Skocz do zawartości

PS3 Extreme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, KOMODO napisał(a):

Stawialiśmy przede wszystkim na marki unikatowe dla PS3. GoW3 był oczywiście głośną premierą, wszyscy czekaliśmy na finał przygody z ery PS2 no ale właśnie - jakkolwiek by tego nie rozpatrywać, God of War jest marką ery PS2, narodziła się, zrewolucjonizowała i doprowadziła na szczyt zarówno serię jak i gatunek właśnie w tamtym czasie. Na PS3 dostaliśmy "raptem" zakończenie tego wszystkiego. Z kolei takie Heavy Rain narodziło się i pozostało na pokładzie PS3, podobnie Motorstorm. Tutaj pierwotnie Perez faworyzował Gran Turismo 5 ale uznałem, że jest z nim dokładnie tak samo jak z GoW - to marka należąca do epoki PSX-a i PS2, jeżeli już mają być jakieś wyścigi to te wykreowane, spopularyzowane i od razu zmarłe na PS3. Jedynym wyjątkiem od tego klucza jest MGS4 ale raz, że to jedyny odcinek cyklu który "utknął" na pokładzie jednej tylko konsoli przez co stał się dla niej ikonicznym unikatem, a dwa, że prywatnie mam słabość do serii i skorzystałem z pozycji wojewody z porzekadła o wojewodzie i smrodzie :D

Ma to wyjaśnienie jakiś sens, mimo że serce boli z powodu mojej miłości do tej części. W każdym razie powodzenia przy realizacji tego specjala! Ogarnąć to całe towarzystwo zapewne nie jest prostym zadaniem!

Opublikowano

Hmm, spodziewałem się, że okładki będą wszystkie z mega pier...ciem, a tu robią mi tylko U2 i TLOU. I to na którąś z nich się zdecyduję. Szczerze mówiąc, myślałem,że limitka mi się nie załadowała albo jakiś błąd był przy pisaniu posta - w ogóle do mnie nie trafia.

Opublikowano
Godzinę temu, MYSZa7 napisał(a):

@Perez planujecie jakieś mniejsze poprawki do okładek jeszcze? Czy to już temat zamknięty?

Zależy od tego, co by było do zmiany. Kosmetyka spoko, no ale arta już nie wymienimy, bo jednak ktoś już zamawia konkret motyw okladkowy. 

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie. To, jaka okładka będzie w konkretnym kiosku to pewnie kwestia losowa,na i kiosk zapewne nie będzie mieć na stanie paru okładek ? 

W moim małym mieście jest parę punktów, gdzie prawdopodobnie dostał bym PSXa, ale ta z Ds wydaje się być szczególnie kozacka kurcze.

Edytowane przez lysyolec
Opublikowano
3 minuty temu, lysyolec napisał(a):

Mam pytanie. To, jaka okładka będzie w konkretnym kiosku to pewnie kwestia losowa,na i kiosk zapewne nie będzie mieć na stanie paru okładek ? 

Numery specjalne tylko do kupienia online :) w kiosku nie znajdziesz niestety 

• Plusik 1
Opublikowano

Meh, szkoda, że tym razem o PS3 - zdecydowanie wolałbym coś starszego. Do tego te okładki... poprzednie limitki zazwyczaj były słabe, tutaj tragedia. Nie wiem czy się skuszę w ogóle, poprzednie numery leżą wciąż nieruszone.

image.jpeg.5515bd13cc12cbfda31d020f71f88a52.jpeg

Opublikowano
3 minuty temu, Słupek napisał(a):

Te wytłumaczenie z brakiem okładki GoW3 trochę głupie bo jak wytrzumaczyc okładkę mgs4. Gdzie seria zostala o wiele wcześniej xd

Uuu, odważnie! Wjeżdżać Komodowi na MGS-a. Fajnie @Słupek było Cię znać ;) 

• Haha 4
Opublikowano
18 minut temu, PiotrekP napisał(a):

To jaki był rozkład limitki allegro-sklep?

355 Allegro vs 45 sklep, ale na Allegro już ze 3 zwroty wjechały i jest z 5 zamówień nieopłaconych, gdzie jest limitka (a nawet i dwie), tam bodaj jest jakiś czas, że jak płatność nie wleci to zamówienie z automatu się anuluje. 

Tak że zakładam wzorem Amigi, że jeszcze pewnie będzie dogrywka na jakieś 7-8 sztuk jak już te wszystkie zamówienia się wyjaśnią i podliczę, ile faktycznie fizycznie jest do wysłania. 

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)
26 minutes ago, Perez said:

355 Allegro vs 45 sklep, ale na Allegro już ze 3 zwroty wjechały i jest z 5 zamówień nieopłaconych, gdzie jest limitka (a nawet i dwie), tam bodaj jest jakiś czas, że jak płatność nie wleci to zamówienie z automatu się anuluje. 

Tak że zakładam wzorem Amigi, że jeszcze pewnie będzie dogrywka na jakieś 7-8 sztuk jak już te wszystkie zamówienia się wyjaśnią i podliczę, ile faktycznie fizycznie jest do wysłania. 

@Perez Da się ustawić jakieś powiadomienie? Jestem na wakacjach, wszedłem na maila, widzę informację o wydaniu specjalnym, od razu uderzam do sklepu, a tam wyprzedane i widzę, że się spóźniłem o godzinę, noż kurde… Aż się musiałem zalogować pierwszy raz od lat i wyrazić ubolewanie, bo okładka piękna :(.  Szkoda, że nie było jakiejś informacji o dacie rozpoczęcia przedsprzedaży dla Patronów np. (chyba, że coś przeoczyłem). 

Edytowane przez Artix
Dodany tag
Opublikowano

I znów, @Perez - czy kupowanie w sklepie PE jest dla Ciebie jako wydawcy korzystniejsze od kupowania na Allegro? Chciałbym, żebyś wyciągnął z tego jak najwięcej i logika podpowiada, że sklep w tym wypadku wygrywa, ale jak to wygląda za kulisami? Może jest inaczej, a może to bez znaczenia?

• This 1
Opublikowano
6 godzin temu, MichAelis napisał(a):

Ciekawe co tam u łapusza

Chyba zbiera pieniądze na coś. Co chwilę dostaję maile że promocja np. na zestaw Amiga + Atari (książki) albo wszystkie komiksy tego gościa z Pixela.

Opublikowano
4 minuty temu, Bzduras napisał(a):

I znów, @Perez - czy kupowanie w sklepie PE jest dla Ciebie jako wydawcy korzystniejsze od kupowania na Allegro? Chciałbym, żebyś wyciągnął z tego jak najwięcej i logika podpowiada, że sklep w tym wypadku wygrywa, ale jak to wygląda za kulisami? Może jest inaczej, a może to bez znaczenia?

Sklep lepszy, bo na sklepie mamy tylko prowizję dla PayU (nie chce sklamac, nie mam umowy pod reka, ale cos ze 2%), no a Allegro to wiadomo, zgarnia swoja prowizje od sprzedazy i to na numerze jest 4-5 zl. Finalnie na Allegro jakies 15% idzie do nich. Natomiast z drugiej strony zasiegi, wygoda dla kupujacych, Smart, więc i tak warto być.

46 minut temu, Artix napisał(a):

@Perez Da się ustawić jakieś powiadomienie? Jestem na wakacjach, wszedłem na maila, widzę informację o wydaniu specjalnym, od razu uderzam do sklepu, a tam wyprzedane i widzę, że się spóźniłem o godzinę, noż kurde… Aż się musiałem zalogować pierwszy raz od lat i wyrazić ubolewanie, bo okładka piękna :(.  Szkoda, że nie było jakiejś informacji o dacie rozpoczęcia przedsprzedaży dla Patronów np. (chyba, że coś przeoczyłem). 

Hmm, nie bardzo wiem jak takie powiadomienie. To juz chyba faktycznie szybciej na zasadzie, ze np. 2 dni wczesniej puscimy info, ze bedzie start przedsprzedazy i wtedy juz bedzie jasne. 

• Plusik 4