Skocz do zawartości

PSX EXTREME 327

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Konsolite napisał(a):

"Wiesz, czasami zadziwiam sam siebie." czy "Po moim trupie"?

Hehe.

Żona ma wygrawerowane: I LOVE YOU

Ja mam : I KNOW

Myślę, że wiesz, która scena ;)

Opublikowano (edytowane)

Valkyrie Profile... Pamiętam, jak kiedyś nabyłem dwójkę (o podtytule Silmeria) na PS2 specjalnie w japońskim wydaniu (wybór padł właśnie na te ze względu na ekstremalnie rzadko na Czarnuli spotykany tryb 1080i, w przypadku VP2:S dostępny wyłącznie w japońskiej edycji) za samo to, że urzekło mnie intro (przecierałem oczy ze zdumienia, że to gra na Czarnulkę a nie wczesny tytuł na PS3/X360; pozycja ta odpalona w 1080i z pewnością łapie się do top 10 najładniejszych na drugiego Soniaka) lecz niestety czar prysł wraz z końcem intra i początkiem właściwej rozgrywki, gdyż ten gatunek to zupełnie nie moja bajka i płytka szybko powędrowała na półkę... A na middle gen'owe Code Veronica moim zdaniem troszkę szkoda miejsca, to jedna ze słabszych gierek Capcom'u dostępnych na PS2 (litości z tą średnią ocen 85 na MC, trzeźwo patrząc to powinno być koło 70; to znaczy, w przypadku Dreamcast'a te 8.5 byłoby jak najbardziej adekwatne z uwagi na mniejsze możliwości jak i ubogą bibliotekę tejże platformy, ale na drugim Soniaku RE:CV reprezentuje bez wątpienia drugi garnitur, jest dobrze lecz bez podjazdu do pierwszej ligi) już lepiej by było machnąć jakiś artykuł o niedocenionej dylogii RE: Outbreak, zdecydowanie bardziej next genowej niż ta konwersja z DC'a, której jedynymi dużymi atutami są długość rozgrywki i powalający ("The Ending of the Beginning" jednym z topowych utworów muzycznych w historii gamingu wg mnie, "Berceuse" w każdej ze swoich dość licznych wariacji w sumie również) momentami soundtrack, aktorstwo głosowe zaś dla odmiany to jakaś porażka, zarówno Claire jak i Steve brzmią jak gimnazjaliści.

Edytowane przez Nomen dubium
Opublikowano

spacer.png

Okładka PE dużo lepsza niż konkurencja, którą inspiruje się grafik. ^^^  Środek pewnie będziemy z kolegą Bogushem krytykować, ale nie uprzedzajmy faktów. Poruszane tematy zapowiadają się soczyście. 

Opublikowano

Historia serii Mafia - nie mogę się doczekać, pewnie zacznę od niej czytać nowy numer. Pamiętny wyścig w części pierwszej na PC przeszedłem dość łatwo, ale u kolegów faktycznie było bardzo ciężko - może to był efekt zabezpieczenia antypirackiego? :gsr:

W każdym razie na Xbox Series X przeszedłem go za pierwszym razem.

PS Okładka zacna - w końcu nie będę musiał chować szmarlawca przed dziećmi (jak przedostatni numer z Silent Hill).

Opublikowano
Godzinę temu, KubaPL napisał(a):

faktycznie było bardzo ciężko

Była wersja bez patcha, z przejebanym poziomem trudności, i taka normalna, gdzie dało się grać. To nie żaden DRM.

Opublikowano
6 godzin temu, K.Adamus napisał(a):

Hehe.

Żona ma wygrawerowane: I LOVE YOU

Ja mam : I KNOW

Myślę, że wiesz, która scena ;)

Tak zakładałem, ale było zbyt oczywiste ;)

4 godziny temu, Square napisał(a):

Liczę na minimum stronę.

Okładka bardzo fajna.

Przeliczysz się ;)
Coś na umilenie oczekiwania 

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Konsolite napisał(a):

Tak zakładałem, ale było zbyt oczywiste ;)

Przeliczysz się ;)
Coś na umilenie oczekiwania 

Dariolite, drugi raz tego hitu z wyświetleniami nie powtórzysz. Czas wrócić do uczciwej ciężkiej pracy. 

• Lubię! 1
  • Haha 1
Opublikowano

ja nawet jeszcze nie doczytałem wszystkich interesujących mnie rzeczy z poprzedniego numeru, a tu zara nowy :( mnie jak zwykle najbardziej interesują recenzje, a o historii mafii i indianie to mam wrażenie, że na przestrzeni kilku lat widziałem już z 10 publikacji w różnych pismach. Ogólnie te "historie serii" zawsze mnie niemiłosiernie nudzą, nieważne czy w psxe, cda czy kiedyś w pixelu

Opublikowano
5 godzin temu, Pix napisał(a):

Dariolite, drugi raz tego hitu z wyświetleniami nie powtórzysz. Czas wrócić do uczciwej ciężkiej pracy. 

Gdybym puścił to video nie w dniu premiery, to kto wie? Dajmy szanse temu filmikowi, ;) poczekamy, kliki będą choć fakt że pierwotne video to bym idealny przykład jak działa internet, udostępniali, kradli, promowali na kanałach, tylko logo  linku klasycznie nie podawali skąd zajumali....

5 godzin temu, Square napisał(a):

No jak dla mnie to w ogóle nie powinno mieć recenzji, bo to tylko stroje.

Jest jeszcze "quest" i dwa utwory, porozmawiamy jak przeczytasz :)

Opublikowano
12 minut temu, Konsolite napisał(a):

Jest jeszcze "quest" i dwa utwory, porozmawiamy jak przeczytasz :)

No przeczytam, ale całościowo jest to gorsza zawartość niż ta dodana za free. Szczerze nie wiem jak takie coś oceniać w normalnej skali.

• This 1
Opublikowano
5 minut temu, Square napisał(a):

No przeczytam, ale całościowo jest to gorsza zawartość niż ta dodana za free. Szczerze nie wiem jak takie coś oceniać w normalnej skali.

Kwestia tego co uważa się za adekwatną zawartość do ceny...
Biorąc pod uwagę ile dali za free, to sporo sobie krzyczą, szczególnie po tylu miesiącach, ale licencja / "pimpowanie" 2B kosztuje. 

Ostatnie zdanie w recenzji jest moim zdaniem, trafnym podsumowaniem, podobnie jak ocena :)