Skocz do zawartości

Xenoblade Chronicles X: Definitive Edition

Featured Replies

Opublikowano

U mnie 50+h 41 lvl i dziś MOŻE zrobię chapter 8 :niki:

uzależniające trochę zwiedzanie i odhaczanie fragmentów mapki, do tego jestem w szoku jak momentami ta gra dobrze wygląda na tablecie w HH. 

• Odpowiedzi 238
  • Wyświetleń 14,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Xenoblade X nadszedł. Być może jednak nie będzie Directa, skoro gra trafiła do mediów "po cichu". Media dostały ostatnio pozwolenie na opisywanie gry do 4. rozdziału. To sporo, choć i masa elementów g

• DarkStar
    DarkStar

Opublikowano
Godzinę temu, messer88 napisał(a):

U mnie 50+h 41 lvl i dziś MOŻE zrobię chapter 8 :niki:

uzależniające trochę zwiedzanie i odhaczanie fragmentów mapki, do tego jestem w szoku jak momentami ta gra dobrze wygląda na tablecie w HH. 

No jak na switcha to wygląda wręcz świetnie do tego ostry obraz bez papki. Jedna z najładniejszych gier na switcha. Widzę że chyba wszyscy lecimy równo po +/-50h. :obama:

Opublikowano
Teraz, Donatello1991 napisał(a):

Aha bo właśnie postanowiłem wrócić do x3. Widzę że mam 30h ale polecę od nowa.

Imo inna gra, zależy co się szuka, Xeno X to jednak starsza struktura, bardziej nastawiana też na fetch questowanie, eksplorację świata, a nie fabułkę jak Xeno 1-3. 

Na razie mam mało jeszcze pograne (ledwie chapter 5) więc guzik pewnie wiem, ale Xeno 3 (+ Future Reedemed) warto zaznać w całości. Moja ulubiona wciąż część, nie ma lepszej :).

Opublikowano

Jestem pod koniec gry - pomijam wszytsko, skupie się na działaniu gry i filmiku DF, że niby jest tak kolorowo. dF poraz kolejny dał dupy, porównał z pierwszych 2h i wydał osad, że działa cudownie. Otóż nie - nie działa. Im dalej z fabułą, im więcej jest obcych w mieście gra chodzi coraz gorzej, obraz nawet w barakach rwie, a w Calduros momentami jest mega chujnia.

Opublikowano
Godzinę temu, XM. napisał(a):

Jestem pod koniec gry - pomijam wszytsko, skupie się na działaniu gry i filmiku DF, że niby jest tak kolorowo. dF poraz kolejny dał dupy, porównał z pierwszych 2h i wydał osad, że działa cudownie. Otóż nie - nie działa. Im dalej z fabułą, im więcej jest obcych w mieście gra chodzi coraz gorzej, obraz nawet w barakach rwie, a w Calduros momentami jest mega chujnia.

Dlatego warto skończyć we wstecznej na S2 :D. 

Co do DF to niestety już nie to samo co kiedyś, teraz idą w ilość, a nie jakość, większość widzów i tak nie zwraca uwagi na "szczegóły", a samo DF nie kończy gier, by zrobić większą analizę dalszych etapów co do jakości. 

Opublikowano
6 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Co do DF to niestety już nie to samo co kiedyś

A kiedy oni sprawdzali dalsze etapy? Bo np. Gravity Rush 2 z 2017 też słabo ogarnęli bo momentami framerate leci na pysk a jak szybko śmigasz to całe dzielnice doczytują się z opóźnieniem (trochę w tym pomogło wyposażenie Pro w SSD).

Opublikowano

Przeszedłem wczoraj - końcówke gry to zapamiętałem jednak lepiej w og, tutaj kogoś popierdoliło z difficulty spike na przestrzeni ostatnich dwóch chapterow, gdzie trzeba było wbić 10 lvl żeby przejść i zrobić dobry gear nie tylko dla skella, ale przede wszystkim dla każdej z postaci.

Teraz porobie poboczne bo od dwóch chapterow olalem u wejdę w dlc. W ogóle ilość misji to jedno, ale niczym monster Hunter - ilość ubrań, broni, skellow i gearu do zrobienia jest pojebane wielką. Fajnie 

Opublikowano

Serio jak wziąłem The Repair Job to

Spoiler?

Czekał aż mi się wykopie to gowno i nic dalej nie mogę fabuły etc wziąć?

Opublikowano

Aż się zdziwiłem, że tego nie zmienili hehe. Chyba wszyscy, którzy włączą tę grę, na to będą jęczeć. Dobra nauka jak działa ta gra, ale dziwię się, że im nie kazali tego też zmienić.

Opublikowano
13 minut temu, ogqozo napisał(a):

Aż się zdziwiłem, że tego nie zmienili hehe. Chyba wszyscy, którzy włączą tę grę, na to będą jęczeć. Dobra nauka jak działa ta gra, ale dziwię się, że im nie kazali tego też zmienić.

Nom masakra. A jeszcze jak weźmiesz to wczas, to średnio jest co robić xd

Opublikowano

Zawsze jest co robić, w tej grze naprawdę dużo można zrobić od razu, zwłaszcza w tej wersji Switch. Nie wszystko się da bez latania. Ale naprawdę dużo więcej, niż się wydaje.

Ale kurde, jak tu nie uśmiechać się, zawsze, gdy czytam tę listę:

ThatOneSidequest / Xenoblade Chronicles X - TV Tropes

A wcale nie jest wyczerpująca ani trochę, bo choćby co do ww. misji, to warto zauważyć, że korzystając z trackingu, gracz miał proponowane, by dane materiały zebrać od potworów na bodaj 45 levelu lol. Oczywiście, nie tylko one go dawały. Ale tak podpowiadał tracking. Szacun.

Przede wszystkim, ta lista pomija najlepsze i kluczowe, czyli sam FABULARNY sens misji. Otóż tę na przykład misję można zaliczyć bardzo łatwo - po prostu zgadzając się z noponem, że chałtura jest wystarczająco dobra. Misja wtedy od razu kończy się wygraną, i dostajemy prawie tyle samo expa i kasy, co w drugiej opcji, i tyle. Zrobione, gra mówi, że chałtura wytrzyma jakiś czas, temat nigdy nie wraca. ALE jeśli gracz powie, za Lin, że to nie wystarczy, że musi być perfekcja, że to nie wystarczy... wtedy jest za to "nagradzany" tą koniecznością robienia tych gówien, latania po świecie pełnym potworów na wysokim levelu, i zwiedzaniu świata czekając pół godziny (a to chyba jest losowe, może być i 5 godzin), aż się wykopią materiały. Ale sam chciał! perfekcji To przykładowo miałem na myśli, pisząc wcześniej w temacie, że jeśli ktoś chciałby wgrywać save'a w tej grze, to przed decyzjami w trakcie questów.

Oczywiście, gracz nie może tego wiedzieć, że ta decyzja ma akurat takie efekty, i to jest dla mnie przeurocze. W innych questach, wybór typu "chałtura wystarczy" kończy się np. okrutną śmiercią jakiejś postaci pobocznej. I to jest może mój ulubiony element tej gry hehe.

Pamiętajmy, że Xeno X powstawało w czasie, gdy świat nadal z fascynacją, rozbawieniem i niezrozumieniem starał się zrozumieć rosnący fenomen Dark Soulsów. Twórcy na pewno mieli masę frajdy, projektując tę misję.