KOMODO 66 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października 36 minut temu, Nomen dubium napisał(a): O, to taka propozycja ode mnie na podreperowanie Waszego budżetu: zróbcie specjalnie na moje zamówienie takie dwie custom'owe okładki, z Nariczko do PS3 Extreme i z Fionusią (Haunting Ground/Demento) do PS2 Extreme (tamtego specjala jeszcze nie kupiłem - chciałem z tamtym artystycznym cover'em z Okami, lecz nie zdążyłem się załapać i jakoś tak entuzjazm mi opadł) wystawcie obydwa te custom'y na sprzedaż osobno po 300 (zamiast standardowej ceny 30 zł) i biorę w ciemno, heroicznie wyciągając Zg[red]akcję z dziury budżetowej. I uroczyście przysięgam nigdy nie sprzedawać ich (jako unikatów w kosmicznej cenie) odstawiając januszostwo biznesu, zachowam je po wsze czasy na własny użytek. Dzięki za hojną propozycję, ale myślę, że sobie poradzimy . Jak pewnie wiesz, wszyscy redaktorzy poza bodaj jednym, mają stałe źródła dochodu, z kolei Perez to łebski gość i z pewnością poprowadzi całość we właściwą stronę Cytuj
PiotrekP 1 761 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Jakieś plany na speciale jak się konsole skończą? Zleci jak z bicza strzelił Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Nadal czekam na wydania rocznikowe z oceniaczką jak w regularnych retrorecenzjach bo niektóre gry które są dostają 9 czy 10/10 przez pryzmat starych czasów słabo się zestarzały i są ledwo grywalne jeśli ktoś nie ma do nich nostalgii. 1 Cytuj
oFi 2 471 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października 1 godzinę temu, Nomen dubium napisał(a): O, to taka propozycja ode mnie na podreperowanie Waszego budżetu: zróbcie specjalnie na moje zamówienie takie dwie custom'owe okładki, z Nariczko do PS3 Extreme i z Fionusią (Haunting Ground/Demento) do PS2 Extreme (tamtego specjala jeszcze nie kupiłem - chciałem z tamtym artystycznym cover'em z Okami, lecz nie zdążyłem się załapać i jakoś tak entuzjazm mi opadł) wystawcie obydwa te custom'y na sprzedaż osobno po 300 (zamiast standardowej ceny 30 zł) i biorę w ciemno, heroicznie wyciągając Zg[red]akcję z dziury budżetowej. I uroczyście przysięgam nigdy nie sprzedawać ich (jako unikatów w kosmicznej cenie) odstawiając januszostwo biznesu, zachowam je po wsze czasy na własny użytek. Wejdz w jakikolwiek cennik drukarni internetowej i zobacz ile kosztuje wydrukowanie nawet jednej sztuki ksiazki ze 100stu stronami...... Podpowiem, że nie jest to nawet 300zl.... Cytuj
Nomen dubium 9 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października 11 minut temu, oFi napisał(a): Wejdz w jakikolwiek cennik drukarni internetowej i zobacz ile kosztuje wydrukowanie nawet jednej sztuki ksiazki ze 100stu stronami...... Podpowiem, że nie jest to nawet 300zl.... Dobra, wyczuwam pismo nosem - w takich okolicznościach podbijam pulę do 3000, tylko uprzedzam że moja oferta może już za kilka godzin wygasnąć, udaję się bowiem do świątyni hazardu i możliwe że wkrótce te 3 patole przehulam. A tak na serio - redaktor Komodo wydaje mi się załapał, że to był tylko żart (czyli dało się poprawnie zinterpretować moją "propozycję") Tobie jak widać niestety się nie udało, w związku z czym mała wskazówka na przyszłość: brak emotikon w czyimś komentarzu (jakoś nigdy nie czułem potrzeby korzystania z nich, wolę się zdać na same litery) nie musi od razu oznaczać, że daną wypowiedź należy traktować poważnie. 1 1 1 Cytuj
KOMODO 66 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października 30 minut temu, Nomen dubium napisał(a): redaktor Komodo Redaktor naczelny! Choć tymczasowy 3 Cytuj
