Skocz do zawartości

CRONOS: the New Dawn (nowa gra od Bloober Team)

Szermac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szkoda tylko, że praktycznie nic nie pokazali. Lepiej jakby zmontowali 1,5-2min trailer z fragmentami z rozgrywki zamiast tego gadania o inspiracjach i tego co znajdziemy w grze. O tym to można sobie poczytać, bo są artykuły na ten temat i wywiady z twórcami. Sam jakiś czas temu na anglojęzycznym IGN przeczytałem dłuższy wywiad o Cronosie i z tego materiału na FGS nie dowiedziałem się niczego nowego. Trzeba jak najlepiej wykorzystać czas ekranowy na takim wydarzeniu i pokazać coś więcej, a nie tylko pogadać o banałach, że będą bossy w grze, ufole i drabiny i zapowiedzieć, że już wkrótce pokażemy więcej. Niech oni się trochę bardziej rozkręcą z tą kampanią marketingową, bo samo "gra od twórców SH2R" nie wystarczy.

Edytowane przez Czokosz
  • Plusik 1
  • This 1
  • Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Też się zawiodłem na prezentacji. Jak.zobaczyłem, że filmik na YT trwa 4 minuty to myślę sobie "będzie konkret", a tu tyle gadania i kilka sekundowych urywków gameplayu. Ale wierzę, że pokażą więcej nawet w trakcie trwającego Future Games Show.

Opublikowano

#1  dla mnie na ten rok (wliczając GTA)

wygląda na to że SH2R potraktowali jako blueprint na następne gierki i wygląda to soczyście (ten blok mieszkalny rozwalony w czasie to wowzers), inspiracje mają prawidłowe tj Dark także pozostaje tylko dopracować sposób prezentacji tego co ugotowali, szczególnie tego ich patentu co był sponsorowany z dotacji:) tj ewolucji/morphowania przeciwników 

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Bloober-Team-otrzyma-8-8-mln-zl-dofinansowania-z-PFE-na-projekt-systemu-ewolucji-przeciwnikow-8790733.html

Opublikowano

Te człapiące po suficie stwory to wypisz-wymaluj sekwencja z więzienia w SH2, a zrośnięte ze ścianą ludziki od razu skojarzyły mi się z Dead Space :) 

Opublikowano

Nich się inspirują najlepszymi, nigdy nie miałem nic przeciwko temu, jeśli:

zrobione to zostało dobrze

i nie jest wierną kopią (plagiat)

Bardzo bym chciał, żeby ich gra dołączyła do najlepszych serii thriller horrorków aka RE, SH i DS.

• This 1
Opublikowano

O kurde najpierw Silent, a teraz Callisto/Dead Space w Polsce. Przecież to wygląda zajebiście. 

W ogóle uwielbiam gry z radzieckimi blokami w tle z PRLu. Zawsze +1000% do klimy. 

Opublikowano

Tak szczerze mówiąc, mimo licznych spustów w temacie wygląda to po prostu dobrze, ale na razie bez spustów. Widać, że to bardziej dead space style aniżeli jakiś spokojny horror. Czy to źle czy dobrze to już dla każdego kwestia indywidualna.

Opublikowano
  13 godzin temu, XM. napisał(a):

Tak szczerze mówiąc, mimo licznych spustów w temacie wygląda to po prostu dobrze, ale na razie bez spustów. Widać, że to bardziej dead space style aniżeli jakiś spokojny horror. Czy to źle czy dobrze to już dla każdego kwestia indywidualna.

Rozwiń  

No dla mnie to właśnie ten setting przemawia, ta szczypta polskości, jak w The Medium. 

Opublikowano

No mi ogólnie po tym teaserze i wcześniej po tym wywiadzie z tymi dwoma ziomkami, trochę siur opadł, ale czekam, ciekawe co im z tego wyjdzie.