Lukas_AT 1 228 Opublikowano 17 grudnia 2024 Opublikowano 17 grudnia 2024 (edytowane) Tlou to ma swietny gameplay. Teraz dopiero zagralem w remake i znow po raz enty przechodze wszystkie batalie. Szpital to majstersztyk, gdzie ma sie wrazenie, ze kazde biurko bylo umieszczone w danym miejscu specjalnie, by skradanie bylo miodniejsze. Tlou 2 to jeszcze wyzszy poziom z oczywistych wzgledow. Unchartedy nigdy skomplikowanego gameplayu nie mialy, ale tez nie mialy miec. Dla mnie i tak Unchartedy > nowe Tomb Raidery, gdzie w tym drugim rozgrywka jest zasmiecona craftingiem i nudnym zbieractwem. Duzo osob tez zagralo w Unchartedy z PS3 dopiero lata po premierze. Jedynka w 2007 roku robila spore wrazenie pod wzgledem potyczek. Nawet Uncharted 4 to poziom o wiele wyzej od trylogii, gdzie to juz nie byly tylko nudne killroomy. Studio rozwijalo ten koncept, wiec zobaczymy co teraz wysmaza. Edytowane 17 grudnia 2024 przez Lukas_AT 5
tjery 1 307 Opublikowano 17 grudnia 2024 Opublikowano 17 grudnia 2024 TLOU na te ramy gameplayu przygodówek TPP ma gameplay zrobiony świetnie. Zarówno walka wręcz, strzelanie, elementy skradankowe to chyba top tego co da się wymyślić w tego typu grach. Dla mnie największy udział w tym ma kompilacja elementów, które składają się na walkę - animacje, ich "ciężkość", fizyczność, rekcje przeciwników, odpowiednio pokazana za pomocą animacji, dźwięku i grafiki siła ciosów i ich efekty. Za to Uncharted i te elementy platformowe to może bawiły w jedynce, jak to było coś nowego. Całkowicie złe to na pewno nie jest, jakoś wpisuje się to w całą otoczkę tej gry, ale ile można zapierdalać po gzymsach. Samo strzelanie za to to wiadomo, kapiszony, ale tutaj chyba ciężko by było to zrobić inaczej, bo w grze stylizowanej na filmy o zawadiakach nie bardzo jest miejsce na taką skalę oddania przemocy i fizyczności jak w TLOU.
Sebas 1 611 Opublikowano 17 grudnia 2024 Opublikowano 17 grudnia 2024 17 hours ago, Figaro said: Pewnie że tak. Głośna, krzycząca mniejszość, która bardzo uparcie nawala kciuki w dół. Ale Josh uważa, że to wprowadzi ND w panikę i za kilka tygodni wyleci drugi trailer bez tego woke gówna, którego tyle było w 1 trailerze xd odklejka na maksa. nie wiem, wiem że taką postać sobie chcieli zrobić i taką zrobili. Zwykła babka bez włosów właśnie dlatego gracze nie są brani poważnie, a medium gier wciąż ma trudności z bycia równi na równym z filmami i książkami Fajna cipunia. Gracze to wiedzą co dobre.
Pianista911 23 Opublikowano 17 grudnia 2024 Opublikowano 17 grudnia 2024 Jestem stosunkowo nowy w temacie giereczek Playstation i sprawdziłem niedawno te głośne system sellery. Uncharted? Dla mnie nudy, taki bardziej film, niż gra. TLOU2? Tutaj trochę lepiej, można się wciągnąć w historię, mechaniki jako takie fajnie zrobione, ale za mało wolności ta gra daje. Ot, taka sobie liniowa "przygodówka". Nawet nie wiedziałem, że to od tego samego studia W każdym razie - ani nie jestem fanem, ani uprzedzony do Naughty Dog, więc 3/4 dramy w tym temacie nie panimaju. Po obejrzeniu trailera Intergalactic: super setting, uwielbiam retrowave, neony, 80s, kosmos i sci-fi. Nie lubię za to kultu brzydoty w sztuce (za jaką gaming uważam) i o ile ta baba nie będzie miała jakiegoś dobrego story zbudowanego, dlaczego tak wygląda i tak się zachowuje, to pewnie mnie to będzie odpychać, jak w to kiedyś zagram. Jak zrobią kogoś pokroju Jack z Mass Effecta, to będzie do przeżycia
Ddes 4 Opublikowano 19 grudnia 2024 Opublikowano 19 grudnia 2024 Po obejrzeniu traileru podoba mi się stylistyka s-f nawiązująca do lat 80-tych. Muzyka jest świetna, szczególnie ten utwór na początku. Chciałbym by gra była bardziej przygodówką z możliwością podróżowania i eksploracji różnych planet, niż akcyjniakiem w której będziemy wycinać robociki.
nightrunner 11 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 Ten trailer, z czasem coraz bardziej mi się podoba. Podoba mi się ta tajemnica tej planety, której nikt nie opuścił od kilkuset lat - no rozpala to moją ciekawość, i zaczynam wyobrażać sobie jaka historia za tym stoi. Ta scena jak ta dziewczyna wpatruje się w tę planetę też jest świetna. Az czuć z jej spojrzenia i grymasów twarzy, że mocno się waha zanim w końcu, wydaje się powiedzieć sama do siebie w myślach: "a j**ać to, raz kozie śmierć" po czym decyduje się włączyć silniki i muzykę. No super klimatycznie to pokazali w tej scence. Trochę liczę co prawda na to, że będzie w grze jeszcze kilka planet, a każda z nich ze swoją tajemnicą
drozdu7 2 943 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 Ja coraz mocniej zaczynam myśleć że ND zrobi tu swoją wariację nt soulsów 1
Donatello1991 1 472 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 Wystarczy zrobić jak w returnal. Tylko ten robocik raczej nie zwiastuje podobnej niepewności i tajemnicy w tej grze.
Pupcio 18 955 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 A rzeczywiście, że też nie wyczułem tego smaczku że główna baba jest praktycznie przeniesiona 1:1 z re4 1 3
KrYcHu_89 2 459 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 1 minutę temu, Pupcio napisał(a): A rzeczywiście, że też nie wyczułem tego smaczku że główna baba jest praktycznie przeniesiona 1:1 z re4 To jest Big Daddy z Bioshocka przecież :D.
nightrunner 11 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 1 godzinę temu, Donatello1991 napisał(a): Wystarczy zrobić jak w returnal. Tylko ten robocik raczej nie zwiastuje podobnej niepewności i tajemnicy w tej grze. No właśnie - ciekaw jestem jak oni pogodzą (jednak) realistyczność postaci z takimi robotami - z lekka inspirowanymi Jak n Daxter czy Beyond Good n Evil... Czy wpłynie to negatywnie na spójność świata itd.
Emet 1 110 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 Odnośnie robotów i tego, że nie są realistyczne... Chciałbym zauważyć, że (nazwijmy to) babka lata statkiem kosmicznym Porsche wyposażonym w kineskopowe TV z lat 80 1 1
Pupcio 18 955 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 Dopóki druckman w wywiadach znów nie wyskoczy że to mega realistyczna gra wideo gdzie nie mamy sie dobrze bawić i płakać gdy zabijamy pieska to imo wszystko w porządku. Gry wideo są skazane na głupotki, liczy się zabawa i i fajnie wykreowane światy 1 1
KrYcHu_89 2 459 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 44 minuty temu, Pupcio napisał(a): Dopóki druckman w wywiadach znów nie wyskoczy że to mega realistyczna gra wideo gdzie nie mamy sie dobrze bawić i płakać gdy zabijamy pieska to imo wszystko w porządku. Gry wideo są skazane na głupotki, liczy się zabawa i i fajnie wykreowane światy Smutne gry video też są potrzebne.
Pupcio 18 955 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 Pewnie ale wtedy twórca musi się mierzyć z tym że gracze będą mogli się doczepić do każdej głupoty w jego smutnej realistycznej grze
Square 8 879 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 Godzinę temu, jimmy napisał(a): Ciekawe czy będzie customizacja i zamiast Porsche będzie Lambo. 1
jimmy 1 434 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 Ja liczę na to, że ta kosa serio będzie jak equalizer pulsować do soundtracku
nightrunner 11 Opublikowano 20 grudnia 2024 Opublikowano 20 grudnia 2024 2 godziny temu, Emet napisał(a): Odnośnie robotów i tego, że nie są realistyczne... Chciałbym zauważyć, że (nazwijmy to) babka lata statkiem kosmicznym Porsche wyposażonym w kineskopowe TV z lat 80 Nie chodzi o realistyczność robotów samych w sobie, a o stylistykę. Zastanawiam się, czy do tego typu robotów jakie zaprezentowali na tym trailerze, bardziej nie wolałbym postaci rodem a animacji Arcane zamiast realistycznych.
Square 8 879 Opublikowano 21 grudnia 2024 Opublikowano 21 grudnia 2024 Szkoda, że Daltonem nie będzie grane. 1 1
jimmy 1 434 Opublikowano 21 grudnia 2024 Opublikowano 21 grudnia 2024 Lalo Salamanca będzie w Intergalactic?! Nie biorą jenców 1
Patapon 47 Opublikowano 21 grudnia 2024 Opublikowano 21 grudnia 2024 Patrząc na zdjęcie to może włosy będą jej odrastać jak w Red Dead'zie to i drama by była mniejsza. Poza tym w centrum widzę kogoś innego niż Tati więc też nadzieja, że będziemy sterować dwoma postaciami jak w TLoU2.
Observer 10 662 Opublikowano 21 grudnia 2024 Opublikowano 21 grudnia 2024 Niech zrobią taki super twist - po pierwszych dwóch aktach wjedzie Lalo Salamanca i zapierdoli łysą lesbę kijem golfowym i będziemy do końca gry nim grali.
Josh 5 041 Opublikowano 21 grudnia 2024 Opublikowano 21 grudnia 2024 W dniu 20.12.2024 o 12:28, Square napisał(a): Ciekawe czy będzie customizacja i zamiast Porsche będzie Lambo. Niestety. Będzie Ci musiało wystarczyć to, że Porsche będzie się identyfikować jako Lambo.
Rekomendowane odpowiedzi