Skocz do zawartości

MSI Claw / najgorsza z najgorszych /

bisoner

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Wybaczcie Panowie, taki trochę sarkazm. Bo takie opinie wszedzie krążą o tym sprzęcie.

Dokupiłem w action takiego cudaka na bt.

20241109_171358.jpg

Fajny napis na obudowie.

20241111_103021.jpg

Edytowane przez bisoner
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Absolutnie nie zgadzam sie to że ktoś pisze że to (złom, szrot czy klęska)

Zanim kupimy tego HH musimy poznać Intela i jego GPU i przyjąć to, że musimy z tym GPU iść na kompromisy :) 

Moim zdaniem to bardzo dobry HH, o dobrym wyważeniu cena./jakość/osiągi. Syn upiera się, że chce i zbiera na niego (Mikołaj tuż tuż) i na pewno z Żoną mu sprawimy i dokładnie ten sam model który ty masz 5 nie 7 ;) bo różnica cenowa duża, a w wydajności zaledwie 2%. No i w 7 musimy zająć się chłodzeniem, bo to robi tu kłopot.

Edytowane przez Assassins_78
Opublikowano (edytowane)

Czytalem, że w ultra 7 więcej rdzeni zabiera W, które mogłyby być wykorzystane na GPU.

Póki co najwieksza bolączka to bateria. W porównaniu z takim SD to jest dramat. Procenty znikają w oczach. 

Młody póki co zadowolony. Forza Horizon 5 dziala pieknie, Fortnite przyzwoicie a Roblox jak to Roblox.

Kolejny minus, który wyłapałem to analogi, w strzelaniach ciężko dobrze celować. Za mały opór, za duże luzy. Bawiłem się ustawieniach martwa strefa ale nie udało mi się ustawić zadowalająco.

Edytowane przez bisoner
Opublikowano (edytowane)

Jak masz chęci i umiesz w to :) to sprawdź Bazzite :)

https://universal-blue.discourse.group/t/bazzite-f41-update-new-kernel-msi-claw-improvements-vrr-fixes-better-changelogs-gnome-47-more/4726

MSI Claw dostał już kernela więc jest naprawdę dobrze, no i tam będzie lepsze zarządzanie WATami ( ogólnie prundem :P )  A i GPU dostanie kopa.

Edytowane przez Assassins_78
Opublikowano

W szczególności za niecałego tysiaka.

Gdzie czytalem o tym, że można wyłączyć część rdzeni w biosie bo i tak gry nie wykorzystują wszystkich. Wtedy mamy dodatkowa moc na GPU. Nie wiem ile w tym prawdy.

Dla mnie wsumie najwazniejsze, żeby wyciągnąć jak najdłuższy czas pracy na baterii.

Opublikowano

Polowałem już parę razy.

Najpierw xkom promka na ultra 7 za 1499. Później mex za 1499. Później xkom zrobil za 999 wersję ultra 5. Teraz media expert w aplikacji miało promke. Bardzo mało sztuk było.