ThePatrickyo 49 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Dobra, nigdy w żadną część Xenoblade nie grałem, ale daje mi to nadzieję, że jeszcze na Switchu pod koniec jego życia zobaczymy Wind Wakera Wii U traci kolejny argument, dla którego byłoby warto wrócić do tej konsoli Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października 11 minut temu, ThePatrickyo napisał(a): Dobra, nigdy w żadną część Xenoblade nie grałem, ale daje mi to nadzieję, że jeszcze na Switchu pod koniec jego życia zobaczymy Wind Wakera Wii U traci kolejny argument, dla którego byłoby warto wrócić do tej konsoli X jest o tyle dobry, że A) można grać, jak się poznało trylogię i szukać nawiązań i połączeń B) można bez tego i traktować to jako osobna rzecz C) Pewnie tylko jakiś malutki odsetek graczy w ogóle to zna, bo WiiU to wiadomo jak popularne było, szczególnie u Nas 1 Cytuj
hudiny 14 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Jak pod względem fabularnym ta część wypada? Występuje syndrom „jeszcze nic nie widziałeś”? Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października 4 minuty temu, hudiny napisał(a): Jak pod względem fabularnym ta część wypada? Występuje syndrom „jeszcze nic nie widziałeś”? Tutaj jest temat o OG w dziale RPG trochę napisane Cytuj
drozdu7 2 731 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Ej ale oni naprawdę mogą dać XCX w przyszłym roku i do tego Twilight Princess czy Wind Waker i jakoś pociągnąć jeszcze rok bez nowej konsoli xd 1 Cytuj
Beelzeboss 313 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października 32 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): próbują to połączyć z trylogią i Future Reedemed future redeemed hintowało połączenie z xenosagą, a nie X. Chyba, ze wlecą retcony i dodatkowa zawartosc fabularna coś rozszerzy. 1 Cytuj
XM. 10 861 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Od czasów dwójki wiadomo, że wszytsko jest ze sobą połączone - chronicles/X, saga i gears. Baaaardzo liczę na ten dodatkowy elementem fabularny - kto gral wie, że Spoiler Gra skończyła się przepotezny cliffhangerem, mega dużo pytań pozostawiło nie tylko zakończenie, ale i elementy świata (jak to, że każdy na planecie mówi jednym językiem) Cytuj
Jeez_PS 835 Opublikowano 30 października Autor Opublikowano 30 października Zazdro tym którzy po 70h gry wsiądą do mecha i pierwszy raz usłyszą tę nutę 2 Cytuj
Beelzeboss 313 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Może tym razem ten banger nie zostanie schowany w menu 2 Cytuj
Jeez_PS 835 Opublikowano 30 października Autor Opublikowano 30 października Nie zapominajmy o motywach lgbtabcd w grze bo to ważne. Screen jeszcze z moich zbiorów na Wii U 1 Cytuj
DarkStar 79 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października To ja już muszę lecieć, bo zaparkowałem Skella na miejscu dla inwalidów, sorry, zdzwonimy się. Nara! Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października 3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a): Widzę, że na ukończenie gry na 100% trzeba jakieś 253h! Kurcze, w końcu jakaś gra, która zajmie Ci więcej, niż dwa tygodnie do przejścia, może nawet miesiąc. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października 3 minuty temu, Suavek napisał(a): Kurcze, w końcu jakaś gra, która zajmie Ci więcej, niż dwa tygodnie do przejścia, może nawet miesiąc. Nie no, akurat 100% to robię rzadko w jRPG, albo nawet nigdy . Cytuj
Beelzeboss 313 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października 3 godziny temu, XM. napisał(a): Od czasów dwójki wiadomo, że wszytsko jest ze sobą połączone - chronicles/X, saga i gears. Nie bardzo, bo powód zniknięcia Ziemi jest inny. Będzie tak - retcon, że kosmici wcale jej nie zniszczyli i ludziom na statku tylko się tak wydawało. 3 części X i na końcu ludzie wracają na "Lost Jerusalem" W miedzyczasie bandai namco robi remastery xenosagi po taniości Monolith na switchu 3 wydaje "Xenoblade Saga". Następuje dzień ostateczny, w ktorym Jezus Chry... tzn. Malos wraca po raz kolejny, żeby dokonać sądu nad człowiekiem i kosmosem. Archeologowie odkrywają ciało Kos-Mos, a ona pomaga nam w walce z nim... Rozgryzłem Ciebie Takahashi Płaczę, kos-mos, wroc Cytuj
XM. 10 861 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października 4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a): Widzę, że na ukończenie gry na 100% trzeba jakieś 253h! Ciekawe, czy dodatkowy content jeszcze podbije te rzeczy, taka gra na wile miesięcy, idealna do kieszeni, jak każde Xeno. Nie wiem nic o Xeno X, prócz tego, że inny świat, mechy i próbują to połączyć z trylogią i Future Reedemed, ale uwielbiam tę serię, która jest dla mnie dosłownie całym Switchem. Niemniej jednak chyba poczekam z większym graniem na ultymatywną wersję na Switcha 2, może do czasu premiery przynajmniej poznamy informacje o tym, czy będzie na nim wsteczna i na jakich zasadach. Jest to też ta gra, która chyba ze wszystkich najbardziej potrzebowała remastera, w związku z licznymi problemami podstawki od działania po potraktowane po macoszemu elementy? W każdym razie nigdy nie czekałem bardziej na żaden remaster :). Nie wiem zbytnio co oznacza w tej grze 100%, ale ja po 165h miałem najlepsze skelle dla każdego, wszytskie złoża, każdego zabitego bossa i ether blossom build Cytuj
funditto 657 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października 4 godziny temu, Beelzeboss napisał(a): future redeemed hintowało połączenie z xenosagą, a nie X. Chyba, ze wlecą retcony i dodatkowa zawartosc fabularna coś rozszerzy. Oczywiście było tam więcej połączeń z Xenosagą, ale nawiązanie do X też było Spoiler W scenie końcowej w radiu wspominali o Earthlife Colonization Project i już wtedy w temacie XC3 pisałem, że albo dostaniemy remaster albo retcon XCX Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Rzekomo Definitive ma bazować na zachodnim ocenzurowanym wydaniu. Nic mega poważnego ale może kogoś zainteresuje. Porównanie trailerów Cytuj
Shago 3 549 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada Szybkie pytanko: czy to jest pierwsza część serii jeżeli chodzi o fabułę? To jest to samo co to? https://www.ppe.pl/recenzje/208967/xenoblade-chronicles-definitive-edition-recenzja-gry.html Chciałbym spróbować zagrać w tą serię, ale nie wiem gdzie jest początek Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada 5 minut temu, Shago napisał(a): Szybkie pytanko: czy to jest pierwsza część serii jeżeli chodzi o fabułę? To jest to samo co to? https://www.ppe.pl/recenzje/208967/xenoblade-chronicles-definitive-edition-recenzja-gry.html Chciałbym spróbować zagrać w tą serię, ale nie wiem gdzie jest początek To co wrzuciłeś to jedynka. X to spinoff. Możesz grać w którą chcesz. 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada Należy zacząć od Xenogears na psxa. Potem Xenosaga episode 1 der wille zur macht, Potem Xenosaga episode 2 A potem Xenosaga epispde 3 Jest to potrzebne bo smaczki z xenosagi będą później w xeno 3 i dlc do xeno 3 Potem można zacząć Xenoblade Chronicles definitve edition na switcha i zaraz po skończeniu ten ekstra epizod Future Connected Potem wiadomo Xenoblade 2 Potem Xenoblade 2 Torna Potem Xenoblade 3 i zakończenie czyli Xenoblade 3 Future Redeemed Z Xenoblade Chronicles X można poczekać do definitive edition w marcu. 1 Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada Ej serio chce ktoś kupić Wii U. Nieźle mnie złapali z ręką w nocniku. Cytuj
Beelzeboss 313 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada 8 godzin temu, devilbot napisał(a): Należy zacząć od Xenogears na psxa. Potem Xenosaga episode 1 der wille zur macht, Potem Xenosaga episode 2 A potem Xenosaga epispde 3 Jest to potrzebne bo smaczki z xenosagi będą później w xeno 3 i dlc do xeno 3 Potem można zacząć Xenoblade Chronicles definitve edition na switcha i zaraz po skończeniu ten ekstra epizod Future Connected Potem wiadomo Xenoblade 2 Potem Xenoblade 2 Torna Potem Xenoblade 3 i zakończenie czyli Xenoblade 3 Future Redeemed Z Xenoblade Chronicles X można poczekać do definitive edition w marcu. Lepiej po dwójce Cytuj
Damk 98 Opublikowano sobota o 23:03 Opublikowano sobota o 23:03 (edytowane) W dniu 5.11.2024 o 18:06, ogqozo napisał(a): Ej serio chce ktoś kupić Wii U. Nieźle mnie złapali z ręką w nocniku. Ej, trochę pierdzielisz. Fani Xenoblade, Kurosu/X ograli na WiiU w grudniu 2015 roku, doznając jednych najlepszych grudni wszech czasów dla graczy. Wersję na Switch wezmą dla potencjalnego rozwikłania cliffhangera, który będzie z nimi już od dekady. Pierwsze wrażenie można zrobić tylko raz. Dla mnie eksploracja Miry to jedno z najpiękniejszych przeżyć w moim growym życiu. Kto nie pamięta wtargnięcia do Noctilum (aka Yakou no Mori)? (a dla miłośników anime to było +100 do doznania, bo cała gra to jakby spełnienie snu o grze anime sci-fi/z mechami - kto oglądał Aldnoah.Zero, Mobile Suit Gundam Unicorn, czy Attack on Titan, ten wie ) Edytowane poniedziałek o 10:19 przez Damk 3 Cytuj
XM. 10 861 Opublikowano niedziela o 09:21 Opublikowano niedziela o 09:21 No właśnie - cliffhanger. Trochę się boje, że spróbują na za dużo pytań udzielić odpowiedzi w krótkim czasie. Chyba, że to będzie taka marchewką - trochę powiedzą i zapowiedzą sequelik. Cytuj
Daffy 10 546 Opublikowano niedziela o 13:17 Opublikowano niedziela o 13:17 Ja to mimo wszystko dalej marzę by ich nowa gra na switch2 to już nie było xeno, a coś w innym uniwersum, najlepiej tym średniowiecznym z artów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi