Pix 965 Opublikowano niedziela o 21:38 Opublikowano niedziela o 21:38 Fajnie @KOMODO, że tak się udzielasz i odpowiadasz na wszystkie pytania i opinie. Widać, że włożyłeś w ten projekt sporo pracy i serducha. Gratulacje Ja dopiero zaczynam ze specjalem, bo jeszcze platynuję ostatni numer ikstrima, ale na pewno napiszę jakąś większą opinię na koniec. Pierwsze wrażenia są jednak zdecydowanie pozytywne. Właśnie czytam zgrentgena i naprawdę brakowało mi tego formatu w szmatławcu. Wiem, że to koszmar organizacyjny, więc tym większe podziękowania za ogarnięcie towarzystwa i przeprowadzenia ciekawej dyskusji. 1 1 Cytuj
czapa 677 Opublikowano niedziela o 23:36 Opublikowano niedziela o 23:36 Ocena PES wyżej niż FIFA to hmm dość dyskusyjna sprawa. PES tkwił jedną nogą w ps2 gdzie FIFA akurat w tamtych czasach miała nowy silnik który robił wow. Przynajmniej u mnie gdzie mimo wszystko zawsze byłem za PES-em, ale na PS3 jednak FIFA wiodła prym. Cytuj
ProstyHeker 1 918 Opublikowano poniedziałek o 07:59 Opublikowano poniedziałek o 07:59 (edytowane) No, panie i panowie, numer naprawdę dobry jeszcze zostało mi do przeczytania kilka tekstów, które mnie interesują, ale ogólnie cacy. Bardzo podobają mi się teksty Dżuja, naprawdę świetnie się je czyta. Jedyny wątek, na który liczyłem w tym wydaniu, to scena, która systematycznie wskrzesza multiplayera w kolejnych to tytułach (sam grałem w KZ2) i odbudowuje PS Home. To pierwsze działa bez CFW, drugie już niestety wymaga jailbreaka. Edytowane poniedziałek o 08:00 przez ProstyHeker 1 Cytuj
BRY@N 1 590 Opublikowano poniedziałek o 08:52 Opublikowano poniedziałek o 08:52 Recenzje tylko przejrzałem ale co mi się rzuciło w oczy przy Max Payne 3 to w podsumowaniu jest mały błąd bo jednak nie była to gra FPP Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano poniedziałek o 09:08 Opublikowano poniedziałek o 09:08 9 godzin temu, czapa napisał(a): Ocena PES wyżej niż FIFA to hmm dość dyskusyjna sprawa. PES tkwił jedną nogą w ps2 gdzie FIFA akurat w tamtych czasach miała nowy silnik który robił wow. Przynajmniej u mnie gdzie mimo wszystko zawsze byłem za PES-em, ale na PS3 jednak FIFA wiodła prym. Fifa 15 to absolutny peak tej serii, gdzie pes z tego co pamietam dopiero się pozbierał w 2018 roku. Do dzisiaj ludzie grają w 15stke. Cytuj
Nomen dubium 18 Opublikowano poniedziałek o 10:10 Opublikowano poniedziałek o 10:10 W dniu 14.12.2024 o 09:53, Pix napisał(a): Musisz być świetnym kompanem na imprezach. Jeśli już o imprezach mowa, mam do Ciebie takie pytanie: czy skoro złożyłeś hołd lenny swojemu mentorowi Kmiotowi, wolno Ci chodzić na impry bez pozwolenia swojego forumowego guru, czy każdorazowo musisz się go pytać o zgodę? I, jeżeli Twój zwierzchnik puszcza Cię już na imprezy, to czy możesz tam spożywać napoje alkoholowe? W dniu 14.12.2024 o 10:45, oFi napisał(a): And i thought my jokes were bad... oFi młody człowieku, mierz siły na zamiary; ja nie jestem Twoim kumplem ze szkolnej/studenckiej ławki i nie zgasisz mnie, wklejając jakiegoś "śmiesznego" gifa - żeby zagiąć kogoś z mojego rocznika, musisz posłużyć się ciętą ripostą, a nie podejrzewam Cię jakoś byś miał ku temu warunki. I tak przy okazji: śmiało, zaczepiaj mnie dalej a w końcu Cię zdyscyplinuję stosowną reprymendą i pobiegniesz z płaczem do mamy, zatem uważaj o co prosisz. 5 1 Cytuj
łom 2 004 Opublikowano poniedziałek o 11:57 Opublikowano poniedziałek o 11:57 Właśnie odebrałem i przejrzałem swój egzemplarz no i moim zdaniem dobór recenzji jest bardzo słaby. Gry które ewidentnie lepiej działały na X360 (GTA IV które przecież też miało czasowy deal na DLC, Fallout 3, Skyrim, The Orange Box itd.) powinny zostać zarezerwowane właśnie dla tej platformy i tym sposobem zrobiło by się miejsce dla brakujących tytułów (np. dla BlazBlue). Boli też pominiecie sequeli które zjadały swoich poprzedników na śniadanie (Motorstorm: Pacific Rift, Ratchet: A Crack in Time, Resistance 3). O reckach na razie się nie wypowiem bo za mało przeczytałem ale patrząc po ocenach widać znowu problem z tym jak ktoś podchodzi do niej, czy przez pryzmat dzisiejszych czasów czy tego jak grało się 15 lat temu i jaki wpływ miała dana gra, więc ponownie zasugeruję aby recki miały podwójną ocenę jak w retrocenzji w regularnym wydaniu. 1 Cytuj
Sojer 6 Opublikowano poniedziałek o 12:04 Opublikowano poniedziałek o 12:04 W dniu 14.12.2024 o 23:09, grzybiarz napisał(a): ten pomysł z tymi fotkami jak to wszyscy byli młodzi w czasach ps3 - no nawet się uśmiechnąłem pod wąsem No fakt. Sam siebie nie poznałem bez tej brody Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano poniedziałek o 12:14 Opublikowano poniedziałek o 12:14 Nie no, ja rozumiem, że dobór recenzji to była sztuka kompromisów i niewykonalnym zadaniem było zadowolenie wszystkich, ale intryguje mnie jakim sposobem na łamy PS3 Extreme nie trafiła recenzja Wipeout HD. Rewelacyjna gra, ex na PS3, ostatni pełnoprawny Wipeout i... nie ma go w numerze dedykowanym PS3. 2 Cytuj
KOMODO 95 Opublikowano poniedziałek o 12:17 Opublikowano poniedziałek o 12:17 (edytowane) 14 godzin temu, Pix napisał(a): Fajnie @KOMODO, że tak się udzielasz i odpowiadasz na wszystkie pytania i opinie. Widać, że włożyłeś w ten projekt sporo pracy i serducha. Gratulacje Ja dopiero zaczynam ze specjalem, bo jeszcze platynuję ostatni numer ikstrima, ale na pewno napiszę jakąś większą opinię na koniec. Pierwsze wrażenia są jednak zdecydowanie pozytywne. Właśnie czytam zgrentgena i naprawdę brakowało mi tego formatu w szmatławcu. Wiem, że to koszmar organizacyjny, więc tym większe podziękowania za ogarnięcie towarzystwa i przeprowadzenia ciekawej dyskusji. Dziękuję w imieniu swoim i wszystkich zaangażowanych w projekt 4 godziny temu, ProstyHeker napisał(a): No, panie i panowie, numer naprawdę dobry jeszcze zostało mi do przeczytania kilka tekstów, które mnie interesują, ale ogólnie cacy. Bardzo podobają mi się teksty Dżuja, naprawdę świetnie się je czyta. Jedyny wątek, na który liczyłem w tym wydaniu, to scena, która systematycznie wskrzesza multiplayera w kolejnych to tytułach (sam grałem w KZ2) i odbudowuje PS Home. To pierwsze działa bez CFW, drugie już niestety wymaga jailbreaka. Dżujo FTW - nikt nie napisał więcej do tego wydania niż nasz niezawodny Krakowiak. Brał także aktywny udział przy samym projektowaniu magazynu, podrzucając swoje pomysły, sugestie, uwagi, stąd i podziękowania w stopce 25 minut temu, łom napisał(a): Właśnie odebrałem i przejrzałem swój egzemplarz no i moim zdaniem dobór recenzji jest bardzo słaby. Gry które ewidentnie lepiej działały na X360 (GTA IV które przecież też miało czasowy deal na DLC, Fallout 3, Skyrim, The Orange Box itd.) powinny zostać zarezerwowane właśnie dla tej platformy i tym sposobem zrobiło by się miejsce dla brakujących tytułów (np. dla BlazBlue). Boli też pominiecie sequeli które zjadały swoich poprzedników na śniadanie (Motorstorm: Pacific Rift, Ratchet: A Crack in Time, Resistance 3). O reckach na razie się nie wypowiem bo za mało przeczytałem ale patrząc po ocenach widać znowu problem z tym jak ktoś podchodzi do niej, czy przez pryzmat dzisiejszych czasów czy tego jak grało się 15 lat temu i jaki wpływ miała dana gra, więc ponownie zasugeruję aby recki miały podwójną ocenę jak w retrocenzji w regularnym wydaniu. Z sequelami mieliśmy nie lada dylemat, finalnie postawiliśmy jednak nie tyle na najlepszą co najbardziej znaczącą dla danej serii odsłonę (wyjątkiem GTA). Takiej, o której było najgłośniej w epoce. Oczywiście, że Pacific Rift zjada pierwowzór z kopytami, ale to o oryginale burzliwie rozmawialiśmy przy okazji targów E3 2005, on na ostatniej prostej doznał zmiany mechanik, wreszcie on zaproponował nietuzinkową ideę wyścigów różnych pojazdów naraz, pozostałe tylko rozwinęły ten pomysł. Odwrotnie niż w przypadku Uncharted, które samo w sobie nie było niczym nowatorskim - Drake's Fortune stanowiło bardzo dobry, ale jednak zlepek znanych mechanik, dopiero dwójka ugruntowała w pełni pozycję cyklu i stała się ikoną generacji, którą chciało się pokazywać znajomym. A co do wydajności - racja, ale na ten moment Xbox 360 Extreme to pieśń raczej odległej przyszłości, natomiast nie bałbym się o to, że zabraknie mu gier do opisania - jak wspomniałem, odstrzeliliśmy 50 sztuk, a przecież konsola zielonych miała też masę exów. 19 minut temu, Sojer napisał(a): No fakt. Sam siebie nie poznałem bez tej brody Nie dałeś sam foty z epoki, to musiałem wygrzebać z prywatnych archiwów Cytat Nie no, ja rozumiem, że dobór recenzji to była sztuka kompromisów i niewykonalnym zadaniem było zadowolenie wszystkich, ale intryguje mnie jakim sposobem na łamy PS3 Extreme nie trafiła recenzja Wipeout HD. Rewelacyjna gra, ex na PS3, ostatni pełnoprawny Wipeout i... nie ma go w numerze dedykowanym PS3. No jak dla mnie to był remaster WipEouta Pure/Pulse z PSP. Remasterów nie recenzowaliśmy w numerze, dostały jednak trochę uwagi w dedykowanym tekście Graby. Edytowane poniedziałek o 12:23 przez KOMODO 1 Cytuj
Sojer 6 Opublikowano poniedziałek o 12:21 Opublikowano poniedziałek o 12:21 3 minuty temu, KOMODO napisał(a): Nie dałeś sam foty z epoki, to musiałem wygrzebać z prywatnych archiwów Bo nie prosiłeś. Dobrze, że znowu spadasz do rangi Praktykantów xD Cytuj
KOMODO 95 Opublikowano poniedziałek o 12:30 Opublikowano poniedziałek o 12:30 8 minut temu, Sojer napisał(a): Bo nie prosiłeś. Dobrze, że znowu spadasz do rangi Praktykantów xD Jak prosiłem o fotkę do wspominek to dostałem teraźniejsze zdjęcie jak robisz w kasku pompki (?) przy PS3, więc drugi raz już potem nie prosiłem - szczęśliwie mam opasłe archiwum fotek, nie prowokuj to nie opublikuję co bardziej kompromitujących ujęć 6 Cytuj
Sojer 6 Opublikowano poniedziałek o 12:33 Opublikowano poniedziałek o 12:33 (edytowane) 6 minut temu, KOMODO napisał(a): Jak prosiłem o fotkę do wspominek to dostałem teraźniejsze zdjęcie jak robisz w kasku pompki (?) przy PS3, więc drugi raz już potem nie prosiłem - szczęśliwie mam opasłe archiwum fotek, nie prowokuj to nie opublikuję co bardziej kompromitujących ujęć Jesteś gorszy niż Roger Enyłej, to nie były pompki tylko przysiady! Edytowane poniedziałek o 12:38 przez Sojer Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano poniedziałek o 12:45 Opublikowano poniedziałek o 12:45 Alez to jest piekny numer 2 Cytuj
czapa 677 Opublikowano poniedziałek o 12:50 Opublikowano poniedziałek o 12:50 (edytowane) 46 minut temu, KOMODO napisał(a): Odwrotnie niż w przypadku Uncharted, które samo w sobie nie było niczym nowatorskim nie no panie dla Uncharted kupiłem PS3. Gra robiła mega robotę, ten level gdzie moczyło się ubranie, mechanika strzelania przeplatana momentami zręcznościowymi, dżungla, ja nie pamiętam wcześniej nic takiego. Dla mnie U1 było mega nowatorskie. Fakt ze U2 było lepszą grą nie zmiana faktu że U1 było system sellerem PS3 i dla tej gry się kupowało tą konsole więc dla mnie też zaskoczenie ze nie było recenzji. Edit: Plus była to w pewnym senie przełomowa gra bo miała jako pierwsza platynowe trofeum trofki dodane w patchu piękne czasy Edytowane poniedziałek o 13:03 przez czapa 2 1 Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano poniedziałek o 13:14 Opublikowano poniedziałek o 13:14 Dla mnie system seller to byl mgs4 defynitywnie 1 Cytuj
sph! 855 Opublikowano poniedziałek o 13:14 Opublikowano poniedziałek o 13:14 A co się stało, że Butcher nie dostał recenzji The Last of Us?! 1 Cytuj
BRY@N 1 590 Opublikowano poniedziałek o 13:18 Opublikowano poniedziałek o 13:18 3 minuty temu, sph! napisał(a): A co się stało, że Butcher nie dostał recenzji The Last of Us?! Musiał by dać 9 jak remaster dostał 10 4 Cytuj
Słupek 2 180 Opublikowano poniedziałek o 13:18 Opublikowano poniedziałek o 13:18 był zajęty graniem w SW outlaws Cytuj
SlimShady 3 433 Opublikowano poniedziałek o 13:20 Opublikowano poniedziałek o 13:20 Dla mnie esencja i prawdziwe uncharted, to najlepszej jakości sceny akcji, w których bierzemy aktywny udział(chociaż też tego nie wymyślili, bo jest np. Fear Effect z szaraka), więc też bym liczył od dwójki. Jedynka, to poza sekcją celowniczkową(?) na jeepie za ckm, jakoś się w tym względzie nie wyróżniała. Cytuj
Square 8 705 Opublikowano poniedziałek o 13:24 Opublikowano poniedziałek o 13:24 Fajnie jakby całe serie się łapały, może nie na osobną recke/ocenę, ale kilka zdań wzmianki jako 3gr itp. 1 Cytuj
SlimShady 3 433 Opublikowano poniedziałek o 13:32 Opublikowano poniedziałek o 13:32 Wiecie kiedy całe serie wejdą, jak będziemy robić retro 9 generacji, bo ich nie będzie wcale, albo góra po jednej sztuce. Kiedyś część druga może wjedzie, tak jak przy PS2, bo za dużo dobra. Cytuj
łom 2 004 Opublikowano poniedziałek o 15:31 Opublikowano poniedziałek o 15:31 2 godziny temu, KOMODO napisał(a): Xbox 360 Extreme to pieśń raczej odległej przyszłości, natomiast nie bałbym się o to, że zabraknie mu gier do opisania - jak wspomniałem, odstrzeliliśmy 50 sztuk, a przecież konsola zielonych miała też masę exów. Nie chodzi o to że zabraknie gier dla ewentualnego X360 Extreme tylko o to że część gier, które są najlepszymi przedstawicielami gatunku/serii nigdzie się nie załapie bo zostało poświęcone miejsce na średnio pasujące tytuły... Taki Bioshock który miał roczną ekskluzywność na Xa też nie wiem co robi w PS3 Extreme. 2 godziny temu, KOMODO napisał(a): pozostałe tylko rozwinęły ten pomysł Niby tak ale Pacific Rift to nie tylko rozwinięcie i rozbudowanie pomysłu ale przede wszystkim zmiana modelu jazdy i fizyki (Apocalypse to też całkiem co innego). I po paru przeczytanych reckach więcej przychodzi wniosek że przed napisaniem tekstów musi zostać ustalone jak podchodzić do gier (znowu to napiszę to może się spełni, recki powinny mieć podwójną ocenę jak w retrocenzji w regularnym wydaniu), bo robi się śmietnik i jeden recenzent odbiera 4 oczka za to że serwery zostały zamknięte i można grać tylko w singlu/couch co-op a drugi nie zwraca na to uwagi i grę tylko pod multi z wyłączonymi od lat serwerami ocenia jak by wszystko działało. W poprzednich edycjach, gdzie gry zbytnio nie korzystały z funkcji online to był mniejszy problem, ale teraz, no słabo to wygląda. 2 Cytuj
aux 3 807 Opublikowano poniedziałek o 15:40 Opublikowano poniedziałek o 15:40 2 godziny temu, czapa napisał(a): nie no panie dla Uncharted kupiłem PS3. Gra robiła mega robotę, ten level gdzie moczyło się ubranie, mechanika strzelania przeplatana momentami zręcznościowymi, dżungla, ja nie pamiętam wcześniej nic takiego. Dla mnie U1 było mega nowatorskie. Fakt ze U2 było lepszą grą nie zmiana faktu że U1 było system sellerem PS3 (...) U mnie też jedynka na zawsze w serduszku, etap ze skuterem wodnym wgniatał w dywan, ta woda, te ruiny, te akcje - to robiło mega wrażenie. Cała gra była osom, warto było kupić chlebaka. Ja FAT 40GB kupiłem w 2008 dokładnie dla U1, MGS4 i GTA4. A że drugie Uncharted było 100x lepsze to już inna bajka Też uważam że seryjne recki byłyby lepsze, choć wtedy numer miałby z 200 stron minimum. Samą Yakuze opisać to księga wyjdzie No ale jakieś wzmianki w ramce by się przydały. Np. Silent Hill Homecoming to średniak, ale późniejszy Downpour był dużo lepszy i dla świeżaka w temacie byłaby to ważna podpowiedź. To samo Kane & Lynch, dwójka w Szanghaju była imo lepsza. Dżujo to faktycznie debeściak, podoba mi się recka TLOU i fragment że warto wrócić wspomnieniami do 2013. I zapomnieć na chwilę o syfie który się zrobił przy dwójce. I taki właśnie jest ten specjał o PS3, wyzwala masę pozytywnych wspomnień. Owszem, to wtedy pojawiły się instalacje, patche, remastery i zbroje dla konia, ale fajnych i różnorodnych gier było zatrzęsienie. No i kobiety w grach były ładne, a panowie przystojni i napakowani 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi