Skocz do zawartości

Xenoblade Chronicles X: Definitive Edition

Jeez_PS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, nigdy w żadną część Xenoblade nie grałem, ale daje mi to nadzieję, że jeszcze na Switchu pod koniec jego życia zobaczymy Wind Wakera :D 

Wii U traci kolejny argument, dla którego byłoby warto wrócić do tej konsoli

Opublikowano
11 minut temu, ThePatrickyo napisał(a):

Dobra, nigdy w żadną część Xenoblade nie grałem, ale daje mi to nadzieję, że jeszcze na Switchu pod koniec jego życia zobaczymy Wind Wakera :D 

Wii U traci kolejny argument, dla którego byłoby warto wrócić do tej konsoli

X jest o tyle dobry,

że

A) można grać, jak się poznało trylogię i szukać nawiązań i połączeń

B) można bez tego i traktować to jako osobna rzecz

C) Pewnie tylko jakiś malutki odsetek graczy w ogóle to zna, bo WiiU to wiadomo jak popularne było, szczególnie u Nas

• Dzięki 1
Opublikowano
4 minuty temu, hudiny napisał(a):

Jak pod względem fabularnym ta część wypada? Występuje syndrom „jeszcze  nic nie widziałeś”? :)

Tutaj jest temat o OG w dziale RPG trochę napisane

Opublikowano
32 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

próbują to połączyć z trylogią i Future Reedemed

future redeemed hintowało połączenie z xenosagą, a nie X. Chyba, ze wlecą retcony i dodatkowa zawartosc fabularna coś rozszerzy.

• Plusik 1
Opublikowano

Od czasów dwójki wiadomo, że wszytsko jest ze sobą połączone - chronicles/X, saga i gears.

Baaaardzo liczę na ten dodatkowy elementem fabularny - kto gral wie, że 

Spoiler

Gra skończyła się przepotezny cliffhangerem, mega dużo pytań pozostawiło nie tylko zakończenie, ale i elementy świata (jak to, że każdy na planecie mówi jednym językiem)

Opublikowano
3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Widzę, że na ukończenie gry na 100% trzeba jakieś 253h!

Kurcze, w końcu jakaś gra, która zajmie Ci więcej, niż dwa tygodnie do przejścia, może nawet miesiąc. ;)

• Dzięki 1
Opublikowano
3 minuty temu, Suavek napisał(a):

Kurcze, w końcu jakaś gra, która zajmie Ci więcej, niż dwa tygodnie do przejścia, może nawet miesiąc. ;)

Nie no, akurat 100% to robię rzadko w jRPG, albo nawet nigdy :)

Opublikowano
3 godziny temu, XM. napisał(a):

Od czasów dwójki wiadomo, że wszytsko jest ze sobą połączone - chronicles/X, saga i gears.

Nie bardzo, bo powód zniknięcia Ziemi jest inny.

Będzie tak - retcon, że kosmici wcale jej nie zniszczyli i ludziom na statku tylko się tak wydawało. 

3 części X i na końcu ludzie wracają na "Lost Jerusalem"

W miedzyczasie bandai namco robi remastery xenosagi po taniości

Monolith na switchu 3 wydaje "Xenoblade Saga". Następuje dzień ostateczny, w ktorym Jezus Chry... tzn. Malos wraca po raz kolejny, żeby dokonać sądu nad człowiekiem i kosmosem. Archeologowie odkrywają ciało Kos-Mos, a ona pomaga nam w walce z nim...

Rozgryzłem Ciebie Takahashi

gotcha-funny.gif

Płaczę, kos-mos, wroc

Opublikowano
4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Widzę, że na ukończenie gry na 100% trzeba jakieś 253h! Ciekawe, czy dodatkowy content jeszcze podbije te rzeczy, taka gra na wile miesięcy, idealna do kieszeni, jak każde Xeno.

Nie wiem nic o Xeno X, prócz tego, że inny świat, mechy i próbują to połączyć z trylogią i Future Reedemed, ale uwielbiam tę serię, która jest dla mnie dosłownie całym Switchem.

Niemniej jednak chyba poczekam z większym graniem na ultymatywną wersję na Switcha 2, może do czasu premiery przynajmniej poznamy informacje o tym, czy będzie na nim wsteczna i na jakich zasadach. 

Jest to też ta gra, która chyba ze wszystkich najbardziej potrzebowała remastera, w związku z licznymi problemami podstawki od działania po potraktowane po macoszemu elementy? W każdym razie nigdy nie czekałem bardziej na żaden remaster :). 

Nie wiem zbytnio co oznacza w tej grze 100%, ale ja po 165h miałem najlepsze skelle dla każdego, wszytskie złoża, każdego zabitego bossa i ether blossom build

Opublikowano
4 godziny temu, Beelzeboss napisał(a):

future redeemed hintowało połączenie z xenosagą, a nie X. Chyba, ze wlecą retcony i dodatkowa zawartosc fabularna coś rozszerzy.

Oczywiście było tam więcej połączeń z Xenosagą, ale nawiązanie do X też było 

Spoiler

W scenie końcowej w radiu wspominali o Earthlife Colonization Project i już wtedy w temacie XC3 pisałem, że albo dostaniemy remaster albo retcon XCX

Opublikowano
5 minut temu, Shago napisał(a):

Szybkie pytanko: czy to jest pierwsza część serii jeżeli chodzi o fabułę? To jest to samo co to?

https://www.ppe.pl/recenzje/208967/xenoblade-chronicles-definitive-edition-recenzja-gry.html

Chciałbym spróbować zagrać w tą serię, ale nie wiem gdzie jest początek ;)

To co wrzuciłeś to jedynka. X to spinoff. Możesz grać w którą chcesz.

• Plusik 1
Opublikowano

Należy zacząć od Xenogears na psxa.

Potem Xenosaga episode 1 der wille zur macht,

Potem Xenosaga episode 2 

A potem Xenosaga epispde 3

Jest to potrzebne bo smaczki z xenosagi będą później w xeno 3 i dlc do xeno 3

Potem można zacząć Xenoblade Chronicles definitve edition na switcha i zaraz po skończeniu ten ekstra epizod Future Connected 

Potem wiadomo Xenoblade 2 

Potem Xenoblade 2 Torna 

Potem Xenoblade 3 i zakończenie czyli 

Xenoblade 3 Future Redeemed 

Z Xenoblade Chronicles X można poczekać do definitive edition w marcu.

• beka z typa 1
Opublikowano
8 godzin temu, devilbot napisał(a):

Należy zacząć od Xenogears na psxa.

Potem Xenosaga episode 1 der wille zur macht,

Potem Xenosaga episode 2 

A potem Xenosaga epispde 3

Jest to potrzebne bo smaczki z xenosagi będą później w xeno 3 i dlc do xeno 3

Potem można zacząć Xenoblade Chronicles definitve edition na switcha i zaraz po skończeniu ten ekstra epizod Future Connected 

Potem wiadomo Xenoblade 2 

Potem Xenoblade 2 Torna 

Potem Xenoblade 3 i zakończenie czyli 

Xenoblade 3 Future Redeemed 

Z Xenoblade Chronicles X można poczekać do definitive edition w marcu.

Lepiej po dwójce :D

Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.11.2024 o 18:06, ogqozo napisał(a):

Ej serio chce ktoś kupić Wii U. Nieźle mnie złapali z ręką w nocniku.

Ej, trochę pierdzielisz. Fani Xenoblade, Kurosu/X ograli na WiiU w grudniu 2015 roku, doznając jednych najlepszych grudni wszech czasów dla graczy.

Wersję na Switch wezmą dla potencjalnego rozwikłania cliffhangera, który będzie z nimi już od dekady. Pierwsze wrażenie można zrobić tylko raz. Dla mnie eksploracja Miry to jedno z najpiękniejszych przeżyć w moim growym życiu.

Kto nie pamięta wtargnięcia do Noctilum (aka Yakou no Mori)?

(a dla miłośników anime to było +100 do doznania, bo cała gra to jakby spełnienie snu o grze anime sci-fi/z mechami - kto oglądał Aldnoah.Zero, Mobile Suit Gundam Unicorn, czy Attack on Titan, ten wie ;) )

Edytowane przez Damk
  • Plusik 3
Opublikowano

No właśnie - cliffhanger. Trochę się boje, że spróbują na za dużo pytań udzielić odpowiedzi w krótkim czasie. Chyba, że to będzie taka marchewką - trochę powiedzą i zapowiedzą sequelik.

Opublikowano

Ja to mimo wszystko dalej marzę by ich nowa gra na switch2 to już nie było xeno, a coś w innym uniwersum, najlepiej tym średniowiecznym z artów