Skocz do zawartości

CRONOS: the New Dawn (nowa gra od Bloober Team)

Szermac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde no... patrze, ładnie to wygląda, ciekawy design i klimat (z początku przez ten strój skojarzyło mi się z Bioshockiem) i na końcu jakież zdziwko jak zobaczyłem, że to Bloobery (przewijając za pierwszym razem pominąłem moment jak na początku było ich logo).

Się chłopaki rozkręcają.

Opublikowano

Żeby mi ktoś pół roku temu powiedział, że będę się jarał zapowiedzią nowej gry bloober team to bym tylko popukał się w czoło :notbad:
Mega intrygujący klimacik, a nawet i gameplay na koniec trailerka się załapał.

Opublikowano

Zajebiście, że polskie klimaty i ogólny pomysł mega oryginalny.
Fajnie, bo widać, ze ten Silent Hill 2 był dla nich taką przepustką, żeby móc robić to, co się chce - poziom zaufania do ich teamu wzrósł niewyobrażalnie, wystarczy poczytać komentarze pod tym trailerem na ich kanale YT.

Opublikowano (edytowane)

Fajnie, artystycznie wygląda intrygująco. Hełm tylko słaby :P

"Zmierzy się z przytłaczającą siłą licznych wrogów" - czyżby gra a'la RE4 & Dead Space zamiast survival horroru?

Edytowane przez Nyu
Opublikowano

Grubo, bardzo grubo. Ten Bloober Team to chyba największy upgrade w historii giereczkingu, żeby z takiego syfu jak Basement Crawl, a później tony kiepskich samograjów awansować do pierwszej ligi survival horrorów to tego nawet najstarsi górale szarpiący na konsoli nie widzieli. Silenta ogarnęli niemalże perfect, teraz zrobią swojego Dead Space, a może z czasem i coś w stylu RE wysmażą. Tak czy inaczej Cronos wrzucony na wishlistę i będę czekał motzno.

• Plusik 2
Opublikowano

- mamo chcę nowe Dead Space!! 

- przecież mamy Dead Space w domu 

czyli to będzie ta gra o której mówili w wywiadach że "nie było jeszcze gry gdzie Polska byłaby ukazana w godny sposób, myślę, że potrafilibyśmy to zrobić" 

grafa już wygląda wykurwiście, setting i tematyka rewelacja (jeszcze timetravel do Polska 1980?! no wow) i coś czuję że będzie brakujący element z SH2 czyli jeszcze bardziej soczysta walka i rozczłonkowywanie :) tam nie pasował ale tutaj wręcz obowiązek

tak w ogóle to propsy dla Bloobera za płodność bo większość devsów wypluwa teraz góra jedną gre na generację i to w wielkich bólach.. 

#1 na liście najbardziej oczekiwanych w '25

Opublikowano

Ostatnio wrzucałem info o tym nowym dofinansowaniu na unikalny system przepoczwarzania wrogów, kolejne dofinansowanie z UE dla Bloobera, to już wiadomo o jaką grę chodziło :). 

image.thumb.png.c91b4a18ac48bf0cb5eef0979dcd80c5.png

Cytat

Celem projektu opracowanie i wdrożenie innowacyjnego, modularnego systemu ewolucji przeciwników w połączeniu z nowatorskimi elementami rozgrywki i systemem łączenia umiejętności przeciwników. 

W ramach projektu zostaną przeprowadzone 4 zadania mające charakter prac rozwojowych: System ewolucji i manipulacji geometrią przeciwników; Budowa i implementacja środowiska testowego dla projektowanych elementów; System weak-pointów (słabych punktów) przeciwników oraz System rozwoju i łączenia umiejętności przeciwników.

• Plusik 1