Nomen dubium 9 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października (edytowane) 2 godziny temu, PiotrekP napisał(a): Jakieś plany na speciale jak się konsole skończą? Zleci jak z bicza strzelił Głosuję na PC Extreme! 30 minut temu, KOMODO napisał(a): Redaktor naczelny! Choć tymczasowy Pardon, miało być Zg[red]aktor; postaram się już więcej nie przejęzyczać na przyszłość, liczę przy tym na wyrozumiałość - lata lecą, mózgownica już nie ta, pora zacząć jakąś lecytynę zażywać... A teraz już bez wygłupów, włączam tryb pełnej powagi: już dam Wam te 3 kafle za custom'owego specjala, tyle że musi to być Xbox 360 Extreme z okładką z Rumble Roses XX - po gruntownym namyśle doszedłem do wniosku, że żadne Fioniusie ani inne Nariczki nie są warte aż tyle, za to Reiko lub Dixie szczególnie w ich bonusowych strojach... Ho ho ho! Edytowane 29 października przez Nomen dubium Cytuj
janol 433 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października A wersje cyfrowe numerów specjalnych przewidujecie? Mam prenumeratę i jakoś tak się przyzwyczaiłem do pdfow, że papierowe egzemplarze leżą w folii. Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano 29 października Autor Opublikowano 29 października 2 godziny temu, janol napisał(a): A wersje cyfrowe numerów specjalnych przewidujecie? Mam prenumeratę i jakoś tak się przyzwyczaiłem do pdfow, że papierowe egzemplarze leżą w folii. Jak najbardziej temat do rozważenia. W zasadzie nie do końca wiem, czemu ich nie było przy poprzednim wydawcy, my to potem trochę z biegu przejęliśmy i tak to "wisi", ale docelowo nie widzę w sumie przeciwwskazań, aby to działało jak przy pojedynczych numerach - kupujesz papierowe wydanie to masz też PDF-a, a jak ktoś nie chce papierowego, to bierze samego PDF-a i tyle. Cytuj
Nomen dubium 9 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października W dniu 29.10.2024 o 19:23, czapa napisał(a): Łapusz daj na luz Jeśli to było do mnie (?) to czuję się wręcz uhonorowany takim wyróżnieniem; wprawdzie jeszcze bardziej kontent bym był, gdyby mnie ktoś z takim np. Robertem Szmidtem pomylił, ale w sumie Łapusz to też kawał erudyty, więc tak czy owak to dla mnie zaszczyt. 1 Cytuj
oFi 2 471 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października To tirex czy zdrowy wariat? Bo styl pisania jak kombinacja tych dwojga. Cytuj
BRY@N 1 452 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października 4 godziny temu, oFi napisał(a): To tirex czy zdrowy wariat? Bo styl pisania jak kombinacja tych dwojga. To pewnie final boss warex Cytuj
Nomen dubium 9 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października 6 godzin temu, oFi napisał(a): To tirex czy zdrowy wariat? Bo styl pisania jak kombinacja tych dwojga. To ptak? To samolot? Nie, to Super... Tfu! To zdrowo zwariowany tirex! No i skończyło się rumako... Tfu! Łapuszowanie. Cytuj
Adolfo 29 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada Co do okładek, to jeszcze dodam coś co widzę na codzień, bo chodzi o szafkę w kuchni. Naklejki pochodzą ze stoiska PSX EXTREME na PGA (oj brakuje takiego teraz, a konkurencja jest). Był tam Roger, był Tekken 3 na PSXie, był Driveclub na VR i były nalepki. Fajne okładki zostały wykorzystane do zrobienia fajnych materiałów reklamowych. Te obecne z Silent Hillem także chętnie bym sobie nalepił na szafkę. Jak widać, ponadczasowe okładki zostają w naszej pamięci, dlatego warto poświęcić ich projektom dużo uwagi. Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano 3 listopada Autor Opublikowano 3 listopada 50 minut temu, Adolfo napisał(a): Co do okładek, to jeszcze dodam coś co widzę na codzień, bo chodzi o szafkę w kuchni. Naklejki pochodzą ze stoiska PSX EXTREME na PGA (oj brakuje takiego teraz, a konkurencja jest). Był tam Roger, był Tekken 3 na PSXie, był Driveclub na VR i były nalepki. Fajne okładki zostały wykorzystane do zrobienia fajnych materiałów reklamowych. Te obecne z Silent Hillem także chętnie bym sobie nalepił na szafkę. Jak widać, ponadczasowe okładki zostają w naszej pamięci, dlatego warto poświęcić ich projektom dużo uwagi. Adolfo, już to pisałem, ale powtórzę - my nie za bardzo mamy co projektować przy obecnych okładkach, dokładnie tak jak i przy tych, które pokazałeś - tam jest max minimalistycznie i do minimum ograniczone zajawki Natomiast to w największej mierze zasługa otrzymanych artów - my tych grafik przecież sami nie przygotowujemy. Wiadomo, pewnie można czasami coś własnego kombinować, ALE taki projekt, gdy masz współpracę reklamową, ktoś jeszcze musiałby zatwierdzić, a to też nie takie hop. Dlatego najczęściej dostaje się gotowe materiały i bazuje na nich, bo w centralach firm XYZ niekoniecznie ktoś znajdzie czas, żeby debatować nad projektem pisemka z Polski Chodzi mi tu o sytuacje, gdy np. dostajemy arta na okładkę, ale mamy pomysł, aby zrobić to inaczej - no tylko to wymaga akceptacji, a te bywają czasochłonne. 1 Cytuj
oFi 2 471 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada Za cofnięcie pięknej okładki spidermana to marvel ma do dzisiaj u mnie wielki karny siusiak Cytuj
Adolfo 29 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada W dniu 3.11.2024 o 20:36, oFi napisał(a): Za cofnięcie pięknej okładki spidermana to marvel ma do dzisiaj u mnie wielki karny siusiak Pokaż co straciliśmy. Cytuj
oFi 2 471 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Oryginalna okładka designerów psxextreme: Okładka po poprawkach marvelowskich: Roger podzielił się ping pongiem mailowym z marvelem: Cytat To nie jest takie hop siup Okładkę nie projektowało nawet Sony, a bezpośrednio Marvel - nie mogliśmy tu wiele zrobić. Niebieskie tło jest dlatego, że Marvel uznał, że te czerwone jest ich własnością i żadna inna marka nie może być na nim nałożona. Logo PSX Extreme nie mogło przytłoczyć loga Spider-mana i z tego względu jest takie wielkie. Takich wytycznych było z 10. 2 Cytuj
Adolfo 29 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Marvel nie chciał ładnej okładki to ich strata. Nasza trochę też. Cytuj
oFi 2 471 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Ta pioncha spajdiego z prądem na napisie Extreme to czysty SEX Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano środa o 10:54 Autor Opublikowano środa o 10:54 Rozkminiam, czy na Allegro nie zmienić ceny z 29,99 na... 30 zł w związku z tym promo od nich, że do bodaj 2 grudnia Smart za 30 zł. Chyba Ci, co zamówili, przeżyją? Zresztą jak ktoś uzna, że mu się kalkuluje to może zrobić zwrot (za wyjątkiem limitki, bo jej już ponownie nie wystawimy). Cytuj
oFi 2 471 Opublikowano środa o 20:25 Opublikowano środa o 20:25 Jak masz być stratny to nawet bym się nie zastanawiał na twoim miejscu. Ci co są zdecydowani nie odstraszy ta dodatkowa dyszka, a numer jest wyjątkowy. Cytuj
Perez 1 704 Opublikowano środa o 20:29 Autor Opublikowano środa o 20:29 2 minuty temu, oFi napisał(a): Jak masz być stratny to nawet bym się nie zastanawiał na twoim miejscu. Ci co są zdecydowani nie odstraszy ta dodatkowa dyszka, a numer jest wyjątkowy. To jeden grosz tylko z racji tego promo Allegro, że teraz Smart obowiązuje od 30 zł, a nie od 45 zł O 10 zł to na pewno bym nie podnosił. Cytuj
Square 8 566 Opublikowano środa o 20:31 Opublikowano środa o 20:31 Okładki z pierwszego posta są finalne? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi