy.

Opublikowano

Na różne sposoby to nie bardzo, bo tylko autami się jeździło. Już wolę samą fabułę, ale dłuższą. W dwójce sporo z tego pokazali w jednym dłuższym filmiku zamiast dać w misjach.

Póki co niech jakikolwiek normalny gameplay pokażą.

Opublikowano
4 godziny temu, Wredny napisał(a):

Czemu nie?
Ważne, żeby nie było ich po 50. Jak byłoby po 5 np to luzik - coś jak w Horizon Zero Dawn w porównaniu do ubisofciaków - 7 żyrafów na całą mapę kontra 50 punktów synchronizacji mapy w Assasinach.

Dokładnie, poboczne zawsze w tego typu grach będą polegały na schemacie, ale można zrobić schemat jak w trójce, czyli mega nudne i powtarzalne przejmowanie terenów na wzór czyszczenia "fortec" w Assasins Creed, a można to zrobić tak jak w GTA V, gdzie misje dla nieznajomych mimo ogólnie powtarzalnego schematu nie dawały uczucia jebania jak wół po polu w kółko tego samego, dobra otoczka fabularna, trochę urozmaicenia i już z misji przynieś podaj pozamiataj robi się coś fajnego.

Opublikowano
4 minuty temu, kotlet_schabowy napisał(a):

Pisząc "na różne sposoby" miałem na myśli dowolną drogę, jak to w open worldach.

No tu się zgodzę, zupełnie czymś innym jest tryb freeroam poza normalną gra, a zupełnie czymś innym możliwość zwiedzania całości mapy pomiędzy wykonywaniem misji. Trochę nie rozumiem z czym tu devi mają problem, wystarczy naśladować GTA z przełożeniem na klimaty sycylijskiej mafii, nie muszą wymyślać koła na nowo.

Opublikowano
5 godzin temu, tjery napisał(a):

Trochę nie rozumiem z czym tu devi mają problem, wystarczy naśladować GTA

Ogólnie się zgadzam, ale ten fragment mnie rozbawił. ;) Z czym mają problem? No nie wiem, może nie mają miliarda dolców budżetu? ;)