Skocz do zawartości

PS3 Extreme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, Nomen dubium napisał(a):

O, to taka propozycja ode mnie na podreperowanie Waszego budżetu: zróbcie specjalnie na moje zamówienie takie dwie custom'owe okładki, z Nariczko do PS3 Extreme i z Fionusią (Haunting Ground/Demento) do PS2 Extreme (tamtego specjala jeszcze nie kupiłem - chciałem z tamtym artystycznym cover'em z Okami, lecz nie zdążyłem się załapać i jakoś tak entuzjazm mi opadł) wystawcie obydwa te custom'y na sprzedaż osobno po 300 (zamiast standardowej ceny 30 zł) i biorę w ciemno, heroicznie wyciągając Zg[red]akcję z dziury budżetowej. I uroczyście przysięgam nigdy nie sprzedawać ich (jako unikatów w kosmicznej cenie) odstawiając januszostwo biznesu, zachowam je po wsze czasy na własny użytek.

Dzięki za hojną propozycję, ale myślę, że sobie poradzimy ;) . Jak pewnie wiesz, wszyscy redaktorzy poza bodaj jednym, mają stałe źródła dochodu, z kolei Perez to łebski gość i z pewnością poprowadzi całość we właściwą stronę :) 

Opublikowano

Nadal czekam na wydania rocznikowe z oceniaczką jak w regularnych retrorecenzjach bo niektóre gry które są dostają 9 czy 10/10 przez pryzmat starych czasów słabo się zestarzały i są ledwo grywalne jeśli ktoś nie ma do nich nostalgii.

• Plusik 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Nomen dubium napisał(a):

O, to taka propozycja ode mnie na podreperowanie Waszego budżetu: zróbcie specjalnie na moje zamówienie takie dwie custom'owe okładki, z Nariczko do PS3 Extreme i z Fionusią (Haunting Ground/Demento) do PS2 Extreme (tamtego specjala jeszcze nie kupiłem - chciałem z tamtym artystycznym cover'em z Okami, lecz nie zdążyłem się załapać i jakoś tak entuzjazm mi opadł) wystawcie obydwa te custom'y na sprzedaż osobno po 300 (zamiast standardowej ceny 30 zł) i biorę w ciemno, heroicznie wyciągając Zg[red]akcję z dziury budżetowej. I uroczyście przysięgam nigdy nie sprzedawać ich (jako unikatów w kosmicznej cenie) odstawiając januszostwo biznesu, zachowam je po wsze czasy na własny użytek.

Wejdz w jakikolwiek cennik drukarni internetowej i zobacz ile kosztuje wydrukowanie nawet jednej sztuki ksiazki ze 100stu stronami......

Podpowiem, że nie jest to nawet 300zl....

Opublikowano
11 minut temu, oFi napisał(a):

Wejdz w jakikolwiek cennik drukarni internetowej i zobacz ile kosztuje wydrukowanie nawet jednej sztuki ksiazki ze 100stu stronami......

Podpowiem, że nie jest to nawet 300zl....

Dobra, wyczuwam pismo nosem - w takich okolicznościach podbijam pulę do 3000, tylko uprzedzam że moja oferta może już za kilka godzin wygasnąć, udaję się bowiem do świątyni hazardu i możliwe że wkrótce te 3 patole przehulam. A tak na serio - redaktor Komodo wydaje mi się załapał, że to był tylko żart (czyli dało się poprawnie zinterpretować moją "propozycję") Tobie jak widać niestety się nie udało, w związku z czym mała wskazówka na przyszłość: brak emotikon w czyimś komentarzu (jakoś nigdy nie czułem potrzeby korzystania z nich, wolę się zdać na same litery) nie musi od razu oznaczać, że daną wypowiedź należy traktować poważnie.

• beka z typa 1
  • WTF 1
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Jakieś plany na speciale jak się konsole skończą? Zleci jak z bicza strzelił :D

Głosuję na PC Extreme!

30 minut temu, KOMODO napisał(a):

Redaktor naczelny! Choć tymczasowy ;)

Pardon, miało być Zg[red]aktor; postaram się już więcej nie przejęzyczać na przyszłość, liczę przy tym na wyrozumiałość - lata lecą, mózgownica już nie ta, pora zacząć jakąś lecytynę zażywać... A teraz już bez wygłupów, włączam tryb pełnej powagi: już dam Wam te 3 kafle za custom'owego specjala, tyle że musi to być Xbox 360 Extreme z okładką z Rumble Roses XX - po gruntownym namyśle doszedłem do wniosku, że żadne Fioniusie ani inne Nariczki nie są warte aż tyle, za to Reiko lub Dixie szczególnie w ich bonusowych strojach... Ho ho ho!

Edytowane przez Nomen dubium
Opublikowano

A wersje cyfrowe numerów specjalnych przewidujecie? Mam prenumeratę i jakoś tak się przyzwyczaiłem do pdfow, że papierowe egzemplarze leżą w folii.

Opublikowano
2 godziny temu, janol napisał(a):

A wersje cyfrowe numerów specjalnych przewidujecie? Mam prenumeratę i jakoś tak się przyzwyczaiłem do pdfow, że papierowe egzemplarze leżą w folii.

Jak najbardziej temat do rozważenia. W zasadzie nie do końca wiem, czemu ich nie było przy poprzednim wydawcy, my to potem trochę z biegu przejęliśmy i tak to "wisi", ale docelowo nie widzę w sumie przeciwwskazań, aby to działało jak przy pojedynczych numerach - kupujesz papierowe wydanie to masz też PDF-a, a jak ktoś nie chce papierowego, to bierze samego PDF-a i tyle. 

Opublikowano
W dniu 29.10.2024 o 19:23, czapa napisał(a):

Łapusz daj na luz

Jeśli to było do mnie (?) to czuję się wręcz uhonorowany takim wyróżnieniem; wprawdzie jeszcze bardziej kontent bym był, gdyby mnie ktoś z takim np. Robertem Szmidtem pomylił, ale w sumie Łapusz to też kawał erudyty, więc tak czy owak to dla mnie zaszczyt.

• beka z typa 1
Opublikowano
6 godzin temu, oFi napisał(a):

To tirex czy zdrowy wariat? Bo styl pisania jak kombinacja tych dwojga.

To ptak? To samolot? Nie, to Super... Tfu! To zdrowo zwariowany tirex! No i skończyło się rumako... Tfu! Łapuszowanie.

Opublikowano

Co do okładek, to jeszcze dodam coś co widzę na codzień, bo chodzi o szafkę w kuchni. Naklejki pochodzą ze stoiska PSX EXTREME na PGA (oj brakuje takiego teraz, a konkurencja jest). Był tam Roger, był Tekken 3 na PSXie, był Driveclub na VR i były nalepki. Fajne okładki zostały wykorzystane do zrobienia fajnych materiałów reklamowych. Te obecne z Silent Hillem także chętnie bym sobie nalepił na szafkę. Jak widać, ponadczasowe okładki zostają w naszej pamięci, dlatego warto poświęcić ich projektom dużo uwagi. 

okladki.jpg

Opublikowano
50 minut temu, Adolfo napisał(a):

Co do okładek, to jeszcze dodam coś co widzę na codzień, bo chodzi o szafkę w kuchni. Naklejki pochodzą ze stoiska PSX EXTREME na PGA (oj brakuje takiego teraz, a konkurencja jest). Był tam Roger, był Tekken 3 na PSXie, był Driveclub na VR i były nalepki. Fajne okładki zostały wykorzystane do zrobienia fajnych materiałów reklamowych. Te obecne z Silent Hillem także chętnie bym sobie nalepił na szafkę. Jak widać, ponadczasowe okładki zostają w naszej pamięci, dlatego warto poświęcić ich projektom dużo uwagi. 

okladki.jpg

Adolfo, już to pisałem, ale powtórzę - my nie za bardzo mamy co projektować przy obecnych okładkach, dokładnie tak jak i przy tych, które pokazałeś - tam jest max minimalistycznie i do minimum ograniczone zajawki :) Natomiast to w największej mierze zasługa otrzymanych artów - my tych grafik przecież sami nie przygotowujemy. Wiadomo, pewnie można czasami coś własnego kombinować, ALE taki projekt, gdy masz współpracę reklamową, ktoś jeszcze musiałby zatwierdzić, a to też nie takie hop. Dlatego najczęściej dostaje się gotowe materiały i bazuje na nich, bo w centralach firm XYZ niekoniecznie ktoś znajdzie czas, żeby debatować nad projektem pisemka z Polski :) Chodzi mi tu o sytuacje, gdy np. dostajemy arta na okładkę, ale mamy pomysł, aby zrobić to inaczej - no tylko to wymaga akceptacji, a te bywają czasochłonne. 

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 3.11.2024 o 20:36, oFi napisał(a):

Za cofnięcie pięknej okładki spidermana to marvel ma do dzisiaj u mnie wielki karny siusiak :wujaszek:

Pokaż co straciliśmy. 

Opublikowano

Oryginalna okładka designerów psxextreme:

p_0dFDRn (1).jpeg

Okładka po poprawkach marvelowskich:

393774558_728373959124512_4831723234897508670_n.jpg

Roger podzielił się ping pongiem mailowym z marvelem:

Cytat

To nie jest takie hop siup :) Okładkę nie projektowało nawet Sony, a bezpośrednio Marvel - nie mogliśmy tu wiele zrobić. Niebieskie tło jest dlatego, że Marvel uznał, że te czerwone jest ich własnością i żadna inna marka nie może być na nim nałożona. Logo PSX Extreme nie mogło przytłoczyć loga Spider-mana i z tego względu jest takie wielkie. Takich wytycznych było z 10. 

• Plusik 2
Opublikowano

Rozkminiam, czy na Allegro nie zmienić ceny z 29,99 na... 30 zł w związku z tym promo od nich, że do bodaj 2 grudnia Smart za 30 zł. Chyba Ci, co zamówili, przeżyją? :) Zresztą jak ktoś uzna, że mu się kalkuluje to może zrobić zwrot (za wyjątkiem limitki, bo jej już ponownie nie wystawimy). 

Opublikowano
2 minuty temu, oFi napisał(a):

Jak masz być stratny to nawet bym się nie zastanawiał na twoim miejscu. Ci co są zdecydowani nie odstraszy ta dodatkowa dyszka, a numer jest wyjątkowy.

To jeden grosz tylko z racji tego promo Allegro, że teraz Smart obowiązuje od 30 zł, a nie od 45 zł :D O 10 zł to na pewno bym nie podnosił.