Skocz do zawartości

Intergalactic: The Heretic Prophet

Homelander

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co w tej oprawie jest takie żeby się podniecać? Lepiej pod tym względem wypadł W4. 

Nie jestem sceptyczny ale nie ma też efektu wow. Wyjdzie, będzie miało dobre recki to się kupi. No ale jak na razie chyba wszyscy rozumieją ,że oceniamy te parę minut materiału i nic więcej bo o samej grze praktycznie nic nie wiadomo. 

Opublikowano
11 godzin temu, Rtooj napisał(a):

Oni tam wypiekają kolejną świetną grę, nowe IP, czują już dolary nosem, i kwiczą ze śmiechu z komentarzy frustratów ;] Bo wiedzą że dojdzie do premiery, będą znowu nagrody, 10tki, dziewiątki, i oni pierwsi polecą po wersję z figurką.

No ja nie wiem czy kwiczą ze śmiechu, bo jednak mała ilość wyświetleń i stosunek łapek w dół i w górę sugeruje że rynek dość chłodno przyjął tą zapowiedź, ja bym na ich miejscu się martwił. Ignorowanie takiego odzewu było pare miesiecy temu przy okazji Concord, jak się skończyło to każdy wie.

Opublikowano
8 minut temu, Ukukuki napisał(a):

A co w tej oprawie jest takie żeby się podniecać? Lepiej pod tym względem wypadł W4. 

Nie jestem sceptyczny ale nie ma też efektu wow. Wyjdzie, będzie miało dobre recki to się kupi. No ale jak na razie chyba wszyscy rozumieją ,że oceniamy te parę minut materiału i nic więcej bo o samej grze praktycznie nic nie wiadomo. 

A ktoś uważa że grafika jest jakaś wybitna? Nie ma co porównywać do W4 bo to był target render jak Gears D-Day i jest pewne że na obecnych konsolach to nie będzie tak wyglądać (przy działaniu w sensownym rozdzielczości/FPSach). Te fragmenty Intergalactic prezentują poziom spokojnie osiągalny dla PS5, nie ma niczego wyróżniającego się i właśnie z tego powodu można założyć że premiera jest bliżej niż dalej, bo jak by celowali np. w 2027 to dowalili by ściemo-trailer mając w głowie już PS6.

Opublikowano
3 minuty temu, łom napisał(a):

A ktoś uważa że grafika jest jakaś wybitna? Nie ma co porównywać do W4 bo to był target render jak Gears D-Day i jest pewne że na obecnych konsolach to nie będzie tak wyglądać (przy działaniu w sensownym rozdzielczości/FPSach). Te fragmenty Intergalactic prezentują poziom spokojnie osiągalny dla PS5, nie ma niczego wyróżniającego się i właśnie z tego powodu można założyć że premiera jest bliżej niż dalej, bo jak by celowali np. w 2027 to dowalili by ściemo-trailer mając w głowie już PS6.

Ktoś pisał 2-3 strony wcześniej ,że oprawa zrobiła wrażenie. Ja zwróciłem uwagę ,że nie widzę tutaj niczego co by mnie miało rzucić na kolana pod względem oprawy. Jest bardzo dobrze ale bez wow. 

• This 1
Opublikowano

Przecież W4 to był render. Co nie zmienia faktu, że na pewno będzie piękny graficznie, bo robiony z myślą o RTX 5090. 

Intergalactic musi działać w 60 fps na konsolach obecnej generacji i taki jest cel. 

Opublikowano

Pierwszy trailer tlou2 to tez byla tylko scenka z gry.

Plus taki, ze robia woke pod nowa marka a nie przerabiaja zbudowane wczesniej postacie na totalnych debili jak zrobili to z joelem. I niech sobie wpakuja w nia tyle dei ile chca, wazne ze zamkniete to bedzie w szczelnym pojemniku o kupnie ktorgo ludzie zdecyduja portfelem.

Opublikowano
Teraz, Mejm napisał(a):

Pierwszy trailer tlou2 to tez byla tylko scenka z gry.

Plus taki, ze robia woke pod nowa marka a nie przerabiaja zbudowane wczesniej postacie na totalnych debili jak zrobili to z joelem. I niech sobie wpakuja w nia tyle dei ile chca, wazne ze zamkniete to bedzie w szczelnym pojemniku o kupnie ktorgo ludzie zdecyduja portfelem.

Nie, tej sceny nie było w grze (z trailera 2016). 

Opublikowano
17 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Przecież W4 to był render. Co nie zmienia faktu, że na pewno będzie piękny graficznie, bo robiony z myślą o RTX 5090. 

Intergalactic musi działać w 60 fps na konsolach obecnej generacji i taki jest cel. 

Tutaj też masz render przecież. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Tutaj też masz render przecież. 

Nie widziałeś nigdy gier na UE5? W4 trailer to jest CGI render, a Intergalactic jest w realtime. Nie widzisz różnicy? 

Innymi słowy w W4 wszystko będzie wyglądało zupełnie inaczej w grze, a w Intergalactic będzie mocno zbliżone, ND od zawsze tak robi trailery. Proste.

Opublikowano
22 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Nie, tej sceny nie było w grze (z trailera 2016). 

Nie zmienia to faktu ze nie pokazali gameplayu.

Opublikowano
35 minut temu, MaZZeo napisał(a):

No ja nie wiem czy kwiczą ze śmiechu, bo jednak mała ilość wyświetleń i stosunek łapek w dół i w górę sugeruje że rynek dość chłodno przyjął tą zapowiedź, ja bym na ich miejscu się martwił. Ignorowanie takiego odzewu było pare miesiecy temu przy okazji Concord, jak się skończyło to każdy wie.

Na 100% nie spodziewali się takiej reakcji. "No jak to, przecież jesteśmy Naughty Dog, jeden z najbardziej szanowanych deweloperów w branży, mamy plecy u Sony i praktycznie same hity w portfolio, więc możemy nawet wrzucić do naszej nowej gry jako protagonistę zwycięzcę dwudziestego sezonu RuPaul’s Drag Race, a całe story obudować wokół homoseksualizmu, transeksualizmu oraz genderfluidyzmu, gdzie silne niezależne, golące sobie głowy czarnoskóre babochłopy będą ścigać po całej galaktyce ostatnich przedstawicieli białych hetero, aby raz na zawsze zakończyć patriarchat i zaprowadzić porządek w kosmosie. I to się i tak sprzeda, a gracze będą stawiać sobie w domach kapliczki na naszą cześć wysławiając imię naszego guru Neila Druckmanna!"

No niestety, plan chyba nie wypalił, a podejrzewam, że będzie tylko gorzej i jestem ciekaw czy tym razem dobry gameplay pomoże czy będziemy mieć przełom i mimo dobrej rozgrywki i ładnej oprawy gracze się wypną na tę produkcję. 

• Plusik 2
Opublikowano
17 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

ND od zawsze tak robi trailery. Proste.

Pamiętam jak robiła ekscytujące trailery a nie 4min bajdurzenia bab o dupie maryny :nvmnd:

Opublikowano
20 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Nie widziałeś nigdy gier na UE5? W4 trailer to jest CGI render, a Intergalactic jest w realtime. Nie widzisz różnicy? 

Innymi słowy w W4 wszystko będzie wyglądało zupełnie inaczej w grze, a w Intergalactic będzie mocno zbliżone, ND od zawsze tak robi trailery. Proste.

No nie bardzo, nawet w grze TLOU używane są inne modele do cutscenek a inne w czasie rozgrywki i różnica jest ogromna. 

Opublikowano

Tak modele są inne bo w cutscenkach dokładnie wiadomo co będzie na ekranie i można sobie pozwolić na użycie lepszych modeli np. postaci które będzie widać w zbliżeniu ale nadal taka cutscenka jest liczona w czasie rzeczywistym. Target pre-render W4 oznacza tyle że jedna klatka mogła być liczona 1/30 sekundy (dla 30 FPS) ale równie dobrze 5, 10 czy 120 sekund i wtedy nie masz żadnych ograniczeń co do jakości, ilości efektów/modeli itd. To całkiem co innego.

Opublikowano

Nie ma takiej opcji, bo to odbicie od kamyka to na bank render jest - zbyt nienaturalnie to wygląda.
Gameplay to może jak robocik się podnosi i łysol wyciąga miecz - tyle, reszta dalej animacja.

Opublikowano

No ale powiedzmy sobie szczerze że nawet jeśli był real timer to zbyt wiele do renderowania tu nie bylo, bo trailer był, cóż dosyć... kameralny. A i tak nie było tu niczego pod względem oprawy czego nie było już wcześniej w innych grach na PS5 czy XSX

Opublikowano

Nikt chyba nie mówi, że było - ot cinematic, który jest niczym innym, jak ruchomym concept-artem.
Różnica jest taka, że w przypadku Naught Dog można wierzyć, że modele postaci dokładnie tak będą wyglądać i w sumie tyle, bo nie ma tu za bardzo nic do analizowania, ani tym bardziej do podniecania się, a ostatnie fabularne wyczyny ludzi, kierowanych przez Druckmanna nakazują mocną wstrzemięźliwość w departamencie podjarki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Szermac napisał(a):

Ostatni fragment z robotem to już gameplay, z tego co mówią w ND

To nie ma się czym podniecać bo nie wyglądało to rewelacyjnie. Nadal jedyne gry które prezentują poziom next gena to pc małpa,kingdome come 2 i trailer VI.

Opublikowano

Jeśli ktoś nie wierzy, że graficznie gierka będize kopać jajka to chyba nie gra w gry od ND. Na pewno wyciągną maks z tego co może dać dana konsola. Klimat świetny pomijajac typiarę i tego generycznego robota wyglądającego na przerośniętego grievousa. Cuckman na pewno wpakuje swoje woke gówno do gry a typiara będzie standardową strong woman skrzywdzoną przez białego złego, a jak będą chcieli być oryginalni to dadzą czarnego chada złego i tyle.

Opublikowano

Nawet nie czekam na tę grę, nd to już gówno studio z psychicznym developerem jakim jest cockman. Nie wierzę w dobre intencję developera. Jest pewne, że będą chcieli mocno upchać własną polityke dei i całą gamę z tym związane. Ani mnie to ziębi, ani nie grzeje. Już pomijam grafikę, która będzie dobra, ale fabularnie to może być różnie i za grosz zaufania do tego studia. Podziękował. A czemu to jest chujowe studio? Ostatnie 4 lata dobitnie pokazało, że jadą na chujniach remasterowania gier. Pokasowane projekty, nieudane frakcje. 

Zapomniałem jeszcze o serialu, który też chujowo został zrobiony. 

Co najlepsze ta zapowiedź została przyćmiona przez Wiedźmina 4, który robi większy szał na twitterach i internetach. Widać, że gracze są zmęczeni propagandą homosiów, całym tym deiowskim syfem. 

• beka z typa 1
Opublikowano

Wow. Po prostu wow.

W każdym razie obejrzałem trailer jeszcze kilka razy i za każdym razem ciary na plecach. Ta muza jest absolutnie boska. Tak samo cały design. Nie mam pytań, to będzie po prostu bomba

• Plusik 4
  • Haha 1
  • beka z typa 8