Skocz do zawartości

InZoi - symulator życia

SebaSan1981

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko! 21 sierpnia 2024 roku miała miejsce premiera nowej gry pt InZoi, która ma spore szanse strącić Simsy z piedestału gier symulujących codzienne życie.

inzoi-headline2.thumb.jpg.1299f22cd6b9586a0074dee6dd41a568.jpg

Gra stworzona i wydana została przez firmę Krafton. Póki co jest tylko na PC więc ten temat założyłem właśnie tutaj.

InZoi ma bardzo zaawansowany kreator postaci, grafika i mechaniki także prezentują się interesująco.

940aec0b6dad83136dc236b1d959fb6d3cb2_1920xt1080_S1000.thumb.jpg.0aab01575f07acebc4d0374724a4506d.jpg

Mnie ciekawi fakt czy prawdziwy gameplay jest tak samo dobry jak prezentowały to zajawki i trailery. No i ciekaw jestem Waszej opini na temat tej produkcji. Czy wogóle na forumku będzie ona kogoś obchodzić? Dyskutujmy ^^

• Plusik 1
Opublikowano
41 minut temu, Shankor napisał(a):

Ledwo wyrabiam w prawdziwym życiu, nie mam czasu na drugie :notlikethis:

Dokładnie to miałem napisać.

Zabawa w życie jest fajna, dopóki nie jest jakoś przesadnie rozbudowana. W Simsy czy gry typu Stardew Valley gra się fajnie, bo to są niezobowiązujące i przystępne. A tymczasem jakiekolwiek realistyczne i nie wiem jak rozbudowane symulatory "życia", to już trochę mija się z celem. Tj. co kto lubi, ale to nie dla mnie. Wolę coś bardziej "growego".

A tu jednak nacisk na 'realizm', postacie wyglądają jak z AI generatora i ogólnie zalatuje "chińszczyzną" trochę. Zostanę przy zbieraniu ziemniaków i podrywaniu garstki pikseli przy kwadransowych sesjach w SV.

Opublikowano

Ale to jest w domyśle robione dla 14 letnich dziewczyn które jeszcze mają siły życiowe a nie dla chłopów po 40stce czy ile wy tam macie:boomer:

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Pupcio napisał(a):

Ale to jest w domyśle robione dla 14 letnich dziewczyn które jeszcze mają siły życiowe a nie dla chłopów po 40stce czy ile wy tam macie

Zagramy i będziemy się dobrze bawić :nosacz3:

12 minut temu, Suavek napisał(a):

Dokładnie to miałem napisać.

Zabawa w życie jest fajna, dopóki nie jest jakoś przesadnie rozbudowana. W Simsy czy gry typu Stardew Valley gra się fajnie, bo to są niezobowiązujące i przystępne. A tymczasem jakiekolwiek realistyczne i nie wiem jak rozbudowane symulatory "życia", to już trochę mija się z celem. Tj. co kto lubi, ale to nie dla mnie. Wolę coś bardziej "growego".

A tu jednak nacisk na 'realizm', postacie wyglądają jak z AI generatora i ogólnie zalatuje "chińszczyzną" trochę. Zostanę przy zbieraniu ziemniaków i podrywaniu garstki pikseli przy kwadransowych sesjach w SV.

Był kiedyś taki twór jak Second Life, wygląda wypisz wymaluj jak tamto, spędziłem tam nawet kiedyś 15 minut, taki symulator wszystkiego...

Opublikowano
8 godzin temu, Suavek napisał(a):

Zabawa w życie jest fajna (…)

Zabawa w dorosłe życie jest fajna, póki jest się dzieciakiem, czyli simsy mi podpasily bo miałem  chyba 13 lat. I chyba wiele osób z dziś tu dostępnych była wtedy gówniarzami i dlatego takim hitem się okazały simsy :) 

• Plusik 1
Opublikowano
1 minute ago, grzybiarz said:

Zabawa w dorosłe życie jest fajna, póki jest się dzieciakiem, czyli simsy mi podpasily bo miałem  chyba 13 lat. I chyba wiele osób z dziś tu dostępnych była wtedy gówniarzami i dlatego takim hitem się okazały simsy  

O każdej grze można tak powiedzieć. Wyścigi są fajne jak się nia ma auta, FIFA jest fajna jak się nie ma piłki i tak dalej. Simsy okazały się hitem, bo doskonale i bardzo prosto robiły to co rpgi - oferowały ucieczkę od rzeczywistości. A przy tym były o wiele bliższe masowemu klientowi niż światy elfów czy kosmicznych podróży

• Plusik 1
Opublikowano

W grach takich jak ta można być alternatywną wersją siebie i robić np rzeczy, których byśmy nie mogli lub nie dali rady zrobic w realu - oczywiście na ile pozwala mechanika gry. 

20231111183230_2.jpg.8062b441aa2fac93f4080719cf2d2fda.jpg

Prace nad InZoi postępują, czekam na finalny efekt bo z jakiegoś powodu lubię takie gierki jak mnie faza najdzie to mogę klikać w takie "cosie" bez opamiętania. 

Opublikowano
4 godziny temu, SebaSan1981 napisał(a):

W grach takich jak ta można być alternatywną wersją siebie i robić np rzeczy, których byśmy nie mogli lub nie dali rady zrobic w realu - oczywiście na ile pozwala mechanika gry. 

20231111183230_2.jpg.8062b441aa2fac93f4080719cf2d2fda.jpg

Prace nad InZoi postępują, czekam na finalny efekt bo z jakiegoś powodu lubię takie gierki jak mnie faza najdzie to mogę klikać w takie "cosie" bez opamiętania. 

Cudo. Typowa tinderówa- singielka w dużym mieście z kotem na utrzymaniu. 

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, SebaSan1981 napisał(a):

obić np rzeczy, których byśmy nie mogli lub nie dali rady zrobic w realu

Dokładnie, Simsy pozwalają mi:

- mieć dom

- mieć samochód

- spotykać się z ludźmi

- rozwijać sensowną karierę zawodową, w której włożony wysiłek zwraca się rosnącymi osiągnięciami i zarobkami

- po pracy mieć nadal trochę paska energii na czytanie i inne hobby

- spotykać się z dziewczynami, mieć żonę i dzieci

"Symulator życia"? Nudy tylko dla kogoś kto ma życie.

Opublikowano

Taka gierka - popróbować i przekonać się, czy "kliknie" czy nie.

Jak zassa to się pogra wtedy, a jak nie to totalnie odbije. 

Opublikowano

Baby będą miały w co grać w końcu. Wygląda ładnie, tylko widać, że jeszcze nie zoptymalizowane.

Podejrzewam, że 80% modów to będą mody na ruchanie.