Skocz do zawartości

Intergalactic: The Heretic Prophet

Homelander

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tlou2 jechalo na garbie jedynki i nikt sie nie spodziewal woke. To nowe ip jedzie juz tylko na garbie ND, a ci udowodnili ostatnio, ze lubia w woke.

• This 2
Opublikowano
1 minutę temu, Figaro napisał(a):

ajjjć jak piecze incelka 

pytanie dlaczego ten trailer wywołuje takie negatywne emocje. Nic w nim nie ma woke. To tak jak z Ciri, gracze już totalnie odlecieli, kompletnie wyprani mózgowo. Mam wrażenie, że od czasu TGA coraz więcej ludzi to widzi. 

Sytuacja w W4 to w ogóle już się nawet na Linkedinie wyświetla, to już przedstawia w złym świetle raczej graczy jako ludzi, naprawdę bardzo ogólnie stwierdzając xD. 

Opublikowano
4 minuty temu, Mejm napisał(a):

Tlou2 jechalo na garbie jedynki i nikt sie nie spodziewal woke. To nowe ip jedzie juz tylko na garbie ND, a ci udowodnili ostatnio, ze lubia w woke.

Jak się nikt nie spodziewał woke, po DLC do Tlou1, czy po gameplay trailerze z 2018 xDD? Weź się ogarnij. 

Opublikowano
3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Jak się nikt nie spodziewał woke, po DLC do Tlou1, czy po gameplay trailerze z 2018 xDD? Weź się ogarnij. 

Baba calujaca druga babe to nie bylo nic kontrowersyjnego jeszcze.

Opublikowano
4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Ma też jednak bardzo dużo likeów, tak jak ND ma też jeszcze duże grono fanów, a trailer nieznanego IP o dziwnej nazwie na 2ch najpopularniejszych kanałach uciułał już kilka mln. 

To, że jeszcze mają jakichś fanów (warto dodać, że coraz mniej patrząc zarówno na sprzedaż TLoU 2 względem TLoU, jak i na reakcje ludzi pod trailerem ich nowej gry) nie odpowiada na pytanie, które Ci zadałem. 

Nie można powiedzieć, że zła reklama i zły odbiór tej reklamy to coś dobrego dla producenta, naprawdę już nie róbmy Dagmary Kaźmierskiej z logiki... to, że Intergalactic zgarnęło już niemal 2x więcej łapek w dół niż w górę na YT i pełno komentarzy gnojących grę to jest katastrofa dla Naughty Dog, której z pewnością się nie spodziewali. Nigdy jeszcze nie byli w takiej sytuacji po zapowiedzi swojej nowej produkcji i tak naprawdę co z tego, że ludzie wszędzie gadają, skoro zewsząd płynie negatywne przesłanie? Dupa pali im się mocno i to tylko kwestia czasu (daję z miesiąc, może dwa) aż wypuszczą kolejny trailer, który będzie miał mniej wspólnego z łysą murzynką strojącą durne miny, a więcej z rzeczywistą rozgrywką. Bo tylko w ten sposób mogą jeszcze jakoś poprawić odbiór giereczki. 

• Plusik 2
Opublikowano

Gdyby każda gra miała postać ze Stellar Blade to chyba ziew na miejscu byłby. Już nawet nie mówię o galaktyce azjatyckich gierek z wciąż tymi samymi modelami postaci. Jeszcze do tego ta łysa babka nawet nie jest brzydka, a jej design dobrze pasuje do klimatu zaprezentowanego w trailerze. 

Poza tym ND jeszcze zaskoczy drugą postacią, bo to im wyszło w Tlou2, oczywiście gdyby nie zjebał tego jakiś debil leaker. 

Opublikowano

Gdyby tylko istniało coś pomiędzy nadmuchanymi lalami z Koreańskiego s-f, a obojnakami od zachodnich deweloperów... Mi laseczka ze Stellar Blade też nie przypadła do gustu, wszystkie te bohaterki od Koreańców i Chinoli są zrobione na jedno kopyto i trochę denerwuje ten ich nachalny fanservice. Lepsze już jednak to niż polityka brzydoty uprawiania przez takie cucki jak Druckmann. 

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano
3 minuty temu, Josh napisał(a):

Gdyby tylko istniało coś pomiędzy nadmuchanymi lalami z Koreańskiego s-f, a obojnakami od zachodnich deweloperów... Mi laseczka ze Stellar Blade też nie przypadła do gustu, wszystkie te bohaterki od Koreańców i Chinoli są zrobione na jedno kopyto i trochę denerwuje ten ich nachalny fanservice. Lepsze już jednak to niż polityka brzydoty uprawiania przez takie cucki jak Druckmann. 

Zaraz Figaro i krychu wkleją ci przerobione foto tej chinki z dodanym makijażem i cycami na pół ekranu i będą wmawiać że tego chcą gracze 

Opublikowano (edytowane)

Jako hetero nie wypowiadam się jakich facetów w grach chcą homoseksualiści, więc proponuję tym dwóm, żeby też przestali zgadywać czego my chcemy. 

Edytowane przez Josh
Opublikowano

Duża część tych negatywnych łapek pod trailerem to zapewne od tych, którzy po dziś dzień mają ból dupy o The last of us 2 i tylko czekają żeby dać upust swojej frustracji, tego jestem niemalże pewien więc co by ND nie pokazało to i tak będą mieli łapek w dół dużo. Dla mnie to jest komiczne co się dzieje teraz, bo o tej grze praktycznie nic wiadomo, nie wiadomo jaka będzie fabuła, jacy bohaterowie, oczywiście pomijając wygląd głównej bohaterki, bo dla niektórych to jest problem, dla mnie osobiście żaden. A odnoście Ciri w Wiedźminie 4, bo tam przecież też jest drama to juz szkoda gadać nawet. Mimo wszystko ND ma u mnie kredyt zaufania, The last of us uwielbiam, dwójkę tak samo. Ja jestem bardziej zawiedziony tym, że to nie Tlou 3 będzie ich nowa grą a nie tym czy tu jest postać o takim a nie innym wyglądzie. O grze będzie więcej wiadomo, a zwłaszcza jak już wyjdzie to będzie można mówić czy jest chujnia czy nie, na tym etapie to jest bez sensu.

• Plusik 1
  • This 2
Opublikowano
35 minut temu, Figaro napisał(a):

ajjjć jak piecze incelka 

pytanie dlaczego ten trailer wywołuje takie negatywne emocje. Nic w nim nie ma woke. To tak jak z Ciri, gracze już totalnie odlecieli, kompletnie wyprani mózgowo. Mam wrażenie, że od czasu TGA coraz więcej ludzi to widzi. 

Figarek, już trzeci albo czwarty raz piszesz to samo. Przecież nie trzeba mieć super rozwiniętej inteligencji i nawet głupi gracz potrafi wyciągnąć wnioski z tego, kto jest developerem i czego można się spodziewać. W ogóle nie ma sensu porównywać tego do starych gier ND bo tych ludzi już od dawna nie ma. Statek Tezeusza.

Co do ciri to jest inna sytuacja, tylko na niektórych ujęciach wygląda źle. Pewnie efekt pracy grupowej, posklejali do kupy prace grafików i sami do końca nie wiedzą jak ma wyglądać. W intergalactic za to wiemy, że dostaniemy łysą, silną i niezależną lesbijkę. Chyba nie trafiło to w upodobania większości graczy. Na pewno przez to, że są piwniczniakami, incelami, nazistami czy od czego tam jeszcze lubicie ich wyzywać na twitterach.

Opublikowano
17 minut temu, Qbon napisał(a):

Duża część tych negatywnych łapek pod trailerem to zapewne od tych, którzy po dziś dzień mają ból dupy o The last of us 2 i tylko czekają żeby dać upust swojej frustracji, tego jestem niemalże pewien więc co by ND nie pokazało to i tak będą mieli łapek w dół dużo.

Pewnie że tak. Głośna, krzycząca mniejszość, która bardzo uparcie nawala kciuki w dół. Ale Josh uważa, że to wprowadzi ND w panikę i za kilka tygodni wyleci drugi trailer bez tego woke gówna, którego tyle było w 1 trailerze xd odklejka na maksa.

37 minut temu, Pupcio napisał(a):

Zaraz Figaro i krychu wkleją ci przerobione foto tej chinki z dodanym makijażem i cycami na pół ekranu i będą wmawiać że tego chcą gracze 

nie wiem, wiem że taką postać sobie chcieli zrobić i taką zrobili. Zwykła babka bez włosów

6deyof4e577e1.jpeg

właśnie dlatego gracze nie są brani poważnie, a medium gier wciąż ma trudności z bycia równi na równym z filmami i książkami

• Plusik 3
  • Minusik 1
Opublikowano
21 minutes ago, Chewie said:

Figarek, już trzeci albo czwarty raz piszesz to samo. Przecież nie trzeba mieć super rozwiniętej inteligencji i nawet głupi gracz potrafi wyciągnąć wnioski z tego, kto jest developerem i czego można się spodziewać. W ogóle nie ma sensu porównywać tego do starych gier ND bo tych ludzi już od dawna nie ma. Statek Tezeusza.

Co do ciri to jest inna sytuacja, tylko na niektórych ujęciach wygląda źle. Pewnie efekt pracy grupowej, posklejali do kupy prace grafików i sami do końca nie wiedzą jak ma wyglądać. W intergalactic za to wiemy, że dostaniemy łysą, silną i niezależną lesbijkę. Chyba nie trafiło to w upodobania większości graczy. Na pewno przez to, że są piwniczniakami, incelami, nazistami czy od czego tam jeszcze lubicie ich wyzywać na twitterach.

A których ludzi konkretnie nie ma i od której gry? Pytam z ciekawości, bo nie wiem. A któryś już raz to piszesz, więc chętnie też się dowiem :)

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Figaro napisał(a):

właśnie dlatego gracze nie są brani poważnie, a medium gier wciąż ma trudności z bycia równi na równym z filmami i książkami

O właśnie, a dokładnie to pamiętam co się działo wokół Laury Bailey, która grała postać Abby w Tlou 2 po premierze gry. Pogróżki, nawet grożenie jej rodzinie, za to, że zagrała taka postać, wtedy sam mówiłem, że w ten sposób to gracze będą postrzegani po prostu jak debile, jacyś niezrównoważeni ludzie, bo to zwyczajne już przekraczało wszystkie granice a działo się tak z powodu tego, że zagrała Abby w grze video, a postać Abby się wielu graczom nie spodobała. Wyzywanie Druckmanna, bo tak napisał fabułę Tlou 2 a akurat te wątki lgbt to później wyszło, że bardziej pisała ta druga babka od scenariusza.

Edytowane przez Qbon
  • Plusik 2
Opublikowano
7 minut temu, Qbon napisał(a):

O właśnie, a dokładnie to pamiętam co się działo wokół Laury Bailey, która grała postać Abby w Tlou 2 po premierze gry. Pogróżki, nawet grożenie jej rodzinie, za to, że zagrała taka postać, wtedy sam mówiłem, że w ten sposób to gracze będą postrzegani po prostu jak debile, jacyś niezrównoważeni ludzie, bo to zwyczajne już przekraczało wszystkie granice a działo się tak z powodu tego, że zagrała Abby w grze video, a postać Abby się wielu graczom nie spodobała. Wyzywanie Druckmanna, bo tak napisał fabułę Tlou 2 a akurat te wątki lgbt to później wyszło, że bardziej pisała ta druga babka od scenariusza.

brakuje takich zrównoważonych, rozsądnych zagrajmerów na tym forumku :rayos:

• beka z typa 1
Opublikowano
46 minutes ago, Qbon said:

Debili i kretynów nie brakuje, po żadnej ze stron. 

Opublikowano
7 godzin temu, Qbon napisał(a):

No było tak, to samą zrobili z aktorką głosową Ady do re4 ale nie wiem czy wy udajecie czy serio myślicie że takie chore zachowania ograniczają się do graczy?

Opublikowano

Trzeba naprawdę siedzieć z głową głęboko w sedesie, żeby myśleć, że tylko tutaj na forum gracze mają dosyć tej pedaliady. Ciekawe czy równie optymistycznie myślało Bioware przed premierą nowego Dragon Age'a? "A tam, ci krzykacze wylewający swoje gorzkie żale pod trailerem naszego opus magnum, to pewnie tylko margines, nie ma szans żeby ten hit się nie sprzedał!". A przecież ta giereczka była częścią znanego, szanowanego i od dawna utrwalonego w głowach graczy IP, więc ryzyko wtopenia było dużo mniejsze. Jasne, Veilguard pogrążył również art style i odejście od typowo erpegowych mechanik, ale śmieszne jest myślenie, że cwelowaty Taash i sceny z popkami również nie odbiły się głośnym echem i nie dołożyły swojej pokaźnych rozmiarów cegły do katastrofy sprzedażowej. W przypadku Intergalactic mamy do czynienia z całkowicie nową produkcją, której motyw przewodni jest raczej średnio rozchwytywany (Star Wars Outlaws), a gracze sparzeni tęczowizną z TLoU2 będą bardziej ostrożni i już tak łatwo nie zaufają Naughty Dog. I takich graczy jest o wiele więcej niż tylko te parę Dżoszów, Czubak i Mejmów z forum Psx Exteme. Ja wiem, że to są ciężkie do przełknięcia pigułki, ale czas już powoli zmierzyć się z rzeczywistością, że ludzi wkurwionych przez DEI jest coraz więcej i każdy deweloper ładujący swoje chore fanaberie do gry będzie miał przez to mocno pod górkę. Nawet jeżeli to taki kolos jak ND.

• Plusik 3
  • This 5
Opublikowano

Istnieje szansa, że szybka ekranizacja Intergalactic na HBO definitywnie wykończy forumowy ruch oporu i będzie jak w wierszu Baczyńskiego:

I wyszedłeś, jasny synku, z czarną bronią w noc,
i poczułeś, jak się jeży w dźwięku minut — zło.
Zanim padłeś, jeszcze ziemię przeżegnałeś ręką.
Czy to była kula, synku, czy to serce pękło?

• beka z typa 1
Opublikowano

A potem wleci 94 na meta, trailery z zajebistą graficzką i rozgrywką, hajp wywali pod sufit i tyle będzie z buntu graczy. 

Oczywiście wcale nie musi tak być. Ale szanse są wysokie.

Opublikowano

w sumie ciekawe z tym TLOU 2, był taki backlash na DEIWOKELGBT w gierce, to chyba logicznym byłoby, że przestraszone Sony i HBO zmniejszą WOKE CZĘSTOTLIWOŚĆ w serialu. A oni ją zwiększyli truskaweczkami etc :pepegasm: Co za tęgie głowy pracują w tym korpo? Czy oni nie znają SIŁY kciuków w dół na filmiku YT? Tym bardziej dziwne, że serial odniósł taki sukces. Przecież go woke, go broke. No tak, to teraz pewnie drugi sezon padnie na ryj z liczbami oglądających. Tak bydzie.

Opublikowano
4 minuty temu, Pix napisał(a):

A potem wleci 94 na meta, trailery z zajebistą graficzką i rozrywką, hajp wywali pod sufit i tyle będzie z buntu graczy. 

Oczywiście wcale nie musi tak być. Ale szanse są wysokie.

Jest zainteresowanie, jest rozgłos, wystarczy JEDEN świetny trailer by negatywy zmieniły się w pozytywy.

Następny trailer będzie wyglądał tak:

- filmik, bohaterka ląduje, i nagle się okazuje że to już jest gameplay, cały świat żyje, wszystko wygląda jak z ps6, ND znowu rozbija bank, system walki jest super, bohaterka może dziwna ale daje radę. Day one, nagrody, cosplaye, figurki.

• beka z typa 1