iluck85 2 911 Opublikowano 25 października Opublikowano 25 października 2 godziny temu, Perez napisał(a): Sklep lepszy, bo na sklepie mamy tylko prowizję dla PayU (nie chce sklamac, nie mam umowy pod reka, ale cos ze 2%), no a Allegro to wiadomo, zgarnia swoja prowizje od sprzedazy i to na numerze jest 4-5 zl. Finalnie na Allegro jakies 15% idzie do nich. Natomiast z drugiej strony zasiegi, wygoda dla kupujacych, Smart, więc i tak warto być. Hmm, nie bardzo wiem jak takie powiadomienie. To juz chyba faktycznie szybciej na zasadzie, ze np. 2 dni wczesniej puscimy info, ze bedzie start przedsprzedazy i wtedy juz bedzie jasne. Patrząc na forum i aktywnych którzy kupują, to faktycznie szkoda allegro, ale kurewsko ściągają. Jakby 3/4 sztuk szło na forum, to można olać. No średnio. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 25 października Opublikowano 25 października Jedyny chyba numer który mnie nie interesuje ale kupię dla czytego sumienia. Jedna z gorszych konsol od Sony, z mojej strony okres który przesiedziałem na x360. 2 Cytuj
sph! 836 Opublikowano 25 października Opublikowano 25 października 13 minut temu, Dud.ek napisał(a): Jedna z gorszych konsol od Sony, z mojej strony okres który przesiedziałem na x360. X360 - spiracony gdzieś na początku (dokładnie kiedy nie wiem, na 100% w 2006 były już przeflaszowane napędy), PS3 dopiero w 2010. Dużo osób przesiedziało ten okres na X360. 1 Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 25 października Autor Opublikowano 25 października Godzinę temu, iluck85 napisał(a): Patrząc na forum i aktywnych którzy kupują, to faktycznie szkoda allegro, ale kurewsko ściągają. Jakby 3/4 sztuk szło na forum, to można olać. No średnio. Nie do przeskoczenia niestety. Obecnie przy PS3 Extreme Allegro vs sklep to jest 435 zamówień vs 75 zamówień. Fakt warty odnotowania to i tak udział sklepu wzrósł w stosunku choćby do Arcade, ale wciąż to jakieś 85% vs 15%. Pewnie gdyby wcale nie odpalać Allegro część przyszłaby na sklep, no ale już przebolejemy te prowizje, jednak tu jest istotna skala, żeby to się spinało. Cytuj
Adolfo 29 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Na szczęście jest z nami kolega @A_Bogush, który znowu w kwestii grafiki jest nieoceniony. Logo po prostu budzi zgrozę/trwogę. Cienka ramka plus cieniowanie, a kolega nawet zrobił render, to ratuje całą estetykę. Jestem pewien, że ten zabieg poprawiłby także MGSa i U2. @Perez, Ty mu zaproponuj pracę Od siebie mogę dodać, że można poeksperymentować również z białym logiem, gdzie tylko cyfra 3 oraz X mają kolor nawiązujący do gry. Fakt, że grafiki nie są najlepszej jakości. Komodo uzasadnił dlaczego akurat takie gry a nie inne, ale jeśli wśród odrzuconych propozycji była jakaś perełka, to zdecydowanie warto było ją zatrzymać, nawet jeśli gra nie wpisywała się w jakiś schemat myślenia. Gdybyśmy przegapili piękny art z Batman: Arkham, Deus Exem, Heavenly Sword albo Alice: MR, który wyglądał niesamowicie, to trochę by mi żal było. Okładki sprzedają pismo, przykład Silent Hilla przecież mówi sam za siebie. Według mnie najlepsze wybory to: - Limitka - najlepsza propozycja. Prezentujemy piękno, więc wygląda pięknie. Może przydadzą się delikatne korekty, ale i tak robi wrażenie. - The Last of Us - maksymalna generyczność, ale i wygląda najlepiej. Nawet ma logo, które nie straszy. Co do pozostałych, to szczególnie Uncharted i Motorstorm wyglądają tak trochę... nienaturalnie. Nie wiem czy te grafiki nie są jakieś takie upscalowane, poprawiane w jakiś programach. Ale patrzę na nie i coś mi nie gra... Japońska okładka Heavy Rain taka dziwna, że aż fajna. Pamiętam jednak wypasioną, dwustronną, okładkę PE, z origami i wypukłymi wstawkami. To trochę podniosło poziom. Proponuję przy następnym numerze zatrudnić grafika, który z dostępnych materiałów mógłby stworzyć coś własnego, unikatowego, o wysokiej jakości artystycznej. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Mnie to dziwi że tak ciężko z artworkami high quality z ery ps3 która była już w erze internetu. A presspacki np? Albo jakieś odrzucone okładki z kiedyś? Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Fajnie jakby limitka była lakierowana w połysku, bo taka czerń w macie będzie się chyba strasznie palcowała. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Vibe palcowania paneli z oryginału. Wszystko by się zgadzało. 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października No, wiadomo, połysk też się palcuje, ale z połysku da się te ślady delikatnie przetrzeć. A jak się taki mat zapalcuje to chyba kaplica i obawiam się że po lekturze okładka będzie wyglądała marnie. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Dlatego kupujesz dwa egzemplarze, jeden do czytania a limitka do schowania 1 2 Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 26 października Autor Opublikowano 26 października 1 godzinę temu, grzybiarz napisał(a): Mnie to dziwi że tak ciężko z artworkami high quality z ery ps3 która była już w erze internetu. A presspacki np? Albo jakieś odrzucone okładki z kiedyś? Nie ma tak stary, pisałem o tym Do pisma najczęściej dostajemy jeden art i tyle. Mówimy tu o takiej typowej grafice okładkowej, a nie że ktoś zrobił np. jakąś poziomą grafikę, której za nic nie ustawisz pionowo. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Do tych numerów specjalnych najlepiej by pasowały ręcznie malowane okładki. Wiadomo, że to dodatkowy koszt niż użycie zwykłej grafiki, ale na pewno znalazł by się ktoś kto zrobiłby to pewnie i za darmo. Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 26 października Autor Opublikowano 26 października 19 minut temu, Square napisał(a): Do tych numerów specjalnych najlepiej by pasowały ręcznie malowane okładki. Wiadomo, że to dodatkowy koszt niż użycie zwykłej grafiki, ale na pewno znalazł by się ktoś kto zrobiłby to pewnie i za darmo. No nie wiem Ja na tyle co słyszę od osób, które zajmują się rysowaniem, to ciężka robota. Teraz sobie wyobraź, że ktoś ma narysować 7 okładek, gdzie no jednak jest to kawał powierzchni, i jeszcze miałby to robić za free. Cytuj
KubaPL 3 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 23 hours ago, Nonname said: Od 4 listopada na allegro dostawa smart od 30zł. Czyli warto zastanowić się nad jakimiś gadżetami typu smycz za 5-10 zł. Chyba, że jednak lepiej dla N3, aby sprzedać 2 sztuki pisma. Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Ja właśnie chciałem sobie dobrać jakieś gadżety ze sklepu PE a ni ma. Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 26 października Autor Opublikowano 26 października Nad gadzetami myslimy, zeby wlasnie jakies smycze etc., chociaz pytanie co by bylo najciekawsze/przydatne. Cytuj
KubaPL 3 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Coś jak u konkurencji może? Kubek, smycz, długopis, torba na zakupy itp. Może jakieś koszulki. Cytuj
triboy 973 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Taki 500ml kubeczek z logo PE? Piłbym kawusię. 2 Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Figurki Rogera, Konsolki i Hiva. Moze jak te funki czy jak one sie tam zwa z wielkimi glowami. Kufel albo popielniczka podpisana i wyrobiona na kole garncarskim przez Konsolke. Moze i figurka z taka wielka glowa Piechoty bylaby ciekawa. Godzinę temu, triboy napisał(a): Taki 500ml kubeczek z logo PE? Piłbym kawusię. To juz jak termos Cytuj
triboy 973 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Ja w takim właśnie piję kawę Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 500ml? W sam raz na puszkę Monsterka Cytuj
tajmeniczy czyletnik 31 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Może breloki do kluczy z logiem PSX? a dla hardcorowców pierdy HIVa w słoikach Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Limitka na allegro już sie sprzedała bo nie ma jej w aukcjach? W sklepie w sumie to samo. Szkoda, że okładki z killzone nie ma. Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Tak, pisał Perez że na Allegro jakiś Pipolino kupił 30 sztuk limitki, na co mu aż tyle? 1 Cytuj
Grześ 380 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Kubek emaliowany od PSX Extreme brałbym w preorderze. Tylko fajnie jakby znalazło się na nim coś więcej niż samo logo, np. jakaś ładna graficzka z gry 1 minutę temu, Lipa napisał(a): Tak, pisał Perez że na Allegro jakiś Pipolino kupił 30 sztuk limitki, na co mu aż tyle? Żeby miesiąc później sprzedać 20 zł drożej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi