mario10 607 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ja mimo wszystko liczę, że dowiozą coś fajnego. ND ma w swoim dorobku kozackie gry, ale nie mam żadnego hypu na tą grę. Wyjdzie sztos to będę się cieszył, ale jak wyjdzie pasztet to jakoś nie będę płakał. Cytuj
Homelander 2 610 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu Mimo wszystko to znaczy mimo co? Nie ma absolutnie żadnego powodu przypuszczać, że studio, które od 20 lat robi same sztosy nagle wydało crapa czy nawet średniaka. Setting wydaje się super, wizualnie świetnie, a muza to absolutny sztos. Zwłaszcza, że za audio odpowiada Nine Inch Nails. A poza tym nie wiemy absolutnie nic. Zero na temat gameplayu, struktury gry, fabuły, bohateów i tak dalej. Tylko to co trailer plus jakieś strzępy informacji z wywiadu 1 4 1 Cytuj
mario10 607 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Mimo tych wszystkich odpałów pana Duckmanna Ja lubię ich gry, ale mam pewne obawy. Mimo iż TLOU2 jest dla mnie świetną grą pewne elementy fabuły są tam zbędne. Dlatego mam nadzieję, że nie będzie tu za dużo wciskania ideologii, a będzie to kawał solidnej gry, która pozwoli ND wrócić w chwale Cytuj
Homelander 2 610 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu No i znowu, wrócić skąd? Nie muszą Ci się wszystkie rozwiązania fabularne w TLoU2 podobać (ani w żadnej innej grze, filmie, książce, serialu), to Twoje niezbywalne prawo jako konsumenta. Obiektywnie jednak patrząc TLoU2 był sukcesem pod każdym względem. I technicznym, i gameplayowym, i sprzedażowym. Podobnie jest z serialem. Nie ma bardzo skąd Naughty Dog wracać, bo nigdzie nie poszło. 2 Cytuj
mario10 607 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Wiesz co tutaj jest sprawa tego typu, że ja lubię ich gry i cenię, tak samo jak TLOU2 jest dla mnie świetną grą i bawiłem się doskonale, ale już jak pogadam ze znajomymi, którzy ograli to psioczą i nie do końca się im podobało. Każdy ma swoje zdanie i szanuję, że komuś może się nie podobać. Przez kilka lat była zupełna cisza od ND nikt nie wiedział nad czym pracują i poza remakami bieda. Jak dobrze pójdzie to w tej generacji wydadzą jedną grę. Serialu bym nie komentował bo oglądalność ma dużą, ale opinie wśród osób, które znam słabe. Mi się podobał poza tym jednym sławnym odcinkiem, ale ja nie jestem obiektywny bo tlou to jedna z gier życia, ale większość osób, które znam nawet nie mają zamiaru odpalać 2 sezonu Cytuj
Homelander 2 610 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 2 minutes ago, mario10 said: Wiesz co tutaj jest sprawa tego typu, że ja lubię ich gry i cenię, tak samo jak TLOU2 jest dla mnie świetną grą i bawiłem się doskonale, ale już jak pogadam ze znajomymi, którzy ograli to psioczą i nie do końca się im podobało. Każdy ma swoje zdanie i szanuję, że komuś może się nie podobać. Przez kilka lat była zupełna cisza od ND nikt nie wiedział nad czym pracują i poza remakami bieda. Jak dobrze pójdzie to w tej generacji wydadzą jedną grę. Serialu bym nie komentował bo oglądalność ma dużą, ale opinie wśród osób, które znam słabe. Mi się podobał poza tym jednym sławnym odcinkiem, ale ja nie jestem obiektywny bo tlou to jedna z gier życia, ale większość osób, które znam nawet nie mają zamiaru odpalać 2 sezonu Za brak gry do tej pory podziękuj alkoholikowi Ryanowi, który zmusił studio do tworzenia gaasa. Cytuj
mario10 607 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu No ale to już jest polityka firm, a za brak gry i tak cięgi zbierze ND. Cytuj
Homelander 2 610 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 4 hours ago, mario10 said: No ale to już jest polityka firm, a za brak gry i tak cięgi zbierze ND. Od kogo? Forumowych krzykaczy? Proszę Cię... Dziwię się, że mimo, iż jesteś świadomy sprawy, piszesz, że mimo wszystko wierzysz, że ND wróci w chwale i tak dalej. Tak to można pisać o firmach, które spieprzyły swoją reputację robiąc gnioty typu Bioware, czy Ubi. A nie o Naughty Dog, które od dziesięcioleci produkuje same hiciory edit: mógłbym prosić clownujących o podanie powodu? Nie żeby mi to przeszkadzało, z ciekawości pytam Edytowane 1 godzinę temu przez Homelander Cytuj
Josh 5 468 Opublikowano 51 minut temu Opublikowano 51 minut temu No zwłaszcza te Unchartedy były hitami. "Wychyl gałkę, żeby nie spaść, wyczyść kolejny nudny kill room, posłuchaj jak postacie pierdolą głupoty przez 10 minut - powtarzaj do końca gry, a później jeszcze przez 4 kolejne odsłony". No i przy okazji zaraź tym najgorszym platformingiem inne gry na najbliższe 20 lat. Jaka 2 i 3 też bym maksymalnie określił mianem "dobrych" gier, ale nic więcej. Ja wiem, że Crash Bandicoot, pierwszy Jak i TLoU to były niszczyciele, ale już nie przesadzajmy z pisaniem, że robią "same hiciory", poza tym żyjemy w czasach, kiedy nawet świetni deweloperzy potrafią się wyjebać na gierce, więc zawsze warto zachować pewną dozę sceptycyzmu. Zwłaszcza jeżeli za sterami Intercwelic: False Pronouns stoi spuszczony ze smyczy i mający pełną swobodę działania Neil Druckmann, to akurat w ciemno można zakładać że scenariusz będzie pełen postaci-mutantów w stylu Abby i nie zabraknie forsowanka tranzycji u dzieci i innych obrzydliwych wątków, które tylko mu jakimś cudem uchodzą płazem. Nie dałem Ci klauna, ale przynajmniej naświetliłem Ci powód, dla którego trochę ich zgarnąłeś. Cytuj
messer88 6 941 Opublikowano 26 minut temu Opublikowano 26 minut temu 23 minuty temu, Josh napisał(a): Zwłaszcza jeżeli za sterami Intercwelic: False Pronouns stoi spuszczony ze smyczy i mający pełną swobodę działania Neil Druckmann, to akurat w ciemno można zakładać że scenariusz będzie pełen postaci-mutantów w stylu Abby i nie zabraknie forsowanka tranzycji u dzieci i innych obrzydliwych wątków, które tylko mu jakimś cudem uchodzą płazem. w grach ND to plus, w innych minus 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 627 Opublikowano 20 minut temu Opublikowano 20 minut temu Nie no, wiadomo że homelander w ocenie ND równie obiektywny co ja w o ocenie przyczynań Kata Xboxa, ale Psiakom nie można odmówić wysokiego production value ich gier - nawet jeśli nie zawsze trafiają w gusta albo zdarza się im stręczycielstwo na logice ich fabuł. Cytuj
mario10 607 Opublikowano 10 minut temu Opublikowano 10 minut temu Życzę im dobrze i mam nadzieję, że nie dołączą do tych co się przejechali Cytuj
Josh 5 468 Opublikowano 9 minut temu Opublikowano 9 minut temu 12 minut temu, messer88 napisał(a): w grach ND to plus, w innych minus Taa, było przerabiane na forum milion razy. Tranzystor w Dragon Age Veilguard jest niefajny i komiczny, ale Abby z muskulaturą Pudziana albo Lev nie wiedzący czy jest chłopczykiem czy dziewczynką już jest ok, bo "Naughty Dog przedstawia choroby psychiczne oraz wszelkie odchyły od normy z pOwAGą i wYczUCieM". I to naprawdę wystarczy. Mam wrażenie, że nawet gdyby w Intergalactic pojawiła się kosmitka z fiutem na czole, używająca zmyślonych zaimków i zamiast pompek każąca Jordanowi napierdalać przysiady, to też by dla Grega przeszło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi