Faka 4 046 Opublikowano niedziela o 14:05 Opublikowano niedziela o 14:05 Wystarczą dislajki pod tym chujowym trailerem, co gracze sądzą o zapowiedzianej grze. Czy tego chcecie, czy nie, mają dosyć serwowanej politycznej chujni dei od nd. Cytuj
Homelander 2 208 Opublikowano niedziela o 14:05 Autor Opublikowano niedziela o 14:05 No cóż. Przykro mi, że The Last of Us Part II aż tak bardzo Cię skrzywdziło. A może to The Last of Us od HBO? W każdym razie boleję nad kruchością Twojej psychiki i serdecznie współczuję. W każdym razie ja jestem wdzięczny mojej pozwalającej mi się nadal hajpować i odczuwać radość graniczącą z dziecieńcą naiwnością na myśl o Intergalactic. Albo GTA 6. Wiedźminie 4. Nowym sezonie The Last of Us od HBO. Sceptycyzm sobie zostawię tam gdzie na to zasługuje 2 Cytuj
Ken Adams 282 Opublikowano niedziela o 14:29 Opublikowano niedziela o 14:29 14 minut temu, Faka napisał(a): Wystarczą dislajki pod tym chujowym trailerem, co gracze sądzą o zapowiedzianej grze. Czy tego chcecie, czy nie, mają dosyć serwowanej politycznej chujni dei od nd. Jedna z naibardziej dislike-owanych gierek w historii youtube, infinite warfare, byla najlepiej sprzedajaca sie gierka w 2016 (dane sprzedazowe w ameryczce) Polityka rozjeb*la gierki i to fakt. Wszystkie glosy trzeba (nie trzeba ale trzeba) szanowac ale nie rozumiem tylko jednego jak mozna z czyms walczyc i to kupowac, moze by tak trzymac forse tam gdzie buzie Cytuj
Homelander 2 208 Opublikowano niedziela o 14:35 Autor Opublikowano niedziela o 14:35 4 minutes ago, Ken Adams said: Jedna z naibardziej dislike-owanych gierek w historii youtube, infinite warfare, byla najlepiej sprzedajaca sie gierka w 2016 (dane sprzedazowe w ameryczce) Polityka rozjeb*la gierki i to fakt. Wszystkie glosy trzeba (nie trzeba ale trzeba) szanowac ale nie rozumiem tylko jednego jak mozna z czyms walczyc i to kupowac, moze by tak trzymac forse tam gdzie buzie Walczyć i kupować jeszcze rozumiem. Ale wspierać na twitterkach, drzeć japę, a potem nie kupować? To jest podwójna spierdolina, bo nie dość, że rujnują przyjemność innym to jeszcze nic z tego nie mają Cytuj
Wredny 9 694 Opublikowano niedziela o 18:02 Opublikowano niedziela o 18:02 3 godziny temu, Ken Adams napisał(a): nie rozumiem tylko jednego jak mozna z czyms walczyc i to kupowac, moze by tak trzymac forse tam gdzie buzie Bo niestety żadna recenzja nie powie mi, czy wirus woke zainfekował tę produkcję i póki sam się nie przekonam to wiedzieć nie będę, czy mam rację, czy się pomyliłem i muszę przeprosić Naughty Dog Cytuj
Homelander 2 208 Opublikowano niedziela o 18:15 Autor Opublikowano niedziela o 18:15 11 minutes ago, Wredny said: Bo niestety żadna recenzja nie powie mi, czy wirus woke zainfekował tę produkcję i póki sam się nie przekonam to wiedzieć nie będę, czy mam rację, czy się pomyliłem i muszę przeprosić Naughty Dog Przecież Ty już to założyłeś i wiesz. Po kilkuminutowym trailerze. Nic nie musisz sprawdzać 1 Cytuj
Josh 4 773 Opublikowano niedziela o 18:21 Opublikowano niedziela o 18:21 3 godziny temu, Ken Adams napisał(a): Polityka rozjeb*la gierki i to fakt. Wszystkie glosy trzeba (nie trzeba ale trzeba) szanowac ale nie rozumiem tylko jednego jak mozna z czyms walczyc i to kupowac, moze by tak trzymac forse tam gdzie buzie Jest jeszcze trzecia ścieżka rozwoju można walczyć i zagrać, ale w taki sposób, żeby deweloper nic na tym nie zarobił. Ja na razie cisnę bekę, po prostu nie podoba mi się to co zobaczyłem na trailerze, ale jeżeli jakimś cudem okaże się, że gra nie będzie aż takim festiwalem woke, to nie skreślam opcji, że ją kupię i postawię na półce obok pierwszego TLoU oraz trylogii Jaka (bardzo mała szansa, ale kto wie). W innym wypadku rozejrzę się za używką, którą pogonię zaraz po przejściu gry albo po prostu w ogóle zleję tę produkcje jak nowego Dragon Age'a i wtedy ND nie zobaczy ode mnie złamanego grosza, a sumienie pozostanie czystsze niż kuchnia po wizycie Magdy Gessler w Kuchennych rewolucjach. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano niedziela o 18:37 Opublikowano niedziela o 18:37 Trudno było się spodziewać czegoś innego po TLoU 2. Aktualnie zaprezentowano jedną postać, więc nie wiemy, co w ogóle zaplanowano. Jeśli gra przezwycięży woke modelem rozgrywki, fabułą i wykonaniem, to nam też powinno się udać. Gorzej, gdy okaże się, że znowu dostaniemy powiastkę o byciu wyjątkowym. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano niedziela o 18:39 Opublikowano niedziela o 18:39 4 godziny temu, Homelander napisał(a): Walczyć i kupować jeszcze rozumiem. Ale wspierać na twitterkach, drzeć japę, a potem nie kupować? To jest podwójna spierdolina, bo nie dość, że rujnują przyjemność innym to jeszcze nic z tego nie mają Przeciez nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie je.bal woke w gierkach a potem pojdzie i taka kupi. Czy moze tu jest jakies ukryte dno, ktorego nie zauwazam? Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano niedziela o 18:41 Opublikowano niedziela o 18:41 odchodząc trochę od tej odwiecznej dyskusji o woke to ciekawe czy ND odejdzie od liniowej konstrukcji na rzecz open wordla c Cytuj
Homelander 2 208 Opublikowano niedziela o 18:42 Autor Opublikowano niedziela o 18:42 Just now, Mejm said: Przeciez nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie je.bal woke w gierkach a potem pojdzie i taka kupi. Czy moze tu jest jakies ukryte dno, ktorego nie zauwazam? Tak? No to poczekaj na fotki w temacie zakupowym w oczekiwaniu na Wokegalactic i Wokemina 4. No chyba, że odmawiasz Joshom i innym Wrednym zdrowych zmysłów. No to też by się mniej-więcej zgadzało Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano niedziela o 18:51 Opublikowano niedziela o 18:51 Josha bym nie posadzal a Wredny i tak kupi wszystko co ma pudelko. 1 Cytuj
Josh 4 773 Opublikowano niedziela o 19:05 Opublikowano niedziela o 19:05 (edytowane) 24 minuty temu, ASX napisał(a): odchodząc trochę od tej odwiecznej dyskusji o woke to ciekawe czy ND odejdzie od liniowej konstrukcji na rzecz open wordla Wtedy chyba już do końca stracę te resztki zainteresowania jakimi darzę tę grę. Jedyna rzecz jakiej nigdy nie odmówię ich produkcjom, to to że robią świetne gameplayowo korytarzówki, jako jedni z nielicznych w tej branży. Zarówno w Jaku, jak i w Zaginionym dziedzictwie pokazali, że większe lokacje wychodzą im średnio, są nudne, a przemieszczanie się po nich to katorga. Edytowane niedziela o 19:06 przez Josh Cytuj
Wredny 9 694 Opublikowano niedziela o 19:16 Opublikowano niedziela o 19:16 53 minuty temu, Homelander napisał(a): Przecież Ty już to założyłeś i wiesz. Po kilkuminutowym trailerze. Nic nie musisz sprawdzać Muszę, nawet mimo tego, że założyłem - nie jestem alfą i omegą i nie będę wiedział na 100%, dopóki sam tego nie sprawdzę. Powiem więcej - to, że będzie wokeDEI jestem niemalże pewien, ale jest też kwestia stężenia i jak ładnie rozwodni się w fajnej reszcie - AVATAR był woke jak ch#j i miał jedną z najgorszych warstw fabularnych w gierkach ever, a mimo to świetnie się bawiłem (w SW Outlaws już gorzej), więc jest szansa, że skoro u Naughty Dog nie będzie aż tak ch#jowo (mam taką nadzieję) to będzie całkiem spoko zabawa. Cytuj
Homelander 2 208 Opublikowano niedziela o 19:19 Autor Opublikowano niedziela o 19:19 2 minutes ago, Wredny said: Muszę, nawet mimo tego, że założyłem - nie jestem alfą i omegą i nie będę wiedział na 100%, dopóki sam tego nie sprawdzę. Powiem więcej - to, że będzie wokeDEI jestem niemalże pewien, ale jest też kwestia stężenia i jak ładnie rozwodni się w fajnej reszcie - AVATAR był woke jak ch#j i miał jedną z najgorszych warstw fabularnych w gierkach ever, a mimo to świetnie się bawiłem (w SW Outlaws już gorzej), więc jest szansa, że skoro u Naughty Dog nie będzie aż tak ch#jowo (mam taką nadzieję) to będzie całkiem spoko zabawa. A jak Dragon Age Ci się podobał? Cytuj
izon 1 005 Opublikowano niedziela o 21:36 Opublikowano niedziela o 21:36 Pierwszy raz w historii zobaczyłem trailer gry Naughty Dog i czuje zerowy hype. Nie porwało tutaj nic, a jak zobaczyłem ten mieczyk w rękach babochłopa to bardziej beka niż podjarka potencjalnym gameplayem no ale zobaczymy. Cytuj
Wredny 9 694 Opublikowano niedziela o 21:40 Opublikowano niedziela o 21:40 2 godziny temu, Homelander napisał(a): A jak Dragon Age Ci się podobał? Nijak - nie skończyłem poprzednich części, więc The Veilguard nie był nawet w kręgu moich zainteresowań. Do tego sporo prześmiewczych filmików zarówno z typowym woke, jak i zwyczajnie infantylnym pisarstwem, oraz recenzje, które w dość szczegółowy sposób wyjaśniły, że ten tytuł raczej mi się nie spodoba, więc zakup może kiedyś, do kolekcji za jakieś 50zł. 1 Cytuj
suteq 200 Opublikowano niedziela o 21:59 Opublikowano niedziela o 21:59 3 godziny temu, ASX napisał(a): odchodząc trochę od tej odwiecznej dyskusji o woke to ciekawe czy ND odejdzie od liniowej konstrukcji na rzecz open wordla c nie no tylko nie kolejne soulsy zajebane 4 1 Cytuj
Homelander 2 208 Opublikowano niedziela o 22:15 Autor Opublikowano niedziela o 22:15 4 minutes ago, Wredny said: Nijak - nie skończyłem poprzednich części, więc The Veilguard nie był nawet w kręgu moich zainteresowań. Do tego sporo prześmiewczych filmików zarówno z typowym woke, jak i zwyczajnie infantylnym pisarstwem, oraz recenzje, które w dość szczegółowy sposób wyjaśniły, że ten tytuł raczej mi się nie spodoba, więc zakup może kiedyś, do kolekcji za jakieś 50zł. One nie są prześmiewcze tylko przerażające. No cóż. Mamy inne podejście. Ja krytykuję i jeżdżę po Ubi to nie kupuję i nie gram w ich gry. Razi mnie to co się odwala w Dragon Age? Nie kupuję, nie gram. MCU i Star Wars Acolyte przeginają z dei kosztem wszystkiego innego? Nie oglądam. Jak to mówią: put your money where your mouth is. A takie gadanie: "oooo woke woke woke!!! zjebane, gore, psucie!!! poproszę raz, oto moje pieniądze" to, pisząc kolokwialnie, puste pierdolenie dla pierdolenia. Ale to moje standardy, widać masz inne. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano niedziela o 22:35 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano niedziela o 22:35 (edytowane) Akurat argument "oceniacie pochopnie, a przecież parominutowy trailer prawie nic nie pokazał" jest chybiony, bo nie mówimy o pierwszej grze indie developera. Jak ktoś ma rozum, to obserwuje rzeczywistość i wyciąga z niej jakieś wnioski, widzi schematy, zależności, więc nie trzeba być jasnowidzem, żeby próbować coś przewidywać. I oczywiście wcale nie musi się to spełnić, co nie znaczy, że sceptycyzm jest nieuzasadniony. W tym przypadku mamy do czynienia z twórcami, którzy udowodnili wielokrotnie mistrzostwo w kwestii dopracowania technicznego i audio-wizualnego swoich produkcji, jednocześnie ich ostatnia gra w temacie fabuły jest, delikatnie mówiąc, kontrowersyjna, a mówiąc mniej delikatnie, popsuta na wielu płaszczyznach i oblana irytująco ostentacyjnymi elementami mitycznego WOKE. Czyli mamy święte prawo oczekiwać, że z tymi samymi ludźmi u sterów sytuacja może się powtórzyć. Czy to automatycznie dyskwalifikuje grę? No dla mnie nie, choć na pewno psuje mi potencjalny hype, a kiedy już będzie można zagrać, może popsuć zabawę, tak jak miałem zepsutą skądinąd świetną grę, jaką było TLoU 2. Tak czy siak, w skrócie: za samą tematykę plus, bo jaram się sci-fi, podoba mi się zaprezentowana estetyka, choć motyw retrofuturyzmu i soundtracku złożonego z hitów lat 80 robi się już przeruchany, za to oryginalna ścieżka może być wspaniała, czego próbkę mamy już w trailerze (do którego wracam właśnie ze względu na momenty z tym OST), nie podoba mi się cringe'owa i uruchamiająca czerwoną lampkę w kontekście "inkluzywności" i "strong female protagonist" bohaterka (notabene linia włosów gorsza, niż u niejednego piwniczaka po trzydziestce), drażni jej rozmówczyni (głos zakatarzonej nastolatki z mutacją), niepokoi sugerowany kierunek, w którym mogą iść z gameplay'em, ale generalnie wiemy na razie bardzo mało. ND to mistrzowie technologii, każda ich kolejna gra to pokaz kunsztu wykonania i magii w temacie wyciskania ze sprzętu jego maksimum, ale odkąd poszli w "dorosłe" przygody, to mimo bycia pierwszoligowcem tworzącym WAŻNE gry oparte na NARRACJI, dla mnie to już nie jest "to". Ich opus magnum w mojej ocenie to seria Crash, trochę niżej stawiam przygody Jaka i Daxtera (wspaniała jedynka i słabsze sequele). Co nie zmienia faktu, że zawsze gameplay'owo dostarczali. A w Intergalactic na pewno kiedyś się zagra. Ale raczej nie na premierę. I niestety, choćby jak wspaniały to był ostatecznie tytuł, to jeśli główna bohaterka będzie mnie odrzucać, to zwyczajnie będzie to psuło całokształt. No ale zobaczymy, czy pani A. MUN faktycznie nią będzie. Edytowane niedziela o 22:41 przez kotlet_schabowy 13 Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano niedziela o 23:11 Opublikowano niedziela o 23:11 Godzinę temu, suteq napisał(a): 4 godziny temu, ASX napisał(a): nie no tylko nie kolejne soulsy zajebane Ale mówił o storytellingu. Cytuj
Patapon 43 Opublikowano poniedziałek o 00:05 Opublikowano poniedziałek o 00:05 Ile teraz wam tam wyświetla łapek w dół na youtubku? Cytuj
Square 8 705 Opublikowano poniedziałek o 07:31 Opublikowano poniedziałek o 07:31 To trzeba mieć jakieś rozszerzenia do przeglądarki aby było widać łapki w dół? Któreś musi źle liczyć skoro taki rozjazd. Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano poniedziałek o 07:47 Opublikowano poniedziałek o 07:47 Wtyczka albo revanced na telefon. Mi pokazuje 40 tys łapek w dół jak Pataponowi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi