Skocz do zawartości

Xenoblade Chronicles X: Definitive Edition

Jeez_PS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

20 Marzec 2025

Ograłem na premierę na Wii U, czekam bo chętnie wrócę.

EDIT:  This visually enhanced version of the epic sci-fi RPG features additional content – including brand new story elements! 

Ciekawe co nowego dodadzą, oby cos po fabule, była zajawka na sequel/epilog.

Edytowane przez Jeez_PS
  • Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano

Z innej beczki to ja też trochę traktuje tą zapowiedź obok prime 4 jako potwierdzenie, ze nastepca switcha bedzie kompatybilny wstecznie. No ale to nintendo, wiec rownie dobrze moga wypuscic na switcha remaster a rok pozniej remaster remastera na switcha 2 za pelna cene xd

Opublikowano

Mnie troche kusi poczekac na ogloszenie tego S2 i informacje czy takie gry wlasnie jak MP4 czy Xeno XDe beda mialy swoje odpowiedniki na nowej konsoli z bajerami typu rozdzielczosc wyzsza niz 480p w hh mode.

Opublikowano

Kurwa tak. Czekalem i modliłem się o to od w penis lat. Najlepszy news od kilku tygodni. Teraz tylko dożyć do premiery i jazda. Switch najlepsza konsolsever z najlepszymi grami. Ostatnia gra na liście gier w które chce zagrać i może się uda. Cieszę się jak dziecko. Jak zobaczyłem chwilę temu na fb jakieś porownanie grafiki to myślałem że sobie ktoś jaja robi.

Opublikowano
49 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

A co to za głupota? Miejmy nadzieję, że w marcu już będzie jakiś sprzęt, żeby można było to normalnie ograć, a nie toster...

O przylazł pan maruda.... :sapek:

• Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

A co to za głupota? Miejmy nadzieję, że w marcu już będzie jakiś sprzęt, żeby można było to normalnie ograć, a nie toster...

Lepsze to niż PSSR z artefaktami

• Haha 2
  • Minusik 1
Opublikowano

Huh, czyli jednak trzeba będzie zrobić miejsce na półce dla jeszcze jednej gry NS.

Można w to grać bez znajomości fabuły XB 1-3 ? Bardziej do mnie przemawiają te mechy i klimaty sci-fi, a jedynka XB tak mnie znudziła, że na resztę średnio mam póki co ochotę. Kiedyś na pewno, ale jeszcze nie teraz.

No i tak jak piszą inni, ciekawe, czy trzeba będzie poczekać na NS2, żeby grafika nie była rozmazaną breją ledwo wydalającą 20fps.

Opublikowano

Części 1-3 są powiązane fabułą, dodatek do 3 w jednym miejscu nawiązuje do X, ale X to był jak dotąd trochę taki spin-off. Być może w wersji Definitive będzie więcej powiązań, ale śmiało możesz w to wchodzisz bez znajomości pozostałych gier z serii

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Mimo wielu niewiadomych (nadal uważam, że X na WiiU wygląda momentami lepiej niż Dwójka czy Trójka na Switchu, a w trailerku jednak można zauważyć pewne zgrzyty), cholernie się cieszę, że w Zenobureido Kurosu będzie mogło ograć więcej graczy, niż tylko ta garstka wybrańców Wii U.

Do tego wygląda na to, że 10-letni cliffhanger wreszcie doczeka się odpowiedzi (...lub nie - następna trylogia?)

No i ponownie ta piękna muza od Sawano Hiroyuki :banderas:

Edytowane przez Damk
  • Plusik 1
Opublikowano
9 hours ago, Dr.Czekolada said:

Spoko ale to wersje Wii. Tamta konsola nie dorobiła się tych tytułów tylko miała wsteczną. 

Tak wiem, ale lepiej grać w nie na WiiU, więc jest to powód dla trzymania go :)

Opublikowano

Widzę, że na ukończenie gry na 100% trzeba jakieś 253h! Ciekawe, czy dodatkowy content jeszcze podbije te rzeczy, taka gra na wile miesięcy, idealna do kieszeni, jak każde Xeno.

Nie wiem nic o Xeno X, prócz tego, że inny świat, mechy i próbują to połączyć z trylogią i Future Reedemed, ale uwielbiam tę serię, która jest dla mnie dosłownie całym Switchem.

Niemniej jednak chyba poczekam z większym graniem na ultymatywną wersję na Switcha 2, może do czasu premiery przynajmniej poznamy informacje o tym, czy będzie na nim wsteczna i na jakich zasadach. 

Jest to też ta gra, która chyba ze wszystkich najbardziej potrzebowała remastera, w związku z licznymi problemami podstawki od działania po potraktowane po macoszemu elementy? W każdym razie nigdy nie czekałem bardziej na żaden remaster :).