Perez 1 817 Opublikowano wtorek o 18:54 Autor Opublikowano wtorek o 18:54 33 minuty temu, grzybiarz napisał(a): Chcę w takim stylu dzisiejszego extrima. Bez białych pasków-recek na 1/3 strony. Ale wiesz, że to wtedy masz coś za coś, bo jak masz 40 recek i zrobisz je na 50 stron, no to z miejsca zmniejsza się miejsce na publicystykę lub stałe działy. Lub opcja druga - dodajemy na stałe więcej stron, ale to znowu podnosi koszt, bo więcej stron to droższy druk + koszt ich przygotowania (grafik, redakcja). Wydaje mi się, że Roger stara się to dobrze wypośrodkować, żeby tych recenzji było dużo, bo sami czasami wspominacie, że wpadają fajne perełki, więc szkoda byłoby z tych mniejszych gier rezygnować, a jednocześnie jest miejsce na stałe działy i publicystykę. Kiedyś odpalimy jakiś szpigiel online i niech każdy zrobi swoją wersję numeru Cytuj
iluck85 2 958 Opublikowano wtorek o 19:53 Opublikowano wtorek o 19:53 Odebrałem, poczułem, przeglądam. Cytuj
Benson 23 Opublikowano wtorek o 19:53 Opublikowano wtorek o 19:53 Nie porównam z poprzednimi speszjalami, bo wszystkie czekają na emeryturę albo na koniec PSXa (żeby było co czytać przez kolejne miesiące, zanim powrócę do starych numerów ), ale po pierwszym przekartkowaniu mam wrażenie, ze w PS3 jest dużo mniej publicystyki, a dużo więcej recenzji. Dla mnie szkoda, bo o ogromnej większości tych gier już wiele czytałem (nie mówiąc, że tyle samo przeszedłem), a z chęcią poczytałbym więcej ciekawych artykułów czy nawet obszerniejszych wspomnień zgredów na temat konsoli. Cytuj
Pix 971 Opublikowano wtorek o 20:11 Opublikowano wtorek o 20:11 Fajnie, że numer się całkiem w porządku sprzedaje. Oby tylko Snes Extreme nie zaliczył kolejnego opóźnienia, bo w marcu jednak PS4 Extreme. Popularne w Polsce sprzęty skończą się szybciej niż później, więc w końcu i tak trzeba będzie się zmierzyć z mniej oczywistymi specjalami. Cytuj
KOMODO 98 Opublikowano wtorek o 22:27 Opublikowano wtorek o 22:27 2 godziny temu, Pix napisał(a): Oby tylko Snes Extreme nie zaliczył kolejnego opóźnienia, bo w marcu jednak PS4 Extreme. PS4 Extreme? 🤯 Cytuj
Pix 971 Opublikowano środa o 05:06 Opublikowano środa o 05:06 W sensie, że specjale z plejstejszyn się sprzedają, więc zrobicie teraz ps4. Ale oby nie! Cytuj
Słupek 2 183 Opublikowano środa o 05:13 Opublikowano środa o 05:13 po ps3 extreme jeszcze bardziej nabrałem ochoty na x360psExtreme 2 1 Cytuj
aux 3 809 Opublikowano środa o 05:49 Opublikowano środa o 05:49 X360 Extreme to będzie sztos nie mniejszy niż PS3. Za rok jest 20 rocznica premiery (lol, wtf??!!) więc idealna okazja na specjał. Czyli ja to widzę tak: Wiosna - Snes vs Megadrive Extreme Lato - PC Extreme Jesień - brak pomysłu Zima - Xbox360 Extreme Cytuj
PiotrekP 1 880 Opublikowano środa o 07:11 Opublikowano środa o 07:11 PC Extreme przy takiej ilości stron to chyba kilka numerów trzeba by było zrobić. Cytuj
oFi 2 499 Opublikowano środa o 07:31 Opublikowano środa o 07:31 1 godzinę temu, aux napisał(a): X360 Extreme to będzie sztos nie mniejszy niż PS3. Za rok jest 20 rocznica premiery (lol, wtf??!!) więc idealna okazja na specjał. Czyli ja to widzę tak: Wiosna - Snes vs Megadrive Extreme Lato - PC Extreme Jesień - brak pomysłu Zima - Xbox360 Extreme Ja chętnie bym poczytał, x360 nie posiadalem i wiele tych gier ogralem na pc. Ale ps3extreme part2 też mi się marzy Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano środa o 19:25 Opublikowano środa o 19:25 14 godzin temu, Słupek napisał(a): po ps3 extreme jeszcze bardziej nabrałem ochoty na x360psExtreme @hiv na rednacza 2 Cytuj
Nomen dubium 18 Opublikowano środa o 19:54 Opublikowano środa o 19:54 14 godzin temu, aux napisał(a): Jesień - brak pomysłu Hold my beer, I got it: Xbox Classic (aka Original Xbox) Extreme, jedna z lepszych konsol w historii a przy tym mocno - pod względem sprzedażowym - niedoceniona. Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano środa o 20:57 Opublikowano środa o 20:57 Godzinę temu, Nomen dubium napisał(a): a przy tym mocno - pod względem sprzedażowym - niedoceniona. Potencjał sprzedażowy takiego specjala może iść z tym w parze. Classic spoko ale w połączeniu z 360. 1 Cytuj
KOMODO 98 Opublikowano środa o 21:01 Opublikowano środa o 21:01 Godzinę temu, Nomen dubium napisał(a): Hold my beer, I got it: Xbox Classic (aka Original Xbox) Extreme (...) przy tym mocno - pod względem sprzedażowym - niedoceniona. I tak samo byłoby z dedykowanym mu specjałem A co do Xbox 360 Extreme - przyjdzie czas ale z pewnością nie od razu gdyż mielibyśmy pod rząd dwa analogiczne wydania, traktujące o tej samej epoce, nowinkach, podobnych tytułach. Dajmy się trochę "zestarzeć" PS3 Extreme Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano środa o 21:30 Opublikowano środa o 21:30 Przejrzałem trochę i dobór gier jest mocno dyskusyjny. Ja wiem, że tutaj pojawiają się głosy, że spokojnie mógłby wyjść drugi taki numer, bo PS3 miało masę fajnych gier, ale zabrakło miejsca na Dishonored, Deus Ex Human Revolution, XCOM Enemy Unknown, Rayman Origins/Legends czy nawet takie LA Noire, które grą jest dość nietuzinkową. Nie jest fanem tej serii, ale nie ma tu nawet żadnego Battlefielda, a seria dostała kilka mocnych tytułów podczas siódmej generacji. Rozumiem obecność takich gier jak Lair czy Haze, bo to tytuły ekskluzywne i było wokół nich trochę szumu, ale co tu robi Army of Two albo Kane and Lynch? Dead Island jeszcze czaję, bo mimo że gra mocno średnia, to jest to polska gra, ale Silent Hill Homecoming? No ogólnie wygląda jakby ktoś napisał 'ty, weźcie zapodajcie jakiś mniej znany tytuł lub taki nie z absolutnego topu i skrobnijcie coś o nim'. Szkoda również nieobecności HIVa i Kaliego, bo szczególnie ten drugi zrecenzował kilka obecnych w numerze tytułów i fajnie by było przeczytać, co sądzi o nich teraz. Cytuj
A_Bogush 394 Opublikowano środa o 22:25 Opublikowano środa o 22:25 Wyżej multiplatformy to mogą jeszcze się zmieścić po prostu w Xbox (360) Extreme. Aczkolwiek i tak pewnie trzeba będzie iść na kompromisy, bo i tak będzie dużo gier do wyboru. Cytuj
Nomen dubium 18 Opublikowano środa o 23:15 Opublikowano środa o 23:15 (edytowane) 2 godziny temu, LeifErikson napisał(a): Classic spoko ale w połączeniu z 360. 360 znacznie więcej miał wspólnego z One'm niż z Classic'em (ot, Original był jeszcze konsolą a następne Xbox'y już komputerami; analogicznie jak w przypadku PlayStation, ostatnią konsolą Sony była dwójka a kolejne to same PieCe) więc jeśli już robić łączone wydanie, to 360 + One, a pierwszy - i moim zdaniem najlepszy - Xbox oddzielnie. 2 godziny temu, KOMODO napisał(a): I tak samo byłoby z dedykowanym mu specjałem Edytowane środa o 23:23 przez Nomen dubium Cytuj
sph! 865 Opublikowano środa o 23:31 Opublikowano środa o 23:31 W dniu 17.12.2024 o 19:54, Perez napisał(a): Ale wiesz, że to wtedy masz coś za coś, bo jak masz 40 recek i zrobisz je na 50 stron, no to z miejsca zmniejsza się miejsce na publicystykę lub stałe działy. Gdzie wady? 2 Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano czwartek o 06:37 Opublikowano czwartek o 06:37 9 godzin temu, KOMODO napisał(a): I tak samo byłoby z dedykowanym mu specjałem A co do Xbox 360 Extreme - przyjdzie czas ale z pewnością nie od razu gdyż mielibyśmy pod rząd dwa analogiczne wydania, traktujące o tej samej epoce, nowinkach, podobnych tytułach. Dajmy się trochę "zestarzeć" PS3 Extreme Pod koniec przyszłego roku Xbox 360 kończy 20 lat, także idealnie by było. Cytuj
Pix 971 Opublikowano czwartek o 06:48 Opublikowano czwartek o 06:48 Na przykład dla mnie dobór zrecenzowanych gier jest w porządku. Cieszy kilka mniej oczywistych wyborów i ogólnie nie chciałbym, żeby specjale były oparte wyłącznie na hitach 10/10. Trochę hitów, trochę ukrytych perełek, trochę gier o których było głośno, ale ostatecznie nie dostarczyły. Ba, nawet dla żartu z jakieś 1-2 crapy do pośmiania się mogą się pojawiać. Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano czwartek o 06:58 Opublikowano czwartek o 06:58 Moim zdaniem niektóre gry nie powinny mieć recek w tym specjalu patrząc na jakość portu na PS3. Bayonetta, RDR, GTA IV czy Skyrim to takie pierwsze które mi przychodzą do głowy. Cytuj
PiotrekP 1 880 Opublikowano czwartek o 07:57 Opublikowano czwartek o 07:57 Taki trochę nijaki ten special wyszedł jak dla mnie. Może dlatego że sporo tych gier świetnie się pamięta. Cytuj
Pix 971 Opublikowano czwartek o 08:01 Opublikowano czwartek o 08:01 Niby tak, ale idąc tym tropem to większość multiplatform była lepiej zoptymalizowana na x360. Chociaż trzeba przyznać, że GTAIV i Bayonetta rzeczywiście sporo odstawały na ps3. Do tego czwarte gta miało czasowe ekskluzywne dlc na trzystasześćdziesiątce, więc śmiało można było dać piątkę w ps3 extreme, a czwórkę z dodatkami zachować na specjal o xboksie. Cytuj
łom 2 026 Opublikowano czwartek o 08:07 Opublikowano czwartek o 08:07 Godzinę temu, Pix napisał(a): trochę ukrytych perełek A gdzie te ukryte perełki? Bo oprócz Folklore to ja tam nic takiego nie widzę. Brak Valkyrie Chronicles, Dragon's Crown, BlazBlue, Ni no Kuni, Resonance of Fate. O grach które bardziej pasowały do X360 już parę razy pisałem, skopany na PS3 The Orange Box i Fallout 3, Bioshock czasowy ex na Xie, wyżej wymienione GTAIV (z czasowym exem DLCków). Dobór tytułów jest bardzo średni. 2 Cytuj
Nomen dubium 18 Opublikowano czwartek o 08:14 Opublikowano czwartek o 08:14 8 godzin temu, sph! napisał(a): Gdzie wady? Też mi się coś tak właśnie widzi, że po ew. zepchnięciu publicystyki na margines mało kto by rozpaczał... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi