Perez 1 698 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia Wrześniowy numer dostępny od 5 września (czwartek) Prenumerata wysyłka 2 września (poniedziałek) Cena magazynu - 24,99 zł (116 stron) Numer dostępny w wersji z jedną z dwóch okładek Roger: Targi, targi i po targach. Gamescom na dobre wrócił do kalendarza gracza, wydawcy coraz chętniej prezentują swoje gry, a my dostarczamy Wam 14 stron playtestów nadchodzących tytułów i kilka extrimowych przygód w bonusie. Ograliśmy choćby Gothic Remake, Avowed, Kingdom Come: Deliverance II, Path of Exile 2, Dune: Awakening czy Commandos: Origins, przeprowadziliśmy też wywiady z ojcem Silent Hilla, aktorką wcielającą się w bohaterkę Star Wars: Outlaws czy Casprem Van Dienem z kultowych „Żołnierzy kosmosu”. Z kolei Komodo hale targowe w Kolonii zamienił na event Konami w Londynie, by zagrać w remake trzeciej części MGS-a, remake drugiej odsłony Silent Hilla oraz niezapowiedzianą wcześniej grę. Widać też po recenzjach, że okres ogórkowy dobiegł końca, wszak do testów wpadły choćby nowa odsłona Gwiezdnych wojen, Warhammer 40,000: Space Marine 2, Concord, The Casting of Frank Stone czy Black Myth: Wukong. A zaledwie dwóch dni zabrakło, by udało się też zmieścić nowego Astro Bota, ale co się odwlecze… W Tematach Numeru znajdziecie też zestawienie najlepszych telewizorów do konsol w 2024 r., podzielonych na kilka kategorii cenowych. Przy okazji spróbujemy też odpowiedzieć na pytanie, kiedy i czy telewizory 8K staną się powszechne. Piszemy też sporo na temat budżetowego grania na pierwszym i drugim PlayStation. Wiedzieliście, że na te sprzęty ukazało się wiele tanich tytułów rodem z kosza z Biedronki, których nigdy nie recenzowaliśmy na łamach magazynu? A można tam znaleźć prawdziwe perełki. Z kolei w „Indeksie gier zakazanych” przyglądamy się produkcjom religijnym – wiedzieliście, że co roku odbywają się chrześcijańskie targi gier, a w Polsce nie brakuje księży streamujących rozgrywkę? Czekają też na Was dwa obszerne opracowania opisujące arcyciekawe kulisy powstania Resident Evil 5 i Final Fantasy XII. W obu tych historiach nie brakowało kontrowersji i dramatów. Ponadto w dziale Retro przyglądamy się gatunkowi gier skupionemu na wyścigach motorówek, który największe triumfy święcił na pierwszym PlayStation. Zabieramy Was także na nostalgiczną wycieczkę po Dolinie Muminków, wraz z którymi trafimy nawet do… Japonii! Wakacje się skończyły, wracamy do szarej rzeczywistości, którą w najbliższych miesiącach ubarwią nam jak co roku kolejne gry. Oby do świąt! Miłej lektury. TEMATY NUMERU Jaki telewizor do konsoli wybrać w 2024? B jak budżetowe granie na PSX i PS2 gamescom 2024 - relacja + graliśmy w: Avowed Clair Obscur: Expedition 33 Commandos: Origins Crimson Desert Directive 8020 Dragon Ball: Sparking! ZERO Dune: Awakening EA Sports FC 25 Exoborne Gothic Remake Heroes of Might & Magic: The Olden Era Kamikaze Lassplanes Kingdom Come Deliverance II Little Nightmares III Path of Exile 2 Reanimal Slitterhead Starship Troopers: Extermination Titan Quest II Unknown 9: Awakening CO NOWEGO Bye Sweet Carole Marvel 1943: Rise of Hydra Fantasy Life i: The Girl Who Steals Time Testy padów PowerA PLAYTESTY Metal Gear Solid Delta: Snake Eater Silent Hill 2 + wywiad z twórcami remake’u Deliver At All Costs RECENZJE Age of Mythology: Retold Akimbot Alaskan Road Truckers Black Myth: Wukong Bleak Faith: Forsaken Cat Quest 3 Concord Creatures of Ava CYGNI: All Guns Blazing Deathbound F1 Manager 2024 Frontier Hunter: Erza’s Wheel of Fortune Guayota Madden NFL 25 Magical Delicacy MARS 2120 Mists of Noyah Monster Jam Showdown Phantom Spark Star Wars Outlaws Star Wars: Bounty Hunter Thank Goodness You’re Here! The Casting of Frank Stone The Iron Rig Thief Simulator 2 Tiebreak Tombi! Special Edition Visions of Mana Warhammer 40,000: Space Marine 2 Yars Rising HARDKOR Rozmowa z Humberly González (Star Wars Outlaws) Indeks gier zakazanych RETRO Retrocenzja – Secret of Mana zgRed w Dolinie Muminków Resident Evil 5 – Żar Przetrwania Final Fantasy XII – epopeja generacji Nówka-motorówka – krótki szkic o wodnych wyścigach FELIETONY Fabularna tawerna [Zax] Savepoint [Michał Walkiewicz] Dwóch zgryźliwych tetryków [Mielu / Marcellus] Na piechotę [Piechota] Od gracza dla graczy [Mazzi] Okiem maniaka [Roger] STAŁE RUBRYKI Co nowego Ohayo Nippon Dobre, bo polskie Hyde Park Headshot Myszaq lubi Region Filmowy Comix Zone Bardzo Ambitny Kącik Anime Prenumerata Graczpospolita Głos Ludu Patronite Listy W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na sklep@psxextreme.pl lub posty w tym temacie. Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na: Facebooku, Instagramie i X/Twitterze. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia Art na "niebieskiej" okładce wygląda na niskiej jakości, ta druga lepsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 452 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia O mój ulubiony Resident evil z afro amerykanami. Ograne tyle razy na kanapie w coopie, że takiego rimejka jak re4 to bym z łóżka nie wygonił Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 378 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia Dużo dobrej publicystyki, zwłaszcza Final Fantasy XII i nowe hirołsy. Ciekawe jaka ocena Concorda, profesor już nie nadąża z zaparzeniem melisy i kolejnej słabej oceny może nie wytrzymać #pdk. Mam nadzieję, że numer przyjdzie do mnie w środę i miło spędzę urodzinowy wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 106 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia Ciekawie zapowiadają się tematy o budżetowych gierkach, indeksie gier zakazanych, no i oczywiście relacja z wyjazdu na targi. Mam nadzieję, ze została tradycyjnie uwieczniona klasyczna ekstrimowa trzoda i zaskakujące wydarzenia, jak wybuchające po drodze samochody lub łapanie WiFi w domu publicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 859 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia Szkoda że małpy nie ma na okładce Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 106 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia A tak w ogóle, to chciałbym zauważyć, ze od offtopicu o kioskach ruchu minęło już ładnych kilka miesięcy, a nadal nie widzę, aby pojawił się na ten temat rzetelny reportaż na łamach Szmatlawca. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia No i Roger coś kiedyś pisał że ma jakieś tajne historie o redakcjach starych gazetek czy to psx fan czy coś… ale mogło mi już się zapomnieć - też nie czytałem o tym. I ściera miał pisać hyde parki czasem. Te dwie rzeczy coś ucichły 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 378 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia Nie zapominajcie o pożegnalnym hyde parku Shivy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 452 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 1 godzinę temu, iluck85 napisał(a): Szkoda że małpy nie ma na okładce Małpy nie stać na wpisowe 1mln orenów by ukazać się na pierwszej stronie najpopularniejszej gazety o grach po tej stronie Pontaru. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 620 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia O fajnie ze temat o telewizorach, bo akurat tak pomału się zbieram do jakiejś zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia Mam wrażenie, że od poprzedniego numeru minęła WIECZNOŚĆ. Muminki! Motorówki! Tu się rozstrzygnie Tekst Numeru. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 43 minuty temu, oFi napisał(a): Małpy nie stać na wpisowe 1mln orenów by ukazać się na pierwszej stronie najpopularniejszej gazety o grach po tej stronie Pontaru. "gazeta" to cda. PSX to szmatławiec. Cytuj Odnośnik do komentarza
sph! 832 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia Ale tego woke gówna to nie dawajcie na okładki. Szanujcie siebie i czytelników. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 057 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia Recka Space Marins 2. Nieźle. Trzeba będzie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza
kaj.dam 15 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia Zacnie, kilka tematów mi leży, nie powiem. @Pereza czy jeśli komuś przysługuje więcej niż jeden numer to czy jest szansa że dostanie obie wersje okładki? Czy to loteria? Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 698 Opublikowano 29 sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 26 minut temu, kaj.dam napisał(a): Zacnie, kilka tematów mi leży, nie powiem. @Pereza czy jeśli komuś przysługuje więcej niż jeden numer to czy jest szansa że dostanie obie wersje okładki? Czy to loteria? Przy paczkomatach postaram sie wrzucic obie, bo to sam z chaty wysylam, wiec mam jakas kontrole nad tym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 695 Opublikowano 29 sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia Jak se ograli Sajlenta farciarze. Szkoda, że bez Wukonga goty na okładce. Numer grubaśny się wydaje, będzie wąchane... yyy ten, czytane. Cytuj Odnośnik do komentarza
sadiker 57 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 15 godzin temu, grzybiarz napisał(a): No i Roger coś kiedyś pisał że ma jakieś tajne historie o redakcjach starych gazetek czy to psx fan czy coś… ale mogło mi już się zapomnieć - też nie czytałem o tym. I ściera miał pisać hyde parki czasem. Te dwie rzeczy coś ucichły Ściera jest zajęty wypiekami - według KRS-u wydaje czasopismo Mistrz Branży(swoją drogą niezły przeskok z gier do ciastek), więc pewnie nie ma czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
sph! 832 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2 minuty temu, sadiker napisał(a): Ściera jest zajęty wypiekami - według KRS-u wydaje czasopismo Mistrz Branży(swoją drogą niezły przeskok z gier do ciastek), więc pewnie nie ma czasu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia @sadiker To ma pewnie jeszcze mniejszy nakład niż PE. Więc i czasu mniej zżera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia A ta trzecia okładka to jak wyglądała? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sph! 832 Opublikowano 30 sierpnia Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia Dużej różnicy nie ma... Ty tam na górze, popsułeś mi dzieciństwo tym wpisem! Cytuj Odnośnik do komentarza
Mantis 1 123 Opublikowano 31 sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia Pierwszy numer który wypatruję nie w kiosku, a w skrzynce pocztowej. Zobaczymy kiedy do mnie dojedzie. Namówiłem kolegę by ze mną prenumerował, więc zaoszczędzić mamy całe 10 zł na tej tekturce wstawianej do paczek <cebula> Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi