czarek250885 331 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Luqat napisał(a): Spokojnie, jeszcze tylko ze 3 lata będzie tu pierdololo i teoretyzowanie na podstawie kilku minut trailera, bo biedne graczyki przestraszyły się siorbania i uniesionej brwi ogolonej dziewczyny. Jeszcze nic nie wiadomo, no ale przecież można przez kilka lat pomielić temat, żeby się lepiej poczuć ze sobą. A podobno, to na tych internetach obrzydłych są płatki śniegu, bo przecież nie tu, na forum silnych czadów. Żyj dalej w swojej bańce, bez świadomości tego co się dzieje w okół, a później pedofil piszę w stanach program edukacji seksualnej dla dzieci w szkołach. Tak się dzieje gdy społeczeństwo jest ogłupione, nie reaguje za wczasu, nie interesuję się tym co dzieje się na świecie mówiąc to daleko od nas. Ale nie, świat to globalna wioska, to co dzieję się na bliskim wschodzie odczujesz i ty w pewnym momencie, 2025 szykuje się konflikt USA z Chinami, który mocno zatrzęsie rynkami, zobacz co dzieję się na pacyfiku, popatrz na Huti w Jemenie i jak ich ataki wpływają na łańcuch dostaw, HTS w Syrii i za chwilę ogromy napływ ludzi, który będzie chciał się dostać do Europy. W każdym miejscu na świecie masz jakieś ogniska zapalne, ale oczywiście można być takim ignrantem, obyś tylko w pewnym momencie się nie zdziwił, gdy będzie już za późno. Nikt bardziej nie jest niewolnikiem niż człowiek, który uważa się za wolnego, chociaż nim nie jest. Edytowane 28 grudnia 2024 przez czarek250885 1 8 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ölschmitz 1 566 Opublikowano 28 grudnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 28 grudnia 2024 12 minutes ago, czarek250885 said: Żyj dalej w swojej bańce, bez świadomości tego co się dzieje w okół, a później pedofil piszę w stanach program edukacji seksualnej dla dzieci w szkołach. Tak się dzieje gdy społeczeństwo jest ogłupione, nie reaguje za wczasu, nie interesuję się tym co dzieje się na świecie mówiąc to daleko od nas. Ale nie, świat to globalna wioska, to co dzieję się na bliskim wschodzie odczujesz i ty w pewnym momencie, 2025 szykuje się konflikt USA z Chinami, który mocno zatrzęsie rynkami, zobacz co dzieję się na pacyfiku, popatrz na Huti w Jemenie i jak ich ataki wpływają na łańcuch dostaw, HTS w Syrii i za chwilę ogromy napływ ludzi, który będzie chciał się dostać do Europy. W każdym miejscu na świecie masz jakieś ogniska zapalne, ale oczywiście można być takim ignrantem, obyś tylko w pewnym momencie się nie zdziwił, gdy będzie już za późno. Nikt bardziej nie jest niewolnikiem niż człowiek, który uważa się za wolnego, chociaż nim nie jest. stary, ale piszesz to w temacie o gierce wideo o ktorej wiemy tyle, ze bohaterka jest czarnoskora. 3 1 7 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 403 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 Może warto zamknąć temat do czasu następnego trailera? Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pupcio 18 736 Opublikowano 28 grudnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 28 grudnia 2024 Post jak jakaś przemowa Johnego Silverhanda przed wbiciem do naughty arasaki 11 Cytuj
Mejm 15 400 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 Postawilbyscie pieniadze na to, ze nie bedzie reprezentowac w zaden sposob lgbt? Skoro przy kazdym innym trailerze ludzie wymyslaja sobie scenariusze i fantazjuja co bedzie w pelniaku, to dlaczego niektorych boli ze to samo jest robione z tytulem od boga gejmingu. Zwlaszcza, ze juz pokazal swoj kierunek artystyczny i ideowy w poprzednej grze. 1 2 Cytuj
drozdu7 2 904 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 Przecież to tylko się rozchodzi o to że wcześniej powstało The Last Of Us 2 i nawciskano tam sporo "przypadkowych" oczywiście rzeczy. Potem pan scenarzysta Druckman fajnie podziałał w serialu xd I dochodzimy do cynematyka nowego IP, a tam odrazu wjeżdża kobieca bohaterka która oczywiście musi wyglądać mało kobieco (tak bo nie ma włosów i biustu). Ludzie po prostu nie chcą żeby ktoś walił ich po łbie pałą propagandy, bo mają tego dosyć wylewającego się z każdej dziedziny życia już Cytuj
Homelander 2 292 Opublikowano 28 grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 grudnia 2024 44 minutes ago, Mejm said: Postawilbyscie pieniadze na to, ze nie bedzie reprezentowac w zaden sposob lgbt? Nie. Ale jestem w stanie postawić pieniądze na to, że w żadnym wypadku nie będzie to esencja gry, czy fabuły, że nie będzie napierdalania pompek za pomylenie zaimków 1 Cytuj
Ölschmitz 1 566 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 1 hour ago, Mejm said: Postawilbyscie pieniadze na to, ze nie bedzie reprezentowac w zaden sposob lgbt? Jesli bedzie to robila jak w TLOU2 a nie Dragon Age 4 to chyba git, czy calujace sie dziewczyny to juz dla Ciebie za duzo? 2 1 1 Cytuj
Luqat 982 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 Ludzie, ale ja nie twierdzę, że coś będzie czy nie będzie, tylko większość już tworzy swoją wizję wg własnych lęków. Jeśli rzeczywiście będzie chociaż połowa z tego, co jest w tym temacie, to oczywiście niech krytykuje kto chce, to co mu nie odpowiada. Mnie tylko bawi i zarazem wkurwia to, że człowiek nie może się nawet chwilę nacieszyć trailerem, żeby mu jeden z drugim tego nie obrzydził. Ja nawet przez chwilę nie pomyślałem o rzeczach, które niektórzy tu sugerują. Jeżeli gra będzie mnie cieszyła zajebistą grafiką i designem, świetną ścieżką dźwiękową i walorami produkcji dźwiękowej, a do tego gameplay będzie satysfakcjonujący (oczywiście wszystko subiektywnie podług mojej miary i moich wymagań, tak jak zresztą każdego innego), to jakoś przeboleję nawet przez kilkadziesiąt godzin gry, minę srającego kota nawet (chociaż i tak będzie widać pewnie przez 99% czasu jej potylicę). Do mnie to co widziałem, czyli setting, styl graficzny, jakość wizualiów i udźwiękowienia, perspektywa (tpp) jak i wstępny premise (bycie bounty hunterem) jak najbardziej przemawiają i wiedząc jaki poziom gier ND do tej pory dostarczał, to jestem spokojny i nie widzę powodu do obaw w tych aspektach. Nie mam zamiaru natomiast wskakiwać na bandwagon plucia i jechania po grze, bo coś sobie zakładam(a niektórym nie spodobało się to co widzieli w jednej grze studia). No, ale pewnie żyję sobie w swojej bańce i nie wiem co się dzieje (jak twierdzi czarek), więc dlatego, że zagram za kilka lat w gierkę, to spowoduję konflikt Chin i USA. No, ale jeśli ktoś zjebie tytuł z góry na dół i to jeszcze zawczasu, to z pewnością zapobiegnie tym wydarzeniom. Przepraszam, już nie będę 3 Cytuj
Figaro 8 307 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 4 godziny temu, czarek250885 napisał(a): Żyj dalej w swojej bańce, bez świadomości tego co się dzieje w okół, a później pedofil piszę w stanach program edukacji seksualnej dla dzieci w szkołach. Tak się dzieje gdy społeczeństwo jest ogłupione, nie reaguje za wczasu, nie interesuję się tym co dzieje się na świecie mówiąc to daleko od nas. Ale nie, świat to globalna wioska, to co dzieję się na bliskim wschodzie odczujesz i ty w pewnym momencie, 2025 szykuje się konflikt USA z Chinami, który mocno zatrzęsie rynkami, zobacz co dzieję się na pacyfiku, popatrz na Huti w Jemenie i jak ich ataki wpływają na łańcuch dostaw, HTS w Syrii i za chwilę ogromy napływ ludzi, który będzie chciał się dostać do Europy. W każdym miejscu na świecie masz jakieś ogniska zapalne, ale oczywiście można być takim ignrantem, obyś tylko w pewnym momencie się nie zdziwił, gdy będzie już za późno. Nikt bardziej nie jest niewolnikiem niż człowiek, który uważa się za wolnego, chociaż nim nie jest. co to kurwa jest Cytuj
Mejm 15 400 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 2 godziny temu, Ölschmitz napisał(a): Jesli bedzie to robila jak w TLOU2 a nie Dragon Age 4 to chyba git, czy calujace sie dziewczyny to juz dla Ciebie za duzo? Calujace sie dziewczyny sa mi tak samo obojetne jak calujaca sie dziewczyna z chlopakiem. Ale nie jest mi obojetne zdaunienie i zmiecienie z planszy kluczowej postaci po to zeby zastapic ja postacia ideologiczna. To ze tamta byla biala, hetero i wiadomej plci to byl przeciez tylko przypadek Cytuj
Homelander 2 292 Opublikowano 28 grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 grudnia 2024 1 hour ago, Mejm said: Calujace sie dziewczyny sa mi tak samo obojetne jak calujaca sie dziewczyna z chlopakiem. Ale nie jest mi obojetne zdaunienie i zmiecienie z planszy kluczowej postaci po to zeby zastapic ja postacia ideologiczna. To ze tamta byla biala, hetero i wiadomej plci to byl przeciez tylko przypadek Czyli jednak trauma z TLoU2 trwa już 4 lata. No nieźle. A, przy okazji, w serialu będzie zapewne to samo, a w serialu Joel jest latynosem. I CO TERAZ?!?!? 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 403 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 19 minut temu, Homelander napisał(a): Czyli jednak trauma z TLoU2 trwa już 4 lata. No nieźle. A, przy okazji, w serialu będzie zapewne to samo, a w serialu Joel jest latynosem. I CO TERAZ?!?!? Teraz to już post trauma. Jestem ciekaw jak wyreżyserowaliby to niektórzy forumowicze, po tym jak Joel Miller, znany z jedynki rycerz na białym koniu zaatakował bez pardonu ostatnią grupkę lekarzy na świecie i wymordował całą ekipę wraz z resztą świetlików w okolicy tym razem Joel poszukuje zaginionej Ellie, która porwana wylądowała w wiosce zombie i teraz wujek Joel morderca musi uratować księżniczne z pałacu księcia Salazara. Ostatecznie udaje się to i Joel pokonuje bossa na końcu i razem z Ellie uciekają jedynym sprawnym, nowiutkim hielikopterem na planecie spowrotem do Jacksontown. 10/10. Następnie żyją dlugo i szczęśliwie na farmie. I was there for the plot...:). 1 Cytuj
Homelander 2 292 Opublikowano 28 grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 grudnia 2024 Proszę, oto jedyny i prawdziwy ending TLoU2 1 Cytuj
drozdu7 2 904 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 Kierwa Homelander żebyś Ty był taki wyrozumiały i tłumaczył wszystkie inne "przypadki" dotyczące innych gier i seriali Cytuj
Homelander 2 292 Opublikowano 28 grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 grudnia 2024 2 minutes ago, drozdu7 said: Kierwa Homelander żebyś Ty był taki wyrozumiały i tłumaczył wszystkie inne "przypadki" dotyczące innych gier i seriali Jakie przypadki? Każdy przypadek jest osobny i każdy powinien być osobno rozpatrywany Cytuj
drozdu7 2 904 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 No chodzi mi o to że bywało na forum że punktowałeś sobie różne przypadki szeroko pojętej ideologii w grach, czy tam woke dei i ogólnie wciskania tego w gry. Natomiast w przypadku TLOU2 wszystko jest dla Ciebie kompletnie naturalne, niewymuszone i ma uzasadnienie że na kilka osób mamy lezbijki, baby w ciąży z karabinem, przypakowana dziewuchę i małego "transa", a jedyny trzeźwo myślący mężczyzna zostaje szybko odjebany;) 1 1 Cytuj
Rtooj 1 698 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 23 strony z powodu zgolenia przez kobietę głowy przez pokładowe wszy. 1 Cytuj
Homelander 2 292 Opublikowano 28 grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 grudnia 2024 26 minutes ago, drozdu7 said: No chodzi mi o to że bywało na forum że punktowałeś sobie różne przypadki szeroko pojętej ideologii w grach, czy tam woke dei i ogólnie wciskania tego w gry. Natomiast w przypadku TLOU2 wszystko jest dla Ciebie kompletnie naturalne, niewymuszone i ma uzasadnienie że na kilka osób mamy lezbijki, baby w ciąży z karabinem, przypakowana dziewuchę i małego "transa", a jedyny trzeźwo myślący mężczyzna zostaje szybko odjebany;) Mylisz się. Nie punktuję przypadków szeroko pojętej ideologii. Pisałem to już wcześniej, że każdy artysta przekazuje trochę siebie do swoich dzieł. Punktuję skrajną propagandę i wbijanie do głowy jedynego słusznego przekazu. Jak robienie pompek w Dragon Age. Punktuję obrażanie i robienie ze swoich klientów debili jak to robi Ubisoft czy Disney. Jak ktoś w grze zamieści problem aborcji i będzie karał gracza dlatego, że nie jest jej skrajnym przeciwnikiem to będę punktował właśnie to. DEI jest ważne. I powinna być różnorodność w grach w których ta różnorodność ma sens. Ale, jak @Observer kiedyś super mądrze napisał: lubisz pierogi? Super. Ale jak ktoś będzie Ci wpierdalał pierogi non stop do gęby a jak będzie Ci się cofać i odbijać to będzie Cię nazywał pierogofobem to co zrobisz? Nawet pierogi znienawidzisz. A tak właśnie wbijany jest przekaz DEI. I z rzeczy zupełnie normalnej robi się skrajna patologia Cytuj
Mejm 15 400 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 13 godzin temu, Homelander napisał(a): Czyli jednak trauma z TLoU2 trwa już 4 lata. No nieźle. A, przy okazji, w serialu będzie zapewne to samo, a w serialu Joel jest latynosem. I CO TERAZ?!?!? Nie ma traumy. Jest zwracanie uwagi, ze woke produkcje zrobia kazdego fikola po to zeby upakowac w fabule swoje osoby kolezenskie. I jak robia to u siebie to spoko, zyczyc moge jedynie czerwonego na meta, ale kiedy kastruja lubiane ip to ch.uj na ich cale dei. Dobra dekade te cyrki odpier.dalaly sie w filmach a teraz woke rak wlazl do gierek. Ta branza i tak ma juz pod gorke. No ale jak niektorzy maja wywalone na kreacje postaci bo na mieczu jest equalizer to w sumie o czym my gadamy xD Cytuj
AdiCarrion 125 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 23 minuty temu, Mejm napisał(a): No ale jak niektorzy maja wywalone na kreacje postaci bo na mieczu jest equalizer to w sumie o czym my gadamy xD Niektórzy po prostu rozumieją że postać którą sterujemy może mieć inny światopogląd, niż gracz-ku....to takie proste przecież W mojej 40-letniej karierze gracza grałem gejami, kobitami, strong hetero, psycholami, zabójcami, bucami,murzynami, pieskami, ślimakokrowami, nekrofilami itd. Wspołczuje ludziom, którym siada psycha po zobaczeniu w grze osoby LGBT. 2 1 Cytuj
Mejm 15 400 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 Niektorzy nadal nie rozrozniaja faktu ze ktos jest gejem od faktu, ze wokol tej informacji budowana jest narracja i dialogi calej gry. Cytuj
Figaro 8 307 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 Jak jest budowana narracja gejowska wokół TLOU? Dialogi? Jak postać jest gejem, to możliwe, że zobaczysz scenę jak się całuje z kobitą. Tak samo jak widzisz to przy hetero postaciach. Cytuj
Rtooj 1 698 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 No chyba właśnie nie ma, osoby homo i trans traktowane tam są identycznie jak hetero, przekłuwanie śrubokrętem, ukręcona są im głowy, są wysadzane, obrażane, kopane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi