KOMODO 134 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Na recenzję Pana Kmiota cierpliwie poczekamy, ciało redakcyjne liczy jednak w tej materii także na aktywność pozostałej części forum . Zwłaszcza, że PS3 Extreme przygotowałem nie jak uczył Pan Roger a bardziej "po mojemu" - więcej tematów publicystycznych ale w krótszych formach, podobnie w kwestii recenzji, a do tego większy udział działu "prywato-wspominkowego" gdzie oprócz standardowych "kiedyś to było" znalazł się również zgrentgen, pierwszy tak duży redakcyjny "crossover" od bodaj 4 lat Cytuj
Pix 1 160 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Kmiot to jest zbiorowa wola forumka. Mówi za nas wszystkich. Cytuj
aux 3 820 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 U mnie niestety numer będzie jutro i jest mi z tego powodu bardzo smutno. Cytuj
snejk04 475 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Pan Perez? Polecam allegrowicza 1 Cytuj
Ludwes 1 693 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Mnie jeszcze nie wysłali Cytuj
Grześ 437 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 W dniu 13.12.2024 o 15:00, aux napisał(a): U mnie niestety numer będzie jutro i jest mi z tego powodu bardzo smutno. Rozwiń Dokładnie tak samo. Zawiodłem się na całej redakcji Cytuj
sph! 1 043 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Było kupić w sklepie, a nie nabijać prowizje allegro. A co do numeru, widzę pozytywną zmianę, czyli alfabetyczny spis recenzji, czyli coś, co przydałoby się w normalnym wydaniu, jakby ktoś nie był leniwy. Cytuj
K.Adamus 719 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 W dniu 13.12.2024 o 14:56, Pix napisał(a): Kmiot to jest zbiorowa wola forumka. Mówi za nas wszystkich. Rozwiń A jeśli nie ma żadnego Kmiota, tylko comiesięczny forum-ntgen, którego końcowa formę wrzuca się co miesiac przy pomocy spreparowanego fejkowego konta o nazwie "kmiot" Cytuj
sph! 1 043 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 W dniu 13.12.2024 o 16:35, K.Adamus napisał(a): Rozwiń W tyle jesteś. Teraz są takie foliowe czapeczki, że nawet nie widać 3 Cytuj
PiotrekP 2 182 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Numer przeglądnięty, faktycznie brakuje kilku tytułów w dziale recenzji. Tak, wiem, ze tutaj to można by 200 stron wypełnić, ale i tak jest co czytać. Cytuj
Słupek 2 230 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 numer przede wszystkim "wali" aż miło 1 Cytuj
SlimShady 3 551 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 No właśnie niemiło. Jak tu żyć, otworzyć okno i umrzeć z mrozu, czy nie otwierać i umrzeć z powodu braku tlenu. Bezczelny jeszcze w folię wkłada. 1 Cytuj
Szermac 3 188 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Moja jeszcze nie jedzie :C Cytuj
Perez 2 220 Opublikowano 13 grudnia 2024 Autor Opublikowano 13 grudnia 2024 Jak komuś się bardzo spieszy to piszcie śmiało na priv - ogarnę wysyłkę na ten jutrzejszy odbiór. Bo nie wyrobię z całością, a nie wiem, co się wylosuje (na dzisiaj planuję znowu trochę tych zamówień pojedynczych ogarnąć). Cytuj
BRY@N 1 996 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Mam i ja Pokaż ukrytą zawartość Tak po przejrzeniu recenzji to była wspaniała generacja, obecnie zresztą odświeżam Castlevania Lords of Shadow. Wiem też, że ciężko upchać wszystko w jeden numer ale kurczę brak Rayman Legends to trochę karny susiak Cytuj
