dominalien 267 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października (edytowane) Wjechało demo na Steam, normalnie troszkę popuściłem w spodnie. Dżizas, jak ja uwielbiam Ys. Premiera za 9 dni. Wygląda i chodzi pięknie na stimdeczku bożym. Edytowane 16 października przez dominalien Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Ys powinno miec temat zbiorczy jak ten jeden od FF czy SMT. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października No dałem przecież link powyżej. Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Może jesteś w ignorach Nabilem swego czasu troche godzin w ósemkę, na tej wyspie. Ale potem się znudziło i juz nie pamiętam o co chodziło. Niespecjalnie mnie ciśnie na kolejne, mając w backlogu P3. Cytuj
dominalien 267 Opublikowano 17 października Autor Opublikowano 17 października (edytowane) Ooo, dla mnie Ys lepsze niż dowolna Persona. W szczególności jeśli chodzi o eksplorację. W P5 podziemia lepsze niż w poprzednich, ale tutaj duża różnorodność krajobrazu, ładne widoczki, aż się chce biegać i wszystko odkrywać. Demo X bardzo przyzwoite, gram już kilka godzin i nie doszedłem do końca. Bardzo fajny patent, że jak ludzie mają coś nowego do powiedzenia, to są zaznaczeni na mapie kolorkiem, a jak są jakieś drobne, incydentalne kwestie to nawet nie trzeba naciskać guzika, tylko wystarczy podejść i już się pojawia tekst. Zawiązanie historii fabularnie mocno słabe, ze szczególnym wskazaniem na koszmarny głos tajemniczej postaci. Potem się robi troszkę lepiej, ale na razie historia najsłabsza ze wszystkich, w które grałem. No i wszędzie niewidzialne ściany, po całkowitej swobodzie z IX to pewien krok w tył, choć oczywiście pasuje do ogólnego klimatu JRPG i poprzednich części. Edit: a no i jest HDR. Nie bije jakoś po oczach, ale troszkę umila. Edytowane 17 października przez dominalien Cytuj
dominalien 267 Opublikowano 19 października Autor Opublikowano 19 października Demo jest _gigantyczne_. Po paru dniach grania nadal nie doszedłem do końca. Sejwy mają działać w pełnej wersji, ale znając życie na Steam Decku trzeba je będzie przekopiować. Na Steam są bardzo fajne materiały na temat portu na PC: https://store.steampowered.com/news/app/2731870 Robi go mała firma z Austrii, dużo pododawali o siebie (HDR, lokalny coop). Ciekawa lektura. Zwykle nie daję pełnej kasy na premierę, ale nie widzę możliwości, żebym tym razem tego nie zrobił. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 20 października Opublikowano 20 października W dniu 17.10.2024 o 15:30, Shankor napisał(a): No dałem przecież link powyżej. Sory, zmylilo mnie ze tam jest ósemka w tytule. Cytuj
dominalien 267 Opublikowano 21 października Autor Opublikowano 21 października Demko dobiegło końca po ponad 12 godzinach gry. 25ty już niedługo. Trochę mi się podoba, trochę nie. Ale to stary dobry Ys, więc będzie grane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi