KOMODO 95 Opublikowano piątek o 14:40 Opublikowano piątek o 14:40 Na recenzję Pana Kmiota cierpliwie poczekamy, ciało redakcyjne liczy jednak w tej materii także na aktywność pozostałej części forum . Zwłaszcza, że PS3 Extreme przygotowałem nie jak uczył Pan Roger a bardziej "po mojemu" - więcej tematów publicystycznych ale w krótszych formach, podobnie w kwestii recenzji, a do tego większy udział działu "prywato-wspominkowego" gdzie oprócz standardowych "kiedyś to było" znalazł się również zgrentgen, pierwszy tak duży redakcyjny "crossover" od bodaj 4 lat Cytuj
Pix 965 Opublikowano piątek o 14:56 Opublikowano piątek o 14:56 Kmiot to jest zbiorowa wola forumka. Mówi za nas wszystkich. Cytuj
aux 3 807 Opublikowano piątek o 15:00 Opublikowano piątek o 15:00 U mnie niestety numer będzie jutro i jest mi z tego powodu bardzo smutno. Cytuj
snejk04 420 Opublikowano piątek o 16:19 Opublikowano piątek o 16:19 Pan Perez? Polecam allegrowicza 1 Cytuj
Grześ 411 Opublikowano piątek o 16:26 Opublikowano piątek o 16:26 Godzinę temu, aux napisał(a): U mnie niestety numer będzie jutro i jest mi z tego powodu bardzo smutno. Dokładnie tak samo. Zawiodłem się na całej redakcji Cytuj
sph! 856 Opublikowano piątek o 16:35 Opublikowano piątek o 16:35 Było kupić w sklepie, a nie nabijać prowizje allegro. A co do numeru, widzę pozytywną zmianę, czyli alfabetyczny spis recenzji, czyli coś, co przydałoby się w normalnym wydaniu, jakby ktoś nie był leniwy. Cytuj
K.Adamus 687 Opublikowano piątek o 16:35 Opublikowano piątek o 16:35 1 godzinę temu, Pix napisał(a): Kmiot to jest zbiorowa wola forumka. Mówi za nas wszystkich. A jeśli nie ma żadnego Kmiota, tylko comiesięczny forum-ntgen, którego końcowa formę wrzuca się co miesiac przy pomocy spreparowanego fejkowego konta o nazwie "kmiot" Cytuj
sph! 856 Opublikowano piątek o 16:37 Opublikowano piątek o 16:37 Teraz, K.Adamus napisał(a): W tyle jesteś. Teraz są takie foliowe czapeczki, że nawet nie widać 3 Cytuj
PiotrekP 1 860 Opublikowano piątek o 16:40 Opublikowano piątek o 16:40 Numer przeglądnięty, faktycznie brakuje kilku tytułów w dziale recenzji. Tak, wiem, ze tutaj to można by 200 stron wypełnić, ale i tak jest co czytać. Cytuj
Słupek 2 180 Opublikowano piątek o 16:53 Opublikowano piątek o 16:53 numer przede wszystkim "wali" aż miło 1 Cytuj
SlimShady 3 434 Opublikowano piątek o 17:07 Opublikowano piątek o 17:07 No właśnie niemiło. Jak tu żyć, otworzyć okno i umrzeć z mrozu, czy nie otwierać i umrzeć z powodu braku tlenu. Bezczelny jeszcze w folię wkłada. 1 Cytuj
Szermac 2 849 Opublikowano piątek o 17:12 Opublikowano piątek o 17:12 Moja jeszcze nie jedzie :C Cytuj
Perez 1 814 Opublikowano piątek o 17:31 Autor Opublikowano piątek o 17:31 Jak komuś się bardzo spieszy to piszcie śmiało na priv - ogarnę wysyłkę na ten jutrzejszy odbiór. Bo nie wyrobię z całością, a nie wiem, co się wylosuje (na dzisiaj planuję znowu trochę tych zamówień pojedynczych ogarnąć). Cytuj
BRY@N 1 590 Opublikowano piątek o 17:56 Opublikowano piątek o 17:56 Mam i ja Spoiler Tak po przejrzeniu recenzji to była wspaniała generacja, obecnie zresztą odświeżam Castlevania Lords of Shadow. Wiem też, że ciężko upchać wszystko w jeden numer ale kurczę brak Rayman Legends to trochę karny susiak Cytuj
A_Bogush 394 Opublikowano piątek o 19:45 Opublikowano piątek o 19:45 A nie wiecie czy paczki z Allegro One też są doręczane w soboty? Bo też zamówiłem jak Judasz z Allegro (Smart mnie przekupił), tylko też zamiast do Paczkomatu to zamówiłem do Allegro One Boxa. A dzisiaj właśnie paczka została nadana. Jakby jutro wpadło to bym miał miły prezent urodzinowy Aczkolwiek też wpadła mi dzisiaj paczka z konkursu na Extreme Boxa, za co dziękuję Edit. No to już wiem, paczuszka dzisiaj już czeka na odbiór Cytuj
milupl 621 Opublikowano piątek o 20:22 Opublikowano piątek o 20:22 8 godzin temu, PiotrekP napisał(a): Dotarł (te paski to aparatu, okładka jest git) No u mnie właśnie do końca nie jest git, bo grzbiet, mimo twardej koperty, jest zgięty. Na razie tylko przeglądnąłem i jedyne co rzuciło mi się w oczy to, według mnie zbyt niskie oceny dla Bioshock i Dead Space 1 Cytuj
oFi 2 490 Opublikowano piątek o 22:48 Opublikowano piątek o 22:48 Melduje się Panie kapitanie na łajbie razem z Panem Kojimą i Shinkawą! O dziwo jest znajomy zapaszek sprzed czasow Perezowych co cieszy podwójnie. Przeczytałem jedynie wstepniak Komoda i przewertowalem parę stron - szykuje się niesamowita podróż po jednej z najlepszych generacji jakie widziało to uniwersum w giereczkowie Cytuj
KOMODO 95 Opublikowano piątek o 23:49 Opublikowano piątek o 23:49 5 godzin temu, BRY@N napisał(a): Mam i ja Pokaż ukrytą zawartość Tak po przejrzeniu recenzji to była wspaniała generacja, obecnie zresztą odświeżam Castlevania Lords of Shadow. Wiem też, że ciężko upchać wszystko w jeden numer ale kurczę brak Rayman Legends to trochę karny susiak Myślę, że Rayman Legends nie jest nawet najbardziej dotkliwym cięciem jakiego musieliśmy się dopuścić. Pomimo upchania 58 pełnych recenzji, a także 24 mikro-recek gier cyfrowych (a zatem sumarycznie opisaliśmy w ten czy inny sposób aż 82 tytuły), pierwotna lista gier, które były na liście "must have'ów" specjala wynosiła ponad 130 produkcji. Pod nóż poszło więc prawie 50 sztuk i płaczę za każdą jedną ale magazyn nie mógł być poświęcony wyłącznie działowi recenzji. Ale nic straconego - wiele z tych tytułów było multiplatformowych, myślę więc, że jeszcze będzie w przyszłości okazja by do nich wrócić. To zresztą pokazuje jak bogata była to generacja - na każdy rok jej istnienia przypadało po 20-30 produkcji faktycznie wartych uwagi. Dziś możemy pomarzyć o podobnym tempie wydawniczym u Sony i MS. 1 Cytuj
Nomen dubium 18 Opublikowano sobota o 01:09 Opublikowano sobota o 01:09 (edytowane) 11 godzin temu, Pix napisał(a): Kmiot to jest zbiorowa wola forumka. Mówi za nas wszystkich. Wypraszam sobie - za mnie np. nie mówi nikt poza mną samym, i nie upoważniam nikogo do zabierania głosu w mym imieniu. 2 godziny temu, KOMODO napisał(a): Pod nóż poszło więc prawie 50 sztuk i płaczę za każdą jedną ale magazyn nie mógł być poświęcony wyłącznie działowi recenzji. Wystarczyło zatem dać więcej stron i po problemie, a poza tym kto powiedział że nie mógł? 2 godziny temu, KOMODO napisał(a): To zresztą pokazuje jak bogata była to generacja - na każdy rok jej istnienia przypadało po 20-30 produkcji faktycznie wartych uwagi. Też mi bogactwo... W czasach pierwszego X'a i PS2 taka ilość udanych gier to wychodziła w kwartał. W dniu 2.12.2024 o 17:45, Ukukuki napisał(a): PS3 to nie jest konsola którą jakoś specjalnie wspominam. W dniu 10.12.2024 o 08:59, Mantis napisał(a): PS3 to moja jedna z ulubionych konsol. PS3 (4 zresztą też) nie było żadną konsolą, tak jak i nie były nimi konkurencyjne platformy do gier siódmej (i ósmej) generacji, nie są też nimi maszyny aktualnej, dziewiątej gen. - wszystko co ukazało się po generacji nr 6 to PeCety udające konsole (rzecz gustu czy się to komuś podoba czy nie, ma to bowiem zarówno plusy jak i minusy, a kwestią dyskusyjną jest które z nich przeważają liczebnie) a ostatnimi konsolami jako takimi to były te z epoki pierwszego Pudła i drugiego Soniaka. Edytowane sobota o 02:28 przez Nomen dubium 2 Cytuj
sph! 856 Opublikowano sobota o 01:37 Opublikowano sobota o 01:37 19 minut temu, Nomen dubium napisał(a): PS3 (4 zresztą też) nie było żadną konsolą, tak jak i nie były nimi konkurencyjne platformy do gier siódmej (i ósmej) generacji, nie są też nimi maszyny aktualnej, dziewiątej gen. - wszystko co ukazało się po generacji nr 6 to PeCety udające konsole (rzecz gustu czy się to komuś podoba czy nie, ma to bowiem zarówno plusy jak i minusy, a kwestią dyskusyjną jest które z nich przeważają liczebnie) a ostatnimi konsolami jako takimi to były te z epoki pierwszego Pudła i drugiego Soniaka. PS4/PS5 z FreeBSD i pecetowskim prockiem to rzeczywiście pecet inaczej opakowany. PS3 to jednak półpecet, głównie za sprawą układu graficznego od Nvidii. Procek jednak mieli swój, specyficzny, w architekturze PowerPC (o dziwo procek był Big Endian, a układ graficzny Little Endian). Ostatnia generacja, gdy nie poszli na łatwiznę. W sumie to tęsknię za moimi ukochanymi MIPSami z wcześniejszych generacji. Cytuj
BRY@N 1 590 Opublikowano sobota o 07:08 Opublikowano sobota o 07:08 7 godzin temu, KOMODO napisał(a): Myślę, że Rayman Legends nie jest nawet najbardziej dotkliwym cięciem jakiego musieliśmy się dopuścić. Pomimo upchania 58 pełnych recenzji, a także 24 mikro-recek gier cyfrowych (a zatem sumarycznie opisaliśmy w ten czy inny sposób aż 82 tytuły), pierwotna lista gier, które były na liście "must have'ów" specjala wynosiła ponad 130 produkcji. Pod nóż poszło więc prawie 50 sztuk i płaczę za każdą jedną ale magazyn nie mógł być poświęcony wyłącznie działowi recenzji. Ale nic straconego - wiele z tych tytułów było multiplatformowych, myślę więc, że jeszcze będzie w przyszłości okazja by do nich wrócić. To zresztą pokazuje jak bogata była to generacja - na każdy rok jej istnienia przypadało po 20-30 produkcji faktycznie wartych uwagi. Dziś możemy pomarzyć o podobnym tempie wydawniczym u Sony i MS. Nie no wiadomo, że tych naprawdę dobrych gier było więcej nie mówiąc już o takich perełkach jak Puppeteer będąc przy platformówkach. Tylko ten Rayman Legends to był naprawdę kozak jeśli chodzi o platformówki 2D. Cytuj
PiotrekP 1 860 Opublikowano sobota o 07:20 Opublikowano sobota o 07:20 W sumie zamiast wydawać osobno PS3 i (kiedyś) X360, można było zrobić jeden zbiorczy numer. Recenzje podzielić na "exy" i gry wspólne. Stron oczywiście więcej. Robiąc kiedyś numer o xboxie sporo tytułów pojawi się pewnie ponownie. Cytuj
Pix 965 Opublikowano sobota o 08:53 Opublikowano sobota o 08:53 7 godzin temu, Nomen dubium napisał(a): Wypraszam sobie - za mnie np. nie mówi nikt poza mną samym, i nie upoważniam nikogo do zabierania głosu w mym imieniu. Musisz być świetnym kompanem na imprezach. 3 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi