marcinwks 1 002 Opublikowano piątek o 20:21 Opublikowano piątek o 20:21 (edytowane) 35 minut temu, szurubur napisał(a): czy zwrociliscie uwage na te smigające cyferki pod tytułem? dla mnie to wygląda na na 30.03.2026 2026 jest bardzo prawdopodobny. Sony ostatnio nie zapowiada gier na kilka lat w przód. Zresztą gdzieś na www widziałem ten '26. 32 minuty temu, Ukukuki napisał(a): Trochę mech, nie mówię o klimacie ale znowu walka z robotami mieczem. Curva No ale zobaczymy jak to będzie wyglądać na rozgrywce. W każdym razie zero podjarki. Walka nie wygląda zbyt zachęcająco, podobnie jak łysa, ale może kolejne filmiki poprawią to wrażenie. Za stary już jestem, za dużo ostatnio zawodów growych przeżyłem, aby podniecać się nowa grą od ND, szczególnie po TLoU2 13 minut temu, Homelander napisał(a): Kwestia tego, czy się ufa Naughty Dog, czy nie. U mnie Naughty Dog (podobnie jak Rockstar, czy team od Super Mario 3D, a z pewnymi zastrzeżeniami i Redzi) ma moje zaufanie. Przy każdej ich grze od czasów Uncharted bawiłem się fantastycznie, każdą skończyłem i jeszcze skończę wiele razy. Więc chociaż to ciachanie mieczem robota to nie jest do końca coś co mnie kręci to jednak mojego podejścia to nie zmienia. Dla mnie absolutnie gra całej imprezy, sama muzyka wrzuca mi ciary na plecy. Mistrzostwo Tak, Pet Shop Boys w najwyższej formie. Edytowane piątek o 20:22 przez marcinwks Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano piątek o 20:24 Opublikowano piątek o 20:24 15 minut temu, Homelander napisał(a): Kwestia tego, czy się ufa Naughty Dog, czy nie. U mnie Naughty Dog (podobnie jak Rockstar, czy team od Super Mario 3D, a z pewnymi zastrzeżeniami i Redzi) ma moje zaufanie. Przy każdej ich grze od czasów Uncharted bawiłem się fantastycznie, każdą skończyłem i jeszcze skończę wiele razy. Więc chociaż to ciachanie mieczem robota to nie jest do końca coś co mnie kręci to jednak mojego podejścia to nie zmienia. Dla mnie absolutnie gra całej imprezy, sama muzyka wrzuca mi ciary na plecy. Mistrzostwo Jeżeli nie wierzymy w ciemno, ale bez niepotrzebnej euforii w nową grę ND, Uedy, Rockstar, SM, Insomniac, team asobi, czy Housemarqe, to znaczy że zatraciliśmy całkowicie gen dziecka w sobie. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano piątek o 20:28 Opublikowano piątek o 20:28 9 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Jaki kraj taka Automata. Cytuj
Wredny 9 694 Opublikowano piątek o 20:31 Opublikowano piątek o 20:31 27 minut temu, Homelander napisał(a): Kwestia tego, czy się ufa Naughty Dog, czy nie. U mnie Naughty Dog (podobnie jak Rockstar, czy team od Super Mario 3D, a z pewnymi zastrzeżeniami i Redzi) ma moje zaufanie. Takie czasy, że mało która firma jest już tym samym, czym była w czasach, gdy można było ufać w ciemno - po The Last of Us Part II jestem sceptyczny w kwestii szerokopojętej warstwy fabularnej i nie ma w tym chyba nic dziwnego, biorąc pod uwagę, że szefem studio jest Druckmann. 10 minut temu, Rtooj napisał(a): Jeżeli nie wierzymy w ciemno, ale bez niepotrzebnej euforii w nową grę ND, Uedy, Rockstar, SM, Insomniac, team asobi, czy Housemarqe, to znaczy że zatraciliśmy całkowicie gen dziecka w sobie. Albo wymienione firmy zawiodły nasze zaufanie, a my jesteśmy już na tyle dorośli, że do następnego razu podchodzimy nieufnie - w najgorszym wypadku znów się sparzymy, a w najlepszym trzeba będzie odszczekać swoje słowa i tego scenariusza wszystkim życzę. Z tych, co wymieniłeś mogę w ciemno zaufać team asobi i Housemarque, może ekipie Uedy, choć wiem, że technicznie będzie kupsztal - do reszty podejdę nieufnie z różnych względów. Nie na darmo się mówi, że "jesteś tak dobry, jak Twój ostatni mecz" - na tej podstawie w ciemno mógłbym zaufać jeszcze naszym blooberom przy Cronosie, choć wcześniej nie postawiłbym na nich złamanego grosza. 3 Cytuj
agst 138 Opublikowano piątek o 20:37 Opublikowano piątek o 20:37 14 minut temu, marcinwks napisał(a): 2026 jest bardzo prawdopodobny. Sony ostatnio nie zapowiada gier na kilka lat w przód. Zresztą gdzieś na www widziałem ten '26. Mam nadzieję na 2026, ale Sony jednak nadal robi te błędy, a przykład to Wolverine, zapowiedziany już kilka lat temu i od tego czasu nic nie ruszyło w temacie. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano piątek o 20:37 Opublikowano piątek o 20:37 O mój boże, entuzjasta gier video jest podekscytowany grą od top studia w branży. Powiadomcie prasę! 1 Cytuj
jimmy 1 349 Opublikowano piątek o 20:37 Opublikowano piątek o 20:37 Dlaczego niewielu tutaj rozmawia o fantastycznej oprawie wizualnej, dlaczego nikt nie jara się tym, że wybitni artyści skomponują muzykę, że development trwa już 4 lata więc premiera bliżej niż dalej, że ciekawy mix lat 80. i sci-fi się szykuje, dlaczego nikt nie próbuje zastanawiać się co oznacza cytat na początku? Odpowiadam: bo Wam się w czaszkach poprzestawiało od polityki i ideologii jak temu przysłowiowemu wujowi na imieninach, co nie potrafi o niczym innym tylko o PiS i PO. Woke, antiwoke, baba, chłop, łysa, nie łysa, czarna, biała, grzeczna, niegrzeczna. No małpy co dyskusję o sztuce (jaką niewątpliwie są gry) sprowadzają do rynsztoka. ND jedziesz na ostro z prostymi umysłami. Liczę na hit, dobra gra obroni się sama i hejterzy na klęczkach polecą do sklepu Jakie wtedy będzie mieć znaczenie czy baba jest łysa, kulawa czy ma silikonowe cycki. 1 5 4 Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano piątek o 20:39 Opublikowano piątek o 20:39 Leciutko, wręcz niewidocznie pejoratywny wpis, ale się zgadza ;] Za dobrze mają gracze. Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano piątek o 20:44 Opublikowano piątek o 20:44 1 minutę temu, jimmy napisał(a): Dlaczego niewielu tutaj rozmawia o fantastycznej oprawie wizualnej, dlaczego nikt nie jara się tym, że wybitni artyści skomponują muzykę, że development trwa już 4 lata więc premiera bliżej niż dalej, że ciekawy mix lat 80. i sci-fi się szykuje, dlaczego nikt nie próbuje zastanawiać się co oznacza cytat na początku? Odpowiadam: bo Wam się w czaszkach poprzestawiało od polityki i ideologii jak temu przysłowiowemu wujowi na imieninach, co nie potrafi o niczym innym tylko o PiS i PO. Woke, antiwoke, baba, chłop, łysa, nie łysa, czarna, biała, grzeczna, niegrzeczna. No małpy co dyskusję o sztuce (jaką niewątpliwie są gry) sprowadzają do rynsztoka. ND jedziesz na ostro z prostymi umysłami. Liczę na hit, dobra gra obroni się sama i hejterzy na klęczkach polecą do sklepu Jakie wtedy będzie mieć znaczenie czy baba jest łysa, kulawa czy ma silikonowe cycki. A kto tę całą ideologię pakuje od kilku lat do gier? Gracze czy tęczowi twórcy obrażający na prawo i lewo osoby, dzięki ktorym mają robotę? Później nie ma się co dziwić, że najpierw mają miejsca analizy czy jest dei, sweet baby i inny syf czy nie, a dopiero potem co oznacza cytat na początku i czy oprawa się podoba. Sami sobie winni. 1 Cytuj
Josh 4 771 Opublikowano piątek o 20:44 Opublikowano piątek o 20:44 Zrobili trailer pod woke-wojenkę, więc dokładnie taka jest reakcja widzów, nikt nie powinien być tym zaskoczony, a tym bardziej oburzony. Proponuję pretensje słać do Naughty Dog. Jakoś w temacie o nowej Onimushy, Mafii albo Okami nie ma żadnych dram. Kurde, ciekawe czemu tam ludzie (ci sami piszący również tutaj) potrafią cieszyć się z tych gier? Rozkminiać co się w nich znajdzie? Wracać myślami do poprzednich odsłon. Zagadka. 2 Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano piątek o 20:46 Opublikowano piątek o 20:46 Teraz, Josh napisał(a): Zrobili trailer pod woke-wojenkę, więc dokładnie taka jest reakcja widzów, nikt nie powinien być tym zaskoczony, a tym bardziej oburzony. Proponuję pretensje słać do Naughty Dog. Przecież ten trailer jest możliwie lajtowy w kwestii WOKE. Bez kitu, nie macie się do niczego dopierdolić. Cytuj
KrYcHu_89 2 367 Opublikowano piątek o 20:48 Opublikowano piątek o 20:48 1 minutę temu, Figaro napisał(a): Przecież ten trailer jest możliwie lajtowy w kwestii WOKE. Bez kitu, nie macie się do niczego dopierdolić. Psychiatra miałby dzisiaj na forumku dużo pracy. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano piątek o 20:50 Opublikowano piątek o 20:50 1 minutę temu, Figaro napisał(a): Przecież ten trailer jest możliwie lajtowy w kwestii WOKE. Bez kitu, nie macie się do niczego dopierdolić. Gdyby wykrywacze z obcego reagowaly na woke tak jak na ruch, to po tym trailerze zapalialby sie kropka i slychac by bylo pikniecie. Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano piątek o 20:51 Opublikowano piątek o 20:51 Oni tam wypiekają kolejną świetną grę, nowe IP, czują już dolary nosem, i kwiczą ze śmiechu z komentarzy frustratów ;] Bo wiedzą że dojdzie do premiery, będą znowu nagrody, 10tki, dziewiątki, i oni pierwsi polecą po wersję z figurką. Cytuj
Josh 4 771 Opublikowano piątek o 20:55 Opublikowano piątek o 20:55 6 minut temu, Figaro napisał(a): Przecież ten trailer jest możliwie lajtowy w kwestii WOKE. Bez kitu, nie macie się do niczego dopierdolić. Wiadomo, bo przecież nikt z nas nie ma nic lepszego do roboty poza oglądaniem YT pod mikroskopem i szukania tych dwóch pedalskich pikseli, do których można się dosrać. Próbowałem też się dopierdolić do czegoś w zwiastunie o białym lisku biegającym na polanie, ale póki co bez żadnego progresu. Dam znać jak coś znajdę. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano piątek o 20:55 Opublikowano piątek o 20:55 5 minut temu, Rtooj napisał(a): Oni tam wypiekają kolejną świetną grę, nowe IP, czują już dolary nosem, i kwiczą ze śmiechu z komentarzy frustratów ;] Bo wiedzą że dojdzie do premiery, będą znowu nagrody, 10tki, dziewiątki, i oni pierwsi polecą po wersję z figurką. I pojdzie kolejna fota z naburmuszonym szefem uslugi xbox. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano piątek o 20:57 Opublikowano piątek o 20:57 Teraz, Josh napisał(a): Wiadomo, bo przecież nikt z nas nie ma nic lepszego do roboty Tyle to wiem. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano piątek o 20:59 Opublikowano piątek o 20:59 21 minut temu, jimmy napisał(a): Dlaczego niewielu tutaj rozmawia o fantastycznej oprawie wizualnej bo ta gra nie będzie tak wyglądać? to była cutscenka i te zawsze wyglądają lepiej Dyskusja jest o tym co ludzie dostali, a dostali scenkę na silniku gry, więcej nie wyciągniesz, a to ty wdepnąłeś w psie gówno na chodniku i w rozmazie doszukujesz się obrazów. Oczywiscie ta część dyskusji która jest potencjalnie negatywna jest przez ciebie kompletnie wyparta, co kompletnie nie dziwi. Dobrze albo wcale Cytuj
Szermac 2 849 Opublikowano piątek o 21:06 Opublikowano piątek o 21:06 Może by tak w Growym Szambie dalej prowadzić dyskusje o tym trailerze NADŹGANYM elementami woke ? Czy nie ? Cytuj
Paliodor 1 816 Opublikowano piątek o 21:07 Opublikowano piątek o 21:07 Muzyka i design retro na plus. Babochłop tragedia ale to było do przewidzenia, w końcu check lista dei musi być odhaczona.Ciekawe ile tego chłamu tam jeszcze upchają. Póki co średnie wrażenie. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano piątek o 21:08 Opublikowano piątek o 21:08 a co było fantastycznego w oprawie wizualnej? Wygląda jak wiele dzisiejszych gier, ładnie ale bez przesady, żeby się nad tym spuszczać i zachwycać. Zwłaszcza że na prerenderowanej cutscence widzieliśmy tylko jedną postać, wnętrze statku, robota i zamglony lasek. 15 minut temu, Rtooj napisał(a): Oni tam wypiekają kolejną świetną grę, nowe IP, czują już dolary nosem, i kwiczą ze śmiechu z komentarzy frustratów ;] Bo wiedzą że dojdzie do premiery, będą znowu nagrody, 10tki, dziewiątki, i oni pierwsi polecą po wersję z figurką. pewnie tak będzie, ale z drugiej strony sukcesu Concorda też byli niemal do końca pewni. Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano piątek o 21:12 Opublikowano piątek o 21:12 Concord to jaskrawy przykład, nawet na forum wszyscy postawili na tym krzyżyk. Raczej powiedziałbym, że to casus Returnala - zaufany dev, świetne oceny, ale marna sprzedaż. Cytuj
Josh 4 771 Opublikowano piątek o 21:13 Opublikowano piątek o 21:13 5 minut temu, Szermac napisał(a): Może by tak w Growym Szambie dalej prowadzić dyskusje o tym trailerze NADŹGANYM elementami woke ? Czy nie ? To chyba trzeba będzie zamknąć ten temat do dnia premiery, bo połowa ludu gnoi ją za woke, a druga połowa mówi, że nic takiego nie ma. Nie zauważyłem żeby kogoś ta gra interesowała na tyle, żeby skupił się na innych elementach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi