Skocz do zawartości

PSX EXTREME 326

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie dotarł mój egzemplarz z prenumeraty - po trzech dniach od wysyłki, Poczta Polska tym razem się postarała! I oczywiście - @Perez nie zawodzisz! Biorę się za czytanie, do porodu jeszcze trochę czasu zostało, może przeczytam całość. A potem to już będę synowi na dobranoc czytał artykuły Myszaqa albo Grabarczyka. Pytanie tylko, co bardziej (gorzej?) wpłynie na psychikę młodego - felietony o RE czy najnowszych horrorach? 

Opublikowano
9 minut temu, nero2082 napisał(a):

te 4 strony o PS5 Pro to żart? słabizna jak na temat o którym krzyczycie z okładki 

Na końcu masz "PS Ponieważ nie mieliśmy dużo czasu na dokładniejsze sprawdzenie PS5 Pro, w kolejnym numerze spodziewajcie się krótszej „dogrywki” w temacie." Jak numer mi przyszedł wczoraj to do druku poszedł ponad tydzień temu, więc zgaduję że Dżujo nawet nie miał zbytnio co testować bo część patchy do pro nawet nie było.

Opublikowano
28 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Numer zakupiony, wstępnie przekartkowany. I tylko znowu zapachu brak.

Zapachu już raczej nie będzie. Perez wspominał o tym numer wcześniej.

Pewnie powróci za jakiś czas jak znowu się zaczną cyrki z drukarnią.

Opublikowano
38 minut temu, nero2082 napisał(a):

te 4 strony o PS5 Pro to żart? słabizna jak na temat o którym krzyczycie z okładki 

Konsolę pod okładkę mieliśmy dostać w połowie października, ale był jakiś fuckup w centrali i ostatecznie przyszła na samą kocówkę. Niestety do wielu gier zwłaszcza third-party nie było jeszcze patchy. Ale szczerze? IMO osobiście uważam, że to nie jest nowa konsola tylko proteza i robić z tego test na 6 stron to też chyba średnio nawet jeśli jest okładka. 

• Plusik 3
Opublikowano
26 minut temu, oFi napisał(a):

Zapachu już raczej nie będzie. Perez wspominał o tym numer wcześniej.

Pewnie powróci za jakiś czas jak znowu się zaczną cyrki z drukarnią.

Oby się coś ruszyło, bo ten pofalowanym papier jest słaby. A druga sprawa, że po kontakcie z pismem, na palcach zostaje wyczuwalny pył - coś podobnego jak po przeglądaniu gazetki z biedronki...  :/

• This 1
Opublikowano
Godzinę temu, nero2082 napisał(a):

Hmmm, no przykładowo remake SH2 (temat z poprzedniej okładki) dostał reckę nawet nie na 4 a na 2 strony, ale to i tak nic w porównaniu z tym, jak potraktowano w zeszłym miesiącu Worms'y ("recenzja" na 1/3 strony, jakby to była jakaś niewarta większej uwagi popierdółka; tak samo się zresztą obeszli z remasterem trzech pierwszych Tomb'ów) bo nic nie ujmując remake'owi SH2 czy Astro Bot'owi, ale grywalnościowo (a czyż to nie właśnie miodność jest najważniejszym aspektem gier?) numerem jeden z października były zdecydowanie Robale... A o PS5 Pro to akurat szkoda się dłużej rozpisywać, bo i w sumie o czym?

Opublikowano
4 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Ja tylko poskarżę się, że kolejny raz w PDFce nie ma oceniaczki w konsolometrze Xboxa.

Pokaż ukrytą zawartość

Kurczę, co to jest za dziwna akcja. Sprawdzimy to jeszcze raz, o co z tym biega. 

• Dzięki 1
Opublikowano
1 godzinę temu, sph! napisał(a):

Ten wasz grafik to może jest inteligentny, ale chyba bezobjawowo.
Strona 29, biała czcionka na jasnoszarym tle? Normalny on jest?!

Zaraz lecę do kiosku po nowy numer, a Ty mnie straszysz...

1 godzinę temu, Nomen dubium napisał(a):

Hmmm, no przykładowo remake SH2 (temat z poprzedniej okładki) dostał reckę nawet nie na 4 a na 2 strony, ale to i tak nic w porównaniu z tym, jak potraktowano w zeszłym miesiącu Worms'y ("recenzja" na 1/3 strony, jakby to była jakaś niewarta większej uwagi popierdółka; tak samo się zresztą obeszli z remasterem trzech pierwszych Tomb'ów) bo nic nie ujmując remake'owi SH2 czy Astro Bot'owi, ale grywalnościowo (a czyż to nie właśnie miodność jest najważniejszym aspektem gier?) numerem jeden z października były zdecydowanie Robale... A o PS5 Pro to akurat szkoda się dłużej rozpisywać, bo i w sumie o czym?

To cenna uwaga dla redakcji, gdzie można poświęcić chwilę na analizę premier i pisać pod nie teksty. Gdy obok recenzji pojawiają się teksty nawiązujące do tytułu, to zawsze jest miłe rozwinięcie. Z drugiej strony, premiery czasem się rozmydlają i to widać po tekście o Yasuke. Idealnie by się go czytało razem z recenzją, a tak sporo stracił pojawiając się wcześniej. Zwłaszcza temat numeru fajnie by się rozwijało, np. artykułami "PS4 PRO - czy było potrzebne?"

Nie przesadzajmy, że remastery gier zasługują na jakąś większą powierzchnię w piśmie. Jednak przy kultowych tytułach jak wymienione, aż się prosi o jakieś rozwinięcie tematu.  Remastery Tomb Raider to dobry motyw na jakiś przegląd na czym można odpalić tytuł lub coś w tym stylu. A można było to zrobić np. na Engage, co jest mega ciekawostką. Części 1-3 dostały także wydanie na Evercade. W lutym wyjdzie składanka następnych części, to okazja np. do spłodzenia czegoś o Angel of Darkness - część fascynująca i kontrowersyjna. Omal nie pogrzebała marki. Wątków do poruszenia sporo. 

• Plusik 1
Opublikowano
5 godzin temu, Nomen dubium napisał(a):

Robale to ponowne wydanie gry z końcówki lat 90. W mojej opinii dostała wystarczająco miejsca.

7 godzin temu, nero2082 napisał(a):

A niby czego brakuje ci w tym tekście?

Co do samego numeru, w pełni zgadzam się z opinią Piechoty w temacie pierwszego Sonica. Już za dzieciaka ten tytuł poza pierwszymi poziomami mnie nie porywał. W późniejszych poziomach brakuje tej płynności rozgrywki w którą gra teoretycznie celuje jako całość. Wtedy to była bardzo dobra gra mimo wszystko ale jej odbiór po tylu latach nie jest już taki cudowny. Wypada tak sobie, nawet na tle innych platformówek z tamtej epoki. 

• Lubię! 1
Opublikowano
11 godzin temu, grzybiarz napisał(a):

Fajnie że reklamy Nintendo wróciły (nawet nie wiem kiedy). A przypomnij Roger dlaczego swego czasu zniknely ? :) 

Po aferze na Pixel Heaven

Opublikowano

Czyli jednak Łapusz był katem Ekstrima i nie tylko. Dobrze, że oddał ster komuś, kto wie co robi i wie, że można pić jak się ma magazyn, tylko trzeba wstawać rano - na tym polega odpowiedzialność.

• Plusik 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ploty głoszą, że Nintendo po przyjeździe na któreś tam PH zobaczyło, jak to jest zorganizowane i co mają do dyspozycji powiedziało "wiecie co, dzięki, ale nie chcemy brać w tym udziału" i wróciło do domu. Nie chce mi się teraz szukać konkretnych cytatów i fragmentów filmów, w których padają takie informacje, ale kojarzę, że na pewno parę osób się z tym wysprzęgliło.

Opublikowano

O akcjach Łapusza z Nintendo i nie tylko na pewno było w pograduszkach. Ostatnie Extreme Party też świetnie zorganizował, najpierw przełożył termin a później zapadł się pod ziemię symulując chorobę a jednocześnie postując na swoim FB zdjęcia z grzybobrania :kekw:

• This 2
Opublikowano
33 minuty temu, łom napisał(a):

O akcjach Łapusza z Nintendo i nie tylko na pewno było w pograduszkach. Ostatnie Extreme Party też świetnie zorganizował, najpierw przełożył termin a później zapadł się pod ziemię symulując chorobę a jednocześnie postując na swoim FB zdjęcia z grzybobrania :kekw:

Organizacja ostatniego Extreme Party, która spadła na mnie w całości tydzień przed terminem, to jeden z najgorszych hardkorów na tym padole łez. Przez cztery doby spałem tyle co nic, szczerze to nie wiem jak udało się funkcjonować całą imprezę, chyba czytelnicy i przybijanie z nimi piątek było tu paliwem. A gwoździem do trumny był moment po północy, gdy poszedłem pierwszy raz do baru, wyciągnąłem jedyny żeton jaki dostałem na piwo, a pan przy barze mówi, że właściciela już nie ma impreza się skończyła i żeton nie obowiązuje. Nie miałem gotówki oparłem się o ścianę i wtedy podszedł do mnie Banan z Neo mówiąc przy okazji, że wyglądam fatalnie  i stawia mi piwo :)  Przez kilka miesięcy powtarzałem potem - nigdy więcej :) 

• Smutny 1