Skocz do zawartości

PS3 Extreme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, KOMODO napisał(a):

Co do Snake'a - ale na okładce mieliśmy właśnie grafikę Shinkawy :). Chyba, że mówisz o okładce amerykańskiej, ta również była na stole ale uznałem, że rysunki artysty są bliższe naszym sercom - mieliśmy je na okładkach wszystkich gier (za wyjątkiem "piątki"), na instrukcjach, w sporej części materiałów promocyjnych.

Faktycznie tak było. Ja miałem wersję essential i widocznie to musi być wersja amerykańska, jak piszesz. 

Opublikowano (edytowane)

Ja pierdolę, co za wybór. :fsg:

W porównaniu do Arcade Extreme, tutaj wszystkie opcje kompletnie mnie rozłożyły na łopatki. No ok, może oprócz limitki, która wygląda dość.. specyficznie. Co prawda, w siódmej generacji byłem w obozie posiadaczy X360, ale zaległości z PS3 prędzej czy później nadrobiłem, ale też nigdy nie zapomnę posiadówek u ziomków w licbazie, gdzie podziwialiśmy cudeńka typu MGS4 czy Uncharted 2 i 3. Wjechały teraz takie pokłady nostalgii i entuzjazmu, że nie mam pytań.
Chociaż do pełni szczęścia brakuje okładki z God of War 3.

Edytowane przez Antihero_
  • Plusik 1
Opublikowano

Gry fajne, okładki już mniej(częściowo), i ta pokrętna logika, bo jeśli idziemy drogą, że nie mogło się coś pojawić choćby na coverze z gier, to co tutaj robi Uncharted 2, czy The Last of Us w tej formie (to tak w kontrze, do tego żydowskiego nosa wystającego z kałuży kosztem figurki origami).

Wziąłem limitkę, bo to jednak lepszy pomysł niż przypadkowa baba, i chyba już nigdy żadna konsola nie zrobi na mnie takiego wrażenia wizualnego jak chlebak, jak na swoje czasy, było czuć kosmiczną technologię.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pix napisał(a):

Szykuje się gruby numer, ale mam pytanie, czemu nie postawiliście na GoW3 na okładce? To jednak popularniejsza marka niż Heavy Rain i MotorStorm. 

Stawialiśmy przede wszystkim na marki unikatowe dla PS3. GoW3 był oczywiście głośną premierą, wszyscy czekaliśmy na finał przygody z ery PS2 no ale właśnie - jakkolwiek by tego nie rozpatrywać, God of War jest marką ery PS2, narodziła się, zrewolucjonizowała i doprowadziła na szczyt zarówno serię jak i gatunek właśnie w tamtym czasie. Na PS3 dostaliśmy "raptem" zakończenie tego wszystkiego. Z kolei takie Heavy Rain narodziło się i pozostało na pokładzie PS3, podobnie Motorstorm. Tutaj pierwotnie Perez faworyzował Gran Turismo 5 ale uznałem, że jest z nim dokładnie tak samo jak z GoW - to marka należąca do epoki PSX-a i PS2, jeżeli już mają być jakieś wyścigi to te wykreowane, spopularyzowane i od razu zmarłe na PS3. Jedynym wyjątkiem od tego klucza jest MGS4 ale raz, że to jedyny odcinek cyklu który "utknął" na pokładzie jednej tylko konsoli przez co stał się dla niej ikonicznym unikatem, a dwa, że prywatnie mam słabość do serii i skorzystałem z pozycji wojewody z porzekadła o wojewodzie i smrodzie :D

• Dzięki 1
Opublikowano

Pytanie czy te okładki to już wersje ostateczne, czy też słuchacie opinii i jesteście w stanie wyprowadzić jakieś drobne zmiany na podstawie opinii i propozycji. 

Bo wersja MYSZySiedem to coś, z czego nie byłoby wstyd zaczerpnąć drobną inspirację. Pomysł z ujednoliceniem czcionki wydaje się sensowny i choć wtedy okładka wygląda mniej "czasopismowo", to jest przy tym spójniejsza. Zresztą LIMITKA to można sobie pozwolić na pewną ekstrawagancję. Gradient od Myszy też prezentuje się chyba ładnej. Z kolei ikony bym pozostawił (tylko też pociągnął je jakimś gradientem może), by okładka wciąż prezentowała konsolę. 

W U2 aż się prosi, by logo upodobnić czcionkowo do "dwójki" w tytule gry, czyli dodać jakieś delikatne czarne obramowanie, czy coś. 

Podobnym tropem można pójść przy okładce MotorStorm i też logo czasopisma upodobnić nieco do logotypu gry. 

No, ale ja się generalnie nie znam na grafice, więc tak sobie pierdolę trzy po trzy para piętnaście.

• Plusik 2
  • This 2
Opublikowano

Mgs4? Odpalcie sobie tego bangera z main menu przy robieniu zamówienia to zamówicie od razu dwie sztuki:

Ten klimat i nastrój - no nic lepszego po tym nie wyszło. Gra życia.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, SlimShady napisał(a):

Gry fajne, okładki już mniej(częściowo), i ta pokrętna logika, bo jeśli idziemy drogą, że nie mogło się coś pojawić choćby na coverze z gier, to co tutaj robi Uncharted 2, czy The Last of Us w tej formie (to tak w kontrze, do tego żydowskiego nosa wystającego z kałuży kosztem figurki origami).

Wziąłem limitkę, bo to jednak lepszy pomysł niż przypadkowa baba, i chyba już nigdy żadna konsola nie zrobi na mnie takiego wrażenia wizualnego jak chlebak, jak na swoje czasy, było czuć kosmiczną technologię.

Grafik w odpowiednio wysokiej jakości nie ma niestety na tyle by upierać się przy idei, że unikamy grafik okładkowych. Natomiast staraliśmy się unikać grafik okładkowych edycji europejskich jeżeli to było możliwe. Tym samym Motorstorm to grafika z okładki ale wersji amerykańskiej, Heavy Rain to też okładka ale wersji japońskiej. Demon's Souls to także okładka, z tym że edycji specjalnej. Z Uncharted w odpowiedniej jakości dostępne są właściwie tylko dwie pasujące grafiki z czego jedna była juz kiedyś na okładce PE więc siłą rzeczy musiało paść na drugą. Notabene nieco różni się od okładki gry gdyż z tła nie przebijają wizerunki artefaktów. TLoU miał wybór kilku grafik w dostatecznie dobrej jakości ale dwie z nich były już na okładkach regularnych PE i ta okładkowa growa po prostu pasowała najbardziej. Co do HR przez 90% czasu mieliśmy jednak to origiami w deszczu ale skoro udało się wyczaic inna nietuzinkową, a oficjalną grafikę odpowiedniej jakości - postanowiliśmy skorzystać z okazji.

Opublikowano

Trochę dziwnie, że dla takich bangierów jest problem z odpowiedniej jakości grafikami do druku. To wynika z polityk wydawniczych, nie generują grafik w odpowiedniej rozdziałce dla prasy do wyboru? 

Opublikowano
29 minut temu, grzybiarz napisał(a):

@Perez ty tam podnieś cenę za wysyłkę, bo paczkomat to od paru dni 11.49 stoi i zeta pięćdziesiąt jesteś w plecy na każdej wysyłce:/

Si, widziałem, ale też znowu będzie Smart od niższego progu, a sporo osób tak kupuje (tu znowu koszt jeszcze inny). Do końca roku dojedziemy już z tą ceną 9,99 zł. Od stycznia się pomyśli, może coś symbolicznie, żeby nie dokładać za dużo, ale też nie chcę szaleć z tymi cenami wysyłek, bo to zaraz połowa ceny numeru wyjdzie.

6 minut temu, Badus napisał(a):

Trochę dziwnie, że dla takich bangierów jest problem z odpowiedniej jakości grafikami do druku. To wynika z polityk wydawniczych, nie generują grafik w odpowiedniej rozdziałce dla prasy do wyboru? 

A to nic nowego. Tak jest też przy okładkach do miesięcznika - sytuacje jak teraz z SH2 to absolutna rzadkość, że dostajemy 4 arty. Najczęściej jest jeden i tyle, stąd często bywało, że nagle 5 wydawnictw na świecie miało taką samą okładkę. Próbowaliśmy coś ze screenami, jakieś szkice koncepcyjne, no ale średnio siedziało. 

Opublikowano
35 minut temu, mcp napisał(a):

Zaskoczenie, że okładka U2 sprzedaje się najgorzej, przynajmniej jak 10 minut temu brałem. Limitka bardzo ładna :lapka:

Eee, no jak? :) Status na teraz Allegro + sklep:

• limitka - 248 szt. - tak że w tym tempie dzisiaj do wieczora może już zejść te 400 egz. 
  • U2 - 47
  • TLoU - 33
  • MGS - 30
  • MotorStorm - 22
  • Heavy Rain - 21
  • Soulsy - 15
Opublikowano

Ciężko uwierzyć, że to już mija 18 lat od premiery PS3, bo ta generacja wcale nie wydaje się taka przestarzała na ten moment. Aktualnie mam fazę na granie na PS3, więc dla mnie PS3 Extreme to idealny specjal. Tamte czasy to też dla mnie była mocna zajawka na PE, bo sam nie miałem wtedy żadnej kosnoli i było to coś magicznego jak czytałem szmatlawca. Po części sporo gier wychodziło na PC, więc z częścią mogłem mieć do czynienia, ale i tak z pisemka biła taka konsolowa aura i bardzo chciałem dołączyć to tego klubu i mieć w końcu konsolę 7 generacji. A gdy wszyscy kupowali Xboxa 360 to ja zawsze chciałem mieć PS3 (teraz też mam odwrotnie, preferuję Xboxa zamiast Playstation, choć kupuję sprzeęty obu firm).

Pomysł na limitkę bardzo dobry, doceniam i zakupuję razem z wersją Motorstorm. Obie okładki bardzo dobre. Wprowadziłbym tylko 2 małe zmiany:

Limitka - przydałoby się lepiej wkomponować napis Extreme, żeby pasował do Playstation. Albo pójść w projekt @MYSZa7, w którym przez zastosowanie tego samego fontu, jeszcze bardziej podkreśla, że to limitka i się wyróżnia od innych. Przyciski chyba bym dał trochę mniej widoczne.

I fajnym pomysłem by było gdyby napis Playstation Extreme był "wypukły", czymś pokryty w druku, żeby ta warstwa się odróżniała od reszty, tak żeby też nawiązywać do chromów PS3 Fat. Nie znam się na tych technikach drukowania i nie wiem jak to się nazywa, ale pewnie grafik będzie wiedział o co chodzi.

PS3ExtremeLimitka1.thumb.jpg.9493e31cff4383868496d5779cef8e34.jpgPS3ExtremeLimitka2.thumb.jpg.ce4ead0a4811753598c91ca1488894c9.jpg

Motorstorm - tu koniecznie cień pod logo, bo się strasznie zlewa z tłem. Albo dać czarny obrys, żeby nawiązywało do logo Motorstorm.

PS3ExtremeMotorstorm1.thumb.jpg.39b6daacb5a05cf38a48e0668ac88f9e.jpgPS3ExtremeMotorstorm2.thumb.jpg.84413aa0891544be9b218fa8b57634a3.jpg

Edit. Ale ta dostawa Smartem od 30 zł to chyba ta Mini Paczka, którą doręcza Poczta Polska. Patrząc na terminy jej dostawy to chyba idzie to listem zwykłym.

• Plusik 7
  • Lubię! 1
  • This 1
Opublikowano
3 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

Te bajery na limitce to też dodatkowy koszt. @Perez wspominał chyba, że przy tak małym nakładzie drożej wychodzi.

Albo ja z czymś innym pomyliłem.

Tak, to są dodatkowe opcje, ale mam je na uwadze przy limitce, na pewno sprawdzimy w drukarni ile taka zabawa kosztuje.