Nomen dubium 18 Opublikowano sobota o 09:09 Opublikowano sobota o 09:09 7 godzin temu, sph! napisał(a): PS4/PS5 z FreeBSD i pecetowskim prockiem to rzeczywiście pecet inaczej opakowany. PS3 to jednak półpecet, głównie za sprawą układu graficznego od Nvidii. Procek jednak mieli swój, specyficzny, w architekturze PowerPC (o dziwo procek był Big Endian, a układ graficzny Little Endian). Ostatnia generacja, gdy nie poszli na łatwiznę. W sumie to tęsknię za moimi ukochanymi MIPSami z wcześniejszych generacji. Bardziej niż bebechy sprzętu miałem na myśli, nazwijmy to, sposób jego funkcjonowania - jestem zdania, że urządzenie które wymaga podłączenia do sieci i pobierania aktualizacji oprogramowania (między innymi) nie jest żadną konsolą tylko komputerem, choćby i nawet miało Emotion Engine'a i Graphics Synthesizer'a na pokładzie, a z kolei pierwszy Xbox pomimo pecetowego procka i układu graficznego był dla mnie jak najbardziej konsolą, właśnie za sprawą specyfiki swojego działania (czyt. wkładasz płytę i grasz, a nie uruchamiasz "system" i czekasz, aż soft się zupdate'uje). Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano sobota o 09:45 Opublikowano sobota o 09:45 8 godzin temu, Nomen dubium napisał(a): Wypraszam sobie - za mnie np. nie mówi nikt poza mną samym, i nie upoważniam nikogo do zabierania głosu w mym imieniu. Wystarczyło zatem dać więcej stron i po problemie, a poza tym kto powiedział że nie mógł? Też mi bogactwo... W czasach pierwszego X'a i PS2 taka ilość udanych gier to wychodziła w kwartał. PS3 (4 zresztą też) nie było żadną konsolą, tak jak i nie były nimi konkurencyjne platformy do gier siódmej (i ósmej) generacji, nie są też nimi maszyny aktualnej, dziewiątej gen. - wszystko co ukazało się po generacji nr 6 to PeCety udające konsole (rzecz gustu czy się to komuś podoba czy nie, ma to bowiem zarówno plusy jak i minusy, a kwestią dyskusyjną jest które z nich przeważają liczebnie) a ostatnimi konsolami jako takimi to były te z epoki pierwszego Pudła i drugiego Soniaka. 1 1 Cytuj
Mari4n 464 Opublikowano sobota o 13:24 Opublikowano sobota o 13:24 Odebrane. Akurat skończyłem czytać wydanie główne, więc mogę poświęcić się temu w całości. Tylko jest drobny problem: Ten zapach 1 Cytuj
A_Bogush 394 Opublikowano sobota o 13:30 Opublikowano sobota o 13:30 Mam swoje 2 egzemplarze, limitka i Motorstorm Niestety limitka trochę ucierpiała w dostawie, na szczęście nie jakoś bardzo, ma takie wgniecenia, jakby ukłucia. Bardzo fajnie wyszedł ten gradient w druku, jeszcze raz pochwalę ten pomysł. Przy Motorstorm trochę daje po oczach jakość użytej grafiki. Po szybkim przekartkowaniu zapowiada się świetna lektura No i w końcu jest zgrentgen @Perez Jest w ogóle szansa na powiedzmy PS3 Extreme 2, żeby wrzucić rzeczy, które się nie zmieściły, czy już raczej nawet nie ma sensu tego ruszać? (pewnie sprzedażowo nawet już by było gorzej) Cytuj
Mari4n 464 Opublikowano sobota o 13:38 Opublikowano sobota o 13:38 To już trzecia limitka z obrażeniami Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano sobota o 13:42 Opublikowano sobota o 13:42 11 minut temu, A_Bogush napisał(a): Mam swoje 2 egzemplarze, limitka i Motorstorm Niestety limitka trochę ucierpiała w dostawie, na szczęście nie jakoś bardzo, ma takie wgniecenia, jakby ukłucia. Bardzo fajnie wyszedł ten gradient w druku, jeszcze raz pochwalę ten pomysł. Przy Motorstorm trochę daje po oczach jakość użytej grafiki. Po szybkim przekartkowaniu zapowiada się świetna lektura No i w końcu jest zgrentgen @Perez Jest w ogóle szansa na powiedzmy PS3 Extreme 2, żeby wrzucić rzeczy, które się nie zmieściły, czy już raczej nawet nie ma sensu tego ruszać? (pewnie sprzedażowo nawet już by było gorzej) Druga część może miałaby sens, ps3 to jednak wielka kopalnia fajnych gier i historii. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano sobota o 13:46 Opublikowano sobota o 13:46 Nieźle. Do mnie dotarło dzisiaj a nie była chyba etykieta weekendowa. PS pachnie ładnie, a co dalej to zobaczymy Cytuj
Perez 1 814 Opublikowano sobota o 13:53 Autor Opublikowano sobota o 13:53 28 minut temu, Mari4n napisał(a): Odebrane. Akurat skończyłem czytać wydanie główne, więc mogę poświęcić się temu w całości. Tylko jest drobny problem: Ten zapach Masakra z tym, to juz chyba trzeba jakies pancerne koperty Cos pomyslimy, bo grubo tu walniete. Nsjgorzej limitki najmniejszy zapas. 23 minuty temu, A_Bogush napisał(a): Mam swoje 2 egzemplarze, limitka i Motorstorm Niestety limitka trochę ucierpiała w dostawie, na szczęście nie jakoś bardzo, ma takie wgniecenia, jakby ukłucia. Bardzo fajnie wyszedł ten gradient w druku, jeszcze raz pochwalę ten pomysł. Przy Motorstorm trochę daje po oczach jakość użytej grafiki. Po szybkim przekartkowaniu zapowiada się świetna lektura No i w końcu jest zgrentgen @Perez Jest w ogóle szansa na powiedzmy PS3 Extreme 2, żeby wrzucić rzeczy, które się nie zmieściły, czy już raczej nawet nie ma sensu tego ruszać? (pewnie sprzedażowo nawet już by było gorzej) Nie wiem, jaki to by mogl byc potencjal… Masz na mysli glownie recki czy cos jeszcze? Cytuj
A_Bogush 394 Opublikowano sobota o 14:02 Opublikowano sobota o 14:02 8 minut temu, Perez napisał(a): Masakra z tym, to juz chyba trzeba jakies pancerne koperty Cos pomyslimy, bo grubo tu walniete. Nsjgorzej limitki najmniejszy zapas. Nie wiem, jaki to by mogl byc potencjal… Masz na mysli glownie recki czy cos jeszcze? No potencjał raczej słaby. No chodzi mi o recki, bo jeszcze dużo tytulów można by było zrecenzować Cytuj
SlimShady 3 434 Opublikowano sobota o 14:03 Opublikowano sobota o 14:03 Ile było zapasu przy limitowanej na poczet stłuczek? Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano sobota o 14:13 Opublikowano sobota o 14:13 9 minut temu, SlimShady napisał(a): Ile było zapasu przy limitowanej na poczet stłuczek? Zapasu? Cytuj
SlimShady 3 434 Opublikowano sobota o 14:23 Opublikowano sobota o 14:23 Nie wiem jak to wygląda, ale coś tam w pogotowiu pewnie jest(no chyba, że nie, i jak co, to tylko zwrot). Cytuj
PiotrekP 1 862 Opublikowano sobota o 14:23 Opublikowano sobota o 14:23 Inpost wam to tak zmasakrował? Nie wiem co oni musieli z tymi kopertami robić, że tak to wygląda. Cytuj
Paliodor 1 816 Opublikowano sobota o 14:54 Opublikowano sobota o 14:54 Mam i ja :) Zapowiada się obiecująco. Choć jakość niektórych zrzutów z gier IMO średnia. No i czemu nie ma Yakuzy4 zamiat słabszej 3 3 Cytuj
aux 3 807 Opublikowano sobota o 14:57 Opublikowano sobota o 14:57 Z jakością obrazków od początku był problem w tych wydaniach i nikt nigdy nie wyjaśnił o co chodzi. Płakać się chce jak sie patrzy na te zmasakrowane limitki, boję się o swoją która już czeka w paczkomacie. Łapusz by wam dodrukował ile chcecie xD Cytuj
Badus 281 Opublikowano sobota o 17:29 Opublikowano sobota o 17:29 (edytowane) Zadanie wykonane, Panie @Perez Edytowane sobota o 17:54 przez Badus 3 Cytuj
aux 3 807 Opublikowano sobota o 18:13 Opublikowano sobota o 18:13 Mam i ja! Ulżyło mi bo grzbiet jest cały, reszta też miętowa. Dół okładki lekko pomięty, ale absolutnie mi to nie przeszkadza. Mam co czytać w Święta, bo jeszcze zwykły PE, CDA i specjalny TR o płytach wszechczasów. Print not dead, hehe Narazie tylko szybko przejrzałem, więc mam wstępną opinię na gorąco - jak zwykle jest dobrze i @KOMODO dał radę! Samo mięsko - ciekawe wspominki, zgrentgen, recenzje nie tylko największych hitów (Folklore, Haze hehe), teksty o Kevinie Butlerze i polskich wersjach i inne teksty. Dostałem to czego oczekiwałem. Oceny widzę surowe i nie przez różowe okulary nostalgii. Chociaż CoD MW moim zdaniem zasługuje na dyszkę. No nic, wracam do lektury. Po Świętach dokupię sobie okładki z TLOU, MGS4 i Uncharted. Dobra robota zgredy!! 4 1 Cytuj
aux 3 807 Opublikowano sobota o 19:04 Opublikowano sobota o 19:04 Pewnie wyśmiewałeś 8 rdzeni i grałeś na X360 1 Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano sobota o 19:08 Opublikowano sobota o 19:08 Miałem kilka razy ps3, ale nigdy fanem nie byłem. Cytuj
Grześ 411 Opublikowano sobota o 19:28 Opublikowano sobota o 19:28 (edytowane) Ale mi się podoba ten nagłówek na każdej stronie stylizowany na ikonki z menu PS3, fajnie że ktoś na to wpadł. Co do zapachu to mój egzemplarz prawie go nie posiada, trzeba włożyć nos do środka i ostro się sztachnąć, żeby poczuć. Musiał wywietrzeć czekając na wysyłkę u Pereza na chacie Edytowane sobota o 19:29 przez Grześ Cytuj
nero2082 822 Opublikowano sobota o 20:08 Opublikowano sobota o 20:08 przejrzałem pobieżnie i zapowiada sie niespecjalnie, głównie przez słaby skład recenzencki, który jakby nie czuł tych gierek z tamtego gen..w ogóle nie ma podjazdu do PS1 i PS2 Extreme te oceny to z maszyny losującej braliście? właśnie się dowiedziałem że LBP, FFXIII, Killzone 2 czy Ass Creed 2 to były crapy. skoro tak było to po co zabierają "cenne" strony? o marnowaniu papieru na Haze czy Lair nie wspomnę w drugą stronę też odklejenia - Ridge Racer 7 i Heavenly Sword to były super gierki? pewnie dlatego zdechły i nikt nie myśli o rebootach natomiast case FIFA vs PES podchodzi pod zakłamywanie historii - w PS2 Ex było to samo, czytałem i nie wierzyłem że ktoś mógł jakąkolwiek część starej fifki zachwalać i dawać wyższą ocenę niż nawet najgorszemu PESowi. natomiast to że w erze PS3 to właśnie fifka święciła triumfy jest oczywiste, a PES umierał i finalnie upadł, tak, też mi przykro ale #takbyło niektóre oceny (Walking Dead, Demons Souls i Skyrim) pominę uśmiechem ja rozumiem że różni recenzenci różne gusta ale bycie edgy było fajne tak z 10lat temu, teraz zahacza o cringe Cytuj
Słupek 2 180 Opublikowano sobota o 21:22 Opublikowano sobota o 21:22 dzisiaj czytając numer tak mi się przymnialo, a gdzie naklejka z logiem/konsolą!? za czasów Lapusza była 2 Cytuj
Szklarski 15 Opublikowano sobota o 22:09 Opublikowano sobota o 22:09 U mnie cisza, ani w przygotowaniu ani nadanej, nic. Moja wina bo zamówiłem raczej z tych późniejszych, a pewnie wysyłka leci w jakiejś kolejności. Dobrze jest, będzie czytane w przerwie świątecznej. Tymczasem jeszcze raz pooglądam fotki z tematu czy dokończę #327. 41 minut temu, Słupek napisał(a): dzisiaj czytając numer tak mi się przymnialo, a gdzie naklejka z logiem/konsolą!? za czasów Lapusza była O to to, tęsknię za wspaniałą tradycją przylepki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi