ThePatrickyo 88 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 Dobra, nigdy w żadną część Xenoblade nie grałem, ale daje mi to nadzieję, że jeszcze na Switchu pod koniec jego życia zobaczymy Wind Wakera Wii U traci kolejny argument, dla którego byłoby warto wrócić do tej konsoli Cytuj
KrYcHu_89 2 458 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 11 minut temu, ThePatrickyo napisał(a): Dobra, nigdy w żadną część Xenoblade nie grałem, ale daje mi to nadzieję, że jeszcze na Switchu pod koniec jego życia zobaczymy Wind Wakera Wii U traci kolejny argument, dla którego byłoby warto wrócić do tej konsoli X jest o tyle dobry, że A) można grać, jak się poznało trylogię i szukać nawiązań i połączeń B) można bez tego i traktować to jako osobna rzecz C) Pewnie tylko jakiś malutki odsetek graczy w ogóle to zna, bo WiiU to wiadomo jak popularne było, szczególnie u Nas 1 Cytuj
hudiny 16 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 Jak pod względem fabularnym ta część wypada? Występuje syndrom „jeszcze nic nie widziałeś”? Cytuj
KrYcHu_89 2 458 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 4 minuty temu, hudiny napisał(a): Jak pod względem fabularnym ta część wypada? Występuje syndrom „jeszcze nic nie widziałeś”? Tutaj jest temat o OG w dziale RPG trochę napisane Cytuj
drozdu7 2 941 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 Ej ale oni naprawdę mogą dać XCX w przyszłym roku i do tego Twilight Princess czy Wind Waker i jakoś pociągnąć jeszcze rok bez nowej konsoli xd 1 Cytuj
Beelzeboss 323 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 32 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): próbują to połączyć z trylogią i Future Reedemed future redeemed hintowało połączenie z xenosagą, a nie X. Chyba, ze wlecą retcony i dodatkowa zawartosc fabularna coś rozszerzy. 1 Cytuj
XM. 11 137 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 Od czasów dwójki wiadomo, że wszytsko jest ze sobą połączone - chronicles/X, saga i gears. Baaaardzo liczę na ten dodatkowy elementem fabularny - kto gral wie, że Spoiler Gra skończyła się przepotezny cliffhangerem, mega dużo pytań pozostawiło nie tylko zakończenie, ale i elementy świata (jak to, że każdy na planecie mówi jednym językiem) Cytuj
Jeez_PS 873 Opublikowano 30 października 2024 Autor Opublikowano 30 października 2024 Zazdro tym którzy po 70h gry wsiądą do mecha i pierwszy raz usłyszą tę nutę 2 Cytuj
Beelzeboss 323 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 Może tym razem ten banger nie zostanie schowany w menu 2 Cytuj
Jeez_PS 873 Opublikowano 30 października 2024 Autor Opublikowano 30 października 2024 Nie zapominajmy o motywach lgbtabcd w grze bo to ważne. Screen jeszcze z moich zbiorów na Wii U 1 Cytuj
DarkStar 161 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 To ja już muszę lecieć, bo zaparkowałem Skella na miejscu dla inwalidów, sorry, zdzwonimy się. Nara! Cytuj
Suavek 4 928 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a): Widzę, że na ukończenie gry na 100% trzeba jakieś 253h! Kurcze, w końcu jakaś gra, która zajmie Ci więcej, niż dwa tygodnie do przejścia, może nawet miesiąc. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 458 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 3 minuty temu, Suavek napisał(a): Kurcze, w końcu jakaś gra, która zajmie Ci więcej, niż dwa tygodnie do przejścia, może nawet miesiąc. Nie no, akurat 100% to robię rzadko w jRPG, albo nawet nigdy . Cytuj
Beelzeboss 323 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 3 godziny temu, XM. napisał(a): Od czasów dwójki wiadomo, że wszytsko jest ze sobą połączone - chronicles/X, saga i gears. Nie bardzo, bo powód zniknięcia Ziemi jest inny. Będzie tak - retcon, że kosmici wcale jej nie zniszczyli i ludziom na statku tylko się tak wydawało. 3 części X i na końcu ludzie wracają na "Lost Jerusalem" W miedzyczasie bandai namco robi remastery xenosagi po taniości Monolith na switchu 3 wydaje "Xenoblade Saga". Następuje dzień ostateczny, w ktorym Jezus Chry... tzn. Malos wraca po raz kolejny, żeby dokonać sądu nad człowiekiem i kosmosem. Archeologowie odkrywają ciało Kos-Mos, a ona pomaga nam w walce z nim... Rozgryzłem Ciebie Takahashi Płaczę, kos-mos, wroc Cytuj
XM. 11 137 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a): Widzę, że na ukończenie gry na 100% trzeba jakieś 253h! Ciekawe, czy dodatkowy content jeszcze podbije te rzeczy, taka gra na wile miesięcy, idealna do kieszeni, jak każde Xeno. Nie wiem nic o Xeno X, prócz tego, że inny świat, mechy i próbują to połączyć z trylogią i Future Reedemed, ale uwielbiam tę serię, która jest dla mnie dosłownie całym Switchem. Niemniej jednak chyba poczekam z większym graniem na ultymatywną wersję na Switcha 2, może do czasu premiery przynajmniej poznamy informacje o tym, czy będzie na nim wsteczna i na jakich zasadach. Jest to też ta gra, która chyba ze wszystkich najbardziej potrzebowała remastera, w związku z licznymi problemami podstawki od działania po potraktowane po macoszemu elementy? W każdym razie nigdy nie czekałem bardziej na żaden remaster :). Nie wiem zbytnio co oznacza w tej grze 100%, ale ja po 165h miałem najlepsze skelle dla każdego, wszytskie złoża, każdego zabitego bossa i ether blossom build Cytuj
funditto 677 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 4 godziny temu, Beelzeboss napisał(a): future redeemed hintowało połączenie z xenosagą, a nie X. Chyba, ze wlecą retcony i dodatkowa zawartosc fabularna coś rozszerzy. Oczywiście było tam więcej połączeń z Xenosagą, ale nawiązanie do X też było Spoiler W scenie końcowej w radiu wspominali o Earthlife Colonization Project i już wtedy w temacie XC3 pisałem, że albo dostaniemy remaster albo retcon XCX Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 30 października 2024 Opublikowano 30 października 2024 Rzekomo Definitive ma bazować na zachodnim ocenzurowanym wydaniu. Nic mega poważnego ale może kogoś zainteresuje. Porównanie trailerów Cytuj
Shago 3 678 Opublikowano 5 listopada 2024 Opublikowano 5 listopada 2024 Szybkie pytanko: czy to jest pierwsza część serii jeżeli chodzi o fabułę? To jest to samo co to? https://www.ppe.pl/recenzje/208967/xenoblade-chronicles-definitive-edition-recenzja-gry.html Chciałbym spróbować zagrać w tą serię, ale nie wiem gdzie jest początek Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 listopada 2024 Opublikowano 5 listopada 2024 5 minut temu, Shago napisał(a): Szybkie pytanko: czy to jest pierwsza część serii jeżeli chodzi o fabułę? To jest to samo co to? https://www.ppe.pl/recenzje/208967/xenoblade-chronicles-definitive-edition-recenzja-gry.html Chciałbym spróbować zagrać w tą serię, ale nie wiem gdzie jest początek To co wrzuciłeś to jedynka. X to spinoff. Możesz grać w którą chcesz. 1 Cytuj
devilbot 3 779 Opublikowano 5 listopada 2024 Opublikowano 5 listopada 2024 Należy zacząć od Xenogears na psxa. Potem Xenosaga episode 1 der wille zur macht, Potem Xenosaga episode 2 A potem Xenosaga epispde 3 Jest to potrzebne bo smaczki z xenosagi będą później w xeno 3 i dlc do xeno 3 Potem można zacząć Xenoblade Chronicles definitve edition na switcha i zaraz po skończeniu ten ekstra epizod Future Connected Potem wiadomo Xenoblade 2 Potem Xenoblade 2 Torna Potem Xenoblade 3 i zakończenie czyli Xenoblade 3 Future Redeemed Z Xenoblade Chronicles X można poczekać do definitive edition w marcu. 1 Cytuj
ogqozo 6 621 Opublikowano 5 listopada 2024 Opublikowano 5 listopada 2024 Ej serio chce ktoś kupić Wii U. Nieźle mnie złapali z ręką w nocniku. Cytuj
Beelzeboss 323 Opublikowano 5 listopada 2024 Opublikowano 5 listopada 2024 8 godzin temu, devilbot napisał(a): Należy zacząć od Xenogears na psxa. Potem Xenosaga episode 1 der wille zur macht, Potem Xenosaga episode 2 A potem Xenosaga epispde 3 Jest to potrzebne bo smaczki z xenosagi będą później w xeno 3 i dlc do xeno 3 Potem można zacząć Xenoblade Chronicles definitve edition na switcha i zaraz po skończeniu ten ekstra epizod Future Connected Potem wiadomo Xenoblade 2 Potem Xenoblade 2 Torna Potem Xenoblade 3 i zakończenie czyli Xenoblade 3 Future Redeemed Z Xenoblade Chronicles X można poczekać do definitive edition w marcu. Lepiej po dwójce Cytuj
Damk 99 Opublikowano 9 listopada 2024 Opublikowano 9 listopada 2024 (edytowane) W dniu 5.11.2024 o 18:06, ogqozo napisał(a): Ej serio chce ktoś kupić Wii U. Nieźle mnie złapali z ręką w nocniku. Ej, trochę pierdzielisz. Fani Xenoblade, Kurosu/X ograli na WiiU w grudniu 2015 roku, doznając jednych najlepszych grudni wszech czasów dla graczy. Wersję na Switch wezmą dla potencjalnego rozwikłania cliffhangera, który będzie z nimi już od dekady. Pierwsze wrażenie można zrobić tylko raz. Dla mnie eksploracja Miry to jedno z najpiękniejszych przeżyć w moim growym życiu. Kto nie pamięta wtargnięcia do Noctilum (aka Yakou no Mori)? (a dla miłośników anime to było +100 do doznania, bo cała gra to jakby spełnienie snu o grze anime sci-fi/z mechami - kto oglądał Aldnoah.Zero, Mobile Suit Gundam Unicorn, czy Attack on Titan, ten wie ) Edytowane 11 listopada 2024 przez Damk 3 Cytuj
XM. 11 137 Opublikowano 10 listopada 2024 Opublikowano 10 listopada 2024 No właśnie - cliffhanger. Trochę się boje, że spróbują na za dużo pytań udzielić odpowiedzi w krótkim czasie. Chyba, że to będzie taka marchewką - trochę powiedzą i zapowiedzą sequelik. Cytuj
Daffy 10 718 Opublikowano 10 listopada 2024 Opublikowano 10 listopada 2024 Ja to mimo wszystko dalej marzę by ich nowa gra na switch2 to już nie było xeno, a coś w innym uniwersum, najlepiej tym średniowiecznym z artów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi