Skocz do zawartości

PS3 Extreme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy okazji Sirena zrobiłem sobie szersze odświeżenie. Problem zapewne w tym, że dla mnie tylko jedna odsłona serii wyszła naprawdę: dwójka. Jedynka jest zbyt skomplikowana, „trójka” (w moich oczach) pozbawiona charakteru marki. To pewne uproszczenia, ale Blood Curse zwykle odradzam, nawet swoim studentom sprzedaję zwykle dwie pierwsze. To wszystko, co wspominasz dobrze, miała w pewnym zakresie już jedynka. Remake robi z tego amerykańską wersję ciekawego azjatyckiego horroru.

Ale to fajne, że widzisz tę grę jakoś pozytywniej. Choć mam nadzieję, że znasz dwójkę! :D 

ja mogę przy następnym specjalu, jeśli do takowego zostanę zaproszony, spróbować jakoś tę jednostronicową retrorecenzję ugryźć inaczej. Spróbuję. Albo będę walczył o czterostronicowe recki!

Opublikowano
22 minuty temu, Piechota napisał(a):

Przy okazji Sirena zrobiłem sobie szersze odświeżenie. Problem zapewne w tym, że dla mnie tylko jedna odsłona serii wyszła naprawdę: dwójka. Jedynka jest zbyt skomplikowana, „trójka” (w moich oczach) pozbawiona charakteru marki. To pewne uproszczenia, ale Blood Curse zwykle odradzam, nawet swoim studentom sprzedaję zwykle dwie pierwsze. To wszystko, co wspominasz dobrze, miała w pewnym zakresie już jedynka. Remake robi z tego amerykańską wersję ciekawego azjatyckiego horroru.

Ale to fajne, że widzisz tę grę jakoś pozytywniej. Choć mam nadzieję, że znasz dwójkę! :D 

ja mogę przy następnym specjalu, jeśli do takowego zostanę zaproszony, spróbować jakoś tę jednostronicową retrorecenzję ugryźć inaczej. Spróbuję. Albo będę walczył o czterostronicowe recki!

Dobra, dobra, Adamie. Lepiej powiedz, kiedy specjal o platformówkach, który oczywiście poprowadzisz? 

Opublikowano
3 minuty temu, Pix napisał(a):

Dobra, dobra, Adamie. Lepiej powiedz, kiedy specjal o platformówkach, który oczywiście poprowadzisz? 

gdyby miał powstać Hyc Extreme, masz tutaj moje słowo, że będę naczelnym i będzie to najlepszy z niekupowanych Ekstrimów!

• Lubię! 2
  • Haha 1
Opublikowano

Dopiero otwarte i po przekartkowaniu. Przed samym czytaniem jedni wstępnie podniecają się zapachem magazynu, inni okładką, ja z kolei zawsze zawieszam oko na oprawie graficznej. Ufff, ale to jest piękne. Udany powrót do tamtych wizualnych lat pisma. Kolorowe tła i oryginalne loga gier w recenzjach. Muszę to z siebie wyrzucić; czemu standardowe numery PE tak nie mogą wyglądać? Obecna sterylność comiesięcznych wydań mogłaby nabrać rumieńców. 

PS. Oceny GoW III i FFXIII to o oczko w górę poproszę. ;)

• Plusik 1
Opublikowano

Co do ocen, to nie wiem czy w przypadku gier retro i innych 10-15 letnich, nie lepiej byłoby ominąć w werdykcie note. Sam lubię zerknąć na oceniaczke, ale tu ktoś wkurzony za 5 dla gry x, inny wkurzony za 9 dla y. Może w kolejnych wydaniach ocenić w skali retroaktywnosci, jak tytuł się zestarzał i jak smakuje dzisiaj. Czy da się w niego grać w 2025? Samo:
- polecamy

- nie polecamy, drewno

Po prostu to są stare gry i ktoś się wkurza za ocenę zbyt wysoka, zbyt niska, mimo że w recenzji wady są wymienione.

Spoko że np w przypadku recki Dead Space pojawia się info że jest wersja nowsza i taka lepiej zagrać. I może w przypadku X360 Extreme gdzieś w oceniaczce takie info bym widział, że jest lepszy remaster czy ulepszenie pod xsx. 

• Plusik 3
Opublikowano
16 godzin temu, LeifErikson napisał(a):

Sorry, ale Twoje argumenty zostały już wcześniej celnie podsumowane jako kreacjonizm, więc też mi się nie chce do tego odnosić, bo każdy ma prawo do własnej opinii, a ja się z twoimi po prostu nie zgadzam, ale wydaje mi się że szkoda na to zaśmiecać wątku. ;)

"Podsumowanie czyichś argumentów jako kreacjonizm" (pomijając już, że to nawet nie Twoje słowa tylko red. Piechoty, a takie posiłkowanie się innym użytkownikiem jest "trochę" słabe i mógłbyś sam się czymś wykazać) to argument POZAMERYTORYCZNY (innymi słowy, żaden argument) a konkretnie jest zwykłym przyklejaniem etykietki, które ani niczego nie obala ani nie zamyka dyskusji - po więcej szczegółów odsyłam do 25 punktu z listy metod erystycznych Schopenhauer'a (zresztą Twoje obwieszczenie że się ze mną nie zgadzasz, bez żadnego uzasadnienia z czym i dlaczego, również pod względem wartości merytorycznej nie błyszczy) moje argumenty natomiast są bardzo rzeczowe i nikt ich jak dotąd nie podważył. W ramach przypomnienia:

1. Żaden magazyn o gierkach nie osiągnął wyższego poziomu sprzedaży w momencie odstawienia recek na boczny tor, serwując zamiast nich więcej felietonów.

2. Na redakcję Ekszona wylało się tsunami krytyki po zmianie profilu magazynu na publicystyczny - nawet na ich portalu obwieszczone zmiany spotkały się tak gdzieś w 75% z krytycznym obiorem, a na innych stronkach komentarze były nawet nie w 99, a wręcz w 100% negatywne.

3. Gołym okiem widać u wyżej wspomnianych znaczący spadek sprzedaży - w kilkuset tysięcznym mieście ciężko o dosłownie paru miłośników publicystyki, którzy by te kilka zalegających całymi miesiącami egzemplarzy litościwie kupili.

4. Także i tutaj, na forum Ekstrima, to recenzje i wystawiane weń oceny budzą ekscytację i zainteresowanie prowadząc do długich dyskusji, coś nie widać natomiast burzliwych dysput wywoływanych przez felietony.

Ale spoko, skoro nie chcesz o tym polemizować to nie musimy, jak to mówią nic na siłę...

16 godzin temu, oFi napisał(a):

Nie dyskutuj z typem co ma konstrukcje wypowiedzi rodem z sekcji komentarzy na onecie.

Z sekcji komentarzy na Onecie, to taki "typ" jak Ty (z umiejętnościami lingwistycznymi na poziomie średnio ogarniętego licealisty) mógłby co najwyżej czerpać lekcje polskiego, więc znaj swoje miejsce w szeregu pyskaty młokosie.

• Plusik 2
  • Haha 1
  • WTF 1
Opublikowano

Robisz arbitralne założenia w oparciu o swoje "obserwacje" (czyli tak zwany instytut danych z dvpy) na których kreujesz później całą "argumentację"... Przecież to w ogóle szkoda strzępić klawiaturę na jakąkolwiek polemikę z kimś kto tak upraszcza rzeczywistość.

EOT z mojej strony. 

Opublikowano
4 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Przy większości by musieli chyba dać "Jeśli chcesz teraz ograć, to na PC". 

Pewnie tak, ale te wszystkie cyfrowe gry to nie wiesz czy odpalisz za jakiś czas. Natomiast na konsole możesz zbierać gry w pudełkach, wsadzić to dodatkowo w protektory od invisibleblack (to nie reklama:) i mieć bazę gier na bezludną wyspę. Na emeryturze bierzesz domek w górach, konsola i swoją kolekcję. I tak, wiem że nowsze sprzęty to już era patchy, ale w takim gta IV masz możliwość grania bez patcha i ze starą ścieżką dźwiękową (i błędami). 

A na Steam nie masz wyboru.

Opublikowano

Dzięki za wszystkie głosy pochwał i krytyki wobec PS3 Extreme, wszystkie czytamy, nie obiecuje jednak, że wdrożymy ;). Sam jednak wyciągnąłem już kilka wniosków na przyszłość (w razie gdybym miał jeszcze kiedyś przebrać się za naczelnego), więc feedback z pewnością nie pozostanie bez odzewu. A teraz do roboty, bo Steam Deck Extreme sam się nie zrobi ;) 

• Haha 1