Skocz do zawartości

Legacy of Kain: Soul Reaver 1&2 Remastered

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale super! Nigdy nie ukończyłem oryginału (stare czasy kiedy grałem na piratach i nie kończyłem większości gier :/ ) i miałem w planach od roku ograć wersję z Dreamcasta z fanowskim modem HD na Steam Decku. No to już nie muszę. :) Jaram się!

• Plusik 1
Opublikowano

Wlasnie przechodze Blood omen 1 i zdecydowanie moglby tu wjechac porzadny remake. Ciekawe co zaprezentuja te remastery bo walka to tak srednio w tych gierkach. Najbardziej w sumie czekam na odswiezone intro z jedynki.

Opublikowano

Kek dopiero teraz zobaczylem ze Figaro wrzucil link do trailera. No jak ktos ogrywal na psx to moze zrobi to na nim wrazenie, ale dla kogos ogrywajacego na pc no to beka wnusiu.

Opublikowano

Przecież to remaster a nie remake, dla mnie wygląda mniej więcej jak Tomb Raider 1-3. Ważniejsze żeby gameplay trochę usprawnili, dodali jakąś mapkę i feeling zadawania razów dopakowali.

Opublikowano

Strasznie się cieszę, aczkolwiek nowe modele wydają się lekko jaśniejsze względem otoczenia. Rzuca się to w oczy zwłaszcza na nowym Melchiahu. Tak czy inaczej odświeżona jedynka wygląda cudnie na tych porównaniach. PC czy PSX grafika tam była klocowata względem dwójki przez znacznie mniejszą liczbę polygonów.

Opublikowano

O, patrzcie, remaster. Coś ostatnio właśnie mało remasterów było i zacząłem się zastanawiać xd

A poważnie to oprócz grania w bazarowo spolszczoną jedynkę nie mam wspomnień z tą serią, więc poczeka się na promkę za dyszkę.

Opublikowano

Nigdy nie byłem jakimś turbo fanem oryginałów, ale remake 1&2 bym z chęcią zagrał, klimat mi się bardzo podoba. Ale remaster drewna z roku 1999 z lepszymi teksturami? No raczej nie :drakenope:.

Co kto lubi. 

Opublikowano

To jest o tyle dobre, że jest jakikolwiek ruch w temacie, ale jak mam w głowie jeszcze jakieś rimejki z ery szaraka, to właśnie taki Soul Reaver byłby gdzieś w TOP 1-3 z SH, czy Syphonami, ale może innym razem, tylko jak się ludzie na to nie rzucą, żeby nie pomyśleli, ze nikogo te gry nie obchodzą.

Opublikowano

Fajnie, że pamiętają o marce, ale niefajnie, że w taki sposób. Co to za legacy of Kain bez blood omen. Ta seria potrzebuje restartu/rimejku, a nie remastera.

Pewnie i tak kupię z sentymentu, ale wybrali najgorszą decyzję z możliwych

• Plusik 1
Opublikowano

Jak miałoby wyjść takie gówno jak anulowany Dead Sun to podziękuję, wolę już takie remastery i zachowanie oryginalnej fabuły. 

Tak szczerze najgorszą decyzją byłby jakiś gaasik albo coś na komórki. 

Z perspektywy czasu miło wspominam nawet ten multi coop spinoff Nosgoth. Szkoda, że umarł.

Ciekawe ile za te remastery zaśpiewają.

Opublikowano

Ewidentnie potraktowano te gry identycznie jak TR - unowocześniamy staroć, czyli taki remaster+. Kiedyś bym się jarał, s teraz... no zagram, ale nie na premierę. 

Opublikowano
1 godzinę temu, DarkStar napisał(a):

Ale super! Nigdy nie ukończyłem oryginału (stare czasy kiedy grałem na piratach i nie kończyłem większości gier :/ ) i miałem w planach od roku ograć wersję z Dreamcasta z fanowskim modem HD na Steam Decku. No to już nie muszę. :) Jaram się!

To samo :banderas: