Tomek P. 61 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia Ma ktoś z Was feniksa 8 i może coś o nim napisać? Głównie chodzi mi o baterię i samoczynne wyłączanie. Miałem już wczoraj go kupić ale coś mnie tknęło i poczytałem zagraniczne fora. No i tam dużo jest wątków z problemami z baterią i wyłączaniem się. I teraz nie wiem czy go brać. Niby w aparcie jest 100 dni na zwrot ale czy ryzykować Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj
iluck85 2 958 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia Jak cisza xD Miałem 8. Zegarek z plasteliny. Kumpel ma tytanowy ten 50 czy ile tam mm. Już ma rysy. Jako zegarek sportowy, to ok. Bateria sztos, ekran w końcu sztos. Bardzo fajny bajer, to latarka- świetna i o dziwo przydatna funkcja. Co do Garmina i ich zegarków, to co model to samo. Dobre pół roku jak nie rok zanim naprawią wszystkie bolączki nowości. Mi się nic nie wyłączyło, kolega też nic nie meldował. Brać i używać, jak potrzebujesz typowo sportowego zegarka, to nic lepszego nie ma. Jak chcesz Smartwatcha, to co tam pasuję. Garmin to zegarek sportowy z funkcjami smart. Normalny smartwatch to ma tylko funkcje sportowe. Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 7 grudnia Autor Opublikowano 7 grudnia Dzięki za info. Wolę bardziej sportowy bo rozmawiać przez zegarek nie zamierzam. Wystarczy żeby odczytywał wiadomości Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj
iluck85 2 958 Opublikowano 7 grudnia Opublikowano 7 grudnia A uprawiasz sport? Trening? Jaki masz tel? Android czy IOS? Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 7 grudnia Autor Opublikowano 7 grudnia Tel na androidzie. Sport dopiero się zabieram za toWysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 8 grudnia Opublikowano 8 grudnia 22 godziny temu, Tomek P. napisał(a): Wystarczy żeby odczytywał wiadomości To chyba akurat jest od lat w kazdym modelu. Jak kupowałem 5 lat temu 735xt to bylo nawet w najnizszych modelach. Skoro zaczynasz i nie wymagasz niewiadomo czego w zegarku to po co przeplacac za funkcje z ktorych nie bedziesz korzystac w fenixie zamiast kupić jakiegoś forerunnera? Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 8 grudnia Autor Opublikowano 8 grudnia Myślałem na f965 ale jednak wolałbym móc odczytać wiadomości. Druga sprawa to f8 miałem okazję założyć na rękę i wersja jubilerska wygląda za(pipi)isxie. Pasuje do stroju wyjsciowego i do dresów W salonie aparta mam 15% zniżki do konca roku. Niestety forerunnera nie widziałem na żywo.Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 8 grudnia Opublikowano 8 grudnia W f965 mozna odczytywac wiadomosci Cytuj
iluck85 2 958 Opublikowano 8 grudnia Opublikowano 8 grudnia To też fakt, Fenix dla stricte sportowca. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 9 grudnia Opublikowano 9 grudnia Znaczy jak ktos ma za duzo pieniedzy i za wszelka cene chce miec w zegarku barometr to luz, ja tylko sugeruje ze to przeplacanie a wyzsze modele forerunner to wciaz fantastyczne zegarki. A odczytywanie sms np, to mialem juz lata temu w tym Odnosnie jeszcze szukania wad na forach to warto pamietac ze jak cos jest nie tak ze sprzetem to ktos o tym pisze. Jak jest ok to przeciez nie piszemy o tym. Wiec to ze 10 osob napisalo ze mialo problem z zegarkiem nie znaczy ze to jego bolaczka bo milion innych osob zadnych problemow nie miala. Poza tym serwis w garminie dziala w ten sposob ze zegarkow raczej nie probuja naprawiac tylko wysylaja ci nowy. Wiec naprawde jesli chodzi o to to garmin to jest najwyzsza półka. Cytuj
iluck85 2 958 Opublikowano 9 grudnia Opublikowano 9 grudnia Soft akurat u garmina to normalka. Mi Fenix 7 liczył kroki w trakcie jazdy autem Soft tip top ma Apple. Tutaj mucha nie siada, ale bateria to żal.pl. Aczkolwiek w Ultra mam trochę lepiej. 8 fajny, bo dostał Amoled. Z tym amoledem i tańszy jest VENU 2. https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartwatche-i-zegarki/smartwatche/zegarek-sportowy-garmin-venu-2-czarny?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=418189&utm_campaign=2024-12&utm_term=Smartwatche&ceneo_spo=true&ceneo_cid=bb67953c-7563-e84e-2f68-ed2238a5c797 Ale jak Kabi napisał, jak ktoś ma kasę, to czemu nie. Fajny zegarek, ale już typowo pod sporty i jak ktoś sporo ćwiczy. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 10 grudnia Opublikowano 10 grudnia Moze czesto skrecales z tego co wiem mierzenie krokow zalezy od akcelometra i ruchow nadgarstkiem. Az strach pomyslec ile mozna zrobic krokow podczas walenia konia Tak jak z liczeniem dlugosci basenu, tez nabijanie jest zwiazane z zaprzestaniem ruchu rekami, dlatego czesto zaczyna to swirowac gdy zmieniamy styl. Na otwartych wodach jest jeszcze ciekawiej bo gps laczy sie tylko w momencie kiedy zegarek jest nad wodą. Sa po prostu aktywnosci gdzie dokladne pomiary sa utrudnione. Jak robilem spacer dookola parku to liczylem sam tez kroki i pomiar na zegarku wyszedl niemal idealnie. Z tym ze to byl spacer. Obstawiam ze podczas liczenia krokow z calego dnia pomiar nie jest juz tak dokladny. Sa tez czujniki na but, wtedy mysle mamy spora dokladnosc. Nawet na chlopski rozum, dosyc ciężko mierzyc kroki urzadzeniem na rece To samo jest tez z tetnem z nadgarstka. Nadaje sie do spokojnych aktywnosci, do jakis interwalow, zrywow i bardzo wysokiej intensywnosci juz nie, zabawne wartosci czesto pokazuje w stosunku do pomiaru z paska na klacie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi