Perez 1 851 Opublikowano 17 grudnia Autor Opublikowano 17 grudnia W dniu 17.12.2024 o 18:19, grzybiarz napisał(a): Chcę w takim stylu dzisiejszego extrima. Bez białych pasków-recek na 1/3 strony. Rozwiń Ale wiesz, że to wtedy masz coś za coś, bo jak masz 40 recek i zrobisz je na 50 stron, no to z miejsca zmniejsza się miejsce na publicystykę lub stałe działy. Lub opcja druga - dodajemy na stałe więcej stron, ale to znowu podnosi koszt, bo więcej stron to droższy druk + koszt ich przygotowania (grafik, redakcja). Wydaje mi się, że Roger stara się to dobrze wypośrodkować, żeby tych recenzji było dużo, bo sami czasami wspominacie, że wpadają fajne perełki, więc szkoda byłoby z tych mniejszych gier rezygnować, a jednocześnie jest miejsce na stałe działy i publicystykę. Kiedyś odpalimy jakiś szpigiel online i niech każdy zrobi swoją wersję numeru Cytuj
Benson 23 Opublikowano 17 grudnia Opublikowano 17 grudnia Nie porównam z poprzednimi speszjalami, bo wszystkie czekają na emeryturę albo na koniec PSXa (żeby było co czytać przez kolejne miesiące, zanim powrócę do starych numerów ), ale po pierwszym przekartkowaniu mam wrażenie, ze w PS3 jest dużo mniej publicystyki, a dużo więcej recenzji. Dla mnie szkoda, bo o ogromnej większości tych gier już wiele czytałem (nie mówiąc, że tyle samo przeszedłem), a z chęcią poczytałbym więcej ciekawych artykułów czy nawet obszerniejszych wspomnień zgredów na temat konsoli. Cytuj
Pix 1 001 Opublikowano 17 grudnia Opublikowano 17 grudnia Fajnie, że numer się całkiem w porządku sprzedaje. Oby tylko Snes Extreme nie zaliczył kolejnego opóźnienia, bo w marcu jednak PS4 Extreme. Popularne w Polsce sprzęty skończą się szybciej niż później, więc w końcu i tak trzeba będzie się zmierzyć z mniej oczywistymi specjalami. Cytuj
KOMODO 101 Opublikowano 17 grudnia Opublikowano 17 grudnia W dniu 17.12.2024 o 20:11, Pix napisał(a): Oby tylko Snes Extreme nie zaliczył kolejnego opóźnienia, bo w marcu jednak PS4 Extreme. Rozwiń PS4 Extreme? 🤯 Cytuj
Pix 1 001 Opublikowano 18 grudnia Opublikowano 18 grudnia W sensie, że specjale z plejstejszyn się sprzedają, więc zrobicie teraz ps4. Ale oby nie! Cytuj
Słupek 2 184 Opublikowano 18 grudnia Opublikowano 18 grudnia po ps3 extreme jeszcze bardziej nabrałem ochoty na x360psExtreme 2 1 Cytuj
aux 3 810 Opublikowano 18 grudnia Opublikowano 18 grudnia X360 Extreme to będzie sztos nie mniejszy niż PS3. Za rok jest 20 rocznica premiery (lol, wtf??!!) więc idealna okazja na specjał. Czyli ja to widzę tak: Wiosna - Snes vs Megadrive Extreme Lato - PC Extreme Jesień - brak pomysłu Zima - Xbox360 Extreme Cytuj
PiotrekP 1 912 Opublikowano 18 grudnia Opublikowano 18 grudnia PC Extreme przy takiej ilości stron to chyba kilka numerów trzeba by było zrobić. Cytuj
oFi 2 499 Opublikowano 18 grudnia Opublikowano 18 grudnia W dniu 18.12.2024 o 05:49, aux napisał(a): X360 Extreme to będzie sztos nie mniejszy niż PS3. Za rok jest 20 rocznica premiery (lol, wtf??!!) więc idealna okazja na specjał. Czyli ja to widzę tak: Wiosna - Snes vs Megadrive Extreme Lato - PC Extreme Jesień - brak pomysłu Zima - Xbox360 Extreme Rozwiń Ja chętnie bym poczytał, x360 nie posiadalem i wiele tych gier ogralem na pc. Ale ps3extreme part2 też mi się marzy Cytuj
MYSZa7 8 968 Opublikowano 18 grudnia Opublikowano 18 grudnia W dniu 18.12.2024 o 05:13, Słupek napisał(a): po ps3 extreme jeszcze bardziej nabrałem ochoty na x360psExtreme Rozwiń @hiv na rednacza 2 Cytuj
Nomen dubium 16 Opublikowano 18 grudnia Opublikowano 18 grudnia W dniu 18.12.2024 o 05:49, aux napisał(a): Jesień - brak pomysłu Rozwiń Hold my beer, I got it: Xbox Classic (aka Original Xbox) Extreme, jedna z lepszych konsol w historii a przy tym mocno - pod względem sprzedażowym - niedoceniona. Cytuj
LeifErikson 1 123 Opublikowano 18 grudnia Opublikowano 18 grudnia W dniu 18.12.2024 o 19:54, Nomen dubium napisał(a): a przy tym mocno - pod względem sprzedażowym - niedoceniona. Rozwiń Potencjał sprzedażowy takiego specjala może iść z tym w parze. Classic spoko ale w połączeniu z 360. 1 Cytuj
KOMODO 101 Opublikowano 18 grudnia Opublikowano 18 grudnia W dniu 18.12.2024 o 19:54, Nomen dubium napisał(a): Hold my beer, I got it: Xbox Classic (aka Original Xbox) Extreme (...) przy tym mocno - pod względem sprzedażowym - niedoceniona. Rozwiń I tak samo byłoby z dedykowanym mu specjałem A co do Xbox 360 Extreme - przyjdzie czas ale z pewnością nie od razu gdyż mielibyśmy pod rząd dwa analogiczne wydania, traktujące o tej samej epoce, nowinkach, podobnych tytułach. Dajmy się trochę "zestarzeć" PS3 Extreme Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 18 grudnia Opublikowano 18 grudnia Przejrzałem trochę i dobór gier jest mocno dyskusyjny. Ja wiem, że tutaj pojawiają się głosy, że spokojnie mógłby wyjść drugi taki numer, bo PS3 miało masę fajnych gier, ale zabrakło miejsca na Dishonored, Deus Ex Human Revolution, XCOM Enemy Unknown, Rayman Origins/Legends czy nawet takie LA Noire, które grą jest dość nietuzinkową. Nie jest fanem tej serii, ale nie ma tu nawet żadnego Battlefielda, a seria dostała kilka mocnych tytułów podczas siódmej generacji. Rozumiem obecność takich gier jak Lair czy Haze, bo to tytuły ekskluzywne i było wokół nich trochę szumu, ale co tu robi Army of Two albo Kane and Lynch? Dead Island jeszcze czaję, bo mimo że gra mocno średnia, to jest to polska gra, ale Silent Hill Homecoming? No ogólnie wygląda jakby ktoś napisał 'ty, weźcie zapodajcie jakiś mniej znany tytuł lub taki nie z absolutnego topu i skrobnijcie coś o nim'. Szkoda również nieobecności HIVa i Kaliego, bo szczególnie ten drugi zrecenzował kilka obecnych w numerze tytułów i fajnie by było przeczytać, co sądzi o nich teraz. Cytuj
A_Bogush 394 Opublikowano 18 grudnia Opublikowano 18 grudnia Wyżej multiplatformy to mogą jeszcze się zmieścić po prostu w Xbox (360) Extreme. Aczkolwiek i tak pewnie trzeba będzie iść na kompromisy, bo i tak będzie dużo gier do wyboru. Cytuj
Nomen dubium 16 Opublikowano 18 grudnia Opublikowano 18 grudnia (edytowane) W dniu 18.12.2024 o 20:57, LeifErikson napisał(a): Classic spoko ale w połączeniu z 360. Rozwiń 360 znacznie więcej miał wspólnego z One'm niż z Classic'em (ot, Original był jeszcze konsolą a następne Xbox'y już komputerami; analogicznie jak w przypadku PlayStation, ostatnią konsolą Sony była dwójka a kolejne to same PieCe) więc jeśli już robić łączone wydanie, to 360 + One, a pierwszy - i moim zdaniem najlepszy - Xbox oddzielnie. W dniu 18.12.2024 o 21:01, KOMODO napisał(a): I tak samo byłoby z dedykowanym mu specjałem Rozwiń Edytowane 18 grudnia przez Nomen dubium Cytuj
sph! 905 Opublikowano 18 grudnia Opublikowano 18 grudnia W dniu 17.12.2024 o 18:54, Perez napisał(a): Ale wiesz, że to wtedy masz coś za coś, bo jak masz 40 recek i zrobisz je na 50 stron, no to z miejsca zmniejsza się miejsce na publicystykę lub stałe działy. Rozwiń Gdzie wady? 2 Cytuj
MYSZa7 8 968 Opublikowano 19 grudnia Opublikowano 19 grudnia W dniu 18.12.2024 o 21:01, KOMODO napisał(a): I tak samo byłoby z dedykowanym mu specjałem A co do Xbox 360 Extreme - przyjdzie czas ale z pewnością nie od razu gdyż mielibyśmy pod rząd dwa analogiczne wydania, traktujące o tej samej epoce, nowinkach, podobnych tytułach. Dajmy się trochę "zestarzeć" PS3 Extreme Rozwiń Pod koniec przyszłego roku Xbox 360 kończy 20 lat, także idealnie by było. Cytuj
Pix 1 001 Opublikowano 19 grudnia Opublikowano 19 grudnia Na przykład dla mnie dobór zrecenzowanych gier jest w porządku. Cieszy kilka mniej oczywistych wyborów i ogólnie nie chciałbym, żeby specjale były oparte wyłącznie na hitach 10/10. Trochę hitów, trochę ukrytych perełek, trochę gier o których było głośno, ale ostatecznie nie dostarczyły. Ba, nawet dla żartu z jakieś 1-2 crapy do pośmiania się mogą się pojawiać. Cytuj
MYSZa7 8 968 Opublikowano 19 grudnia Opublikowano 19 grudnia Moim zdaniem niektóre gry nie powinny mieć recek w tym specjalu patrząc na jakość portu na PS3. Bayonetta, RDR, GTA IV czy Skyrim to takie pierwsze które mi przychodzą do głowy. Cytuj
PiotrekP 1 912 Opublikowano 19 grudnia Opublikowano 19 grudnia Taki trochę nijaki ten special wyszedł jak dla mnie. Może dlatego że sporo tych gier świetnie się pamięta. Cytuj
Pix 1 001 Opublikowano 19 grudnia Opublikowano 19 grudnia Niby tak, ale idąc tym tropem to większość multiplatform była lepiej zoptymalizowana na x360. Chociaż trzeba przyznać, że GTAIV i Bayonetta rzeczywiście sporo odstawały na ps3. Do tego czwarte gta miało czasowe ekskluzywne dlc na trzystasześćdziesiątce, więc śmiało można było dać piątkę w ps3 extreme, a czwórkę z dodatkami zachować na specjal o xboksie. Cytuj
łom 2 042 Opublikowano 19 grudnia Opublikowano 19 grudnia W dniu 19.12.2024 o 06:48, Pix napisał(a): trochę ukrytych perełek Rozwiń A gdzie te ukryte perełki? Bo oprócz Folklore to ja tam nic takiego nie widzę. Brak Valkyrie Chronicles, Dragon's Crown, BlazBlue, Ni no Kuni, Resonance of Fate. O grach które bardziej pasowały do X360 już parę razy pisałem, skopany na PS3 The Orange Box i Fallout 3, Bioshock czasowy ex na Xie, wyżej wymienione GTAIV (z czasowym exem DLCków). Dobór tytułów jest bardzo średni. 2 Cytuj
Nomen dubium 16 Opublikowano 19 grudnia Opublikowano 19 grudnia W dniu 18.12.2024 o 23:31, sph! napisał(a): Gdzie wady? Rozwiń Też mi się coś tak właśnie widzi, że po ew. zepchnięciu publicystyki na margines mało kto by rozpaczał... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi