Adeptus 4 Opublikowano wtorek o 10:09 Udostępnij Opublikowano wtorek o 10:09 Gry i interaktywne historie są moją pasją, PR jest moją pracą (od ponad dwóch lat w tej branży, wcześniej pracowałem jako prawnik, a zatem również w dziedzinie wymagającej sztuki tworzenia tekstów i przekonywania ludzi). Samodzielnie stworzyłem m.in. grę tekstową „Dominion of Darkness”, erpegowo-strategiczny symulator Mrocznego Władcy: https://adeptus7.itch.io/dominion. W grę zagrano już prawie 25 tysięcy razy, zebrała bardzo dobre oceny, lądując na 13 miejscu spośród wszystkich gier strategicznych dostępnych na stronie itch.io: https://itch.io/games/top-rated/genre-strategy. Może generalnie nie są to imponujące wyniki... ale 1) jak wspomniałem, jest to gra tekstowa, a zatem niszowy gatunek, 2) osiągnąłem te wyniki bez absolutnie żadnej płatnej reklamy, wyłącznie dzięki jakości samej gry i swoim zdolnościom PR. Jestem obeznany z wszystkimi głównymi portalami społecznościowymi – FB, X, Instagram, a także Reddit (który moim zdaniem jest obecnie zdecydowanie najlepszym miejscem do promowania gier i innej twórczości, ale polski gamedev chyba wciąż nie wykorzystuje jego pełnego potencjału) – zwłaszcza pod kątem obszarów związanych z szeroko rozumianym gamingiem (oczywiście, jako profesjonalny PR-owiec jestem aktywny też w innych obszarach, jak np. przemysł czy ekologia, ale nie mają one znaczenia dla niniejszego ogłoszenia). Jestem również aktywny na wielu pomniejszych, a jednak dających spore zasięgi portalach (np. Lemmy, Mastodon, Discuit) oraz forach internetowych – wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, że nawet w erze dominacji socjali, wciąż jest sporo tradycyjnych for o znacznej aktywności i potencjale promocyjnym. Współpracuję też z kilkoma youtuberami. Zdaje sobie jednak sprawę, że jako osoba w pojedynkę tworząca czysto tekstowe gry, mogę mieć problemy z dalszym rozwojem i ewentualną monetyzacją twórczości. Cóż, jestem zdecydowanie człowiekiem słowa pisanego – dlatego nie radzę sobie z grafiką i programowaniem opartym na ruchomych obiektach. I dlatego chętnie dołączyłbym do jakiegoś zespołu/firmy. Co wnoszę? Stworzę scenariusz gry, opracuję dialogi, lore, opisy oraz wzbogacę ją pomysłami nie tylko fabularnymi (mam na myśli konkrety, a nie pomysły w stylu „e chłopaki stwórzmy MMORPG w świecie Gothica!”). A potem ją wypromuję, sprawię, że ludzie ją zauważą, załatwię recenzje video, którymi będziecie się mogli pochwalić, wzbudzę dyskusje na jej temat. Tutaj: https://adeptus7.itch.io/ albo tutaj https://adeptusrpg.wordpress.com/ możecie się zapoznać z resztą mojej twórczości (oprócz gier tekstowych m.in. opowiadania w wersji tekstowej i audio czy materiały do papierowych gier RPG). Bardzo chętnie odpowiem na pytania, a jeśli pojawi się nić porozumienia, prześlę pełne CV. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 429 Opublikowano wtorek o 11:13 Udostępnij Opublikowano wtorek o 11:13 Próbowałeś może na pracuj.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano wtorek o 11:19 Udostępnij Opublikowano wtorek o 11:19 Mogę Cie zatrudnić do dawania klaunów ofiemu. Płace w naturze przystojniaku 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Adeptus 4 Opublikowano wtorek o 13:46 Autor Udostępnij Opublikowano wtorek o 13:46 (edytowane) 2 godziny temu, Josh napisał(a): Próbowałeś może na pracuj.pl? Dzięki za radę, zerknąłem, ale kompletnie nie widzę tam ogłoszeń w takiej branży. Myślałem, że w tym temacie lepiej uderzać w miejscach związanych z gamingiem. Osobiście najczęściej zaglądam na: https://www.skillshot.pl/ No i prawdę nie mówiąc, nie mam większych nadziei na zatrudnienie w jakiejś większej firmie, raczej liczę (choć też niezbyt), że może uda się zaczepić w jakimś nowym, małym zespole. Edytowane wtorek o 14:03 przez Adeptus Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 426 Opublikowano wtorek o 14:53 Udostępnij Opublikowano wtorek o 14:53 Poszukaj na linked.in tam jest sporo ludzi robiących gierki i wstawiają różne rekrutacje regularne. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano wtorek o 15:23 Udostępnij Opublikowano wtorek o 15:23 Wyślij cv na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano wtorek o 15:30 Udostępnij Opublikowano wtorek o 15:30 1 godzinę temu, Adeptus napisał(a): Dzięki za radę, zerknąłem, ale kompletnie nie widzę tam ogłoszeń w takiej branży. Myślałem, że w tym temacie lepiej uderzać w miejscach związanych z gamingiem. Osobiście najczęściej zaglądam na: https://www.skillshot.pl/ No i prawdę nie mówiąc, nie mam większych nadziei na zatrudnienie w jakiejś większej firmie, raczej liczę (choć też niezbyt), że może uda się zaczepić w jakimś nowym, małym zespole. Tutaj masz raczej marne szanse na znalezienie odpowiedniego do Twoich wymagań i kwalifikacji pracodawcy, my tu gadamy o gierkach i kłócimy się o to, która konsoleta jest lepsza (czasami jeszcze śmiejemy się z nowego Dragon Age i figaro za jednym zamachem). Na socialach chyba szybciej coś znajdziesz - twittery, linkediny itd. Ale bez znajomości może być ciężko, niemniej powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Adeptus 4 Opublikowano wtorek o 15:43 Autor Udostępnij Opublikowano wtorek o 15:43 19 minut temu, messer88 napisał(a): Wyślij cv na priv. Dziękuję bardzo za zainteresowanie. Wysłałem CV wraz z portfolio na priva. Mam nadzieję, że okaże się interesujące. Jestem gotów udowodnić swoje klasyfikacje, odpowiadając na pytania, wykonując zadanie testowe, demonstrując moją twórczość i aktywność w Internecie itd. 13 minut temu, Bzduras napisał(a): Tutaj masz raczej marne szanse na znalezienie odpowiedniego do Twoich wymagań i kwalifikacji pracodawcy, my tu gadamy o gierkach i kłócimy się o to, która konsoleta jest lepsza (czasami jeszcze śmiejemy się z nowego Dragon Age i figaro za jednym zamachem). Na socialach chyba szybciej coś znajdziesz - twittery, linkediny itd. Ale bez znajomości może być ciężko, niemniej powodzenia. Dzięki! Ale skąd założenie, że mam jakie wygorówane wymagania, wręcz przeciwnie, celuję raczej w niewielkie indie zespoły, a wśród graczy mogą się znaleźć osoby podchodzące do gier również od tej bardziej czynnej strony. Ba, nawet może z jakimś samotnym programistą, którego nie interesuje "humanistyczna" część, da się nakręcić kontakt. W każdym razie, nie zaszkodzi spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano wtorek o 18:25 Udostępnij Opublikowano wtorek o 18:25 2 godziny temu, Adeptus napisał(a): skąd założenie, że mam jakie wygorówane wymagania Znikąd, wręcz przeciwnie - nigdzie nie napisałem, że Twoje wymagania są wysokie Jednak na forum raczej ze świecą szukać pracowników studiów developerskich. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 604 Opublikowano wtorek o 19:43 Udostępnij Opublikowano wtorek o 19:43 Do Rysława napisz, on chyba ma jakieś kontakty w branży gierek. Poza kanałem youtube na pewno udzielał się na stareforumpoly.pl pod nickiem Ryslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza
Adeptus 4 Opublikowano 21 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu 10 godzin temu, krzysiek923 napisał(a): Do Rysława napisz, on chyba ma jakieś kontakty w branży gierek. Poza kanałem youtube na pewno udzielał się na stareforumpoly.pl pod nickiem Ryslaw. Dzięki za radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi