Bzduras 12 530 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Ale zazdrościcie zaradności Biedaki, on za kilka minut klikania zarobi a wy co? Zostaje tylko płakanie i hejtowanie w internecie, hehe. 1 Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 27 października Autor Opublikowano 27 października 47 minut temu, Lipa napisał(a): Tak, pisał Perez że na Allegro jakiś Pipolino kupił 30 sztuk limitki, na co mu aż tyle? Eee, nie, aż tyle nie Tak jak na szybko patrzę to jedno zamówienie z 5 sztukami, ze dwa z 3, moooże z 10 z dwiema, a reszta (jakieś 300 transakcji) pojedyncze. Przy Amidze to pamiętam ktoś faktycznie miał z 10 jak nie więcej, ale tu już w miarę spokój. Ale tak, sama limitka ekspresowo - niecała doba. Na teraz: limitka - 400 szt. - zeszło, ale czekamy na komplet potwierdzeń płatności, bo z 10 sztuk jest zamówionych, ale nieopłaconych MGS - 108 U2 - 107 TLoU - 97 MotorStorm - 46 Heavy Rain - 42 Soulsy - 40 MGS wyraźnie podskoczył, bo był za U2 i TLoU, na sklepie jest - poza limitką - najpopularniejszy. Tak ze w niecałe 2,5 dnia 840 egz. Dla porównania Arcade w podobnym okresie 422 egz. Amiga za to ponad 900 egz., ale znowu tam było inaczej, bo był ten jeden dzień, a potem ze 3 tygodnie przerwy. Bo już np. na finał Arcade w przedsprzedaży sporo podgnoiło do Amigi bo skończyło ponad 1900 egz. vs 2100 Amigi. Tak że zobaczymy do 1 grudnia ile wyjdzie PS3 2 2 Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Od razu widać jakiej marki brakuje na rynku. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Gdybym się na limitkę nie załapał, to brałbym Heavy Rain bo wygląda dość ciekawie. Cytuj
Artix 1 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października (edytowane) 13 hours ago, Perez said: Eee, nie, aż tyle nie Tak jak na szybko patrzę to jedno zamówienie z 5 sztukami, ze dwa z 3, moooże z 10 z dwiema, a reszta (jakieś 300 transakcji) pojedyncze. Przy Amidze to pamiętam ktoś faktycznie miał z 10 jak nie więcej, ale tu już w miarę spokój. Ale tak, sama limitka ekspresowo - niecała doba. Na teraz: limitka - 400 szt. - zeszło, ale czekamy na komplet potwierdzeń płatności, bo z 10 sztuk jest zamówionych, ale nieopłaconych MGS - 108 U2 - 107 TLoU - 97 MotorStorm - 46 Heavy Rain - 42 Soulsy - 40 MGS wyraźnie podskoczył, bo był za U2 i TLoU, na sklepie jest - poza limitką - najpopularniejszy. Tak ze w niecałe 2,5 dnia 840 egz. Dla porównania Arcade w podobnym okresie 422 egz. Amiga za to ponad 900 egz., ale znowu tam było inaczej, bo był ten jeden dzień, a potem ze 3 tygodnie przerwy. Bo już np. na finał Arcade w przedsprzedaży sporo podgnoiło do Amigi bo skończyło ponad 1900 egz. vs 2100 Amigi. Tak że zobaczymy do 1 grudnia ile wyjdzie PS3 Może przy limitce przydałoby się ograniczenie zamówienia do max. 2 sztuk na osobę, choć to chyba pierwszy raz taka sytuacja, że aż tak szybko się wyprzedało? Nie wiem też, czy Allegro/sklep pozwalają na coś takiego. Edytowane 27 października przez Artix Cytuj
ThePatrickyo 63 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Jak spojrzałem na te okładki, to od razu przed oczami miałem te wszystkie numery PSX Extreme, które wychodziły z tymi okładkami te kilkanaście lat temu. Chyba się skuszę, PS3 to już troszkę nowsza generacja, chętnie sobie odświeżę te czasy. Czekam na kolejne konsole Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Będzie wydanie specjalne o X360? Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 28 października Autor Opublikowano 28 października 54 minuty temu, MaZZeo napisał(a): Będzie wydanie specjalne o X360? Temat się przewinął, planu konkretnego nie ma, no ale chyba by wypadało Skoro już PlayStation było (i to już nie raz), Nintendo na marzec zaplanowane, to i niech Xbox by coś miał z tej puli. Chociaż tradycyjnie pytanie o potencjał, aczkolwiek Arcade dało radę, to Xbox wydaje się gdzieś między Arcade a PS3 (to oczywiście moje rozkminy, może się w tym mylę). Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Xbox to bym powiedział obowiązek przy PS3 żeby powstał Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Kiedy "Handheld Extreme"? Cytuj
ProstyHeker 1 876 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Jako ewangelista 7 generacji, nawołuję Cię @Perez, wydajże Xboxa! Ogólnie dobry ruch z 7 generacją, bo jest spory zwrot w jej kierunku. Ostania, na której były niektóre serie, nawet całe gatunki gierek Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Godzinę temu, PiotrekP napisał(a): Kiedy "Handheld Extreme"? Chyba musiałbyś zrobić gazetke do kazdej kieszonokonsolki oddzielnie bo materiału jest az nadto. Cytuj
KOMODO 67 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Planów jest cała masa ale wszystko w swoim czasie. Jeżeli specjale będą rentowne, z pewnością przyjdzie i moment na Xboksa 360. Być może w towarzystwie starszego modelu? Cytuj
triboy 973 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Przyznaję, że nie miałem okazji być w posiadaniu żadnego Xboxa, ale takiego Xbox + 360 Extreme, to bym kupił bez wahania. Cytuj
kazetwu 63 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Nie znam się, ale czystasześćdziesiątka chyba była w Polsce popularna, więc czemu gazetka o niej miałaby mieć słaby potencjał sprzedażowy? Ostatnie specjale odpuszczałem, bo nie moje czasy, nie moje klimaty. I tak jak pierwszy xbox to była u nas (chyba) egzotyka (przynajmniej z mojej perspektywy), tak dedykowany numer na pewno bym kupił, bo raz, że mógłbym się dowiedzieć czegoś nowego i ciekawego, a dwa - mam sentyment do tej generacji konsol 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Osobiście bym tego nie łączył, tylko każdy oddzielnie, bo jest jest o czym pisać, i co recenzować. 3 1 Cytuj
KOMODO 67 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października (edytowane) 59 minut temu, SlimShady napisał(a): Osobiście bym tego nie łączył, tylko każdy oddzielnie, bo jest jest o czym pisać, i co recenzować. Potencjał materiałowy może i jest ale pytanie czy sprzedażowy. Owszem, X360 był w Polsce dość popularny, za to pierwszy niestety nie. W rodzimych warunkach nie widziałbym niestety dostatecznego potencjału w samym tylko pierwszym Xboksie aby dedykować mu osobny numer. Tak czy siak, możecie być pewni, że pomysłów na wydawnictwa specjalne mamy pod dostatkiem, kwestia tylko czy sprzedaż dotychczasowych wydań pozwoli nam finansowo na ich realizację Edytowane 29 października przez KOMODO Cytuj
Pix 914 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Dlatego dobrze, że w marcu zdążymy dostać snesa, bo kto wie, czy to nie będzie ostatni specjał. Perez wspominał, że gdzieś po roku (czyli na wiosnę 2025) będzie miał wystarczająco danych, żeby zdecydować, czy opłaca mu się bawić w dalsze wydawanie PE. 1 Cytuj
Nomen dubium 9 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października (edytowane) 3 godziny temu, SlimShady napisał(a): Osobiście bym tego nie łączył, tylko każdy oddzielnie, bo jest jest o czym pisać, i co recenzować. Zdecydowanie tak, dwa pierwsze (i najlepsze) Xbox'y z całą pewnością zasługują na dwa oddzielne wydania; jeśli już miałoby być jedno łączone, to musiałoby być dwukrotnie grubsze niż standardowo żeby to miało sens, tak aby ilość stron poświęcona każdemu z tychże X'ów była taka sama, jak przy wcześniej omawianych platformach. 2 godziny temu, KOMODO napisał(a): Owszem, X360 był w Polsce dość popularny, za to pierwszy niestety nie. W rodzimych warunkach nie widziałbym niestety dostatecznego potencjału w samym tylko pierwszym Xboksie aby dedykować mu osobny numer. A Saturn i Dreamcast to przypadkiem nie były jeszcze mniej popularne? C'mon... W dniu 25.10.2024 o 10:56, KOMODO napisał(a): Z kolei takie Heavy Rain narodziło się i pozostało na pokładzie PS3, podobnie Motorstorm. Akurat Motorstorm (mało znana - a szkoda, bo bardzo fajna - część o podtytule Arctic Edge) zawitał również na pokładzie Czarnulki i PSP; tak poza tym, brak okładki z Nariczko to karygodne zaniedbanie. Edytowane 29 października przez Nomen dubium 1 Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 29 października Autor Opublikowano 29 października 22 minuty temu, Pix napisał(a): Dlatego dobrze, że w marcu zdążymy dostać snesa, bo kto wie, czy to nie będzie ostatni specjał. Perez wspominał, że gdzieś po roku (czyli na wiosnę 2025) będzie miał wystarczająco danych, żeby zdecydować, czy opłaca mu się bawić w dalsze wydawanie PE. Na razie jest oki Milionow z tego nie ma, no ale tez nikt tego nie oczekiwal, grunt, zeby nie dokladac i cos zostalo. Fajna robote zrobi numer z SH2, potem mamy w styczniu kalendarz, no i tez pod katem reklamowym zapowiada sie dobry pierwszy kwartal. Zobaczymy tez jak PS3 Extreme wypadnie w ogolnym rozrachunku, bo na start ma wiekszy koszt (liczba stron, redakcja) niz poprzednicy, ale i potencjal wydaje sie lepszy. 1 Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Ja nadal czekam na jakieś numery odnośnie gatunku/serii. Tylko, że CDA się na tym poletku rozpycha już xd 2 Cytuj
KOMODO 67 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października 57 minut temu, Nomen dubium napisał(a): A Saturn i Dreamcast to przypadkiem nie były jeszcze mniej popularne? C'mon... Zgadza się, dlatego niestety te wydania nie mogły równać się pod kątem zainteresowania z "Zerowym", Pegasusem Extreme czy PS2 Extreme. Fajnie robić też bardziej niszowe tematy, ale mimo wszystko to działalność gospodarcza - dokładając do interesu albo wychodząc na zero, długo się nie pociągnie. Dlatego też na okres świąteczny wybraliśmy właśnie bardziej popularną platformę. 57 minut temu, Nomen dubium napisał(a): Akurat Motorstorm (mało znana - a szkoda, bo bardzo fajna - część o podtytule Arctic Edge) zawitał również na pokładzie Czarnulki i PSP; tak poza tym, brak okładki z Nariczko to karygodne zaniedbanie. Tak, z kolei Motorstorm: RC wyszło także na PS Vitę ale tu chodziło o okres - pierwszy i ostatni Motorstorm ukazał się na PS3 w okresie jej panowania na rynku (2007-2012). A w pierwszym zarysie był plan na Heavenly Sword ale niestety gdzieś odpadł po drodze, gier do wyboru dużo a okładek tylko sześć Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października 17 minut temu, KOMODO napisał(a): A w pierwszym zarysie był plan na Heavenly Sword ale niestety gdzieś odpadł po drodze Najgorzej. Cytuj
Nomen dubium 9 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października (edytowane) 2 godziny temu, KOMODO napisał(a): Fajnie robić też bardziej niszowe tematy, ale mimo wszystko to działalność gospodarcza - dokładając do interesu albo wychodząc na zero, długo się nie pociągnie. O, to taka propozycja ode mnie na podreperowanie Waszego budżetu: zróbcie specjalnie na moje zamówienie takie dwie custom'owe okładki, z Nariczko do PS3 Extreme i z Fionusią (Haunting Ground/Demento) do PS2 Extreme (tamtego specjala jeszcze nie kupiłem - chciałem z tamtym artystycznym cover'em z Okami, lecz nie zdążyłem się załapać i jakoś tak entuzjazm mi opadł) wystawcie obydwa te custom'y na sprzedaż osobno po 300 (zamiast standardowej ceny 30 zł) i biorę w ciemno, heroicznie wyciągając Zg[red]akcję z dziury budżetowej. I uroczyście przysięgam nigdy nie sprzedawać ich (jako unikatów w kosmicznej cenie) odstawiając januszostwo biznesu, zachowam je po wsze czasy na własny użytek. P.S. Ojejku, to był żart! Już mnie musiał jakiś brutal "beką z typa" potraktować, przecież wiadomo że nie dałbym po 3 stówy za te custom'y tylko po 299 i ani zeta więcej! No, i wysyłki też bym się darmowej domagał, wiadomo nie? Także nie tak ostro na następny raz, świeżak tu jestem i trzeba ze mną delikatnie jak z jajkiem, bo jeszcze się pobeczę i skasuję tu konto! Wprawdzie twardziel ze mnie nie lada (nie płakałem nawet na Titanic'u, a na MGS3 to nie dość że nie uroniłem ani łzy to wręcz jeszcze się śmiałem, taki ze mnie zimny drań!) twardszy nawet niż spiżowy pomnik Horacego, no ale bez przesadyzmu, tej "beki z typa" mogę mentalnie nie dźwignąć... Edytowane 29 października przez Nomen dubium 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi