Skocz do zawartości

Intergalactic: The Heretic Prophet

Homelander

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, izon napisał(a):

Dla mnie TLOU 2 to duży downgrade w stosunku do pierwszej części i myślę, że wiele osób tak uważa, więc obawy są uzasadnione..

Pod względem gameplayu, feelingu strzelania i walki, AI wrogów, grafiki, długości gry jest poprawa. Fabuła to syf wiadomix.

Opublikowano
2 hours ago, izon said:

Dla mnie TLOU 2 to duży downgrade w stosunku do pierwszej części i myślę, że wiele osób tak uważa, więc obawy są uzasadnione..

Grałeś w ogóle w te gry? Fabuła czy postaci to rzecz gustu, więc gdzie konkretnie ten downgrade?

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Homelander napisał(a):

Grałeś w ogóle w te gry? Fabuła czy postaci to rzecz gustu, więc gdzie konkretnie ten downgrade?

Oczywiście, z czego jedynkę przeszedłem jakieś 4 razy, a dwójkę raz. Nie, fabuła to nie jest kwestia gustu bo jak robisz grę stawiającą na narrację, napakowaną filmikami, dialogami, czytaniem notatek itd. to jest ona bardzo istotnym elementem. Jedynka miała dla mnie idealne tempo, cudowne lokacje, wszystko tutaj grało, a dwójka została masakrycznie rozwleczona, naoglądałem się kilku godzin filmików z gownianymi dialogami, naczytałem setek notatek, przelazłem kilometry średniawych (imo) lokacji. No i nie dostałem kontynuacji świetnego trybu online.

Edytowane przez izon
  • Plusik 4
  • This 2
Opublikowano
23 minutes ago, izon said:

Oczywiście, z czego jedynkę przeszedłem jakieś 4 razy, a dwójkę raz. Nie, fabuła to nie jest kwestia gustu bo jak robisz grę stawiającą na narrację, napakowaną filmikami, dialogami, czytaniem notatek itd. to jest ona bardzo istotnym elementem. Jedynka miała dla mnie idealne tempo, cudowne lokacje, wszystko tutaj grało, a dwójka została masakrycznie rozwleczona, naoglądałem się kilku godzin filmików z gownianymi dialogami, naczytałem setek notatek, przelazłem kilometry średniawych (imo) lokacji. No i nie dostałem kontynuacji świetnego trybu online.

Popatrz, udowodnię Ci ponad wszelką wątpliwość, że to jest kwestia gustu. Uwaga, udowadniam! W dwójce bardzo podobała mi się fabuła, postaci, dialogi. Skończyłem trzy razy i za każdym śledziłem z przyjemnością.

No i jak? Jednak kwestia gustu?

Opublikowano

Życie to kwestia gustu. Dwójka jest imo gorsza fabularnie i ma gorsze znacznie postacie i ich gimnazjalne problemy.  A za brak obiecanego multi to -1 do oceny powinien lecieć z automatu. Co nie oznacza, że Intergalactic też taki będzie. Póki co niewiele wiadomo, zobaczymy co wyplują, oby żadne soulsy. 

Opublikowano
8 godzin temu, Homelander napisał(a):

Popatrz, udowodnię Ci ponad wszelką wątpliwość, że to jest kwestia gustu. Uwaga, udowadniam! W dwójce bardzo podobała mi się fabuła, postaci, dialogi. Skończyłem trzy razy i za każdym śledziłem z przyjemnością.

Ludzie lubią filmowe Transformersy ale to nie znaczy że to są dobre filmy. :) 

• This 1
Opublikowano

Ja lubie fabułe, postaci i dialogi w residentach homelander ale nie znaczy że będę wszystkim kłamał że te rzeczy są dobre w tych grach :)

• Plusik 1
Opublikowano
7 minut temu, Mejm napisał(a):

Soulsy nie bo to trzeba mieć cierpliwość i czas powtarzania tych samych elementów po x razy, bardziej jakis dmc/gow slasher.

Oby ani to, ani to. Niech zostaną przy tym w czym są mistrzami czyli AAA+ action adventure. 
Patrząc jak ostatnio wyglądają gry na premierę i ogólnie jak wygląda proces tworzenia dużych AAA, to tak naprawdę niewiele obecnie wychodzi bardzo dopracowanych wielkich gierek.

• Plusik 1
Opublikowano
10 godzin temu, Homelander napisał(a):

Może po prostu jesteś masochista.

Opublikowano

Udowodniłeś mi ponad wszelką wątpliwość, że Ty masz inny gust, inaczej odebrałeś grę niż ja, może stawiasz na inne priorytety w grach. Tylko taką dyskusję można toczyć w nieskończoność. To Ty zapytałeś gdzie widzę downgrade to Ci odpowiedziałem. I patrząc po opinii wielu osób stąd, a trochę szerzej po agregatorze ocen z metacritic nie jestem odosobniony w tej opinii. Jedynka - efekt świeżości, genialni główni bohaterowie, "zwarte" lokacje, dobre ratio pomiędzy filmikami/notatkami a gameplayem, fantastyczny tryb online, Dwójka - efekt świeżości zastąpiony próbą szokowania, chujowi główni bohaterowie, konieczność grania Abby jedną z najgorszych postaci w historii game video , rozwleczone i nudne lokacje i dodam, ze dla mnie jakieś 5h tej gry jest zupełnie niepotrzebne, brak trybu online  co w zasadzie mogłoby skończyć dyskusje.

• This 3
Opublikowano

W dwójce bardzo podobała mi się fabuła, postaci, dialogi. Skończyłem trzy razy i za każdym śledziłem z przyjemnością.

Ja widzę tak ludzi co się w stu procentach podobało tlou2

200w.gif?cid=6c09b952kxgr35b2p1sq6i5uenw

6a97c708cf15f5a1401bf98c7ccca91d_w200.gi

0c4cef2adcd90f6420e455ae1f90f4c7_w200.gi

• Haha 2
  • beka z typa 2
  • Minusik 1
Opublikowano
15 minut temu, izon napisał(a):

Jedynka - efekt świeżości, genialni główni bohaterowie, "zwarte" lokacje, dobre ratio pomiędzy filmikami/notatkami a gameplayem, fantastyczny tryb online, Dwójka - efekt świeżości zastąpiony próbą szokowania, chujowi główni bohaterowie, konieczność grania Abby jedną z najgorszych postaci w historii game video , rozwleczone i nudne lokacje i dodam, ze dla mnie jakieś 5h tej gry jest zupełnie niepotrzebne, brak trybu online  

Nadal głównie opierasz się na fabule/postaciach i historii zamiast na samej "grze". 25h to idealny czas dla takiej korytarzówki jak dwójka. Po jedynce miałem lekki niedosyt. 

Co do lokacji też się nie zgodzę, takie Hillcrest (to osiedle w lesie gdzie gramy Ellie i zabijamy pieski) to jebany majstersztyk i klimacik małomiasteczkowy aż się wylewa. Fakt, generalnie w całej grze skupili się tylko na Seattle ale mimo wszystko designer się postarał. 

Brak multi boli bo faktycznie jedynka miała świetne, ale jebnięte sony :jim: chciało swojego gaasa więc chceli je sprzedać jako osobną grę i wyszło jak zwykle. 

image.thumb.png.ad9a308de6f1fe3f55e864a413fe96ce.png

• Plusik 1
Opublikowano
11 godzin temu, Homelander napisał(a):

No "trudne sprawy" itp. gówna też mają swoich zwolenników, ale nie znaczy, że to wybitne dzieła.

Opublikowano
2 godziny temu, izon napisał(a):

Udowodniłeś mi ponad wszelką wątpliwość, że Ty masz inny gust, inaczej odebrałeś grę niż ja, może stawiasz na inne priorytety w grach. 

Ale o to chodzi właśnie w kwestiach gustu. Każdy ma swój. A czy jest gust lepszy czy gorszy.....no mądrzy ludzie o tym nie dyskutują.

• Plusik 1
Opublikowano
4 hours ago, izon said:

a trochę szerzej po agregatorze ocen z metacritic nie jestem odosobniony w tej opinii. 

O tak, do zacnego grona dołączyłeś. Oto komentarze do ocen 1/10, bo wiadomo, że TLoU2 to gra 1/10

Worst game I've ever played in my entire life. I've played some really bad games but none of them were designed to offend the player. Never buy it. This game made me open a metacritic account.

Keep your woke **** to yourself. I don't understand how a human can from making one of the best games and stories of all time - last of us 1 to the hot pile of woke trash that this second game is. Blatant fake trailers, censoring reviews and hiding them, and looking down on his own audience??... I lowkey feel bad for the developers who made such a good environment, combat system and overall game (ignoring the story, writing and characters)... I even feel bad for druckman, what a fall from grace. To all the others who praise this game, go outside and touch grass ffs Hope you all find God and can escape your nihilism.. Someone framed it perfectly - "It's a game about right and wrong made my people who think they're always right"

Abselutely garbage, i want to get my time back, this game was writtenby chatGBT, thats how bad this is, DONT PLAY IT, this game is videogame blueballz.

I tak dalej i tak dalej. Jak aspirujesz do tego typu grona "krytyków" to od razu daj znać, nie będę marnował czasu na dyskusje

• beka z typa 1
Opublikowano

Ale rozumiecie że do Homelandera nie trafią żadne argumenty? 

On przeszedł trzy razy i tam wszystko mu pasuje, nic nie przeszkadza. Ile jeszcze trzeba ?

W linii prostej tak samo on nie ma prawa przypierdalac się do Yasuke w Shadows. Bo tak samo on czy Abby, trans i lezby są w grze z tego samego powodu. BO MOGĄ. 

Ale jeśli przyjmiemy tylko takie założenie to dyskusja traci jakikolwiek sens 

Opublikowano
W dniu 30.12.2024 o 13:49, Mejm napisał(a):

Haha incel jaki.

Miałem nie odpowiadać i zignorować ten prymitywny trolling ale postanowiłem się jednak bronić i się do tego odniosę bo e-kolega Mejm po raz kolejny próbuje być zabawny i zbić plusikowy kapitał kosztem innych użytkowników. Tym razem padło na mnie.

Proszę mi pokazać gdzie w moim wpisie "incelowałem"? Bo napisałem że wolę mniej hardą, bardziej kobiecą protagonistkę w grze? Co to ma wspólnego z byciem incelem?  Proszę zapoznaj się z poniższym screenshotem, tam znajdziesz znaczenie słowa incel:

Screenshot_20250101_175705_Opera.jpg.1f90bc00a0926852b221ea7df343fdfc.jpg

A tutaj e-kolega drozdu. Nie wie a farmazoni swoje wywody nie mające odzwierciedlenia w rzeczywistości:

Screenshot_20250101_183025_Opera.jpg.b980939ce9f3c19cb71c38d42e94dce9.jpg

Ten sam "charakterny" gość co swego czasu owszem masował stópki ale wkrótce potem zamiast sie czaić to powiedział prawdę w oczy i pogonił babę w pizdu z chaty bo układ mu przestał pasować, zamiast sie wkurwiać na codzień i męczyć w imię nie wiadomo czego. 

A jak macie do mnie jakieś "ąse" co do mojego życia prywatnego, zarzutów incelowania, masażu stopek, ruchania - to wyjazd z tym w prywatnych wiadomościach a nie naigrywanie się na forum publicznym. Nigdy się z nikogo w naszej społeczności nie naśmiewałem i sam tego też nie będę tolerował.

No i jeśli moderacji nie podoba się moja odpowiedź na trolling, zaczepki i zechcecie usunąć ten post, to wraz z nim możecie usunąć również moje konto z PSX Extreme. Krótka piłka ;)

Kończąc defensywny offtop (bo bronić się zawsze trzeba, od czasów przedszkola, szkoły, liceum, studiów, woja aż po polskie fora - aby cwaniaki nie wlazły na głowę, raz odpuścisz to potem masz przewalone do końca) dodam że na grę Intergalactic oczywiście czekam. Mimo tego całego pierdololo o łysej bohaterce, mam nadzieję ze historią studio grę dowiezie i da możliwość customizacji postaci aby przynajmniej wygląd dziewuchy podpasował każdemu.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Ale rozumiecie że do Homelandera nie trafią żadne argumenty? 

Ale jakie argumenty?Że coś się nie podoba jednej grupie to oznacza,że nie może podobać się drugiej?

Mnie np. podoba się  fabuła i i postacie w TLOU2, a w żaden nie razi  postać z trailera Intergallactic i co?Jest w tym coś dziwnego?No ku....nie uwierzysz, ale takich ludzi jest masa, wystarczy wyjść z bańki.

Ja doskonale rozumiem,że coś się komuś może nie podobać,  i nie uważam,że taki ktoś ma gorszy gust, czy też "nie widzi zagrożeń dla branży"

Edytowane przez AdiCarrion
  • Plusik 2
Opublikowano

@SebaSan1981 -  chyba niepotrzebnie się unosisz, bo Mejm wyraźnie ironizował tym komentarzem i napisał to z przekorą, właśnie żeby pokazać, że takim określeniem często są traktowane osoby, które choćby wspomną o chęci grania umiarkowanie atrakcyjną postacią kobiecą.
Raczej sam powinieneś usunąć swój komentarz, bo pokazując, jak Cię te słowa bolą/drażnią (mam na myśli Twoje drugie odniesienie), dajesz paliwo każdemu, kto będzie chciał sobie pokręcić bekę z Twojej osoby.

Opublikowano

Teraz jak już napisałem swoją "mowę adwokacką" to niech cisną. A bo to pierwszy raz? Tylko że czasami można przemilczeć jakieś przytyki a czasami jednak warto odpowiedzieć.

Usunąć wpisów nie mam jak bo nie mam możliwości usuwania postów. Poza tym po co miałbym to robić? Aby sobie wybielić konto i dać innym satysfakcję że odpuściłem? Jak ktoś chce to niech ironizuje o ruchaniu czy o stópkach, nie mam sobie nic do zarzucenia. Ale na bzdurne wpisy jednak odpowiadać trzeba.

EOT.

Opublikowano (edytowane)

Z reguły się nie odpalam, chyba że ktoś wbije szpilę w nieodpowiednie miejsce. Na szczęście nie ma ich zbyt wiele haha, inaczej już dawno bym wyjebał ze wszystkich for :yes:

Edytowane przez SebaSan1981
Opublikowano

Przestańcie pianą piać o tlou2, bo temat jest o łysej babie a takim pieprzeniem nabijemy tutaj kolejne 25stron. Ktoś jeszcze pomyśli, że się tutaj hajpujemy trailerkiem ND czy coś :gachigasm:

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, SebaSan1981 napisał(a):

Miałem nie odpowiadać i zignorować ten prymitywny trolling ale postanowiłem się jednak bronić i się do tego odniosę bo e-kolega Mejm po raz kolejny próbuje być zabawny i zbić plusikowy kapitał kosztem innych użytkowników. Tym razem padło na mnie.

Proszę mi pokazać gdzie w moim wpisie "incelowałem"? Bo napisałem że wolę mniej hardą, bardziej kobiecą protagonistkę w grze? Co to ma wspólnego z byciem incelem?  Proszę zapoznaj się z poniższym screenshotem, tam znajdziesz znaczenie słowa incel:

Screenshot_20250101_175705_Opera.jpg.1f90bc00a0926852b221ea7df343fdfc.jpg

A tutaj e-kolega drozdu. Nie wie a farmazoni swoje wywody nie mające odzwierciedlenia w rzeczywistości:

Screenshot_20250101_183025_Opera.jpg.b980939ce9f3c19cb71c38d42e94dce9.jpg

Ten sam "charakterny" gość co swego czasu owszem masował stópki ale wkrótce potem zamiast sie czaić to powiedział prawdę w oczy i pogonił babę w pizdu z chaty bo układ mu przestał pasować, zamiast sie wkurwiać na codzień i męczyć w imię nie wiadomo czego. 

A jak macie do mnie jakieś "ąse" co do mojego życia prywatnego, zarzutów incelowania, masażu stopek, ruchania - to wyjazd z tym w prywatnych wiadomościach a nie naigrywanie się na forum publicznym. Nigdy się z nikogo w naszej społeczności nie naśmiewałem i sam tego też nie będę tolerował.

No i jeśli moderacji nie podoba się moja odpowiedź na trolling, zaczepki i zechcecie usunąć ten post, to wraz z nim możecie usunąć również moje konto z PSX Extreme. Krótka piłka ;)

Kończąc defensywny offtop (bo bronić się zawsze trzeba, od czasów przedszkola, szkoły, liceum, studiów, woja aż po polskie fora - aby cwaniaki nie wlazły na głowę, raz odpuścisz to potem masz przewalone do końca) dodam że na grę Intergalactic oczywiście czekam. Mimo tego całego pierdololo o łysej bohaterce, mam nadzieję ze historią studio grę dowiezie i da możliwość customizacji postaci aby przynajmniej wygląd dziewuchy podpasował każdemu.

Zluzój majty.