Skocz do zawartości

Forumkowy Klub Gierek Retro - 09.2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wakacyjnej przerwie powraca klub gierek retro. Tematem wrześniowego klubu będzie Amiga i jedne z najbardziej kultowych gier. No to jedziemy. Opisy sobie daruję, bo cokolwiek bym napisał byłyby to banały :) Smacznego

1. Cannon Fodder

IMG_3741.png.97da86fdfef7e1b0b552355caa5756ce.png

2. Super Frog

nie grajcie w wersję hd, jest koszmarna

IMG_3742.png.c83164136fa5390a3accd00f8208972b.png

3. Pinball Dreams

IMG_3743.jpeg.198d1a289b8112172f71a422bb1068b7.jpeg

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
4 godziny temu, Homelander napisał(a):

2. Super Frog

nie grajcie w wersję hd, jest koszmarna

Zrobiłem wszystko (wersja na telefon) i nie mogę się zgodzić. Co niby jest tam koszmarnego?

Opublikowano
8 minutes ago, Square said:

Zrobiłem wszystko (wersja na telefon) i nie mogę się zgodzić. Co niby jest tam koszmarnego?

Bo to inna gra z innymi planszami i inną fizyką. O wiele gorsza

Opublikowano

Cannon Fodder to jedna z tych gier w które pragnąłem zagrać, gdy zakupiłem swoją Amigę 500. Ilekroć go odpalam to intro powoduje u mnie ciary :D Całej gry jeszcze nie ograłem, ale jest po prostu świetna i (niestety) nieco trudna, jak to gry ery 8/16 bit. No, ale od czego są trainery :spicy:

Amiga to przede wszystkim kopalnia lepszych i gorszych gierek tworzonych przez Polaków. Mimo iż sam sprzęt ma zagraniczne korzenie to mam wrażenie, że razem z Pegazusem jest naszym narodowym dobrem i sporym kawałkiem growej historii Polski.

Opublikowano

Dwie pierwsze grałem w zeszłym miesiącu podczas lektury Amiga Extreme. Superfrog odstraszył mnie poziomem trudności. Cannon Fodder to jedna z moich gier dzieciństwa. Pykam po levelu co jakiś czas. Niestety główna ekipa Jops ,Jools i Stoo już gryzą piach, ale w kolejce czeka wielu poborowych. Niesamowite jak ta gra dzisiaj jest grywalna i przystępna.