Skocz do zawartości

Intergalactic: The Heretic Prophet

Homelander

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Figaro napisał(a):

Przecież ten trailer jest możliwie lajtowy w kwestii WOKE. Bez kitu, nie macie się do niczego dopierdolić. 

Też uważam, że w trailerze nie ma nic złego. Poza brzydką bohaterką. Może po prostu ludzie potrafią połączyć kropki, że studio, które wypuściło woke grę robi teraz produkcję gdzie główną postacią jest łysa chinko murzynka girlboss? Chyba łatwo wyciągnąć wnioski.

Podoba mi się retro stajl kosmiczny, szkoda że nie jest o kowboju beebopie ale widać inspiracje. Ciekawy motyw z mieczem, tego typu broń wydaje się mało praktyczna w przyszłości. No chyba, że władamy jakąś mocą jak w gwiezdnych wojnach.

Opublikowano
55 minut temu, ASX napisał(a):

a co było fantastycznego w oprawie wizualnej? Wygląda jak wiele dzisiejszych gier, ładnie ale bez przesady, żeby się nad tym spuszczać i zachwycać. Zwłaszcza że na prerenderowanej cutscence widzieliśmy tylko jedną postać, wnętrze statku, robota i zamglony lasek. 

Pokażesz mi jakąś grę nad której grafiką można w dzisiejszych czasach "się spuszczać"? Tu ludziom chyba o co innego chodzi. 

Opublikowano
19 minut temu, Pix napisał(a):

11 stron dyskusji w jeden dzień na forumku. Zdania można mieć różne, ale o grze będzie głośno. 

Oj, to ostatnio się nie sprawdza, bo jest 80% postów przed premierą, dwa tygodnie aktywności i kompletna cisza znów. 

• beka z typa 2
  • This 1
Opublikowano

Żadna gra mi nie przychodzi na myśl. Ogólnie poziom oprawy wizualnej w grach mocno się wyrównał i postęp graficzny spowolnił.

Bo wiele jest dzisiaj ładnych i ładnie zapowiadających się gier jak na przykład ten Intergalactic i jednocześnie gry sprzed 6 czy 4 lat jak Cyberpunk czy RDR2 wciąż prezentują topowy poziom grafiki. 

• Plusik 2
Opublikowano
38 minut temu, Pix napisał(a):

11 stron dyskusji w jeden dzień na forumku. Zdania można mieć różne, ale o grze będzie głośno. 

O Veilguard też było. Nie wiem tylko czy o taką głośność chodziło deweloperowi. 

Opublikowano

Jeśli mogę być szczery, jako zwykły casual, to ten zwiastun był wybitnie przeciętny. Mamy jakąś babkę, co goli głowę i jest NIEZALEŻNĄ osobą, wymusza na SILNEJ I CHARAKTERNEJ kobiecie u władzy, z KORPORACJI najemników, kontrakt na mężczyznę z którym ma ewidentnie osobiste porachunki. Potem pokazany robocik z CP2077 (Adam Smasher) zrobiony żeby nikogo nie przestraszyć, mieczyk koleżanki z EQ muzyki (koniecznie) nostalgicznej i fade to black. Nie jestem ani super-fanem Uncharted lub TLoU. To co zobaczyłem MNIE specjalnie nie zaciekawiło, ani nie zachęciło do kupna/oczekiwania. Na tym etapie Outer Worlds 2 wygląda ciekawiej.

• Plusik 6
Opublikowano

Ja bede w kontrze bo dezajn retrowave jest dla mnie bardzo fajny i mam nadzieje że gameplay bedzie lepszy niż jebanie gąbek w Strażnikach Galaktyki. Ale cuckmana trzeba dojebać do gleby z tym wokisemem, oby Sony wyciągnęło wnioski z Concorda i trochę przyhamowało lewactwo, a może być dobra gra. 

Opublikowano

Jeśli chodzi o fabułę to sprawa jest prosta, ciągnie i będzie się za nim ciągnął smród. Jest to pokłosie wiadomo jakiej gry, i wiadomo jakiego serialu, w którym jeszcze podkręcił temat. Może słusznie, może nie, ale ten czas do premiery będzie tak wyglądał, no i nie ma się, o co obrażać, bo na odzyskanie zaufania będzie trzeba zapracować, a dopóki gra nie wyjdzie, to żaden materiał tego nie zmieni, bo te rzeczy, jak wiemy z historii dalszej i bliższej też można sfabrykować.

Opublikowano (edytowane)

Pewnie chcieli zostawić dłuższe fragmenty rozgrywki na swój przyszłoroczny pokaz, więc stąd ta biedna zajawka, która ma jedynie pokazać ludziom ogólny koncept tego nad czym pracuje ND. Na pewno gra zyska w oczach po tym jak pokażą lokacje, system walki, przeciwników, bo to potrafią robić na najwyższym poziomie. Po prostu trzeba zaakceptować fakt, że dickman zadba o ty by swoim scenariuszem z gry 10/10 zrobić tytuł bliższy skali 7-8/10. Ograć i tak ogram, bo takie tlou2 ograłem dwa razy pod rząd, ale fakt był taki, że najbardziej cieszyło mnie drugie przejście, w którym bez wyrzutów sumienia mogłem skipować przerywniki i dialogi, które momentami mocno psuły mi to wspaniale doświadczenie, bo już znałem cały przebieg wydarzeń. Sam gameplay mnie zachęcił do ponownego przejścia gry na wyższym poziomie trudności dla większego wyzwania. Dla odmiany przy pierwszym tlou nic nie musiałem skipować przy ponownym przejściu, bo to po prostu dobrze napisana historia, do której przyjemnie jest wrócić i doświadczyć ją raz jeszcze.

Edytowane przez Czokosz
  • Lubię! 1
Opublikowano

Na mnie tam poza jakością grafiki nic nie zrobiło wrażenia, wiem że będzie dobrze, jestem pozytywnie nastawiony, ale znacznie bardziej doceniam gdy wiem czym będzie gra, gameplay powinien być już normą w zapowiedziach, a ten kawałek jest nieszczęśliwy, gameplay z QTE ;]

Opublikowano

Śmiać się można, ale kurwa straszne, że ND robi obecnie takie gówno. Trailer jest tak zwykly i oklepany, że zwykłość się wstydzi. Widać musi być jakiś ostry kop w całą naszą branżę, bo gdzieś się devi zagubili i to mocno.

• Plusik 1
  • beka z typa 1
Opublikowano

Ja obstawiam że najpóźniej w połowie 2026 premiera. Widać że ten trailer korzystał z normalnych modeli które będą w grze tak jak trailer Ghost of Yotei i nie było niczego co wyglądało na ewidentną ściemę no i raczej to nie będzie wielki open world z masą aktywności.