Suavek 4 661 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival kończy z ekskluzywnością na Switcha i wychodzi na PS5, XSX i PC/Steam. Jest demo do sprawdzenia, ale bardzo skromne. Przy okazji temat ogólny o serii też nie zaszkodzi. U mnie na monitorze 240hz zajebiście się gra. Teraz będzie trzeba bębenkiem się zainteresować. 1 Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 28 sierpnia Opublikowano 28 sierpnia Spoko sprawa, że wrzucili gierkę na Steam. Kiedyś ogrywałem taiko w którejś yakuzie i bardzo podeszło i chyba jakieś demko na ps4. Zawsze ciągło człowieka do takich "dziwactw" z japonii. Jak będzie promo to trzeba będzie się zaopatrzyć Co się tyczy kontrolera to czytałem gdzieś, że Hori ma wypuścić dedykowany nawet są już pre-ordery-->https://www.amazon.com/Taiko-Tatsujin-Controller-PlayStation-Windows-5/dp/B0DDR4L9XT Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 29 sierpnia Autor Opublikowano 29 sierpnia Fajna sprawa bębenek od Hori. Jeśli ma działać z PS4/5 i PC, to się zainteresuję, ale poczekam na jakieś lokalne oferty. Ciekawe, czy z jakimś adapterem działałby też ze Switchem. Bo trochę to irytujące, że seria wychodzi na tyle platform, a kontrolery są dedykowane. Mam Taiko na PS4, Switcha i chcę PC, a bębenki są z restrykcjami. Cytuj
Damk 98 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada (edytowane) Aż dziw, że gierka do tej pory nie doczekała się własnego tematu. Szczerze powiedziawszy, gdyby nie ekskluzywne rytmiki pokroju Groove Coaster Wai Wai Party czy właśnie Taiko No Tatsujin Drum'n'Fun/Rhythm Festival, Nintendo Switch mocno by się u mnie kurzyło pomiędzy premierami nowych gier niebędącymi reedycjami/portami/remasterami gier z poprzednich konsol. Chyba najlepsza gra rytmiczna z dedykowanym kontrolerem w jaką miałem przyjemność pograć. Na minus płatny abonament/subskrypcja do "wszystkich" dostępnych utworów zamiast klasyczne DLCki. I jeżeli dobrze rozumiem zapowiedzi, to teraz do każdej platformy będzie potrzebny oddzielny model bębenka?? Oczywiście - jak można się domyślać po niemałej popularności tytułu - istnieje spora ilość darmowych klonów/podróbek Taiko no Tatsujin na PC (zwanych pokrętnie "symulatorami"). Te z kolei mają dostęp do nieograniczonej (również przez prawa autorskie/licencje ) ilości utworów - tych z oficjalnych setlistów, jak i tych tworzonych przez społeczność graczy. Edytowane 3 listopada przez Damk Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano sobota o 20:03 Opublikowano sobota o 20:03 Czekam na jakis zestaw z Drumsami pod PS5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi