Skocz do zawartości

Intergalactic: The Heretic Prophet

Homelander

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gadałem z kumplem, który w przeciwieństwie do mnie uwielbia TLOU2 i uważa fabułę (poza paroma durnotami) za rewelacyjną i coś przełomowego, a nie nudne SZCZEŚLIWE ZAKOŃCZENIA.

I w jednym się zgodziliśmy - trailer nie robi, nie ma ciar, wygląd bohaterki pomijalny, ale jako minusy:

* robocik jako przeciwnik, disneyowski, oderwany od reszty dizajnem, nijaki

* product placement, na poziomie przyprawy Prymat w Kuchennych Rewolucjach

* obawa o openwroldowość

* muza, aranżacja jest nijaka - takie pliz be accited

O łokizm i to czy będzie dużo lgbt? Ja się pewnie bardziej obawiam, jak kumpel, który ma to gdzieś

Dla mnie podstowowy problem, że po prostu trailer był nudny

Ciary to ja miałem na W4.

Ba większe miałem na horrorku od Blooberów, Onimuszy, Death Stranding 2, Ghost2.

Obawiam się, że to będzie dla tego studia tym czym Starfiled dla Bethesdy. Nudą.

Ale nie zarzekam się, żę nie kupię na premierę, bo prostu na razie jest nijako.

• This 2
Opublikowano

Tak na serio, to oprócz studia i settingu to chyba na ten moment niewiele wiadomo na temat samej gry, a teorie i oczekiwania są tak wygórowane, jakby premiera była tuż za rogiem.

Poczeka się na konkrety i wtedy będzie oceniać, czy szerzej spekulować. Ale jedno muszę przyznać - mając 5min rano po TGA odpaliłem tylko na szybko jakieś podsumowanie w necie, żeby szybko przejrzeć zapowiedzi. No i tak przewijam stronę, przewijam, widzę jakiś tytuł, który nic mi nie mówi, widzę łysego czarnego babochłopa w miniaturce i nawet nie zatrzymałem przewijania... Trochę daje to do myślenia, bo nawet jeśli bohaterka będzie mimo wszystko spoko, to pewne uprzedzenie, czy raczej awersja do tego typu designów mi się już mocno zakorzeniła na przestrzeni ostatnich lat.

Z drugiej strony, obejrzałem ten zwiastun, stylistyka jak najbardziej fajna, ale bohaterka ani trochę nie wydała mi się charyzmatyczna. Wręcz przeciwnie. Dlatego nie dziwią mnie te obawy co do DEI, nawet jeśli nie przekreśla to wcale z góry całej gry, czy historii.

Opublikowano
53 minuty temu, Josh napisał(a):

spacer.png

spacer.png

No i takie liczby to ja szanuje. Niech ktoś w Sony tam zobaczy, że z Cuckmanem u steru to im krzesło pod zadkiem zacznie palić.

• Plusik 1
Opublikowano

Tak naprawdę to nie wiadomo co to będzie za gra więc ja osobiście nie będę na tym etapie nic wyrokował, nie mam żadnej podjarki tak jak przy poprzednich zapowiedziach ND gdzie czekałem od pierwszej zapowiedzi ale jeśli okaże się, że fabuła tutaj będzie mroczna i tajemnicza to zapewne zagram i nie specjalnie mnie interesuje, że babochlop. No chyba, że będzie jakiś festiwal woke, jestem w pełni tolerancyjny ale też nie lubię wciskania jakiejkolwiek agendy na chama. Inna sprawa, że trochę już mam dość w prawie każdej grze grania postacią żeńską, bo w mało której teraz mamy męskie postacie na wzór Joela, Deacona z Days Gone, Arthura z RDR2 czy oczywiście Geralta. Trochę zbyt duże zachwianie proporcji się z tym zrobiło.

Opublikowano
1 hour ago, Qbon said:

Tak naprawdę to nie wiadomo co to będzie za gra więc ja osobiście nie będę na tym etapie nic wyrokował, nie mam żadnej podjarki tak jak przy poprzednich zapowiedziach ND gdzie czekałem od pierwszej zapowiedzi ale jeśli okaże się, że fabuła tutaj będzie mroczna i tajemnicza to zapewne zagram i nie specjalnie mnie interesuje, że babochlop. No chyba, że będzie jakiś festiwal woke, jestem w pełni tolerancyjny ale też nie lubię wciskania jakiejkolwiek agendy na chama. Inna sprawa, że trochę już mam dość w prawie każdej grze grania postacią żeńską, bo w mało której teraz mamy męskie postacie na wzór Joela, Deacona z Days Gone, Arthura z RDR2 czy oczywiście Geralta. Trochę zbyt duże zachwianie proporcji się z tym zrobiło.

No tak. Mamy tylko kolesia z Space Marine 2, Indianę Jonesa, bohatera Wu-Konga. Same woke pizdeczki.

Wow. Serio takie idiotyzmy czasem są tu wypisywane, że masakra

• This 1
Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

No tak. Mamy tylko kolesia z Space Marine 2, Indianę Jonesa, bohatera Wu-Konga. Same woke pizdeczki.

Joel był mordercą, pamiętajcie. 

Opublikowano
33 minuty temu, Homelander napisał(a):

Ale przecież ja nie skreślam gry i uwielbiam The last of us 2.

Opublikowano
16 godzin temu, Homelander napisał(a):

No cóż. Mamy inne podejście. Ja krytykuję i jeżdżę po Ubi to nie kupuję i nie gram w ich gry. Razi mnie to co się odwala w Dragon Age? Nie kupuję, nie gram. MCU i Star Wars Acolyte przeginają z dei kosztem wszystkiego innego? Nie oglądam. Jak to mówią: put your money where your mouth is. A takie gadanie: "oooo woke woke woke!!! zjebane, gore, psucie!!! poproszę raz, oto moje pieniądze" to, pisząc kolokwialnie, puste pierdolenie dla pierdolenia. Ale to moje standardy, widać masz inne.

No ja mam takie standardy, że jeśli mam jakiekolwiek wątpliwości czy widzę światełko w tunelu to wolę sam sprawdzić, żeby się przekonać, a nie pierdolić dla samego pierdolenia, bo "tata, a Marcin powiedział".
Są rzeczy ewidentnie przesiąknięte woke, jak DA The Veilguard, czy wymienione przez Ciebie Acolyte, których nie muszę sprawdzać empirycznie, by wiedzieć, że jebią gównem, ale są też takie, co do których jednak muszę wyrobić własną opinię - TLoU Part II chociażby - ogólnie cudowna gra z mega poruszającym oraz robiącym wrażenie wątkiem fabularnym, który jednak po rozebraniu na czynniki pierwsze i wyodrębnieniu tych wszystkich głupot, sporo traci i gdyby tylko powycinać Abby-koksa, zbuntowaną babę w ciąży i małego transa (upraszczam, ale mniej więcej to bym wyjebał/zmienił) to można by śmiało stawiać ją obok praktycznie nieskazitelnej jedynki.
Jakby mi ktoś ułożył kompilację tylko z tych dziwacznych motywów (a jest ich pewnie pełno na YT) to idąc Twoim tokiem rozumowania miałbym gierkę olać, bo przecież nie lubię DEI/woke i z tym walczę, ale ja wolałem sprawdzić, bo wierzyłem, że pod tą posypką spierdolenia czai się zajebista opowieść i sie nie zawiodłem.

Opublikowano
2 godziny temu, Qbon napisał(a):

Czasy się wcale nie zmieniły. Wystarczy cofnąć się do najntisów. Lara Croft, sexbomba, potem Jill Valentine latająca w miniówie po chcących ją zeżreć zombie i jeszcze napalony na nią Nemek ze swoim "żądłem" w łapce. Laseczki z Fear Effect, do tego mające się ku sobie. Nie wspomnę o growej Xenie, półnagiej, potem jeszcze ubrana w obcisły kostiumek Regina w Dino Crisis. Po 2000 roku wskakująca na facetów bohaterka BloodRayne i wysysające krew, dość wymownie. Zmieniła się jedynie forma przekazu, w której niedosłownie zakazywane jest nadużywanie piękna. 

Opublikowano
15 minut temu, Homelander napisał(a):

Ale piszesz, że nie ma dobrych męskich bohaterów, co jest bzdurą

Nie pisze, że nie ma tylko, że jest mniej, częściej od pewnego czasu gramy kobiecymi postaciami.

Opublikowano (edytowane)

A ja sie absolutnie zgadzam. Super dyskusja xD

Ogólnie od zawsze lubiłem babeczkami w grach śmigać ale powoli się to u mnie zmienia ;)

No ale teraz wracamy do samej gry:

XmZfK4r.thumb.jpeg.3668551dbf5a46455e0c0250ef3d65e6.jpeg

Ge205xbXQAA0G9_.thumb.jpeg.95d07708834f9a245da0bd6423628626.jpeg

Internet dostarcza xD

Edytowane przez Ins
  • Plusik 1
  • Haha 8
Opublikowano

Temat ugryziony z niewłaściwej strony. Ja też się nie zgadzam, że laseczek jest więcej niż chłopów, tu raczej problem polega na tym, że zbyt wiele z nich to puste wydmuszki oraz denerwujące BossGirl, których cała osobowość opiera się na puszczaniu fochów i robieniu groźnych min (Spider-man2, Saint's Row, Unknown 9, Forspoken, Dustborn) albo gnojeniu facetów i pokazywaniu na każdym kroku jakie to one nie są fajne i lepsze (ostatni Alone in the Dark, Rachet&Clank Rift Apart, Suicide Squad). Michael Jordan z Intergalactic ma dokładnie takiego samego vibe'a i chętnie się założę z Wami o pieniądze, że zrobią z niej w grze patrzącą na wszystkich z góry i bardzo wyszczekaną lesbijkę, której nie będzie się dało polubić. 

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano

Twórcy gier po prostu coraz bardziej odklejają się od tego kto jest targetem ich gier.

20 lat temu kumpel mi powiedział, że jak odpala grę, to chce grać jakimś kozakiem koksem, a nie jakąś lamą, bo w realu taki nie jest i chyba nie straciło na aktualności :p

Nie trudno wyczuć, że jak kolejny raz protagonistą ma być jakiś babochłop, najlepiej lesbijka, to ludziom zaczyna się już ulewać.

Opublikowano
43 minuty temu, SnoD napisał(a):

Twórcy gier po prostu coraz bardziej odklejają się od tego kto jest targetem ich gier.

20 lat temu kumpel mi powiedział, że jak odpala grę, to chce grać jakimś kozakiem koksem, a nie jakąś lamą, bo w realu taki nie jest i chyba nie straciło na aktualności :p

Nie trudno wyczuć, że jak kolejny raz protagonistą ma być jakiś babochłop, najlepiej lesbijka, to ludziom zaczyna się już ulewać.

Dobrze, ze w MS ktos poszedl po rozum do glowy i nowe gearsy beda prawilnie z pudzianami jak w szczytowej formie serii, a nie smutna baba w czapce.

Opublikowano

Screenshot_20241216-184051.thumb.png.1e8bab4edb9f83ccf9915a45a3748fd1.png

Na ostatnich stronach nie zauważyłem jej nazwiska, ale jak coś to aktorka dająca wizerunek łysej po prostu tak wygląda. :dunno: To nie fantazja cuckmana o lysej silnej babie.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, XM. napisał(a):

Ale potrafi też wyjebiscie wyglądać jak w serialu "Ty" co gra bibliotekarkę ajajaj.

Kompletnie nie zczaiłem, że to ona x___x  To mamy kolejny przykład jak z sympatycznie wyglądającej i całkiem ruchable babeczki zrobić w grze Smeagola. 

Edytowane przez Josh