Skocz do zawartości

Intergalactic: The Heretic Prophet

Homelander

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Pix napisał(a):

A potem wleci 94 na meta, trailery z zajebistą graficzką i rozrywką, hajp wywali pod sufit i tyle będzie z buntu graczy. 

Oczywiście wcale nie musi tak być. Ale szanse są wysokie.

Jeszcze raz, co z tych ocen pismaków? Sony tej generacji wydało już kilka "94" na meta którym miesiąc po premierze towarzyszyły komentarze pokroju "rozczarowanie" czy "źle wydane pieniądze". Może warto stanąć czasem po stronie kolegów, a nie korporacji i jak się ludziom nie podoba to co widzą to może mają do tego prawo? Jeszcze brakuje żeby Intergalactic okazał się action adventure z elementami RPG, craftingiem i pół-otwartym światem, bo Sony jeszcze nie próbowało tej formuły.

• beka z typa 1
Opublikowano
12 minut temu, Rtooj napisał(a):

Jest zainteresowanie, jest rozgłos, wystarczy JEDEN świetny trailer by negatywy zmieniły się w pozytywy.

Następny trailer będzie wyglądał tak:

- filmik, bohaterka ląduje, i nagle się okazuje że to już jest gameplay, cały świat żyje, wszystko wygląda jak z ps6, ND znowu rozbija bank, system walki jest super, bohaterka może dziwna ale daje radę. Day one, nagrody, cosplaye, figurki.

A potem sam Tusk goli się na łyso i pije ze słomki sojowe late i wrzuca to na Twitterra. Tak będzie

Opublikowano

Skojarzyłem właśnie inną grę z podobnymi motywami,

Chorus-galeria-2.thumb.webp.35f74a72543a6c1dcbc5cfad0638d4c6.webp

Ogolona samotna bohaterka, wątki religijnego kultu i wyrwania się z niego, statek kosmiczny i łączące ich niezręczne uczucie :D. Nikt nie narzekał. A właściwie gra była chwalona.

Opublikowano

Bawią mnie te posty o zajebistej rozgrywce jaką dostarczy ND. Kiedy oni zrobili jakąś gre z zajebistym gameplayem? Uncharted strzelanie z kapiszonów od killroomu do killroomu, zagadki i eksploracja dużo poniżej poziomu ostatnich Tomb Raiderów. Tlou trochę strzelania, skradania i noszenia palet, ale metal gear solid to nie jest. Gry się broniły tym, że były widowiskowe, miały dobra fabułe i bohaterów których się dało polubić. Po tlou2 dużo ludzi się zastanowi, zanim kupi  gre od Cuckmana w ciemno.

• Plusik 1
  • beka z typa 4
  • This 1
Opublikowano

Przeciez nawet w tym temacie juz dwoch zadeklarowanych bojownikow okreslio sie z zamiarem kupna gierki wiec o czym rozmawiamy?

Ci co najwiecej krzycza to takie Draco Malfoye wsrod smiercozercow a cos tam pokrzycza (co i tak czyni gierke bardziej popularna) napisza wysmieja a pozniej do sklepu oddac pieniazka

Nie ma nawet cienia szansy zeby Intergalactic nie okazal sie sukcesem,

nie ma

Opublikowano

Kapiszony, to era PS3, a TLOU, a w szczególności dwójka, to najwyższy możliwy poziom(wspomniany gunplay, w połączeniu z gore niczym z soldier of fortune), a do tego inspiracje najlepszą skradanką ever, czyli MGS V.

A tej baby ze screena powyżej, proszę mi nie wklejać, bo mogę zrobić dziurę w ekranie.

Opublikowano

Pisanie że TLOU2 nie miało doskonałego gameplayu to duży majstersztyk.

Sadziłem że tam jest wojenka tylko o fabułę, a tu się okazuje że gra w zasadzie ma tylko grafikę.

Opublikowano
6 minut temu, SlimShady napisał(a):

Kapiszony, to era PS3, a TLOU, a w szczególności dwójka, to najwyższy możliwy poziom(wspomniany gunplay, w połączeniu z gore niczym z soldier of fortune), a do tego inspiracje najlepszą skradanką ever, czyli MGS V.

Unchartedy z PS4 też nie grzeszą gunplayem.

Opublikowano

Kutasy z nd już zablokowali sekcję komentarzy na YT XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

KUUUUUUUUUUUUUUUUUTASYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY.

Widać i zasłużenie, że są jebani na każdym kroku. Wylewanie prawdy pod nd to miód na me oczy. Ale tak ich zabolało, że musieli zamknąć.

• beka z typa 1
Opublikowano

A bo ja pewnie pomyliłem z tym drugim trailerem na innym kanale. Jest sony i nd. W sumie i tak jebać ich. Zapomniałem dać minusika na tym ndowskim trailerze, ale już się poprawiłem. 

Opublikowano
43 minuty temu, Shen napisał(a):

Bawią mnie te posty o zajebistej rozgrywce jaką dostarczy ND. Kiedy oni zrobili jakąś gre z zajebistym gameplayem? Uncharted strzelanie z kapiszonów od killroomu do killroomu, zagadki i eksploracja dużo poniżej poziomu ostatnich Tomb Raiderów. Tlou trochę strzelania, skradania i noszenia palet, ale metal gear solid to nie jest. Gry się broniły tym, że były widowiskowe, miały dobra fabułe i bohaterów których się dało polubić. Po tlou2 dużo ludzi się zastanowi, zanim kupi  gre od Cuckmana w ciemno.

Co do Uncharted to zgoda, jak na akcyjniaka to strzelanie nie dawało w tych grach żadnej frajdy, platforming był zrobiony przez półgłówków dla półgłówków, zagadki rozwiązałby nawet David Jaffe (ten sam, który zaciął się na tutorialu w Metroidzie), eksploracja w tych grach nigdy nie istniała. No, ale The Last of Us (jedno i drugie) miało zajebisty gameplay. Niewiele jest tak dopracowanych korytarzówek z tak przyjemnym skradaniem, strzelaniem które ma MOC i dobrze wmontowanym w to wszystko craftingiem czy upgrade'owaniem broni. Podobał mi się również balans między cinematic experience, a ilością rozgrywki, bardzo dobrze to wyważyli. TLoU 2 będę gnoił do oporu, ale o gameplayu nigdy nie powiem złego słowa. Tylko znowu: w przypadku ND gameplay to jest ruletka, raz im wychodzi lepiej (Crash Bandicoot, Jak&Daxter, TLou), a czasem dużo gorzej (Jak2, Jak X, wszystkie Krapczarted). Intergalactic może uratować już tylko ten element, więc lepiej dla nich, żeby się postarali. 

Opublikowano

Co ja kurwa czytam w tym temacie? Naughty Dog nie robi gier z dobrym gameplayem. TLoU2 to tylko grafika. Uncharted to crapy. 

:whyyy:

Do czasu kolejnego trailera odpuszczam ten temat, bo stężenie głupot wybija ponad skalę

• Plusik 2
  • beka z typa 1
  • This 1
Opublikowano (edytowane)

Uncharted czyli 2 motywy gameplayowe rozwleczone do porzygu. Trzymanie gałki aż Drejk przejdzie po gzymsach i wciskanie przycisku w razie qte na zmiane z czyszczeniem killroomów jeden po drugim. Nie wiem jak komus się to mogło nie znudzić w okolicach 3 części.

Ja rozumiem, że to ładnie wygląda, że jest filmowo, technicznie topka ale jak ktoś twierdzi, że to jest jakiś gameplayowy mesjasz to niech się może zastanowi chwilę.

Edytowane przez UberAdi
  • Plusik 2
  • This 5
  • WTF 1
Opublikowano

Platformówkowanie w tej serii jest obrzydliwe, a najgorsze jest to że inne gry zaczęły to małpować i małpują aż do dzisiaj. Szanujmy się chociaż na tyle, żeby nie nazywać tych fragmentów "graniem". 

Opublikowano

Obrzydliwe może nie, bo taki sposób poruszania się dobrze wypada w levelach gdzie można zachodzić wrogów z wszystkich stron. Jest szybko, płynnie i zabawnie. Dla mnie oczywiście.

A że inne gry poszły w stronę automatycznych / wyliczonych skoków to inna sprawa, zdecydowanie warta krytyki.

Opublikowano
3 godziny temu, Rtooj napisał(a):

Jest zainteresowanie, jest rozgłos, wystarczy JEDEN świetny trailer by negatywy zmieniły się w pozytywy.

Następny trailer będzie wyglądał tak:

- filmik, bohaterka ląduje, i nagle się okazuje że to już jest gameplay, cały świat żyje, wszystko wygląda jak z ps6, ND znowu rozbija bank, system walki jest super, bohaterka może dziwna ale daje radę. Day one, nagrody, cosplaye, figurki.

Możliwe że tak będzie. Teraz oceniamy 4 minutowy przeciętny trailer 

Opublikowano
5 minut temu, Wojtq napisał(a):

Obrzydliwe może nie, bo taki sposób poruszania się dobrze wypada w levelach gdzie można zachodzić wrogów z wszystkich stron. Jest szybko, płynnie i zabawnie. Dla mnie oczywiście.

A że inne gry poszły w stronę automatycznych / wyliczonych skoków to inna sprawa, zdecydowanie warta krytyki.

Najwięcej sensu miało to w mutliku, gdzie mapy były perfekcyjnie zaprojektowane do parkouru, tak żeby żeby błyskawicznie i cichaczem zajść innego gracza od tyłu wspinając się po poręczach albo żeby w trakcie takiego zwisania pociągnąć pechowca w przepaść. W singlu wypadało to zbędnie przy tym AI wrogów i fakcie, że łatwiej i szybciej dało się ich pozbyć po prostu do nich strzelając. Natomiast te wszystkie sekwencje cinematic i poruszanie się z punktu a do punktu b na zasadzie "press x to not die" w trakcie wspinaczki to KEK, a nie granie. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, UberAdi napisał(a):

Uncharted czyli 2 motywy gameplayowe rozwleczone do porzygu. Trzymanie gałki aż Drejk przejdzie po gzymsach i wciskanie przycisku w razie qte na zmiane z czyszczeniem killroomów jeden po drugim. Nie wiem jak komus się to mogło nie znudzić w okolicach 3 części.

Ja rozumiem, że to ładnie wygląda, że jest filmowo, technicznie topka ale jak ktoś twierdzi, że to jest jakiś gameplayowy mesjasz to niech się może zastanowi chwilę.

Co kto lubi. Dla mnie klikanie R1 żeby uderzyć, kółko żeby zrobić roll i L1 żeby zablokować nie jest wybitnie lepszym gameplayem niż standardowe strzelanki. A akurat Uncharted mógł się pochwalić fajnymi lokacjami rozrzuconymi po całym świecie, dobrze napisanymi postaciami i fabułą a arenki do arcadowej strzelanki też były spoko.

Dopierdalasz się do gier, które nie schodziły poniżej 90/100 xD

Edytowane przez Rooofie