A_Bogush 411 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 A nie wiecie czy paczki z Allegro One też są doręczane w soboty? Bo też zamówiłem jak Judasz z Allegro (Smart mnie przekupił), tylko też zamiast do Paczkomatu to zamówiłem do Allegro One Boxa. A dzisiaj właśnie paczka została nadana. Jakby jutro wpadło to bym miał miły prezent urodzinowy Aczkolwiek też wpadła mi dzisiaj paczka z konkursu na Extreme Boxa, za co dziękuję Edit. No to już wiem, paczuszka dzisiaj już czeka na odbiór Cytuj
milupl 636 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 W dniu 13.12.2024 o 12:15, PiotrekP napisał(a): Dotarł (te paski to aparatu, okładka jest git) Rozwiń No u mnie właśnie do końca nie jest git, bo grzbiet, mimo twardej koperty, jest zgięty. Na razie tylko przeglądnąłem i jedyne co rzuciło mi się w oczy to, według mnie zbyt niskie oceny dla Bioshock i Dead Space 1 Cytuj
oFi 2 653 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 Melduje się Panie kapitanie na łajbie razem z Panem Kojimą i Shinkawą! O dziwo jest znajomy zapaszek sprzed czasow Perezowych co cieszy podwójnie. Przeczytałem jedynie wstepniak Komoda i przewertowalem parę stron - szykuje się niesamowita podróż po jednej z najlepszych generacji jakie widziało to uniwersum w giereczkowie Cytuj
KOMODO 134 Opublikowano 13 grudnia 2024 Opublikowano 13 grudnia 2024 W dniu 13.12.2024 o 17:56, BRY@N napisał(a): Mam i ja Pokaż ukrytą zawartość Tak po przejrzeniu recenzji to była wspaniała generacja, obecnie zresztą odświeżam Castlevania Lords of Shadow. Wiem też, że ciężko upchać wszystko w jeden numer ale kurczę brak Rayman Legends to trochę karny susiak Rozwiń Myślę, że Rayman Legends nie jest nawet najbardziej dotkliwym cięciem jakiego musieliśmy się dopuścić. Pomimo upchania 58 pełnych recenzji, a także 24 mikro-recek gier cyfrowych (a zatem sumarycznie opisaliśmy w ten czy inny sposób aż 82 tytuły), pierwotna lista gier, które były na liście "must have'ów" specjala wynosiła ponad 130 produkcji. Pod nóż poszło więc prawie 50 sztuk i płaczę za każdą jedną ale magazyn nie mógł być poświęcony wyłącznie działowi recenzji. Ale nic straconego - wiele z tych tytułów było multiplatformowych, myślę więc, że jeszcze będzie w przyszłości okazja by do nich wrócić. To zresztą pokazuje jak bogata była to generacja - na każdy rok jej istnienia przypadało po 20-30 produkcji faktycznie wartych uwagi. Dziś możemy pomarzyć o podobnym tempie wydawniczym u Sony i MS. 1 Cytuj
Nomen dubium 9 Opublikowano 14 grudnia 2024 Opublikowano 14 grudnia 2024 (edytowane) W dniu 13.12.2024 o 14:56, Pix napisał(a): Kmiot to jest zbiorowa wola forumka. Mówi za nas wszystkich. Rozwiń Wypraszam sobie - za mnie np. nie mówi nikt poza mną samym, i nie upoważniam nikogo do zabierania głosu w mym imieniu. W dniu 13.12.2024 o 23:49, KOMODO napisał(a): Pod nóż poszło więc prawie 50 sztuk i płaczę za każdą jedną ale magazyn nie mógł być poświęcony wyłącznie działowi recenzji. Rozwiń Wystarczyło zatem dać więcej stron i po problemie, a poza tym kto powiedział że nie mógł? W dniu 13.12.2024 o 23:49, KOMODO napisał(a): To zresztą pokazuje jak bogata była to generacja - na każdy rok jej istnienia przypadało po 20-30 produkcji faktycznie wartych uwagi. Rozwiń Też mi bogactwo... W czasach pierwszego X'a i PS2 taka ilość udanych gier to wychodziła w kwartał. W dniu 2.12.2024 o 16:45, Ukukuki napisał(a): PS3 to nie jest konsola którą jakoś specjalnie wspominam. Rozwiń W dniu 10.12.2024 o 07:59, Mantis napisał(a): PS3 to moja jedna z ulubionych konsol. Rozwiń PS3 (4 zresztą też) nie było żadną konsolą, tak jak i nie były nimi konkurencyjne platformy do gier siódmej (i ósmej) generacji, nie są też nimi maszyny aktualnej, dziewiątej gen. - wszystko co ukazało się po generacji nr 6 to PeCety udające konsole (rzecz gustu czy się to komuś podoba czy nie, ma to bowiem zarówno plusy jak i minusy, a kwestią dyskusyjną jest które z nich przeważają liczebnie) a ostatnimi konsolami jako takimi to były te z epoki pierwszego Pudła i drugiego Soniaka. Edytowane 14 grudnia 2024 przez Nomen dubium 2 Cytuj
sph! 1 043 Opublikowano 14 grudnia 2024 Opublikowano 14 grudnia 2024 W dniu 14.12.2024 o 01:09, Nomen dubium napisał(a): PS3 (4 zresztą też) nie było żadną konsolą, tak jak i nie były nimi konkurencyjne platformy do gier siódmej (i ósmej) generacji, nie są też nimi maszyny aktualnej, dziewiątej gen. - wszystko co ukazało się po generacji nr 6 to PeCety udające konsole (rzecz gustu czy się to komuś podoba czy nie, ma to bowiem zarówno plusy jak i minusy, a kwestią dyskusyjną jest które z nich przeważają liczebnie) a ostatnimi konsolami jako takimi to były te z epoki pierwszego Pudła i drugiego Soniaka. Rozwiń PS4/PS5 z FreeBSD i pecetowskim prockiem to rzeczywiście pecet inaczej opakowany. PS3 to jednak półpecet, głównie za sprawą układu graficznego od Nvidii. Procek jednak mieli swój, specyficzny, w architekturze PowerPC (o dziwo procek był Big Endian, a układ graficzny Little Endian). Ostatnia generacja, gdy nie poszli na łatwiznę. W sumie to tęsknię za moimi ukochanymi MIPSami z wcześniejszych generacji. Cytuj
BRY@N 1 996 Opublikowano 14 grudnia 2024 Opublikowano 14 grudnia 2024 W dniu 13.12.2024 o 23:49, KOMODO napisał(a): Myślę, że Rayman Legends nie jest nawet najbardziej dotkliwym cięciem jakiego musieliśmy się dopuścić. Pomimo upchania 58 pełnych recenzji, a także 24 mikro-recek gier cyfrowych (a zatem sumarycznie opisaliśmy w ten czy inny sposób aż 82 tytuły), pierwotna lista gier, które były na liście "must have'ów" specjala wynosiła ponad 130 produkcji. Pod nóż poszło więc prawie 50 sztuk i płaczę za każdą jedną ale magazyn nie mógł być poświęcony wyłącznie działowi recenzji. Ale nic straconego - wiele z tych tytułów było multiplatformowych, myślę więc, że jeszcze będzie w przyszłości okazja by do nich wrócić. To zresztą pokazuje jak bogata była to generacja - na każdy rok jej istnienia przypadało po 20-30 produkcji faktycznie wartych uwagi. Dziś możemy pomarzyć o podobnym tempie wydawniczym u Sony i MS. Rozwiń Nie no wiadomo, że tych naprawdę dobrych gier było więcej nie mówiąc już o takich perełkach jak Puppeteer będąc przy platformówkach. Tylko ten Rayman Legends to był naprawdę kozak jeśli chodzi o platformówki 2D. Cytuj
PiotrekP 2 182 Opublikowano 14 grudnia 2024 Opublikowano 14 grudnia 2024 W sumie zamiast wydawać osobno PS3 i (kiedyś) X360, można było zrobić jeden zbiorczy numer. Recenzje podzielić na "exy" i gry wspólne. Stron oczywiście więcej. Robiąc kiedyś numer o xboxie sporo tytułów pojawi się pewnie ponownie. Cytuj
Pix 1 160 Opublikowano 14 grudnia 2024 Opublikowano 14 grudnia 2024 W dniu 14.12.2024 o 01:09, Nomen dubium napisał(a): Wypraszam sobie - za mnie np. nie mówi nikt poza mną samym, i nie upoważniam nikogo do zabierania głosu w mym imieniu. Rozwiń Musisz być świetnym kompanem na imprezach. 3 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi