Skocz do zawartości

RoadCraft

SebaSan1981

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie info jeszcze znalazłem:

-Devi uprzedzają, że gra nie będzie skupiać się na jeżdżeniu.
- Nie będzie paliwa, pojazdy mają nieskończoną wachę. Dla mnie spory minus. Zostało to potwierdzone przez devów na ich discordzie.
- Będą działające wycieraczki.
- Ręcznej skrzyni biegów też chyba nie ma, w każdym razie nie było jej nigdzie widać podczas gameplayów.
- Prawdopodobnie brak modyfikowania pojazdów.

Resztę już widzieliśmy na trailerach. Wygląda na to, że cała para poszła w fizykę, zarządzanie flotą i ogarnianie mapy, a sama jazda będzie tutaj chyba tylko formą przejechania z punktu A do B, żeby naprawić kolejną rzecz.

No jestem bardzo ciekaw co z tego wyjdzie, niektóre rzeczy trochę mnie ostudziły (szczególnie info o braku paliwa). Akurat się ogra Dooma i będzie wiadomo czy warto kupować.

• Smutny 1
Opublikowano

Najwyraźniej nie umieli tego mądrze rozwiązać. Stacje paliw byłyby głupie gdyby działały w miejscach katastrof od razu. Stawianie ich w dowolnej lokalizacji też mogłoby być "takie se".

Mnie ogólnie wkurwiało jak ciężarówki chłeptały paliwo w SR, a stacje paliw były w dziwnych miejscach albo nie było ich na mapie wcale :facepalm: Sama mechanika w grze fajna, ale gdzie jest sens rozstawiania cystern w kluczowych miejscach na mapach albo ciągnięcie za sobą cysterny :reggie:

Opublikowano

Stacje nie, ale jakieś mauzery w bazie czy coś i by wystarczyło. W ekipie zawsze ktoś jeździł cysterną i robił za mobilną stacje paliw i to było fajne. Grając solo rozumiem irytację ciągłego tankowania, no ale studio szczyci się tym, że robią symulacje po czym wycinają jeden z ostatnich aspektów, który tę symulacje przypomina. Jedyna nadzieja, że wrzucą może kiedyś jakiś tryb hardcore i wszyscy będą zadowoleni.

Z dobrych wiadomości. Dev potwierdził, że będzie można budować drogi gdziekolwiek chcemy i tworzyć ścieżki wg własnego uznania. Jak jest woda to zasypujemy piachem, jak drzewa to wycinka. Podobno można nawet małe budynki zasypać i zrobić z nich górkę.

• Plusik 2
  • Dzięki 1
Opublikowano

W snowrunerze wiadomo, że zużycie paliwa było nierealistyczne, bo mając zbiornik 200L w ciężarówce nawet w takich warunkach paliwo nie skończy się po 15-20 minutach, ale to musiałaby być mapa jak w ETS, żeby to realistycznie wypadło. Tu mogli jednak dodać taki element, budujesz w jakimś obszarze drogę, zwozisz sprzęt no to logiczne, że przywozisz też cysterne z paliwem.

• 2 tygodnie później...