Skocz do zawartości

MSI Claw / najgorsza z najgorszych /

bisoner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, Assassins_78 napisał(a):

Intel ARC 140V vs. AMD Radeon 890M robi się naprawdę ciekawie na rynku procesorów mobilnych w tym też dla HH ;) 

Ej, powiedz, że nie jesteś Maciejem Miąsikiem, bo za każdym razem jak widzę Twojego avatara to wydaje mi się, że to on i męczy mnie to xDD.

• Plusik 1
Opublikowano

To już niedostępne jest, wrzucają chyba jakieś ostatnie sztuki albo z ekspozycji ;)

Lepiej jakby wleciały w końcu przeceny na LeGo albo Ally. Bo wszystkie nowe modele to będą pewnie z 4 tys kosztować 

Opublikowano

Dokładnie jak prawi @Meanthord anberniki niektóre są w tych cenach. A tu masz naprawdę dobrą maszynkę. mi głównie służy pod TV jako emu PS2 i Xboxa classica :) Co prawda mam oryginał konsole i już sporo gier, ale podbicie rozdziałki x3 robi robotę :) 

Opublikowano
W dniu 6.12.2024 o 01:05, Banan91PL napisał(a):

W Media Expert jest za 9 stówek ? Myślicie że poe2 będzie luźno na tym latać?

Działa w 1280 na ustawieniach średnich w ~60fps

Czasem trafi się jakiś graficzny glitch, ale nic co by przeszkadzało :) 

Opublikowano
12 godzin temu, bisoner napisał(a):

Ja kupiłem właśnie w Mex na promce za 999zl. Mega kombajn jak za tą cenę.

Cena sztos. Ogarnij teraz na spokojnie wszystkie sterowniki (Windows + MSI Center + najnowsze intelowskie ze strony, bo MSI Center nie zawsze je wyłapuje) i masz mega sprzęt.

Opublikowano
Godzinę temu, SnoD napisał(a):

Dlatego trochę liczyłem na taki sprzęt od MS. Produkowany na większą skalę przez MS mógłby chodzić w bardziej przystępnych cenach.

I ile ten MS urwie z tej ceny, 10%? Nikt już nie chce sprzedawać sprzętu poniżej kosztów produkcji. MS jak wyda coś swojego to będzie to połowę słabsze niż te sprzęty żeby ktoś to masowo chciał kupować. 

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Orientuje się ktoś z Was czy etui od Rog Ally będzie pasowało rozmiarowo pod MSI ? Jeszcze przed weekendem widziałem na aukcjach dla MSI , dziś już niestety nie ma. Chyba , że polecicie jakiś inny sklep z wysyłką z Polski. 

Opublikowano

Ale etui w sensie jakaś torba do transportu czy case do włożenia konsoli na stałe w celu ochrony na co dzień? Bo jeśli druga opcja to odpada - inny układ portów i wentylatorów. Jeśli masz na myśli sama torbę do przenoszenia konsoli, to pamiętaj, że Claw jest minimalnie, ale jednak większy od Roga.

Opublikowano
5 godzin temu, Meanthord napisał(a):

Ale etui w sensie jakaś torba do transportu czy case do włożenia konsoli na stałe w celu ochrony na co dzień? Bo jeśli druga opcja to odpada - inny układ portów i wentylatorów. Jeśli masz na myśli sama torbę do przenoszenia konsoli, to pamiętaj, że Claw jest minimalnie, ale jednak większy od Roga.

Raczej do trzymania na co dzień , cokolwiek aby była zamknięta i w miarę zabezpieczona od świata zewn.

Nocka nie przespana więc przejrzałem chińczyków , coś takiego zamówiłem https://pl.aliexpress.com/item/1005007627327430.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.2.4cc743cedMTg6F&gatewayAdapt=glo2pol .

Przed weekendem jak pisałem wcześniej bardzo podobne były na alle.  Zobaczymy czy warte tyle cebulionów :D.

Opublikowano

Doszła nowa zabawka. Udało się w dobrej cenie wyrwać, stety niestety jest to wersja Ultra 7. 

Widziałem ten wątek z reddit, ale kierwa nie wiem czy ja dam radę bawić się tam rdzeniami itp. ja na kompie to od lat praktycznie zero ;)

Z takich podstaw to: update Windowsa, update BIOSa, sterowniki do karty graficznej, aktualizacja MSi Center i włączenie jakiegoś Overboosta. 

Takie coś wyczytałem jeszcze;

"I deactivated the C-States, Hyperthreading and Virtualization tech. in the BIOS." I to ponoć pomaga mocno.

Pewnie dopiero na weekend siądę dłużej się tym pobawić, chciałbym zrobić te kilka rzeczy i mieć to z głowy;)

Jakieś porady mile widziane.

PS. Dzięki za pomoc przy wyborze, Ci co wiedzą to wiedzą ;)

IMG_20250114_161212.jpg

• Plusik 1
  • Lubię! 1