Skocz do zawartości

Garmin fenix 8 47mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś z Was feniksa 8 i może coś o nim napisać? Głównie chodzi mi o baterię i samoczynne wyłączanie. Miałem już wczoraj go kupić ale coś mnie tknęło i poczytałem zagraniczne fora. No i tam dużo jest wątków z problemami z baterią i wyłączaniem się. I teraz nie wiem czy go brać. Niby w aparcie jest 100 dni na zwrot ale czy ryzykować

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak cisza xD 

Miałem 8. Zegarek z plasteliny. Kumpel ma tytanowy ten 50 czy ile tam mm. Już ma rysy.

Jako zegarek sportowy, to ok. Bateria sztos, ekran w końcu sztos. Bardzo fajny bajer, to latarka- świetna i o dziwo przydatna funkcja.

Co do Garmina i ich zegarków, to co model to samo. Dobre pół roku jak nie rok zanim naprawią wszystkie bolączki nowości. Mi się nic nie wyłączyło, kolega też nic nie meldował. 

Brać i używać, jak potrzebujesz typowo sportowego zegarka, to nic lepszego nie ma. Jak chcesz Smartwatcha, to co tam pasuję. Garmin to zegarek sportowy z funkcjami smart. Normalny smartwatch to ma tylko funkcje sportowe. 

Opublikowano
22 godziny temu, Tomek P. napisał(a):

Wystarczy żeby odczytywał wiadomości

To chyba akurat jest od lat w kazdym modelu. Jak kupowałem 5 lat temu 735xt to bylo nawet w najnizszych modelach. 

Skoro zaczynasz i nie wymagasz niewiadomo czego w zegarku to po co przeplacac za funkcje z ktorych nie bedziesz korzystac w fenixie zamiast kupić jakiegoś forerunnera? 

Opublikowano

Myślałem na f965 ale jednak wolałbym móc odczytać wiadomości. Druga sprawa to f8 miałem okazję założyć na rękę i wersja jubilerska wygląda za(pipi)isxie. Pasuje do stroju wyjsciowego i do dresów W salonie aparta mam 15% zniżki do konca roku. Niestety forerunnera nie widziałem na żywo.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Znaczy jak ktos ma za duzo pieniedzy i za wszelka cene chce miec w zegarku barometr to luz, ja tylko sugeruje ze to przeplacanie a wyzsze modele forerunner to wciaz fantastyczne zegarki. A odczytywanie sms np, to mialem juz lata temu w tym :)

shopping.thumb.webp.595f20bbebe72b29571acb29bf2bfc8a.webp

Odnosnie jeszcze szukania wad na forach to warto pamietac ze jak cos jest nie tak ze sprzetem to ktos o tym pisze. Jak jest ok to przeciez nie piszemy o tym. Wiec to ze 10 osob napisalo ze mialo problem z zegarkiem nie znaczy ze to jego bolaczka bo milion innych osob zadnych problemow nie miala. Poza tym serwis w garminie dziala w ten sposob ze zegarkow raczej nie probuja naprawiac tylko wysylaja ci nowy. Wiec naprawde jesli chodzi o to to garmin to jest najwyzsza półka. 

Opublikowano

Soft akurat u garmina to normalka. 

Mi Fenix 7 liczył kroki w trakcie jazdy autem :) Soft tip top ma Apple. Tutaj mucha nie siada, ale bateria to żal.pl. Aczkolwiek w Ultra mam trochę lepiej. 

8 fajny, bo dostał Amoled. Z tym amoledem i tańszy jest VENU 2. 

https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartwatche-i-zegarki/smartwatche/zegarek-sportowy-garmin-venu-2-czarny?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=418189&utm_campaign=2024-12&utm_term=Smartwatche&ceneo_spo=true&ceneo_cid=bb67953c-7563-e84e-2f68-ed2238a5c797

Ale jak Kabi napisał, jak ktoś ma kasę, to czemu nie. Fajny zegarek, ale już typowo pod sporty i jak ktoś sporo ćwiczy. 

Opublikowano

Moze czesto skrecales ;) z tego co wiem mierzenie krokow zalezy od akcelometra i ruchow nadgarstkiem. Az strach pomyslec ile mozna zrobic krokow podczas walenia konia :obama:

Tak jak z liczeniem dlugosci basenu, tez nabijanie jest zwiazane z zaprzestaniem ruchu rekami, dlatego czesto zaczyna to swirowac gdy zmieniamy styl. Na otwartych wodach jest jeszcze ciekawiej bo gps laczy sie tylko w momencie kiedy zegarek jest nad wodą. 

Sa po prostu aktywnosci gdzie dokladne pomiary sa utrudnione. 

Jak robilem spacer dookola parku to liczylem sam tez kroki i pomiar na zegarku wyszedl niemal idealnie. Z tym ze to byl spacer. Obstawiam ze podczas liczenia krokow z calego dnia pomiar nie jest juz tak dokladny. Sa tez czujniki na but, wtedy mysle mamy spora dokladnosc. Nawet na chlopski rozum, dosyc ciężko mierzyc kroki urzadzeniem na rece ;)

To samo jest tez z tetnem z nadgarstka. Nadaje sie do spokojnych aktywnosci, do jakis interwalow, zrywow i bardzo wysokiej intensywnosci juz nie, zabawne wartosci czesto pokazuje w stosunku do pomiaru z paska na klacie.